zewszad_i_znikad
29.01.12, 21:40
Na razie mamy zimę, ale pod kątem przyszłego sezonu i z lęku przed rozwaleniem się moich sandałów zaczęłam się rozglądać na Allegro, co też można znaleźć. Moje wymagania co do sandałów to: prosty styl - ani sportowy, ani elegancki; szeroki obcas ok. 1,5 cm (wysokim obcasom mówię bezwzględne NIE); materiał - płótno lub sztuczna skóra (uważam, że miejsce skóry jest na jej właścicielu). Ale wątek nie będzie dotyczył tego, gdzie znaleźć, ani moich poszukiwań, tylko ogólnego wrażenia.
Czy też macie wrażenie, że obecnie sprzedawane obuwie to niesamowite barachło? Wszystkie takie same: rzymianki, rzymianki i rzymianki. I bezsensowne sandały z cholewką. I sandały na suwak z tyłu. I bardzo ładnie proste sandały, ale obowiązkowo "zdobione" tymi ohydnymi prostokątnymi nitami. Czy już nigdzie nie produkują ani nie sprzedają normalnych butów?!
Przyznaję: mam negatywny stosunek do mody, po prostu jest dla mnie czymś niepojętym myśl, że w doborze stroju miałabym się kierować zdaniem kogoś, kto nigdy mnie nie widział i nie zna mojej osobowości. Ale nie zabraniam innym cenić mody. Tyle że moda staje się wręcz złem, kiedy nie sposób kupić niczego innego niż (badziewne) buty, które ten czy inny dureń akurat wyznaczył jako modne.