Dodaj do ulubionych

Problem z wejściem

19.12.06, 02:41

Włączyłem moderację komentarzy i nie mogę w żaden sposób dostać się do panelu
edycji.
Obserwuj wątek
    • kominek Re: Problem z wejściem 19.12.06, 03:20
      kominek napisał:

> Włączyłem moderację komentarzy i nie mogę w żaden sposób dostać się do panelu
      > edycji.

Półtorej godziny cierpliwości i się dostałem, ale coś czuję, że to tak być nie
      powinnosmile

• mpieck Re: Problem z wejściem 19.12.06, 11:51
        Masz dużo powyżej bloxowej średniej liczbę komentarzy na blogu i liczenie trwa
        proporcjonalnie dłużej smile Liczenie moderowanych w edycji odbywa się trochę
        inaczej niż na homepage, na hp jest szybsza metoda, ale nie ma 100% gwarancji,
        że to co tam widzisz odpowiada rzeczywistości. W edycji można zmienić na
        szybszą metodę z HP, ale wtedy w bardzo specyficznym przypadku dowiesz się, że
        masz coś do zmoderowania dopiero po wejściu na listę komentarzy. Do
        specyficznego przypadku dochodzi w chwili, gdy włączasz lub wyłączasz moderację
        w ustawianiach i ktoś w tym samym momencie doda komentarz. Na długi czas
        otwierania złożyła się nieciekawa pora - w środku nocy na serwerach są
        wykonywane różne administracyjne czynności, które je niestety dodatkowo
        obciążają. Normalnie, czyli np. w chwili gdy to piszę, dokładne liczenie
        niezmoderowanych komentarzy dla kominek.blox.pl trwa ok. 1 sekundy.
        • kominek Re: Problem z wejściem 19.12.06, 15:04
          mpieck napisał:

> Na długi czas
          > otwierania złożyła się nieciekawa pora - w środku nocy na serwerach są
          > wykonywane różne administracyjne czynności, które je niestety dodatkowo
          > obciążają. Normalnie, czyli np. w chwili gdy to piszę, dokładne liczenie
          > niezmoderowanych komentarzy dla kominek.blox.pl trwa ok. 1 sekundy.

Tak, już jest wszystko w porządku.
          • kominek Re: Problem z wejściem 19.12.06, 15:49
            kominek napisał:

I jeszcze dwie sprawy.
            Od kilkunastu godzin grasuje jakiś wredny spamer, który powoli ale sukcesywnie
            spamuje wszystkie notki. Oczywiście włączyłem administracyjne blokowanie, ale
            nie wiem czy już sobie z nim poradziliście, więc informuję.

Gdybym miał znowu problem z wejściem do moderowanych komentarzy, to czy
            wyłączenie moderacji automatycznie sprawi, że wszystkie nie zmoderowane zostaną
            zaakceptowane czy skasowane?
            • mpieck Re: Problem z wejściem 19.12.06, 16:31
              Przy wyłączeniu wszystkie niezmoderowane są automatycznie pokazywane. Ale w
              chwili gdy będziesz miał problem z wejściem do edycji, będziesz miał również
              problem z wyłączeniem moderacji.
            • ols Re: Problem z wejściem 19.12.06, 17:06
              Powoli sobie z nim radzimy. Tzn. jakąś bitwę wygraliśmy, ale wojna trwa.
              Dobra wiadomość jest taka, że nie radzi sobie z kodami obrazkowymi.
              • kominek Re: Problem z wejściem 19.12.06, 17:56
                ols napisał:

> Powoli sobie z nim radzimy. Tzn. jakąś bitwę wygraliśmy, ale wojna trwa.

Pewnie ciężko się takich wycina. Zmienne IP, różne wyrazy. Charakterystyczne
                jest, że w każdym spamie dają przynajmniej dwa schowane linki i gdybym chciał
                iść po najmniejszej linii oporu to zablokowałbym tę możliwość.
              • eela Re: Problem z wejściem 19.12.06, 19:06
                Przez logowanie też chyba nie przechodzi, ale obrazki są lepsze, bo nie zmuszają komentujących spoza Gazety do zakładania konta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka