Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

strój ma obronę mgr

IP: 195.187.67.* 15.06.04, 12:54
    mam pytanko?? nie jestem młódką, mam 34 lata. w piątek mam obronę pracy mgr,
    czyu według was jedyny strój to żakiet i spodnie (spódnica) w paski , który
    winnam mieć na sobie?? czy dozwolone (przyjete ) jest , że mogę założyć tylko
    np spódnicę i bluzke (nie białą)?? i też będzie ok??
    Obserwuj wątek
      • j_u Re: strój ma obronę mgr 15.06.04, 12:55
        Byle by bylo elegancko.
        • 18lipiec Re: strój ma obronę mgr 15.06.04, 13:43
          Jak najbardziej.Polecam damski garnitur. Marynarka + eleganckie spodnie.
          • Gość: Ida Re: strój ma obronę mgr IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 15.06.04, 14:30
            Ubierz się tak,żeby ci było wygodnie.Jak masz sprawdzony elegancki
            kostium,garnitur itp. to koniecznie załóż.Musisz czuć się komfortowo.Ja
            wystąpiłam w garniturze,nieżle już schodzonym,ale czułam się wyluzowana,nic
            mnie nie uwierało,no i przede wszystkim nikt nie spozierał na moje nogi.To był
            strzał w dziesiątkę.
            • aretse11 Re: strój ma obronę mgr 15.06.04, 15:10
              Twoje pytanie bylo czy moze byc tylko spodniczka i biala bluzka..a wszyscy
              pisza o zakietach..wlasnie ,,ja tez amm ten problem..-czy trzeba miec zakiet?Ja
              chyba podaruje sobie..tym bardziej jak bedzie cieplo i wezme tylko biala
              bluzke..Moze byc?
              • Gość: jess Re: strój ma obronę mgr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 15:38
                U mnie na obronie (w marcu), była jedna dziewczyna bez żakietu, tzn. w
                spódniczce i w białej bluzce z długim rękawem. Wyglądała bardzo ładnie :)
      • r.richelieu co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 17:31
        niech będzie że się czepiam, ale co to jest obrona pracy mgr?
        • miska_malcova Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 21:40
          hm... jakby Ci tu wytłumaczyć... :-)
          • r.richelieu Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 21:43
            no bo bronić to można pracę doktorską, magisterskiej to hm... jakby Ci tu
            wytłumaczyć... :-)
            • tralalumpek Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 22:01
              r.richelieu napisała:

> no bo bronić to można pracę doktorską, magisterskiej to hm... jakby Ci tu
              > wytłumaczyć... :-)
              >

takie sobie wycinki z internetu.....

www.buwiwm.edu.pl/publ/przew/slownik.htm
              www3.uj.edu.pl/Relig/studia_dzienne.htm
              • r.richelieu Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 22:11
                więc za tymi linkami:
                "praca magisterska

(praca dyplomowa)
                Praca pisana na zakończenie studiów wyższych studiów magisterskich (wyższych
                studiów zawodowych), która pokazuje umiejętności studenta w zastosowaniu metod
                naukowych i wiedzy teoretycznej w praktyce.
                "

"rozprawa doktorska
                Praca naukowa, przedstawiająca nowe, oryginalne rozwiązanie problemu naukowego
                oraz ogólną wiedzę teoretyczną autora w danej dziedzinie nauki i zdolność do
                prowadzenia samodzielnych badań.
                "

co jest do bronienia w pracy magisreskiej? pomijając nieliczne prace mgr będące
                faktycznym nowum większość to standardowe pisanie oklepanych tematów w których
                abslutnie nie ma czego udowadniać. To, że przyjęło się mówić pbrona pracy
                magisterkiej jest tak samo idiotyzcen jak pisanie kropki w wyrażeniu "napisana
                pod kierunkeim dr.hab" był taki wątek na ortografii i się mocno zdziwiłam
                • r.richelieu Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 22:12
                  tfu, "pod kierunkiem dr hab" miało być, sama się zapędziłam
                  • tralalumpek Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 22:14
                    r.richelieu napisała:

> tfu, "pod kierunkiem dr hab" miało być, sama się zapędziłam

to z tego samego linka:

magister (mgr)
                    Tytuł zawodowy w szkolnictwie wyższym (nauki humanistyczne i matematyczno –
                    przyrodnicze, społeczne, ekonomiczne, teologiczne, wychowanie fizyczne turystka
                    i rekreacja, rehabilitacja ruchowa oraz medyczne [z wyjątkiem studiów
                    medycznych i stomatologii] ), przyznawany po zakończeniu wyższych studiów
                    magisterskich. Wymagane jest napisanie i obrona pracy magisterskiej.
                    • tralalumpek Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 22:15
                      a to z drugiego:

...."IV. ZASADY ZALICZANIA SEMINARIUM MAGISTERSKIEGO I OBRONY
                      PRACY MAGISTERSKIEJ
                    • r.richelieu Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 22:17
                      no właśnie, a co to za cuda niewidy są do bronienia? pisałam przecież, tylko
                      nieliczni magistranci tworzą coiś zupełnie nowego, reszta to starndardowe
                      powtarzanie oklepanych tematów

że na stronie uj tak pisze mnie nie przekonuje, ba, mnie nic nie przekonuje;)
                      • j_u Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 23:32
                        Uzycie slowa "obrona" nie implikuje koniecznosci zawarcia w pracy jakichs
                        niesamowitych nowosci. Obrona pracy magisterskiej ma swoje korzenie juz w
                        sredniowieczu, kiedy na uniwersytetach nadawalo sie tytul magistra podczas
                        publicznej rozprawy kandydata z innymi magistrami (nauczycielami) na temat
                        napisanej przez niego pracy. I tyle. Na UW rzeczywiscie preferuje sie
                        okreslenie "egzamin magisterski". ale wyraz "obrona" jest przyjety i uzywany
                        jak najbardziej slusznie.
                        • Gość: Richelieu* Re: co to jest obrona pracy mgr? IP: 217.98.107.* 16.06.04, 01:06
                          no właśnie, mówi się na temat swojej pracy. Jak więc do nazwy ma się egzamin z
                          przedmiotu, który wykłada "promotor"? W cudzysłowiu bo znowu promotor nie jest
                          od prac mgr. Ale się przyjęło i tyle

ile to się spraw przyjmuje
                      • zuzaba Re: co to jest obrona pracy mgr? 16.06.04, 09:49
                        SZanowna Richelieu. Proponuję krytykować konstruktywnie. A zatem, jeśli ktoś z
                        komisji zaprzeczałby wnioskom kończącym moją pracę magisterską, badawczą jak
                        najbardziej (na wydziale politechnicznym, trudno tu by było napisać pracę już
                        wiele razy napisaną), a ja odpierałabym argumenty, to jak się to by nazywało?
                        Oczekuję propozycji.

Iza
                      • Gość: Krysia Re: co to jest obrona pracy mgr? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 15:08
                        gdzie studiujesz?
                        • zuzaba Re: co to jest obrona pracy mgr? 17.06.04, 08:16
                          Na PG, na wydz. chemii. Ale już skończyłam studia.
                          Pzdr
                          Iza
                • tralalumpek Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 22:19
                  r.richelieu napisała:

> więc za tymi linkami:
                  > "praca magisterska
                  >
                  > (praca dyplomowa)
                  > Praca pisana na zakończenie studiów wyższych studiów magisterskich (wyższych
                  > studiów zawodowych), która pokazuje umiejętności studenta w zastosowaniu
                  metod
                  > naukowych i wiedzy teoretycznej w praktyce.
                  > "
                  >
                  >
                  > "rozprawa doktorska
                  > Praca naukowa, przedstawiająca nowe, oryginalne rozwiązanie problemu
                  naukowego
                  >
                  > oraz ogólną wiedzę teoretyczną autora w danej dziedzinie nauki i zdolność do
                  > prowadzenia samodzielnych badań.
                  > "
                  >
                  >
                  > co jest do bronienia w pracy magisreskiej? pomijając nieliczne prace mgr
                  będące
                  >
                  > faktycznym nowum większość to standardowe pisanie oklepanych tematów w
                  których
                  > abslutnie nie ma czego udowadniać. To, że przyjęło się mówić pbrona pracy
                  > magisterkiej jest tak samo idiotyzcen jak pisanie kropki w
                  wyrażeniu "napisana
                  > pod kierunkeim dr.hab" był taki wątek na ortografii i się mocno zdziwiłam
                  >

jaka jest roznica miedzy praca magisterska a rozprawa (praca) doktorska ja
                  naprawe wiem i wiem rowniez ze tylko tak sobie czepisz sie i odwracasz kotka
                  do gory brzuszkiem
                  nikt tutaj nie kwestionuje bezsensu wielu prac magisterskich, ja rowniez swojej
                  i wielu bezsensownych pseudobadan prowadzacych do nikad, przypomne temat glowny
                  to: strij na obrone pracy magisterskiej bo tak sie zwyczajowo egzamin
                  magisterski nazywa
                  • r.richelieu Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 22:21

więc właśnie mówię że się czepiam. A fakt, że na stronie uj pisze o obronie pr
                    mgr stawia UJ w bardzo złym świetle.
                    • Gość: m. Re: co to jest obrona pracy mgr? IP: *.ceti.pl 15.06.04, 23:51
                      "na stronie UJ pisze(sic!) o obronach prac magisterskich..." - a to, jak ty
                      piszesz też cię stawia w jakimś niepewnyn światełku...i co się tak czepiasz
                      niewinnego sformułowania - jakieś kompleksy czy co gorszego nie daj Boże?
                      • Gość: Richelieu* Re: co to jest obrona pracy mgr? IP: 217.98.107.* 16.06.04, 01:02
                        1. dlaczego kompleksy?
                        2. jak ja piszę?
                        3. mówię wyraźnie że się czepiam
                        4. nie widzę powodu mówienia o ubiorze po kilku postach, które bardzo dobrze
                        opisały zagadnienie
                        5. dlaczego czegokolwiek się nie dotknąć spychane jest na kompleksy?
                        zastanawiaiaiaiaia mnie to
                        • b_bb Re: co to jest obrona pracy mgr? 16.06.04, 02:38
                          m. miała na myśli, że mówi się :"jest napisane" a nie "pisze"...
                • Gość: Krysia Re: co to jest obrona pracy mgr? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 15:00
                  a ty na jakiej uczelni studiujesz?
                • Gość: Krysia czepiasz sie jak zwykle, Richlieu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 09:11
                  lepiej wracaj na swoje forum
                  • Gość: Richelieu* Re: czepiasz sie jak zwykle, Richlieu IP: 217.98.107.* 17.06.04, 15:40
                    a Ty co? czepiam się terminologii a nie autorki przecież. Autorka jest jak
                    najbardziej ok
        • klara-klara Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 22:17
          U mnie broni się nawet raportu z badań terenowych (2 rok studiów), co jest dla mnie śmieszne, gdyż ta "obrona" polega 5 minutowej rozmowie na temat tego, jak nam się wyjazd podobał...a w kwestiach merytorycznych nie trzeba się nawet wypowiadać na temat samodzielnych wniosków.
          • r.richelieu Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 22:20

no, właśnie
            nazywanie zwykłych zajęć mądrymi nazwami ma chyba zwiększyć ego zdających ;)

kupuję bilet studencki
            chodzę na uczelnię
            bronię pracy magisterskiej (a nawet licencjackiej), a nawet badania terenowego
            • klara-klara Re: co to jest obrona pracy mgr? 15.06.04, 22:22
              Wynikać może z tego, że słowo "obrona" niekoniecznie oznaczać ma to, co powinna...moze to stało się okresleniem zwyczajowym?
      • sorbet Powodzenia :-) 15.06.04, 22:55
      • wessna Re: strój ma obronę mgr 16.06.04, 19:15
        sprawidziłam w rekulaminie łódzkiego uniwerku - napisane jak byk - egzamin
        magisterski nie obrona:)
      • dori7 Re: strój ma obronę mgr 17.06.04, 21:48
        Ubierz sie tak, zeby bylo elegancko i tyle, stroj naprawde nie jest az tak
        wazny - choc teraz lato mamy takie kopniete, ze pewnie bez zakietu bedzie
        chlodnawo...

Trzymam kciuki i powodzenia!
      • Gość: myszz Re: strój ma obronę mgr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 22:01
        ja byłam w czarnych spodniach i białej koszuli, chwilowy brak gotówki nie
        pozwolił na zakup spodnium :(
      • Gość: piksi Re: strój ma obronę mgr IP: *.4web.pl 18.06.04, 18:44
        a jakie kolory radzicie na tki egzamin, czy może to być szaro niebieski komplet
        np czy lepiej jak będzie czarny?
        • Gość: piksi Re: strój ma obronę mgr IP: *.4web.pl 18.06.04, 19:14
          to jest grafit
      • Gość: ToeToe Re: strój ma obronę mgr IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.06.04, 11:51
        Ja osobiscie tu akurat bym nie experymentowala (te paski o ktorych piszesz
        jakos mi nie leza, jednolita tkanina owszem)... Jak masz promotora babiarza, to
        raczej spodnica do kolana i dosyc wysoki obcas, przy promotorce jak to moj
        kolega ze studiow mawial "z metra cietej", nie odkrywalabym ciala za duzo...
        Powodzenia!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka