Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

vision express

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 08:49
    chcę kupić okulary, szklane są dość grube więc szukam dobrego optyka w którym
    znają sie na robocie i potrafią dobrze wszystko dobrać. Co sądzicie o sieci
    vision express.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Nika Re: vision express IP: *.ibmer.waw.pl 04.08.04, 11:18
        Z ciekawości, a musisz mieć szklane? Plastiki lżejsze w sumie i jakości nic nie
        można zarzucić.
        Co do Vision express, to sieciówka jak sieciówka, zależy na kogo trafisz. Z
        doświadczeń moich i mojego chłopa (Vision w Galerii Mokotów i Wola Parku):
        plusy:
        - ciekawe promocje (typu słoneczne gratis)
        - szybko robią okulary
        - żadnych problemów z reklamacjami, drobne naprawy za darmo
        - brak zastrzeżen do okularów od strony "optycznej", naprawy dotyczyły samych
        oprawek
        - możliwość ubezpieczenia okularów
        minusy:
        - mały wybór ciekawych oprawek w dobrych cenach
        - zależy na jaką sprzedawczynię trafisz, są takie które pchają na siłę różne
        gadżety i najdroższe oprawki, nie patrząc jak klient w tym wygląda
        - ja nie miałam problemów ale znam osoby, które skarżą się na jakość powłoki
        antyrefleksyjnej.

Natomiast zdecydowanie polecam optyka przy Pięknej w pobliżu placu Konstytucji.
        Nie pamiętam nazwy, jest po tej stronie co księgarnia MDM, tylko dalej w stronę
        Lwowskiej. Babki naprawdę potrafią doradzić i można kupić fajne i dobrej jakości
        oprawki (choć niekoniecznie "markowe") po niezbyt wysokiej cenie, optyk także
        wysoce fachowy. Poza tym przyjmuje tam bardzo dobra okulistka.
        • Gość: AniA Re: vision express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 12:57
          dzięki za wszystkie rady, a propos nigdy nie miałam szklanych oularów ja długo
          nosze - 2 lata temu kupiłam a raczej sprowadziłam fajne z Austri i super są ,
          duża kampania reklamowa vision i jakoś tak zainteresowałam sie tą firma,
          najlepsi optycy w Katowicach to gdzie , możecie polecić mi coś
          • eirenne Re: vision express 04.08.04, 13:51
            Nie znam Vision Express, za to moge polecić Fielmanna (czy jak to się pisze:])
            Wybór oprawek w każdej kategorii cenowej jest spory, na miejscu robią badanie
            wzroku, na okulary czeka się bodajże jeden dzień. Mam stamtąd okulary i jest to
            pierwsza para w moim życiu, która się po miesiącu nie pokrzywiła na moim nosie,
            czyli- bardzo solidne wykonanie, a ja naprawdę ich nie oszczędzam. Miła
            dziewczyna w sklepie doradziła mi rodzaj szkieł, zaprowadziła na badanie wzroku
            (robią na miejscu) i cały czas się uśmiechała, jakbym była najważniejszą osobą w
            salonie (a było sporo osób).
            Aha, dostałam ubezpieczenie na okulary oczywiście i gwarancję:-D A najfajniejszy
            w tym wszystkim jest list od nich, który dostałam po ponad dwóch miesiącach od
            zakupu- pisali, że pewnie już się do moich nowych okularów przyzwyczaiłam i mają
            nadzieję, że dobrze się noszą, ale jesli nie, to mogę wymienić sobie na inne bez
            opłat:-))) Spodobała mi się taka troska o klienta:-))) Tak więc polecam:)
      • miriam78 Re: vision express 04.08.04, 14:23
        NIE LUBIE TEJ FIRMY BO PRACOWALA W NIEJ KIEDYS TAKA PINDA ANIA WOŁNA....
        • Gość: m123 Re: vision express IP: *.arbeitsamt.de 04.08.04, 16:47
          Vision Express, KAtowice, Al. Rozdzienskiego, Geant - obsluga dosyc dosyc,
          nie zawsze sluza dobra rada, ale np. w porownaniu z normalnym (tzn. nie-
          firmowym optykiem) , jest dosyc drogi.
          NO tak, z kolei porownujac ceny w PL. i NIemczech - jest tani :-).
          Ja mialam do wyboru - z Vision Express okulary , nosze grube szkla - w koncu
          wybralam: maly optyk, wloskie oprawki, super jakosc...
      • Gość: kakaadoo Re: vision express IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 23:06
        w katowicach polecam ci pana Tomasza Tkacza na panewnickiej, przyjmuje tam
        rowniez bardzo dobry okulista p. Pojda, polecam rowniez optyka rowniez na
        Panewnickiej w Ligocie w dawnej Marysience jesli wiesz o co chodzi
        • Gość: AniA Re: vision express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 07:09
          Dzięki za wszystkie rady na oewno przemyślę, bo mam dość grube szkła a wiem że
          mogą być super cienkie, dotychczas robiłam okulary u małego optyka i
          sprawdzonego ale nastąpiły roszady we własności i wiem że to już nie to samo.
          Ja od wielu lat chodzę do tego dobrego okulisty P. Pojdy - nie zawiodłam się i
          wszystkim mogę go polecić.
          • Gość: kasia Re: vision express IP: *.icpnet.pl 05.08.04, 10:11
            Ostatnio bylam w Vision Expres po PORADĘ z okularami od konkurencji. Źle przez
            nie widziałam.
            I wiecie co? jestem w szoku. Byłam tam conajmhjiej godzine. Mierzyli mi rozstaw
            źrenic, porownywali, co do milimetra. A kiedy spytalam 'ile place'
            odpowiedzieli 'nie, nie. nic pani nie placi' a przeciez wiedzieli, ze nie chce
            kupowac u nich okularow., :)
            Ale teraz, przymierzam sie, żeby do nich wpaść, i jednak kupic nowe.
            • Gość: AniA Re: vision express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:45
              wiesz, to jest zachodnia firma i tam najważniejsza jest socjotechnika, a ty
              myślisz co my robimy w mojej korporacji gdzie pracuje, mi raczej chodzi o
              wykonanie okularów i nie tylko to wizualne ale pomiarowe, a gdzie tak było w
              Vision express w jakim mieście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka