Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

To się podoba?

02.04.12, 13:53
    Dlaczego dziewczyny które mają w mieszkaniach sklepy odzieżowe a raczej lumpeksy tj zatrzęsienie ciuchów i niby interesują się modą bo pokazują swoje szafy na kanałach youtubowych ,blogach portalach doradzaja itd wygladają jak płyta chodnikowa ,przaśna , nijaka i byle jaka ,niepodobna do nikogo ?
    Trafiłam dziś na kanał babskie tv gdzie podobno modowo zafiksowane wrocławianki prezentuja ciuchy dla mnie to raczej byle jakie szmaty na kilogramy , jestem na maxa zawiedziona czy wam się to naprawdę podoba ? Duże ilości byle czego?
    www.youtube.com/watch?v=HOh2zFWAEhQ&feature=related
    Obserwuj wątek
      • pamana Re: To się podoba? 02.04.12, 14:21
        Ale nuda, obejrzałam 13 minut, pani Ola -ładna ,zgrabna ale miałam wrażenie, że zaraz umrze, zero ikry,radości, usmiechu.
        Prowadząca, fatalnie ubrana ,spodnie ok, ale ta góra ?namiot w marcu ? ;)
        Nie lubie takiego pierdzieleni o du.. Maryni, chyba nie jestem targetem takich filmów.
        • tezee Re: To się podoba? 02.04.12, 14:32
          ja jestem dziś chora , leże w łozku więc przebrnęłam przez kilka tych filmów zawartość szaf masakra, nic co nadaje się do ubrania , kloszardowo i szmatowo , rozwaliła mnie pośród tych byle jakich ciuchów , torebka LV pani zbierała by wydać 500 euro w zestawieniu z garderoba i tak będzie wyglądała jakby miała tanią podróbkę , przeinwestowała niepotrzebnie.
          Prowadząca wystylizowana fatalnie od fryzury po kolory ciuchy wszystko do bani ale musze przyznać sympatyczna w odbiorze.
          • julia-1989 Re: To się podoba? 02.04.12, 18:07
            Amatorski ten program, faktycznie prowadząca i uczestniczka są bardzo słabe pod względem ubioru. Strach pytać takie o radę.
            • tezee Re: To się podoba? 02.04.12, 19:07
              Wyjaśnijcie mi ten fenomen ( bo inaczej zjawiska nazwać się nie da) że ludzie którzy nie umieją się ubrać ze smakiem stają się jakimis internetowymi ikonami stylu dla tysięcy , jest kilka takich youtubowiczek których styl woła o pomste do nieba a 20 tys oglądających pieje z zachwytu ...
              o co chodzi że choć to złe to takie z sąsiedztwa i że można sie utożsamiac?
              • tezee Re: To się podoba? 02.04.12, 19:13
                Z taką Magdą Cielecką ,Kożuchowską czy Przytakiewicz nie da się utożsamiać a z tymi blogerkami yotubowiczkami co wyglądają byle jak i jak bida z nędzą jak najbardziej ?
      • lonely.stoner Re: To się podoba? 03.04.12, 14:14
        fryzura prowadzacej- omg :D
        • lafere Re: To się podoba? 03.04.12, 22:08
          Ej no, weź się nie śmiej, właśnie taką bym sama chciała:D Serio, serio :) Tylko nie wiem czy z by dobrze wyglądała na moich włosach. A może ktoś wie jak się takie cięcie nazywa? Chyba to coś w okolicach pazia, ale nie do końca...
          • tezee Re: To się podoba? 03.04.12, 22:43
            Paskudna fryzura a juz w połączeniu z tym kolorem włosów oraz gabarytem prowadzącej daje fatalny efekt wizualny.
            • lafere Re: To się podoba? 03.04.12, 22:51
              Paskudna, nie paskudna, jak pisałam - mi się akurat podoba - kwestia gustu:) Ale zaintrygowałaś mnie z tym gabarytem prowadzącej - chodzi o to, że jest niewysoka?
              • tezee Re: To się podoba? 04.04.12, 10:58
                Nie jest drobna raczej postawna i duża a ze rysów twarzy nie ma w zasadzie brzydkich nie rozumiem czemu tak się oszpeciła.
          • kasiarec Re: To się podoba? 04.04.12, 07:57
            lafere napisała:

> A może ktoś wie jak się t
            > akie cięcie nazywa? Chyba to coś w okolicach pazia, ale nie do końca...

Na żołędzia?:))))
            • alpepe Re: To się podoba? 04.04.12, 08:23
              na młodą Mirelle Mathieu.
              Też bym chciała taką fryzurę, ale mam za mało włosów :).
              • kasiarec Re: To się podoba? 04.04.12, 08:55
                Mathieu to jest bardzo przywiązana to tej fryzury bo i teraz ją nosi, zdaje się.:)
                Faktycznie, fryzura bardzo wymagająca, można w niej wyglądać jak rzeczona MM, ale można też jak "bardzo złośliwy żart fryzjera", ewentualnie jak pan Zenek właściciel emzety w swoim kasku.;)
                • lafere Re: To się podoba? 04.04.12, 11:03
                  Mirelle Mathieu ma jednak odrobinę inne cięcie - bardziej zachodzące na uszy, i z dłuższym tyłem. W wersji która ma kobitka na filmie i która mi się podoba, tył jest podgolony. Coś jak miała Jovovich w Joannie d'Arc, tylko odrobinę dłuższe. "Na żołędzia" to może być dobry trop :D
                  No właśnie, to prawda, ze fryzura może wyjść dobrze lub koszmarnie,ale ciekawe od czego to głównie zależy.Umiejętności fryzjera? rodzaju włosów? Paszczy obcinanego :DD ? Jeśli chodzi o to ostatnie, to podobało mi się jak wyglądałam z prostą grzywka i spiętymi włosami, więc już blisko :)
                  • kasiarec Re: To się podoba? 04.04.12, 11:34
                    lafere napisała:

>
                    > No właśnie, to prawda, ze fryzura może wyjść dobrze lub koszmarnie,ale ciekawe
                    > od czego to głównie zależy.Umiejętności fryzjera? rodzaju włosów? Paszczy obcin
                    > anego :DD ? Jeśli chodzi o to ostatnie, to podobało mi się jak wyglądałam z pro
                    > stą grzywka i spiętymi włosami, więc już blisko :)

Myślę, że od wszystkiego wymienionego plus jeszcze drobna sylwetka z łabędzią szyją.:) Hehe, ja z prostą grzywką i spiętymi włosami też wyglądam dobrze, ale gdybym się tak obcięła obawiam się, że efekt byłby "fryzjer jej nienawidzi i to bardzo", nawet efektu pana Zenka by mogło nie być - zwłaszcza że mam falujące włosy, a to już taką fryzurę wyklucza.:)

Generalnie uważam, że ten fryz każdemu jest w stanie mniej lub bardziej zaszkodzić, pamiętam, że parę lat temu coś w tym stylu miała Dancewicz- urody jej odmówić nie można, ale efekt był taki jaki był.
                    • lonely.stoner Re: To się podoba? 04.04.12, 11:58
                      pani prowadzacej po prostu wystawiam keipska ocene za stylizacje: za ta fryzure i bluzke... makabra.
                      Fryzura nie pasuje kazdemu, akurat jej kompletnie nie, taka fryzure chyba nosila tez mloda Isabelle Adjani?? ale moge sie mylic.
                      • kasiarec Re: To się podoba? 04.04.12, 21:47
                        Ojtam:) Każdy chyba zna kogoś, kto padł ofiarą tzw. artystycznej wizji fryzjera. Dopóki jest się w zakładzie fryzjerskim i wszyscy się fałszywie zachwycają nową fryzurą, jeszcze jest okej. Dopiero jak człowiek się przejrzy w domu w lustrze to się zaczyna.;) Nie zawsze to się da od razu naprawić. I co wtedy robić? Ryczeć nocami w poduszkę? Nosić przez dwa miesiące, dokiedy włosy nie odrosną, cały czas czapkę lub chustkę? Ukrywać się przez ten czas w domu?
                        Na szczęście włosy odrastają.:)

A dziewczyny niech sobie robią te programy, mnie to nie interesuje i gdyby nie wątek nawet bym nie wiedziała, że takie coś istnieje, ale z tego co widać po liczbie wejść, całkiem sporej, jakieś zainteresowanie tematem jest - czyli jest zapotrzebowanie. I się kręci, tak to już jest.:)
      • lonely.stoner Re: To się podoba? 04.04.12, 12:00
        w google mozna wpisac tez: fryzura od garnka :D
        • tezee Re: To się podoba? 04.04.12, 12:21
          ta fryzura potrafi zepsuć piękną kobietę a co dopiero przeciętnej urody...
          Dancewicz , Mandaryna mają bardzo ładne rysy twarzy a wyglądały brzydko...
          • lafere Re: To się podoba? 04.04.12, 13:46
            Podążyłam tropem garnka i wpisując w gugla angielskie sformułowanie znalezałam to i owo
            Więc tak -
            tutaj jest źle:
            https://www.blogcdn.com/www.stylelist.com/media/2010/06/rihanna-moe-three-stooges-590ls060710.jpg

Tutaj jest dobrze:
            https://hairstyle88.com/wp-content/uploads/2011/08/Short-Hairstyles8-e1313051454790.jpg

https://cuteshorthaircuts.net/wp-content/uploads/2011/02/CuteShortHaircuts0014-174x300.jpg

a ja sie boję efektu takiego jak tu:

https://a.abcnews.go.com/images/Entertainment/spl_kirstie_alley_jef_ss_110329_ssh.jpg
            --
            78+104=32GG
            • tezee Re: To się podoba? 04.04.12, 13:55
              Rihanna to jest tak specyficzna uroda + wizerunek że we wszystkim wygląda co najmniej ciekawie.
              • alpepe Re: To się podoba? 04.04.12, 16:12
                może i ciekawie, ale zawsze jak stara k. Niesamowicie wulgarna jest.
                • lonely.stoner Re: To się podoba? 04.04.12, 17:05
                  a mi sie wydaje ze Riri nawet w jakiejs mega tandetnej stylizacji ZAWSZE wyglada odlotowo!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka