Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wrocław-lumpeks

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 19:07
    Czy jest we wrocławiu jakiś lumpeks, w którym nie trzeba przekopywać się
    przez miliony szmat żeby dotrzeć do jakiejś jednej sensownej bluzki? gdzie
    wszytskie ciuchy są w dobrym stanie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Vera Re: Wrocław-lumpeks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 20:06
        Chyba takie coś istnieje w Arenie czasem mają tam naprawdę orginalne rzeczy, w
        bardzo dobrym stanie, jednak ceny są kosmiczne, kiedyś widziałam sukienkę-fakt,
        że niespotykaną i prześliczną ale kosztowała 80zł. Ostatnio się natknęłam na
        lumpeks na Gajowej, nawet kupiłam sobie sukienkę na szelkach z takiego grubego
        ortalionu czy cóś dopasowaną i w ładnym szarym kolorze za 20zł.
        Z tego co widziałam to te panie sprzedające orientują się w towarze, tak, że
        wskażą i polecą.
        Więcej niestety nie znam takich miejsc, a hale typu Ostrowskiego czy na Nyskiej
        to sobie odpuszczam bo i nie mam szczęścia w poszukiwaniach ani siły.
        Może ktoś jeszcze zna jakieś ciekawe adresy?
        pozdrawiam
        Vera
        • mankalita Re: Wrocław-lumpeks 26.06.04, 15:55
          Na Ostrowskiego jest ogromny lumpeks, dwa piętra. Ale trzeba sobie cały dzień
          zarezerwować, jeśli chcesz przeszukać cały:P
        • facecja Re: Wrocław-lumpeks 26.06.04, 15:58
          a gdzie ta Arena?
          • mankalita Re: Wrocław-lumpeks 26.06.04, 16:03
            Z tego co się orientuję to ulica nazywa się Komandorska. Niedaleko Dworca
            Głównego.
            • Gość: iwka Re: Wrocław-lumpeks IP: *.wroc.zigzag.pl 27.06.04, 12:25
              W Arenie nie ma lumpeksu i nigdy nie było.
              • Gość: Vera Re: Wrocław-lumpeks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 18:17
                Tak? a w takim razie co to jest za stoisko z ubraniami powieszanymi wszystko w
                jednym w pierwszym rzędzie straganowym od ulicy Komandorskiej bo według mnie to
                właśnie jest lumpeks, tam te rzeczy nigdy nie wyglądały na nowe tylko na
                przesortowane z lumpeksu, nie sądzę bym się myliła.
                Vera
                • Gość: ciuchara Re: Wrocław-lumpeks IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.06.04, 20:58
                  Na Ostrowskiego nie ma juz po co chodzic,bo nie dość ,że same szmaty to
                  jeszcze nie można się nikogo spyta.ć,ani poradzić.Ale znam taki lumpeks na
                  Nowym Dworze tuż przy pętli autobusowej na Rogowskiej.Można tam znależć
                  niedrogo fajne ciuchy,są obnizki,to jeszcze jest tam taka miła kobitka co
                  szczerze doradzi,bo jak coś na ciebie nie pasuje ,to ci powie i nie wciska.
      • Gość: ariel Re: Wrocław-lumpeks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 00:15
        W lumpeksie na ostrowskiego faktycznie nic nie ma, ale (co jest kwestia
        zagadkowa - bo to ta sama firma) na nyskiej mozna znalezc troche niezlych
        ciuchow. Podobno jest jeszcze ich punkt na Horbaczewskiego ale niegdy nie
        bylam, wiec nie moge sie wypowiedziec.
        • ruda_szczurka Re: Wrocław-lumpeks 07.07.04, 00:21
          na Horbaczewskiego taki sam syf jak i na Ostrowskiego ;)
          Fajny punkt to "Szafa" na poczatku Jedn.Narodowej - skrzyzowanie z uliczka
          prowadzaca do pl. św.Macieja.
      • ladyblue Re: Wrocław-lumpeks 07.07.04, 16:29
        ja dzisiaj trafiłam na bardzo fajny, malutki lumpeks - ubrania wycenione, na
        wieszakach, czysto, porządnie. dużo fajnych sukienek było.
        ul.Trzebnicka, zaraz za dworcem Nadodrze (ale nie ten w dużym ceglanym budynku
        tylko za skryzowaniem z kleczkowską, normalnie na parterze kamienicy).

całkiem niezły (choć moim zdaniem tylko część ta z wycenionymi ubraniami) jest
        lumpeks na Nyskiej.

podobno dobry jest gdzieś w okolicach Traugutta, w jakims dodatku do gazety o
        nim pisali i wyglądało to zachęcająco.
        • sheep1 Re: Wrocław-lumpeks 11.11.04, 16:40
          Czy znacie jeszcze jakieś adresy?
      • Gość: myszencja Re: Wrocław-lumpeks IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.11.04, 22:41
        ul.Ładna, niedaleko pl Grunwaldzkiego, za targowiskiem.
        Wszystko wycenione, mozna trafic na perelki. Duzo plaszczykow, ostatnio widzialam sliczny bezowy plaszcyk Morgana na troczki za 80 zl, niestety na mnie za maly:(
        • sheep1 Wrocław-gdzie się podział lumpeks z Ostrowskiego? 20.11.04, 12:09
          W tym miejscu jest teraz wielki plac budowy.Chyba,że trafiłam pod zły adres?
          • moboj Re: Wrocław-gdzie się podział lumpeks z Ostrowski 20.11.04, 22:30
            to chyba raczej źle trafiłaś, bo budynki na Ładnej jak stały tak stoją i ten
            lumpeks jest nadal na swoim miejscu:)
            • sheep1 Re: Wrocław-gdzie się podział lumpeks z Ostrowski 21.11.04, 16:07
              ale ja nie mówię o Ładnej tylko o Ostrowskiego.
      • Gość: ewelita Re: Wrocław-lumpeks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:34
        Ten z Ostrowskiego przeniesiony w okolicę Astry. Za kościołem, w dawnej
        centrali telefonicznej (tak mi mówiła koleżanka)w okolicach estakady
        • sheep1 Re: Wrocław-lumpeks 22.11.04, 16:50
          dzięki Ewelita :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka