Dodaj do ulubionych

Kreta-Chania Rainbow Tours czy Open Travel

26.08.04, 14:47
Mam takie pytanie interesuje sie wyjazdem do hotelu Sirios Villge we
wrześniu. Porównujac oferty dwóch biur podróży różnica jest zasadnicza bo
całkowity koszt imprezy dla 3 osobowej rodziny jest 600 zł większy w Rainbow.
jedyna różnica jaka udało mi się znaleźć między tymi ofertami to taka że w
tym hotelu jest polski animator z Rainbow (bawi dzieci). Wszystko inne jest
takie same leci sie tym samym samolotem hotel też jest ten sam. Jak myślicie
którą oferte wybrać?
Open Travel jest trochę mniej znany.
czy jak pojade z Open Travel to bedę mógł jakoś podłączyć się ze swoim
dzieckiem do zabaw organizowanych przez Rainbow?

Dodatkowe pytanie.
Znajomi byli rok temu we wrześniu w okolicach Chani i mówili że są straszne
wiatry i woda w morzu nie za ciepła (powiedzmy taka jak w Bałtyku w Lipcu).
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Kreta-Chania Rainbow Tours czy Open Travel IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.08.04, 15:11
      wez pod uwage jeszcze easy travel!
    • Gość: JOLA Re: Kreta-Chania Rainbow Tours czy Open Travel IP: *.record.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 23:05
      ZDECYDOWANIE POLECAM OPEN TRAVEL-MAJA SUPER REZYDENTÓW!!!ZNAM OBA BIURA-ALE NIE
      MOŻNA ICH PORÓWNYWAĆ.
      • Gość: paula Re: Kreta-Chania Rainbow Tours czy Open Travel IP: 217.153.44.* 27.08.04, 12:25
        ja byłam w zeszłym roku z rainbowem koło Chani w miejscowości Kato Stalos w
        studiach Eliros (w tym roku już ich nie ma w ofercie) - wszystko było ok i
        byliśmy baaardzo zadowoleni :-) rezydentak była miła :-)
        byłam we wrześniu i wcale nie było dużych wiatrów - przy tym upale jaki tam był
        to lekki wietrzyk był nawet przyjemny :-) duże wiatry to są na Rodos i tam sie
        to naprawde czuje. Woda też była ciepła i nie ma porównania z bałtykiem jak dla
        mnie :-)
    • Gość: Anka Re: Kreta-Chania Rainbow Tours czy Open Travel IP: *.rtk.net.pl 27.08.04, 12:21
      zdecydowanie polecam open travel, są tańsi za dokładnie tą samą ofertę. Dobry
      wybór co do hotelu- jest naprade ok.
      • Gość: turysta Re: Kreta-Chania Rainbow Tours czy Open Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:20
        Ja bylem z Open Travel na wakacjach w Bulgarii nigdy z tym biurem nigdzie nie
        pojade, organizacja tragiczna. Polecam Rainbowtours.
        • ryskoc Re: Kreta-Chania Rainbow Tours czy Open Travel 14.09.04, 17:21
          Ja tez bylem z nimi w Bulgarii (co skutkuje tym ze NIGDZIE WIECEJ Z NIMI NIE
          POJADE)
    • Gość: mm Re: Kreta-Chania Rainbow Tours czy Open Travel IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 14:15
      Moi rodzice właśnie stamtąd wrócili - byli z rainbowem - i byli bardzo
      zadowoleni. hotel fajny (rzeczywiście standard ponad 3* ) jedzenie bardzo ok.
      jedyne co to do plaży było dość daleko. Fakt faktem ze zwiedzali wyspę sami,
      samochodem (wypożyczonym indywidualnie, dużo taniej niż to co proponował
      rezydent) więc kontakty z rezydentem ograniczone były do minimum.
      Jesli chodzi o opena, to ja z kolei od paru lat z nimi jeżdżę zimą na narty i
      ni mam nic do zarzucenia - znowu - faktem jest ze jesteśmy raczej niezaleznymi
      turystami, którzy rezydenta widzą w drodze do/z hotelu czy apartamentu i tyle.
      jesli masz ofertę dokładnie taką sama za mniej, to się nie zastanawiaj.
      zabawy dla dzieci odbywają się głównie w brodziku dla dzieci lub są to
      rysowanki itp. nie wierzę ze jakikolwiek animator z jakiegokolwiek kraju
      odpędzi dziecko z zabawy bo jest z innego biura. i nie tylko rainbow prowadzi
      animacje ale i inni animatorzy z innych biur. Przecież nikt nie sprawdza listy
      przy pluskaniu się z dziećmi w basenie!
      Co do pogody - my byliśmy poprzednio na Kosie w październiku i było bomba! woda
      cieplutka, nawet wieczorami było miło popływac. A przeciez Kos jest mniej na
      południe niż Kreta. Więc tam powinno byc równie miło! ja planuję w tym roku
      Kretę w pażdzierniku i bynajmniej wody w morzu się nie boję :-) Co do wiatrów -
      niestety Kreta jest wietrzną wyspą, niezależnie od pory roku będzie w
      niektórych - szczególnie odsłoniętych - miejscach wiało. Ale głowy nie urywa.
    • Gość: xx Re: Kreta-Chania Rainbow Tours czy Open Travel IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 03.09.04, 08:25
      ja bylam w ubieglym roku w pazdzierniku z Open Travel, ale w okolicy
      Herssonisos. Bylo super. Polecam. Woda w morzu 24 st. i tylko jeden dzien
      wietrzny.
      • mca Re: Kreta-Chania Rainbow Tours czy Open Travel 07.09.04, 10:55
        Dziękuje wszytskim za opinie.
        Wybrałem Open Travel po powrocie opowiem czy był to sluszny wybór.
        Wciąż jednak niepokoją mnie wiatry bo oglądając prognozę pogody wyglada mi to
        na niezłą pogode na Windserfing a nie na plażowanie z dzieckiem.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka