Gość: Aga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 15:51 Co sądzicie o tej sieci sklepów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doril Re: Orsay !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:16 cześć.ciuszki trochę bazarowe.jednak to jedyna marka u której mogę kupić spodnie .szkoda tylko że jest ich jak na lekarstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!poz drawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Orsay !! !! !! nie! IP: *.acn.waw.pl 05.02.05, 17:11 bazarowe to moga byc z H&M!tam to jest porazka;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adela Re: Orsay !! !! !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.05, 18:23 Raczej dobrze. Ale to zależy od kolekcji. Kupiłam sobie kilka rzeczy w tym sklepie i mi służą. Najmilej wspominam moją sukienkę studniówkową- granatowy welur, ramiączka dość szerokie, kwadratowy dekolt i rozcięcie z tyłu prawie do pupy- usłyszałam, wiele komplementów min, że wyglada jak sukienka Rity Hayworth. Mam kilka par grubych wełnianych spodni, spódniczkę "tulipana" z czarnego błyszczącego materiału- wyglądającego jak atłas, piękny płaszczyk retro i dwie sukienki z bawełny, które przetrwały dwa sezony letnie i nadal wygladają super. Ale ja wybieram rzeczy z dobrych tkanin (wyjątek to spódniczka "tulipan")i ładnie wykonczone. Wiem jednak, ze niektóre ciuchy po jednym praniu wygladają jak szmaty, ale nie ma na to reguły- tak samo jest wZarze, H&M, Terranovie i Vero Moda. Odpowiedz Link Zgłoś
anja.riddle Re: Orsay !! !! !! 05.02.05, 18:38 Ubrania z Orsaya nie są najlepsze gatunkowo, jeśli chodzi o styl też bywa różnie (któregoś lata były tam prawie same różowe ciuszki dla nastolatek), ale jak się poszuka, to można znaleźć tam coś ciekawego. Mam stamtąd spodnie i trzy, cztery bluzki. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_s Re: Orsay !! !! !! 05.02.05, 22:12 takie watki były juz chyba duzo razy..mnie osobiscie cały ten sklep nieodpowiada poczynając od pseudo-dyskotejowej atmosfery konczac na ciuchach słabej jakosci,w zasadzie widziałam tam kiedys ładną bluzeczke nawet pzrymierzyłam było ok,ale jakosc niewspólmierna do ceny(czyt,jakosc jak ze stadionu cena hmm 169zł wiec jak nachłam to nie az tak mało),ogólnie cała ta stylistyka jakos mnie nie bawi Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Orsay !! !! !! 05.02.05, 22:47 Dziś zakupiłam tam trzeci chyba kostium (mam czekoladowy, czarny, teraz ciemnoszary).A tydzień temu krótki płaszczyk z kremowego flausz, mam dośc tych zimowych szrości. Mają świetnie uszyte spodnie. A ceny wcale nie są wysokie, przeceniaja bardzo często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Orsay !! !! !! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.05, 09:43 stadion dziesięciolecia to salon przy Orsayu!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adela Orsay vs. Stadion IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.05, 12:36 Nie powiedziałabym. Zdarza mi sie kupowac na stadionie różne rzeczy-i jakość jest podobna, wiec bez przesady. Naprawdę wszedzie można znalezc rzeczy dobre gatunkowo i ładne, ale chłam tez jest wszedzie. No może w Royal Collection bywa rzadziej ale tam jest naprawde drogo jak na polskie warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
martitka18 Re: Orsay !! !! !! 06.02.05, 13:04 Mam w domu duzo ciuchow z Orsaya.Spodnie sa szyte naprawde w roznych rozmiarach i moge znalezc takie ktore beda odpowiadaly mi i dlugoscia i szerokoscia,a do tego fajnie podkreslaly uroki sylwetki.Bluzek tez mam kilka.A co do jakosci to faktycznie nie jest tam niewiadomo jaka,ale wole Orsaya niz ten wielbiony H&M w ktorym nigdy tak naprawde nic nie ma!!Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Orsay !! !! !! IP: *.4web.pl 06.02.05, 13:15 Może być ze względu na duży wybór czerni:))))))) A na waszym miejscu, nie deprecjonowałabym tak stadionów -------> sama znam firmę szyjącą na wschód i na stadion, ktorej kadra to wieloletnie krawcowe i szwaczki z jednej z najlepszych polskich firm, "Wólczanki". Także , nie wszystko złoto , co markowe:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikabo Re: Orsay !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 13:19 Zazwyczaj wchodzę tam i ...wychodzę. Chociaż w ub.r. kupiłam tam szalik, z którym nie mogę się rozsztać już drugą zimę. Ogromna większość ciuchów jest beznadziejnie wykończona, a już najbardziej nie lubię swetrów, gdzie np. golf jest przyszywany maszynowo zamiast "wrabiany" (jak ktoś dziergał, to pewnie zrozumie o co mi chodzi). No i ten krój spodni raczej nie na moją szanowną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwonykubek Re: Orsay !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 15:36 Spodnie są fajne, bo z niskim stanem, pełna rozmiarówka i niedrogie.Swerty faktycznie beznadziejne, ale za to extra koszule-mam całą kolekcję.Te jeden ze sklepów w których trzeba się zaszyć i przegrzebać wieszaki-a ja to uwielbiam;) Za to h&m wywołuje u mnie mdłości-bałagan, brud, tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikabo Re: Orsay !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 16:16 no właśnie, spodnie z niskim stanem, dla Ciebie idealne, na mnie wyglądają koszmarnie, bo rozmiar dobry w biodrach jest mi za szeroki w tym tzw. obniżonym pasie. Niestety, taka moja uroda. A miałam ochotę na te spodenki tweedowe(różne kolorki) i pycha ceny po sezonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwonykubek Re: Orsay !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 16:40 Mam koleżankę której biodrowki który mi sięgają do pasa-jej kończą się w połowie pośladków;D Obie mamy felerne figury, ale...żeby nie było większych problemow;D Spodnie o ktorych piszesz-pycha,wczoraj kupiłam 3 pary-po 39 zł;) Kocham takie ceny;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikabo Re: Orsay !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:10 No właśnie, mi one też sięgają połowy pośladków i jeszcze odstają w pasku, bo mam dużą różnicę między talią a biodrami. Gratuluję (i zazdroszczę Ci) udanych łowów Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkencja Re: Orsay !! !! !! 07.02.05, 23:06 Można znaleźc fajne rzeczy, ale spodnie- fatalne rozmiary- nawet 34 maja dłuuuuuugaśne nogawki. Poszłam przedwczoraj z koleżanka -175 wzrostu + figura modelki i pasowały- na mnie 158cm... no cóż tylko pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Orsay !! !! !! 07.02.05, 23:37 E tam. Ja mam 170cm i prawie zawsze pasują;) Długość nogawek zależy od fasonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaaga Re: Orsay !! !! !! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.02.05, 23:41 Pasują bo jesteś wysoka. Na mnie za długie nie sa tylko rybaczki:) Ja nosze rozmiar 34/36. A orseyowski spodnie zawsze mam 10-20 cm za długie... Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Orsay !! !! !! 07.02.05, 23:53 tandetne materiały i odpustowe wzornictwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <MAGDA> Re: Orsay !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 13:00 Orsay to totalne gó... szkoda kasy i czasu. Chociaż ubrania nie są drogie, ja osobiście wolę takie sklepy jak: Esprit, Benetton, Diverse, Ralph Lauren( polo). Te firmy są drogie, ale TO SIĘ OPŁACA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: Orsay !! !! !! IP: *.org 21.02.05, 15:09 Nigdy nie udało mi się tam kupić czegoś ciekawego...Orsay pochodzi z Niemiec,byłam w sklepie w Monachium i w Augsburgu,te same ciuchy co u nas.Czyli badziewiaste,dla nastolatek do dyskoteki:) Odpowiedz Link Zgłoś
viola2 Re: Orsay !! !! !! 21.02.05, 15:06 Jak sa za dlugiew spodnie to zawsze mozna obciac, i jak dla mnie to tylko tam, (oprocz levisa, ale dzinsy nosze tylko na dwor) dostaje spodnie na siebie. Mam na mysli oczywiscie dlugosc. Co prawda te podkladane zawsze musze odkladac, ale sa w koncu dobre. ps. mam 180 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
kadlubek07 Re: Orsay !! !! !! 21.02.05, 15:26 Ostatnio wydaje mi sie, ze sie zeszmacił, kiedys nie było az tak źle...moze to Mandaryna tak na mnie wpływa, teraz Orsay kojarzy mi sie z nia, niestety...i jakos tych różowych szmatek tam wiecej...co nie zmienia faktu, ze mozna znaleźc tam cos przyzwoitego, jak np mój nowy płaszcz :) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Orsay !! !! !! 21.02.05, 15:50 Całkowicie nie mój styl. Nawet tam nie wchodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata-s Re: Orsay !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 16:17 mam super rekawiczki z Orsaya, takie megagrube, megakolorowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: Orsay !! !! !! IP: *.olsztyn.mm.pl 21.02.05, 18:37 Co do spodni - zgadzam się. Mam stamtąd kilka par, wszystkie świetnie leżą, nawet jeśli nogawki są za długie (mam 164 cm), to zawsze można skrócić. Nie zgadzam się, że są tak tylko i wyłącznie tandetne ciuchy dla nastolatek. Ja nastolatką nie jestem i noszę się stosownie do wieku ;-), ale kupuję tam czasami bluzki koszulowe i spódnice (do pracy), mam też żakiet. Jeśli chodzi o jakość ubrań... hmmm... cóż, wszystkie swetry z Orseya strasznie się rozciągały, nadawały się tylko na jeden sezon. No tak, zapomniałabym o mojej pięknej białej torebce, długo "nie pożyła", mimo że często jej nie nosiłam, wyrzuciłam ją po kilku miesiącach - zaczęła pruć się przy zamku, a potem odpadła rączka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Orsay !! !! !! IP: *.p / 80.48.189.* 25.02.05, 13:28 moja szafa składa się wyłacznie z ciuchów orsay i nigdy z mi sie nic miłego nie przytrafiło a tym co się wszystko rozciąga poprostu nie umieja prać!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manka Re: Orsay !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:38 Ja bardzo lubie ten sklep, to jedan z moich ulubionych,tylko tam kupuje spodnie (coprawda kaze musze skarac)ale te spodnie pasuja idealnie na moja sylwetke,koszulki tez maja fajniutkie.Oczywiscie znalezc tam mozna mase innych rzeczy dla malotatow, ale kazdy kupuje to co chce i tam gdzie chce.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochou Kontrasty IP: *.mos.gov.pl 25.02.05, 15:25 Orsay to dla mnie firma kontrastów. Z jednej strony cukierkowe (zwłaszcza letnie) bluzeczki dla nastolatek, które fatalnie wyglądają po kilku praniach (w delikatnych płynach nie w pralce)- wiem, bo trafiłam na kilka w stylu ponastoletnim, a z drugiej świetne, dobrej jakości, eleganckie, choć niemiłosiernie długie, spodnie, które muszę skracać, mimo że jestem wysoka. Poza tym tandetne sukienki wieczorowe, ale i bardzo fajne koszulowe bluzki. Trochę udanych, moim zdaniem, torebek (trwałych) i sporo ciekawych (nietrwałych) sweterków. Ogólnie lubię tam poszperać, choć nieraz przeginają z cenami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Kontrasty IP: *.toya.net.pl 25.02.05, 22:52 Jak mialam lat 14 chodzilam do Orseya na zakupy i sie zachwycalam...Teraz omijam ten sklep szerokim łukiem.Pelno tandety! Odpowiedz Link Zgłoś
bajka228 Re: Orsay !! !! !! 21.03.05, 15:33 ciuchy raczej sredniej jakosci - sporo niestety tzw. szmatek. nie podoba mi sie to, ze wszystkie ciuchy wisza jedne na drugich az sie wieszaki uginaja, straszny balagan, nikt tego nie poprawia, nie da rady przejsc normalnie miedzy wieszakami... mam kilka rzeczy z Orsey'a - czasem sie cos fajnego trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaqus Re: Orsay !! !! !! IP: 82.160.7.* 21.03.05, 18:35 kiedy miałam 14-15 lat, to ubrania z orsay'a mi się podobały i chętnie tam kupowałam, teraz jednak mój gust się zmienił, omijam ten sklep szerokim łukiem, ale mam do teraz 2 porządne rzeczy z tego sklepu- spodnicę i bluzkę, trzymają się wciąż nieźle, a i jeszcze szal tam na studniówkę kupiłam, w niepowtarzalnym, innym niż czarnym,czerwonym lub srebrnym kolorze :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: Orsay !! !! !! 25.03.05, 20:35 hmm dla mnie Orsay to jeden z niewielu sklepow firmowych w ktorych maja fajne ciuchy w przystepnych cenach :-) nie wiem jak w innych miastach ale w Poznanie wszystkie sklepy tej maki sa swietnie zaopatrzone, jest tyle do ogladania i wybierania ze niewiadomo na co sie zdecydowac ;-) maja swietne spodnie, bluzki...wszystko :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Orsay !! !! !! IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 25.03.05, 21:31 Co do długości spodni-każdy rozmiar ma tą samą długość- zauważcie na rozmiarówce przyczepionej do każdej sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serinde Re: Orsay !! !! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 14:39 Mam sporo ciuchów z Orsey'a, bo jako jeden z nielicznych sklepów ma rozmiary 32/34. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Orsay - jakość-sweterki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 16:36 ktoras z was pisala ze sweterki z orsaya sa kiepskiej jakosci; wszystkie czy tylko te tansze? ostatnio podobal mi sie tam sweterek za 99 zl, niestety nie mialam wtedy tyle i nie kupilam - ladny byl ...jestem ciekawa jak z jakoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: Orsay - jakość-sweterki IP: *.olsztyn.mm.pl 27.03.05, 12:55 Jeśli chodzi o sweterki, to wszystkie mają niską jakość. Wiem, bo miałam różne, np. beżowy golf z delikatnej dzianiny za ok. 50 zł i porządne ciepłe swetrzysko, które kosztowało mnie 150 zł. Wszystko się rozciągało i wcale nie dlatego, że nie potrafię prać (jak zarzucono mi w jednym z poprzednich postów). Wszystkie swetry piorę ręcznie, suszę rozłożone (a nie powieszone). Jeśli masz wątpliwości, czy wydać 99 zł na sweter, to poczekaj aż go przecenią. Dodam jeszcze, że moja siostra kilka lat temu kupiła w Orsay'u czerwony golf z rozciągliwej dzianiny i... wciąż się bardzo dobrze trzyma (tj. golf, siostra zresztą też ;-)). Pozdr. katka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: Orsay - jakość-sweterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 16:28 Ja lubię orsaya,choć w zasadzie są to kolorowe szmaty.Nie cierpię spodni,fatalnie uszyte nigdy żadne na mnie nie pasowały.Czasami jest coś ładnego,ale szybko wychodzi z mody. Odpowiedz Link Zgłoś