Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy ta sukienka pasuje na wesele?

05.04.12, 13:32
    Zdjęcia

czy ta sukienka pasuje na wesele czy moze na poprawiny ja zalozyc. Wlasnie mam dylemat moze z fryzura dodatkami bedzie ladnie bo zalezaloby mi nalozyc ja na pierwszy dzien poradzcie
    Obserwuj wątek
      • simply_z Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 13:33
        niestety nie do tej figury...
        • wez_sie Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 13:35
          nie lubisz kobiecych krztaltow?
        • zuzi.1 Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 13:35
          Raczej na poprawiny, na wesele za mało elegancka.
      • wez_sie Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 13:34
        najsampierw schudnij z 30kg
        • kamilcia368 Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 13:43
          ciekawo jak ty wygladasz...zawsze osoby zakompleksione pisza na zlosc nie schudne bo taka sobie sie podobam i mezowi
          • wez_sie Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 13:46
            wygladam jak apollo, a co?
            musisz liczyc sie z tym, ze jak wrzucisz fotki swego sadla, to spotka cie kara :)
            sorrey
            • simply_z Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 14:01
              malo komu jest dobrze w takim fasonie ,a ty jestes lekko przysadzista
              powinnas wybrac cos inaczej skrojonego.
              • wez_sie Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 14:19
                naucz sie...
        • konikmorski1976 [...] 08.04.12, 06:14
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • sofitell Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 14:20
        Zacznijmy od tego, że to nie jest sukienka, a bluzka z amerykańskim dekoltem plus prosta, ołówkowa spódnica, w twoim przypadku, a także ze z względu na okazję zdecydowanie za krótka. Mają racje przedmówcy, lepiej w tym będzie wyglądać wysoka, smukła osoba (koniecznie o szczupłych ramionach). Ponadto trzeba mieć na uwadze to, że dekolt amerykański lepiej się komponuje ze spodniami, a w zestawieniu ze spódnica bywa ryzykowny.

PS. Dziewczyny, nie zaśmiecajcie FK. Jest forum uroda, bardziej odpowiedni do tego typu rad.
        • sofitell Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 14:20
          * forum moda
          • gaga-sie Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 14:24
            Na modę tez autorka wrzuciła zdjęcie, tylko z innym pytaniem. Jak dla mnie sukienka jest niechlujnie uszyta, kojarzy się z nocną bielizną, a nie sukienką na ważna okazję, ponadto, jak wyżej-nie do takiej figury. Mnie osobiście nie podoba się tez kolor, taki świnkowaty;-)
            • gaga-sie Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 14:26
              O sorry, na modzie jest inne zdjęcie forum.gazeta.pl/forum/w,650,134874167,134874167,Jakie_buty.html, moje niedopatrzenie
              • gaga-sie Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 14:27
                wrr forum.gazeta.pl/forum/w,650,134874167,134874167,Jakie_buty.html
        • atio Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 14:23
          to nie jest dekolt amerykański.
          • sofitell Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 14:38
            Masz racje, nie jest to do końca dekolt amerykański (światło mnie oślepiło;), ale coś koło tego (rzecz jasna, mowa o różowej bluzce w poście założycielskim).
            • elske Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 15:35
              sofitell napisała:

> Masz racje, nie jest to do końca dekolt amerykański (światło mnie oślepiło;), a
              > le coś koło tego (rzecz jasna, mowa o różowej bluzce w poście założycielskim).

To ani trochę nie przypomina dekoltu amerykańskiego . To jest dekolt amerykański :

https://img2.tipy.pl/art/6595_43700.gif
              • sofitell Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 21:10
                Czyżby? Miałam na myśli tę wersję:
                www.luxlux.pl/artykul/ciuch-dnia-sukienka-koktajlowa-promod-1535/3
                Dzień cały stukali, pukali
                Niestety wszystko zajęte
                Żeby choć zostać premierem
                lub konfidentem
                • elske Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 06.04.12, 11:50
                  sofitell napisała:

> Czyżby? Miałam na myśli tę wersję:

Ale ktoś się popisał. W tamtej sukience jest zabudowany dekolt i odsłonięte ramiona. Dekolt to wycięcie pod szyją , w różnych formach.
        • rocambolesca Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 06.04.12, 12:36
          Sorry, ale ani to sukienka na wesele ani do figury pani na zdjęciu.
          Wygląda to trochę jakby chłop ubrał się w sukienkę.
      • kadfael Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 14:24
        Po pierwsze Forum Moda.
        Po drugie zdecydowanie inny fason.
      • blondynka.online Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 14:42
        Kamilciu, nie musisz zrzucać sadełka, żeby elegancko wyglądać, ale poszukaj porady gdzie indziej. Rzeczy, które wybierasz, nie podkreślają tego, co w Tobie atrakcyjne. Sugerowałabym rezygnacje z landrynkowych kolorków i połyskliwych materiałów na rzecz spokojnej elegancji i skromniejszego kroju. I nie mam na myśli ubierania się w worek.
        • koham.mihnika.copyright chcesz zeby byla jak dziwadlo na weselu? wszystkie 05.04.12, 14:50
          beda w satynach, kolory wsciekle. Jedyny "butik" w okolicy tylko taki sprzet sprzedaje.
          • blondynka.online Re: chcesz zeby byla jak dziwadlo na weselu? wszy 05.04.12, 14:58
            wiem;-)))) ale po coś tu przyszła..
      • wez_sie prawda jest taka, ze... 05.04.12, 15:02
        ... wygladasz slicznie i mega kobieco.
        masz sliczna figure i apetyczne kraglosci i ksztalty.
        zchrupalbym cie na lancz albo brancz, wierz?
      • crystalcityonline Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 15:08
        Oczywiście, że możesz w niej iść na wesele :) tu chodzi o to by się dobrze czuć samemu dla siebie :) takie moje zdanie ;) Pozdrawiam!
      • akle2 Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 15:10
        Zbyt zwyczajna jak na wesele. Nie masz czegoś bardziej wystrzałowego?
        • wez_sie Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 15:21
          taka naszywka na plecy juz by pomogla:
          https://haftkomputerowy.net/allegro/naszywki/harley.jpg
        • koham.mihnika.copyright Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 15:31
          Nie masz czegoś bardziej wystrzałowego?

stringi oraz gore z podwiazkami. czerwone.
          • akle2 Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 19:34
            :D
            No, chociażby
      • maly.jasio licho vie... 05.04.12, 15:24
        ale panele masz przyjemne w sypialni :)
        • wez_sie Re: licho vie... 05.04.12, 15:30
          eeee, panele slabe.
          mi sie wyjatkowo spodobal wieszaczek na klucze no i BICEPS, ktorego nie powstydzilby sie pudzian.
      • best.yjka Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 15:43
        Da się w niej obskoczyć imprezę w remizie ;)
      • girl.anachronism Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 15:47
        nie pasuje na wesele, tylko ewentualnie na poprawiny.

ale inna kwestia, że do Ciebie ta sukienka nie pasuje w ogóle. to jest krój dla kobiety o bardzo wąskich, szczupłych ramionach i wyższej. Ciebie bym widziała w czymś z taką górą:

modbis.pl/data/gfx/pictures/large/9/1/1019_3.jpg
        • koham.mihnika.copyright Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 16:00
          pasek xujowy, ja bym dal osobny ze skory, albo jaki metal.
      • georgia241 Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 16:03
        Ta sukienka robi z ciebie klocka.
      • lady-z-gaga Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 16:04
        Ta kiecka - wybitnie niedobrana do figury, tamta na forum moda - istna tragedia.
        Popracuj nad gustem, a najlepiej poproś, żeby ktoś Ci kupił na imieniny książkę typu "jak się nie ubierać", albo coś podobnego....
      • stodwadziesciapiec Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 16:24
        Fason tej sukienki jest dla ciebie niekorzystny, bo poszerza cię od pasa w górę i sprawia, że biodra są wąskie w stosunku do górnej połowy ciała. Sama sukienka też niepowalająca, chociaż już lepsza od zalinkowanej przez ciebie na forum moda, która - będę szczera - moim zdaniem jest po prostu koszmarna. Spróbuj czegoś z dopasowaną górą i rozkloszowanym dołem, tudzież dopasowanej (ale nie obcisłej!) kiecki. I raczej nie z takich ceratowych, błyszczących materiałów.
      • samuela_vimes Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 16:27
        skąd wy te kiece bierzecie, co druga to lepsza...nie pasuje.
      • violon-czela Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 16:28
        Nie za ładna i nie do tej figury. Myślę że możesz znaleźć coś lepszego dla siebie :)
      • samuela_vimes Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 16:32
        pokaż cycki! i nie żartuję, proponuję kieckę nieco za kolana z dużym dekoltem i koniecznie zasłoniętymi ramionami, raczej luźna niż obcisła, możesz szerokim pasem przewiązać w talii. Do tego bolerko, albo marynarka.
        • lady-z-gaga Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 16:36
          Cycki juz pokazała, w innym wątku :)

forum.gazeta.pl/forum/w,16,134843919,134843919,Jaki_kolor_butow_do_sukienki.html
        • kamilcia368 Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 16:39
          DZIEKUJE ZA PODPOWIEDZI A TY WEZ_SIE CHYBA SIE NUDZISZ DOBRA ZCIEBIE KOBIETA SKORO PRZED SWIETAMI SIEDZISZ W KOMPIE I SZUKASZ JAK KOMU DOGRYZC. ALBO JESTES GLUPIA ZAKOMPLEKSIONA MALOLATA KTORA JEST PULLPECIKIEM I PODBUDOWUJE SIE PISZAC CHAMSKI TEKSTY...

P.S. MAM SASIADKE KTORA JEST POTWOREM 100 KG I TEZ PODOBNO LUBI JEZDZIC PO LASKACH NA FORUM WTEDY CZUJE SIE OK. MZE WRZUC SWOJE ZDJECIE TO POPATRZYMY NA TA FIGURE MODELKI JAK TAK MADRALA Z CIEBIE
          • samuela_vimes Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 16:52
            ale weź się to rzekomo chłopiec, bo nie napiszę przecież że mężczyzna.
          • anaisanais96 Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 19:42
            Kurcze, juz miałam ci napisać cos miłego i wziąć cię w obronę a tu ten post. TY ze swoją sporą nadwagą nie życzysz sobie by ktoś cię obrażałą, ale swoją 100kg sąsiadkę nazywasz POTWOREM. Chcesz by się do ciebie kulturalnie odnosili to zachowuj się tak samo..
      • 0riana Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 16:59
        Chcialam tylko napisac ze bardzo przykro mi sie zrobilo po przeczytaniu tego watku.
        Nie, nie mam szerokich ramion i pochodze z duzego miasta. I moze wlasnie tym bardziej mi wstyd ze dla wielu osob przytyk 'u Ciebie na wsi' ma byc smiertelnie wrecz obrazliwy. Ze tak wiele osob nie potrafi napisac poprostu: wiesz, nie podoba mi sie ta sukienka, sprobuj moze tak albo siak. Bez durnych wycieczek na temat figury czy pochodzenia autorki.

Do autorki: kreacja moim zdaniem nie jest trafiona, ale z tego co piszesz nie masz pieniedzy na wielkie zakupy. Sukienka z tego watku jest moim zdaniem o wiele lepsza od tej lila. Moze zatem obcasy do samego nieba i cos na ramiona?
        • kadfael Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 17:23
          Ta kiecka na nikim by dobrze nie wyglądała, jest po prostu źle uszyt. Tworzy się w niej pod biustem jakieś takie wybrzuszenie, bo pewnie jest równie szeroka w biuście jak w pasie - a nikt nie ma tyle samo obwodu w tych dwu miejscach. W dodatku - pas sukni wypada chyba niżej niż talia autorki wątku i to jeszcze dokłada materiału z góry, bo prawdopodobnie sukienka jest podciągnięta... Bardzo niezgrabnie to wygląda.
          • wielorak Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 18:14
            a może jakiś pasek dodać do tej sukienki aby bardziej talię podkreślić?
            ps. widzę że masz fajny biust, najlepiej byloby ci w sukience z dekoldem, np. w serek
            i bez przesady, figura ładna tylko trzeba ją troszkę podkreslić tu i ówdzie
      • kbjsht Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 21:32
        na pierwszy dzień też pasuje, spokojnie pasuje.
      • sonne-mond Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 21:34
        nie ważne w co się ubierzesz ale by się dobrze bawić.
      • chat_calin Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 05.04.12, 21:55
        Moim zdaniem nie pasuje na wesele, chyba ze wesle bedzie proste (wiesz, na wsi, luzik albo kameralne, itp.). Ona jest koktailowa, fajna do restauracji, na wesle bym jej nie ubrala. Jak dziewczyny radza - na poprawiny juz przejdzie.
      • shellerka Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 06.04.12, 16:55
        a mnie się nawet podoba. długość jest o.k. sukienka sięga dokładnie kolan, a nogi masz szczupłe.
        dałabym tylko szeroki czarny pasek w talii, tak, żeby podnieść linię talii właśnie i trochę zmienić proporcje. do tego jakiś duży, ciężki, dość długi wisior, ładne buty - byle nie czarne zabudowane, bo to sprawi wrażenie ciężkości.
        a ktoś, kto pisze tu o dekolcie amerykańskim, chyba nigdy takiego dekoltu nie widział :/

miłej zabawy Ci życzę.
        • alessia27 Re: Czy ta sukienka pasuje na wesele? 08.04.12, 00:08
          wez_sie wez sie gdzies indziej przenies gledzic.
          Wybierz gore abys miala zakryte ramiona, i przede wszystki dekolt w serek.
          To co masz na sobie strasznie cie pogrubia. Kup sobie body modelujace sylwetke, na gore wybieraj raczej ciemnie kolory.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka