Gość: AniA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 08:49 chcę kupić okulary, szklane są dość grube więc szukam dobrego optyka w którym znają sie na robocie i potrafią dobrze wszystko dobrać. Co sądzicie o sieci vision express. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nika Re: vision express IP: *.ibmer.waw.pl 04.08.04, 11:18 Z ciekawości, a musisz mieć szklane? Plastiki lżejsze w sumie i jakości nic nie można zarzucić. Co do Vision express, to sieciówka jak sieciówka, zależy na kogo trafisz. Z doświadczeń moich i mojego chłopa (Vision w Galerii Mokotów i Wola Parku): plusy: - ciekawe promocje (typu słoneczne gratis) - szybko robią okulary - żadnych problemów z reklamacjami, drobne naprawy za darmo - brak zastrzeżen do okularów od strony "optycznej", naprawy dotyczyły samych oprawek - możliwość ubezpieczenia okularów minusy: - mały wybór ciekawych oprawek w dobrych cenach - zależy na jaką sprzedawczynię trafisz, są takie które pchają na siłę różne gadżety i najdroższe oprawki, nie patrząc jak klient w tym wygląda - ja nie miałam problemów ale znam osoby, które skarżą się na jakość powłoki antyrefleksyjnej. Natomiast zdecydowanie polecam optyka przy Pięknej w pobliżu placu Konstytucji. Nie pamiętam nazwy, jest po tej stronie co księgarnia MDM, tylko dalej w stronę Lwowskiej. Babki naprawdę potrafią doradzić i można kupić fajne i dobrej jakości oprawki (choć niekoniecznie "markowe") po niezbyt wysokiej cenie, optyk także wysoce fachowy. Poza tym przyjmuje tam bardzo dobra okulistka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniA Re: vision express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 12:57 dzięki za wszystkie rady, a propos nigdy nie miałam szklanych oularów ja długo nosze - 2 lata temu kupiłam a raczej sprowadziłam fajne z Austri i super są , duża kampania reklamowa vision i jakoś tak zainteresowałam sie tą firma, najlepsi optycy w Katowicach to gdzie , możecie polecić mi coś Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: vision express 04.08.04, 13:51 Nie znam Vision Express, za to moge polecić Fielmanna (czy jak to się pisze:]) Wybór oprawek w każdej kategorii cenowej jest spory, na miejscu robią badanie wzroku, na okulary czeka się bodajże jeden dzień. Mam stamtąd okulary i jest to pierwsza para w moim życiu, która się po miesiącu nie pokrzywiła na moim nosie, czyli- bardzo solidne wykonanie, a ja naprawdę ich nie oszczędzam. Miła dziewczyna w sklepie doradziła mi rodzaj szkieł, zaprowadziła na badanie wzroku (robią na miejscu) i cały czas się uśmiechała, jakbym była najważniejszą osobą w salonie (a było sporo osób). Aha, dostałam ubezpieczenie na okulary oczywiście i gwarancję:-D A najfajniejszy w tym wszystkim jest list od nich, który dostałam po ponad dwóch miesiącach od zakupu- pisali, że pewnie już się do moich nowych okularów przyzwyczaiłam i mają nadzieję, że dobrze się noszą, ale jesli nie, to mogę wymienić sobie na inne bez opłat:-))) Spodobała mi się taka troska o klienta:-))) Tak więc polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam78 Re: vision express 04.08.04, 14:23 NIE LUBIE TEJ FIRMY BO PRACOWALA W NIEJ KIEDYS TAKA PINDA ANIA WOŁNA.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m123 Re: vision express IP: *.arbeitsamt.de 04.08.04, 16:47 Vision Express, KAtowice, Al. Rozdzienskiego, Geant - obsluga dosyc dosyc, nie zawsze sluza dobra rada, ale np. w porownaniu z normalnym (tzn. nie- firmowym optykiem) , jest dosyc drogi. NO tak, z kolei porownujac ceny w PL. i NIemczech - jest tani :-). Ja mialam do wyboru - z Vision Express okulary , nosze grube szkla - w koncu wybralam: maly optyk, wloskie oprawki, super jakosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakaadoo Re: vision express IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 23:06 w katowicach polecam ci pana Tomasza Tkacza na panewnickiej, przyjmuje tam rowniez bardzo dobry okulista p. Pojda, polecam rowniez optyka rowniez na Panewnickiej w Ligocie w dawnej Marysience jesli wiesz o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniA Re: vision express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 07:09 Dzięki za wszystkie rady na oewno przemyślę, bo mam dość grube szkła a wiem że mogą być super cienkie, dotychczas robiłam okulary u małego optyka i sprawdzonego ale nastąpiły roszady we własności i wiem że to już nie to samo. Ja od wielu lat chodzę do tego dobrego okulisty P. Pojdy - nie zawiodłam się i wszystkim mogę go polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: vision express IP: *.icpnet.pl 05.08.04, 10:11 Ostatnio bylam w Vision Expres po PORADĘ z okularami od konkurencji. Źle przez nie widziałam. I wiecie co? jestem w szoku. Byłam tam conajmhjiej godzine. Mierzyli mi rozstaw źrenic, porownywali, co do milimetra. A kiedy spytalam 'ile place' odpowiedzieli 'nie, nie. nic pani nie placi' a przeciez wiedzieli, ze nie chce kupowac u nich okularow., :) Ale teraz, przymierzam sie, żeby do nich wpaść, i jednak kupic nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniA Re: vision express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:45 wiesz, to jest zachodnia firma i tam najważniejsza jest socjotechnika, a ty myślisz co my robimy w mojej korporacji gdzie pracuje, mi raczej chodzi o wykonanie okularów i nie tylko to wizualne ale pomiarowe, a gdzie tak było w Vision express w jakim mieście Odpowiedz Link Zgłoś