ciastko_z_kota 15.03.13, 19:13 Czy któraś z Was miała do czynienia z butami tej marki? Pytam zarówno o jakość, jak i 'standardowość' rozmiarówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cherry-cherry Re: Mai Piu Senza 15.03.13, 20:28 Mam kilka par butow tej marki (propagowanej glownie przez Zalando :), glownie szpilki tzw. pumps, oraz 1 pare kozakow i 2 pary low boots. I powiem, ze wszystko chyba zalezy od modelu. Kozaki, ktore mam sa dosc srednie jesli chodzi o jakosc tzn nie sa jakies zupelnie fatalne, ale np. z San Marina czy Minelli nie moga sie niestety rownac i nie jestem z nich jakos super zadowolona. Natomiast szpilki na platformie sa calkiem OK, ladne, starannie wykonane i o dziwo bardzo wygodne jak na 12cm obcas. Generalnie jak na te polke cenowa jakosc ocenilabym jako 7/10, moze w porywach do 8. Co do rozmiarowki to tez wszystko zalezy od modelu. Nosze standardowe 38 i zamowione szpilki 38 spadaly mi z piety. Zamowilam wiec 37 i sa OK. Z kolei kozaki rozmiar 38 troche mnie cisna, mam nadzieje, ze skora sie z czasem wyrobi. Jednym slowem - trzeba przymierzyc i najwyzej potem odeslac, albo zamowic od razu 2 pary roznych rozmiarow i odeslac ten, ktory nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: Mai Piu Senza 16.03.13, 08:22 dzięki za odpowiedź :) właśnie na zalando znalazłam fajne szpilki ale wkurza mnie to, że nie podają tabeli rozmiarów producenta, tylko ogólną dla wszystkich butów. a ja mam czasem 40, czasem 41, innym razem 7, a innym 8 :/ Tylko długość stopy mi się nie zmienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolezanka_galipa Re: Mai Piu Senza 16.03.13, 11:54 Mam tylko jedne buty z tej firmy, zamszowe kozaki (nie spotkałam się z tą nazwą nigdzie oprócz Zalando). Kozaki były dosyć drogie, staranie wykonane, niestety nie na polską zimę, ale to akurat przewidziałam. Śliska podeszwa, bardzo cienkie wręcz "papierowe" fleki, zamsz, który przy kontakcie ze śniegiem zostawia plamy (akurat kupiłam w rudym kolorze). Bardziej na jesień i przedwiośnie. To były moje ósme kozaki, więc mogłam sobie pozwolić na taką fanaberię:-) Plusy są takie, że kozaki wyglądają bardzo efektownie, są wygodne i ładnie wyprofilowane, chociaż obcas wysoki - 10 cm, tyle, że stabilny słupek. I mają wysoką cholewkę, sięgają mi przed kolana, a mam 175 cm. Co do rozmiaru, to nosze 38 i to według mnie jest "prawdziwe" 38. Nigdzie mnie nie uciskają, trochę się rozbiły, ale nie są za szerokie ani za duże. Większość firm nie wiedzieć czemu zawyża rozmiar i często zamiast 38 noszę 37 (np Ryłko czy Venezia). Jeśli nie ma tabeli producenta, to zawsze możesz wysłać zapytanie do Zalando. Ja tak dwa razy zrobiłam i odpowiedz była błyskawiczna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: Mai Piu Senza 16.03.13, 12:05 w sumie racja z tym zapytaniem. wyślę :) Odpowiedz Link Zgłoś
cherry-cherry Re: Mai Piu Senza 16.03.13, 13:37 Nie wiem, czy napisanie do Zalando cos da, bo MPS maja dosc nierowna rozmiarowke, w sensie, ze tak jak napisalam wyzej, wszystko zalezy od modelu : czasem zawyzona, czasem zanizona a czasem buty pasuja rozmiarowo idealnie. To moim zdaniem jedna z tych firm, gdzie but trzeba przymierzyc. No, ale na szczescie w Zalando nie ma problemow z odeslaniem i wymiana na wieksze/mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: Mai Piu Senza 16.03.13, 13:39 być może naiwnie, ale poprosiłam o zmierzenie konkretnego rozmiaru, z konkretnego modelu. byc może ktoś mi rzetelnie odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś