Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    18.03.11, 19:11
    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2656272,2,1,torba1.html
    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2656271,2,2,torba.html
    Co sądzicie?
    Pytam ponieważ jest dość droga jak na mój budżet... Czy nie jest to droga tandeta, choć przyznaję że mi się podoba. Jest skórzana.
    I czy ten kolor można traktować raczej uniwersalnie? Czy jeśli buty mam raczej czarne, kurtki też... to czy będzie pasowała?
    Obserwuj wątek
      • jej_torebka Re: Torba... 18.03.11, 19:26
        nie wiem jak to jest z jakością tej włoskiej skóry. torebki z niej są relatywnie niedrogie, co może budzić podejrzenia.

pełno tego fasonu na allegro, jeżeli znalazłaś go gdzie indziej, to może sprawdź czy nie jest tam taniej.

co do samej torby, to jest dość przeciętna i wydaje mi się, że nieładnie będzie wyglądać noszona na załączonym, długim pasku. wydaje mi się, że zegnie się w pół i będzie smętnie zwisać.
        • mama_emi Re: Torba... 18.03.11, 19:45
          Co do noszenia na pasku to całkowicie się zgadzam! Nie toleruję toreb na takim pasku ;)
          Kosztuje właśnie na allegro 250zł... Może to dla Was niedużo, ale mnie raczej szkoda tyle kasy na byle co, więc pytam. Raczej od ręki kupuję torby do 100zł. Ta cena trochę zmusza mnie do przemyślenia sprawy...
          A jak ten kolor?
          • hermina5 Re: Torba... 19.03.11, 17:22
            Do 150 zł to jeszcze bym dała, 250 na allegro - w zyciu!
      • jarka63 Re: Torba... 18.03.11, 21:54
        Mnie się ta torba szalenie podoba, wygląda bardzo porządnie, kolor do czerni może być jak najbardziej.
      • smutny.dzien Re: Torba... 19.03.11, 09:31
        Mam torebke w takim kolorze i fajnie wygląda jak załoze do czarnego płaszczyka i czarnych butów. A najlepiej do zielonej kurtki :)
      • coralin Re: Torba... 19.03.11, 11:19
        Mam jaśniejszą wersję , kamelową. Na zdjęciu wygląda świetnie. Skóra jest miękka, ale ze skazami. Pasek od razu odpięłam, uszy (choć poprawniejsza wersja to wbrew pozorom ucha:) wykonane tandetnie (w miejscu szycia zamalowane). Zdecydowanie to za droga tandeta. Wszystkie skórzane torby, które mam starzeją się szlachetnie, ta niestety nie.
      • niebo.nad.berlinem Re: Torba... 19.03.11, 13:08
        Wygląda tak sobie, a o jakości trudno mówić na podstawie zdjęcia. Ale na pewno nie będzie pasowała "do wszystkiego". Z tym, że wg mnie żadna torebka nie pasuje "do wszystkiego" - to ważny dodatek, dzięki torebce i butom strój zyskuje charakter, styl. Dlatego nie może być jedna do wszystkiego.
        Połączenie takiego odcienia brązu i czerni (piszesz, że w większości masz czarne dodatki i okrycia wierzchnie) rzadko kiedy wygląda dobrze. Tzn. może to wyglądać fajnie, ale trzeba się nagimnastykować (trochę jak z połączeniem granatu i czerni, różu i czerwieni etc.). Najczęściej wygląda to jak "nie mam niczego innego, więc noszę to, co mam".
        Jeżeli to ma być Twoja jedyna torebka na noszenie do wszystkiego, to już lepiej kup czarną. Albo jaśniejszą - karmelową, szarą, beżową etc.
        • nice.size1310 Re: Torba... 19.03.11, 19:07
          nie dalabym za nia 250zl

a jesli chodzi o kolor to mysle ze jesli chcesz sie poruszac w palecie brazu ,to orzechowe, karmelowe, jak zwal tak zwal ale wiesz o ktory kolor chodzi :) wydaje mi sie bardziej uniwersalny
      • maitresse.d.un.francais Re: Torba... 19.03.11, 19:45
        nie wygląda dobrze, nie kupuj
      • mama_emi Proszę o pomoc! 21.03.11, 22:41
        Jeśli ta torba jest tandetna.. To gdzie mogę znaleźć taką/podobną lepszej jakości. Bardzo podoba mi się ten fason, ale ja pisałam wcześniej - nie chcę wyrzucić 250zł... Bo to dla mnie dużo...
        • mama_emi Inne kolory 21.03.11, 23:19
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2660546,2,1,braz.html

jeśli już to która najbardziej uniwersalna?
          Odpada czerwona, czarna to już ostateczność...
          • lady_devil Re: Inne kolory 22.03.11, 10:59
            Odpowiedz sobie na podstawowe pytanie - w jakich kolorach, tonacjach (chłodne, ciepłe) masz ubrania, buty, apaszki, szaliki......
            Nie znajdziesz torebki do wszystkiego, bo to niemożliwe, ale możesz wybrać taką, która dobrze skomponuje się z częścią Twojej garderoby najczęściej i najchętniej noszoną.
            My nie wiemy jakie kolory nosisz, nie ma czegoś takiego jak uniwersalna torebka.
            Połączenia czarnego z brązowym po prostu nie skomentuję.. bo ktoś wyżej już to zrobił bardzo dobitnie, a ja już nic lepszego nie wymyślę :-)
            Jeśli chodzi o czarną odzież i inne dodatki - do nich możesz dobrać torebkę czarną (to oczywiste), a najlepiej szarą lub camel/koniak (różnie zwą ten rudawy kolor).
            Czerwonej nie polecam, ponieważ ona mogłaby funkcjonować jako "jedna z wielu", a nie jedyna torebka do noszenia na co dzień.
          • adwarp Re: Inne kolory 22.03.11, 11:18
            beżowa
          • coralin Re: Inne kolory 22.03.11, 18:32
            Najbardziej uniwersalny jest kolor kamelowy czyli naturalnej skóry.
            Nie będę Cię zniechęcać- mnie też zdjęcie oczarowało, ale pisałam Ci powyżej o tej torbie, bo mam. Fason jest świetny, miękkość skóry też, ale jakość słaba.
      • bubleble Re: Torba... 22.03.11, 09:33
        jest fajna i uniwersalna
      • ofelia1982 Re: Torba... 22.03.11, 21:44
        Fajna, mi się podoba
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka