Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

strój klubowy i strój do pubu

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 10:10
    czy istnieje cos takiego?czy to w czym chodzimy w ciągu dnia nadaje się na
    takie wyjścia czy moda jest bardziej wymagajaca i dzinsy + t-shirt nie
    wystarcza?
    Obserwuj wątek
      • blinski Re: strój klubowy i strój do pubu 27.10.04, 10:31
        zależy jakie dżinsy i jaki t-shirt. bo przecież - czy większość facetów w
        klubach nie jest ubrana w dżinsy i t-shirt?
        nie ma chyba ubrań do pubu, jeśli by były to byłby to kompletny bezsens. ja
        rozumiem, że w klubie np. można się lansować, ale w pubie..? do pubu wstępuje
        się z ulicy, a nie się stroi.
        • Gość: ma Re: strój klubowy i strój do pubu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 10:36
          a kobiety w czym się lansują ?
          • blinski Re: strój klubowy i strój do pubu 27.10.04, 10:39
            w tym, w czym sobie wymyślą że będzie lansersko wyglądać:) na ogół w
            badziewiach, które mi się nie podobają - wybacz, za dużo tego by wymieniać:)
            w ogóle to po co ci te info:)? chcesz się lansować w klubie tylko jeszcze nie
            wiesz jak:))? ładnie, ładnie..:)
            • Gość: FasOla Re: strój klubowy i strój do pubu IP: *.client.dsl.net 27.10.04, 17:54
              A moze rzucisz chociaz kilka przykladow badziewia wg Blinskiego. To bedzie taka
              mini lista anty-przebojow. Moze nie znosisz ubran w stylu lat 80-tych i tych
              koszmarnych, plastikowych, kolorowych kolczykow, butow na koturnach,
              koronkowych bluzek, za wysoko upietych kucykow, bluzek z tandetnymi wzorkami
              (typu rozowy pudelek, albo napisem: love, pink etc.) lub swiecidelkami. Ech,
              moglabym wymieniac bez konca, ale co Ci tu bede ulatwiac zadanie :-) Moge
              jednak zniesc tandetnie ubranych ludzi, oby tylko mieli swiezy oddech i umyte,
              biale zeby. Tutaj nawet najfajniejsze ubranie nie uratuje sytuacji.
              Cheers!!!
              • blinski Re: strój klubowy i strój do pubu 27.10.04, 19:03
                ależ nie, styl lat '80 jest bardzo ok:) (w każdym razie rzeczy wzorowane na nim
                dzisiaj, nie dokładnie to, co modne było 20 lat temu). plastikowe kolczyki też
                są jak najbardziej w porządku, szczególnie do klubu gdzie nie obowiązują te
                same normy co w stroju typu casual. przede wszystkim nie przepadam za
                głupimi 'klubowymi' fryzurami, typu zaczes grzywy do tyłu, jakieś durne
                szczurze ogonki a do tego makijaż jakby ci podbili oczy. nie przepadam za
                spodniami szerokimi na całej długości a jedynie ze ściągaczem tuż przy kostce -
                pół biedy jeśli ściągacz jest szerokości centymetra, ale jeśli sięga do pół
                łydki..? nie lubię też robionych na tej samej zasadzie bluzek - czyli wszystko
                się rozpływa w fałdach a jednynie pod pępkiem notujemy obecnośc szerokiego jak
                się da ściągacza. kluby to też festiwal najbardziej udziwnionych butów -
                bezpodstawnie wprowadzana asymetria, marszczenia czy klamerki wywołują u mnie
                skurcze jelit:)
                nie chce mi się teraz za bardzo nad tym zastanawiać, bo tylko się zezłoszczę,
                wybaczysz mi:)
                • Gość: FasOla Re: strój klubowy i strój do pubu IP: *.client.dsl.net 27.10.04, 21:50
                  Wybaczam :-) Widze jednak, ze zdecydowanie mniej Cie drazni w modzie "klubowej"
                  niz mnie. Sa rzeczy, ktore nie wiem jak modne by byly nie zaloze ich za zadne
                  skarby swiata.
                  Wiem, ze to nie jest wyznacznik tego sie dzieje w klubach w Wawie, ale chyba 2
                  tygodnie temu czytalam w Polityce reportarz o dyskotece w Mankach (czy tez
                  Manieczkach). Byly tez oczywiscie zdjecia i po prostu wlosy mi stanely na
                  glowie, jak ujrzalam te wszystkie "towary" lansujace sie tym zalosnym miejscu.
                  W kazdym razie to co mnie drazni bylo tam podkrecone do maksimum. Te dziewczyny
                  mialy na sobie wszystko co tylko byly w stanie znalezc w stercie z najwieksza
                  tandeta dzisiejszej mody. Wiazane buty na platformach, ultra mini w zlotym
                  kolorze, wielkie, plastikowe kola w uszach, wlosy na tapir plus gofrownica itd.
                  Ech, o gustach sie podobno nie dyskutuje, ale czasem az ciezko sie
                  powstrzymac :-)
                  Cheers!!!
                  • blinski Re: strój klubowy i strój do pubu 27.10.04, 22:21
                    heh, manieczki to zupełnie osobny rozdział;) nie bez powodu na muzykę graną tam
                    i podobną do niej mówi się właśnie 'manieczki', a nie 'muzyka klubowa':)
                    łączenie manieczek z jakimkolwiek innym klubem to poważny błąd - tam wszystko
                    toczy się innym torem i rządzi innymi prawami - w końcu gdyby tak nie było,
                    miłośnicy tego specyficznego rodzaju klimatu nie wybieraliby się do manieczek
                    aż z warszawy czy krakowa, tylko bawili się gdzieś w swojej okolicy:)
                    ja natomiast mówiłem o typowych klubach-klubach:).
                    • Gość: FasOla Re: strój klubowy i strój do pubu IP: *.client.dsl.net 27.10.04, 22:47
                      Wiem, ze nie Manieczki miales na mysle. To bylo takie niewielkie zboczenie (czy
                      mozna tu uzywac takich slow? ;-) ) od tematu.
                      Cheers!!!
      • Gość: ChiChi Re: strój klubowy i strój do pubu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.10.04, 11:19
        do pubu to dziewczyny moga sie ubierac roznie mysle ze t-shirt i dzinsy sa
        cakiem oki:)
        wyjscie do klubu wymaga jak sadze wyzszego stopnia wtajemnieczenia;)
        dla jednych dziewczyn moze to byc dzienny uniform choc ja osobiscie uwazam ze
        na wieczorne wyjscie mozna bardziej zaszalec i jakos bardziej kobieco czy sexi
        sie ubrac byle nie przesadzic z ta stylizacja i pozostac soba:)
      • zettrzy Re: strój klubowy i strój do pubu 27.10.04, 19:54
        wyjscie do klubu? Ogladalam jakis gorset bardzo wiktorianski w butiku,
        zastanawiajac sie na jaka to okazje, no i dziecko zatrudnione tam w
        roli "konsultanta mody" powiedzialo szczerze: nawet jak ci sie podoba nie kupuj
        tego gorsetu, jest okropnie niewygodny, wiem bo wlozylam go w zeszla sobote do
        klubu
        no tak, pomyslalam sobie, w ilu jeszcze miejscach pracownicy "pozyczaja" towar
        na prywatny uzytek
        jak widac do klubu bardzo mlode kobieciatka lubia sie ubrac ekstrawagancko
      • kum-nye Re: strój klubowy i strój do pubu 27.10.04, 23:32
        Według mnie pub to nie jest miejsce na strojenie się i wymyślanie. Idzie się
        tak ot tak- po prostu, na piwo, pogadać. czasami śmieszą mnie "zrobione"
        maksymalnie wieczorowo dziewczyny w takich miejscach. Klub natomiast jak
        najbardziej jeśli ktoś lubi... Nie wydaje mi się jednak, że jeansy i t-shirt (u
        dziewczyny nawet) jakos razaiłyby w tym miejscu. Ale ja mam małe doświadczenie
        w tym temacie:)
        • Gość: magia Re: strój klubowy i strój do pubu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.04, 11:25
          to ja chyba zostanę w domu,ewenualnie pójdę do pubu,bo na wyjście do klubu nie
          posiadam żadnych "odjechanych"/nawet nie wiem czy tak się to nazywa/ ciuchow.
          • blinski Re: strój klubowy i strój do pubu 28.10.04, 11:35
            no i dobrze chyba zrobisz.. myślę, że źle byś się tam czuła.
          • Gość: kmu-nye Re: strój klubowy i strój do pubu IP: *.icpnet.pl 28.10.04, 12:36
            Ja też wybieram taką opcję:)
            • Gość: black magic women Re: strój klubowy i strój do pubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 13:47
              a ja nie!uwielbiam tanczyc,wiec nie stronie od klubow;))wieczorne wyjscia sa
              doskonala okazja do wizerunkowych eksperymentow,ktore w mroku nocy uchodza mi
              bezkarnie;))zartuje!ubieram sie ladnie i orginalnie,moze bardziej odwaznie niz w
              dzien,ale dalej w moim stylu,nie przejmujac sie,ze nie stac mnie na markowe/hi
              hi/,czy OBOWIAZUJACE ciuchy.zreszta nikt nigdy nie dal mi odczuc,ze moj look nie
              jest w klimacie
      • Gość: Gosiaczek Re: strój klubowy i strój do pubu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 18:22
        Hej:)
        Jestem stała bywalczynia raczej imprez klubowych niz pubow jednak chetnie
        pomoge.
        Otoz Twoj image generalnie zalezy od tego na jakiego rozaju impreze idziesz.
        Ogolnie wszystko polega na tym zeby sie dobrze czuc (czyli i na luzie, ale i
        szczegolnie w jakis sposob, ale i nie odstajaco od reszty)
        Wiec:
        -impreza hh..no to oczywiscie moga byc spodnie typu biodrowki...moga byc tez i
        szerokie, zalezy w czym sie dobzre czujesz. Do tego albo bluzka na ramiaczka na
        przyklad, albo z jakims bajerem ale nie zobowiazujaca, nie tandetna i
        nie "sztuczna". Grunt to wygladac natualnie a sexi. Najwygodniej adidaski, mile
        widziana bluza z kapturem...moze jakis gadżecik w stylu daszka albo zwiazanych
        wlosow,...nie wiem, to zalezy od pomyslu
        -impreza techno, house....tu rowniez szeroka dowolnosc...ale z ta roznica ze
        zazwyczaj na takie imprezy panie chodza wrecz "rozebrane". Przykrotkie
        (sfilcowane:) bluzeczki, spodnie typu biodrowki-opinacze. Tu zazwyczaj adidasy,
        w niektorych klubach buty tak zwane "z koziej pałki" czyli krotko mowiac na
        obcasie.
        -pub...tu racze styl na luzie...jak jestes na ulicy tak idziesz :) mozesz
        najwyzej pokombinowac z jakas ciekawa bluzka..ale i nie przekombinowac.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka