Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ubrania w duzym rozmiarze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 08:30
    Gzie (oprócz targu) mage kupic rzeczy w wiekszym rozmiarze- 44 lub 46.Czeka
    mnie wymiana calej garderoby- mam wszystko za male, oprócz dwóch czarnych
    spódnic, jednych spodni, paru bialych koszul i trzech swetrów.Chcialabym,
    zeby rzeczy byly dobrej jakosci i w miare klasyczne, bo zamierzam je nosic
    przez nastepne pare lat.Jestem nie najmlodsza(36 lat), wiec nie moga to byc
    rzeczy dla nastolatek.Interesuja mnie sklepy na terenie wojewodztwa
    slaskiego.Dodam,ze mieszkam w malej miejscowosci i rzadko wyjezdzam na zakupy
    do wiekszego miasta.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ania Re: ubrania w duzym rozmiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 10:49
        Czy naprawde nikt nie nosi takich rozmiarów?
        • mech-k Re: ubrania w duzym rozmiarze 17.03.05, 12:19
          nosi, nosi :) i mam ogromny problem z kupieniem czegokolwiek w rozmiarze
          większym niż 42, więc siłą rzeczy zaopatruję się w sklepach typu second-hand...
          Po wysypie biodrówek postanowiłam w desperacji uszyć sobie spodnie :( W
          normalnych sklepach nie uświadczysz fajnych ubrań, albo workowate garsonki typu
          babcia na imieninach, albo inne straszydła. W Warszawie w Promenadzie widziałam
          sklep z dużą rozmiarówką, ale ceny były odstraszające i właściwie styl również.
          Sukcesów w polowaniu życzę i trzymam kciuki :)
          • Gość: GRUBBA Re: ubrania w duzym rozmiarze IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 12:25
            Moja droga, mam podobny problem co ty, nosze roz 46/48, i też ubieram się na bazarach, w sklepach dla puszystych ciuchów nie kupuje bo są strasznie drogie i mnie na nie nie stać. Odkryłam jednak miejsce gdzie kupuje fajne, modne ciuszki za nieduże pieniądze, nie ruszając się z miejsca. TO aLLEGRO. Wpisuję w wyszukiwarkę "dla puszystej" i wyskakują ci strony z dużymi ciuszkami. polecam
      • Gość: Klara Re: ubrania w duzym rozmiarze IP: 194.63.135.* 17.03.05, 12:26
        Nie wiem, czy na Śląsku są takie sklepy ADLER(niemieckie). Moja, sporych
        rozmiarów kuzynka, kupuje tam ciuchy --->mają sporo dużych, tzw. niemieckich
        rozmiarów. Myslę, że możesz tam coś znależć
        • Gość: ania Re: ubrania w duzym rozmiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:00
          Adler wycofal sie z Polski.Sklepy tak gzies w styczniu polikwidowali-wiem bo
          tez tam kupowalam.Na allegro nie moge kupowac.Ja musze ciuch przymierzyc-bo nie
          kazda rzecz rozmiaru 44 jest rzeczywiscie 44,oprócz tego mam jeszcze pare
          felerów- okragle plecy,duzy biust,baaaardzo szeroka talie,wystajacy brzuch i
          krótka szyje.Ja musze zobaczyc jak ubranie na mnie wyglada!
          • ania_wiedzminka uszyj sobie 17.03.05, 13:17
            Aniu, a myślałaś, żeby zaprojektować i uszyć sobie coś samemu? No może z tym
            szyciem to tak nie do końca samemu;) Wtedy dobierzesz fason, jaki Ci się podoba,
            materiał i kolory, a dzięki temu, że będzie szyte na Ciebie, będzie dobrze
            leżeć. Na Twoim miejscu poszukałabym dobrej krawcowej:)
            podzrawiam!
            • Gość: ania Re: uszyj sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:33
              niestety, krawcowe to gatunek wymierajacy(szczególnie dobre).W mojej okolicy
              raczej takiej nie ma, dlatego pytam o sklepy.Ja sama jestem antytalentem
              krawieckim.
              • ania_wiedzminka Re: uszyj sobie 17.03.05, 14:03
                hm, może spróbuj się rozpytać wśród znajomych? ja zupełnie przez przypadek
                trafiłam na dziewczynę, która genialnie szyje:)
                • Gość: ania Re: uszyj sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 14:50
                  problem w tym, ze zadna z moich znajomych nie musi korzystac z uslug krawcowej-
                  dlatego tez zadnej nie znaja.
      • Gość: tosca Re: ubrania w duzym rozmiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:32
        W Kappahlu (są w Warszawie, ale na pewno jeszcze gdzieś w kraju)jest dział z
        ubraniami w dużych rozmiarach, na pewno wart polecenia. W C&A (Warszawa,
        Poznań, Wrocław) równiez, także w H&M. Ta ostatnia firma ma osobny dział dla
        osób grubszych, ale nie ma go we wszystkich sklepach. Wiem, ze na pewno jest w
        Warszawie, w Arkadii, z tym, ze niezbyt duży. Ubrania do rozmiaru 46 sa też w
        sklepach Peak & Cloppenburg (też w Warszawie). Okazuje się, że z wyjątkiem
        Kapphala to wszystko firmy niemieckie, polskie szyją tylko dla młodzieży.
        Jasne, że trudno się wybrać do innego miasta po zakup ciuchów. Ale jeśli
        planujesz większe zakupy, to może warto pojechać tam, gdzie więcej możliwości.
        Najlepiej w czasie wyprzedaży.
        • Gość: lidi Re: ubrania w duzym rozmiarze IP: *.netcologne.de 18.03.05, 12:23
          Sorry, ale H&M to firma szwedzka... I dla nich szyja tez i Polacy, i Bulgarzy
          i... wiele innych nacji. Nie tylko Niemcy szyja w rozmiarach powyzej 42. Ale
          faktycznie - ze wzgledu na narodowa niemiecka tendencje (zreszta - chyba nie
          tylko niemiecka?) do zwiekszania rozmiarow z biegiem lat, w Niemczech to zaden
          problem kupowac ubrania w rozmiarach 42 i wiecej.
          Aniu - jesli mieszkasz na Slasku, to mozliwe, ze masz blizej do jakiegos
          niemieckiego miasta niz do Warszawy? Ale musialabys sie pospieszyc, wyprzedaze
          potrwaja do Wielkanocy, potem zapanuja "normalne" ceny i nastepna okazja
          dopiero pod koniec lata.
          Powodzenia!
      • Gość: Tabaka Re: ubrania w duzym rozmiarze IP: *.access.telenet.be 18.03.05, 12:35
        Proponuje popracowac nad soba , zmienic styl odzywiania i najpierw zmiescic sie
        w stare ciuchy a dopiero potem uzupelniac garderobe - chyba , ze wolisz ciagle
        "rosnac"
        • mech-k Re: ubrania w duzym rozmiarze 18.03.05, 14:11
          a choroba? przy niedoczynności tarczycy można się głodzić, a tyje się z
          powietrza, wiem, bo mam i żadna zmiana stylu odżywiania nie pomoże, dokonuję
          heroicznych poświęceń, żeby utrzymywać wagę, codziennie ćwiczę i co? i nic... a
          na hormony będę skazana do końca życia. Może się droga Tabako zastanów, zanim
          coś chlapniesz... Nie życzę Ci choroby, serio, nikomu nie życzę!
          • Gość: ania Re: ubrania w duzym rozmiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 14:16
            Nie mam chorej tarczycy, cierpie na refluks przelyku wiec caly czas musze
            uwazac na to co jem.
        • Gość: ania Re: ubrania w duzym rozmiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 14:13
          Ja nie tyje coraz bardziej.Po prostu po ciazy przytylam i kilogramy nie chca
          zejsc mimo diety-ja mam korpus taki niewymiarowy,nogi i rece sa szczuple.
          • Gość: cookie Re: ubrania w duzym rozmiarze IP: *.aster.pl 18.03.05, 17:45
            możesz zamawiać z www.bonprix.pl
            tam jest tabela rozmiarów, ceny przystępne i naprawdę fajnie ciuszki można
            wyszperać. no i jakby coś nie tak, zawsze można zwrócić. no i rozmiary nie
            kończą się na 42 ;)
      • martyna14 Re: ubrania w duzym rozmiarze 18.03.05, 17:30

Ewentualnie mozesz zamowic rzeczy z zagranicy ale to bedzie drogo popatrz
        sobie na www.oldnavy.com czy www.gap.com
        • Gość: aaa Re: ubrania w duzym rozmiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 18:00
          w h&m też są spore rozmiary - do 46 bodajże, a wg mnie mają jeszcze dodatkowo
          zawyzoną rozmiarówkę. 9zaraz - zawyzoną, czy obniżaoną?... W każdym razie
          mieszcze sie w ichniejsze 34, a normalenie raczej 36/38) Podobno mają wlaśnie
          otworzyć gdzies na śląsku. I ceny sa naprawdę przystepne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka