kominek 19.12.06, 02:41 Włączyłem moderację komentarzy i nie mogę w żaden sposób dostać się do panelu edycji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kominek Re: Problem z wejściem 19.12.06, 03:20 kominek napisał: > Włączyłem moderację komentarzy i nie mogę w żaden sposób dostać się do panelu > edycji. Półtorej godziny cierpliwości i się dostałem, ale coś czuję, że to tak być nie powinno Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Problem z wejściem 19.12.06, 11:51 Masz dużo powyżej bloxowej średniej liczbę komentarzy na blogu i liczenie trwa proporcjonalnie dłużej Liczenie moderowanych w edycji odbywa się trochę inaczej niż na homepage, na hp jest szybsza metoda, ale nie ma 100% gwarancji, że to co tam widzisz odpowiada rzeczywistości. W edycji można zmienić na szybszą metodę z HP, ale wtedy w bardzo specyficznym przypadku dowiesz się, że masz coś do zmoderowania dopiero po wejściu na listę komentarzy. Do specyficznego przypadku dochodzi w chwili, gdy włączasz lub wyłączasz moderację w ustawianiach i ktoś w tym samym momencie doda komentarz. Na długi czas otwierania złożyła się nieciekawa pora - w środku nocy na serwerach są wykonywane różne administracyjne czynności, które je niestety dodatkowo obciążają. Normalnie, czyli np. w chwili gdy to piszę, dokładne liczenie niezmoderowanych komentarzy dla kominek.blox.pl trwa ok. 1 sekundy. Odpowiedz Link Zgłoś
kominek Re: Problem z wejściem 19.12.06, 15:04 mpieck napisał: > Na długi czas > otwierania złożyła się nieciekawa pora - w środku nocy na serwerach są > wykonywane różne administracyjne czynności, które je niestety dodatkowo > obciążają. Normalnie, czyli np. w chwili gdy to piszę, dokładne liczenie > niezmoderowanych komentarzy dla kominek.blox.pl trwa ok. 1 sekundy. Tak, już jest wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
kominek Re: Problem z wejściem 19.12.06, 15:49 kominek napisał: I jeszcze dwie sprawy. Od kilkunastu godzin grasuje jakiś wredny spamer, który powoli ale sukcesywnie spamuje wszystkie notki. Oczywiście włączyłem administracyjne blokowanie, ale nie wiem czy już sobie z nim poradziliście, więc informuję. Gdybym miał znowu problem z wejściem do moderowanych komentarzy, to czy wyłączenie moderacji automatycznie sprawi, że wszystkie nie zmoderowane zostaną zaakceptowane czy skasowane? Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Problem z wejściem 19.12.06, 16:31 Przy wyłączeniu wszystkie niezmoderowane są automatycznie pokazywane. Ale w chwili gdy będziesz miał problem z wejściem do edycji, będziesz miał również problem z wyłączeniem moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Problem z wejściem 19.12.06, 17:06 Powoli sobie z nim radzimy. Tzn. jakąś bitwę wygraliśmy, ale wojna trwa. Dobra wiadomość jest taka, że nie radzi sobie z kodami obrazkowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kominek Re: Problem z wejściem 19.12.06, 17:56 ols napisał: > Powoli sobie z nim radzimy. Tzn. jakąś bitwę wygraliśmy, ale wojna trwa. Pewnie ciężko się takich wycina. Zmienne IP, różne wyrazy. Charakterystyczne jest, że w każdym spamie dają przynajmniej dwa schowane linki i gdybym chciał iść po najmniejszej linii oporu to zablokowałbym tę możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Problem z wejściem 19.12.06, 19:06 Przez logowanie też chyba nie przechodzi, ale obrazki są lepsze, bo nie zmuszają komentujących spoza Gazety do zakładania konta. Odpowiedz Link Zgłoś