Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

szerokie plecy

31.03.05, 22:22
    Hello wsyzstkim!Mam takie male zapytanko-matka natura dala mi dosc szerokie
    plecy i zastanawiam sie, czego mam w ubraniach unikac, tzn jakich fasonow, a
    co nosic, zeby to zatuszowac. Lubie bluzki z ramiaczkami "na krzyz",czy to
    dobrze, czy raczej nie?bo sama juz nie potrafie stwierdzic, szyja mnie boli
    od gapienia sie przez ramie;)
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • zettrzy Re: szerokie plecy 31.03.05, 22:39
        nie lam sie, to nie jest jakis feler ktory wlascicielki nerwowo usiluja
        tuszowac - a skoro mowimy o ramiaczkach na krzyz, to wygladaja one o wiele
        lepiej na szerokich plecach niz na waziutkich
        • maaryska Re: szerokie plecy 01.04.05, 14:57
          hm, no niby nie jest to taki duzy feler, ale kiedy ma sie plecy jak facet, to
          chociaz chcialabym jesli nie tuszowac, to chociaz nieswiadomie nie podkreslac:)
      • Gość: yuka Re: szerokie plecy IP: 194.63.133.* 03.04.05, 16:48
        chyba po prostu bardzo obcislych bluzek ale cięzko poiwedzieć
      • aniabe13 Re: szerokie plecy 03.04.05, 22:35
        Odradziłabym niżej wszyte rękawy, na pewno wszystkie ciuchy w paski w poprzek,
        raglan z poduchami, wszelkie bufki i marszczenia przy rękawach. I jeszcze
        maleńkie rękawki, w ubiegłym sezonie było dużo takich koszulek ze szczątkowym
        rękawem. Poza tym wszystko co chcesz, ramiączka na krzyz-czemu nie, faktycznie,
        jak napisała zettrzy, do ich noszenia trzeba mieć plecy.
        • maaryska Re: szerokie plecy 06.04.05, 19:00
          dzieki, a o co dokladnie chodzi z tymi nizej wszytymi rekawami?aa, a czy bluzki
          albo sukienki, takie bez plecow, tzn wiazane na szyi: raczej nie, czy raczej
          tak?Ja sama nie umiem stwierdzic, bo dla mnie to one zawsze wygladaja ja plecy
          NRDowskiej plywaczki;)pozdr
          • aniabe13 Re: szerokie plecy 06.04.05, 20:09
            Sa takie np bluzki bawełniane dzianiniowe uszyte w ksztzłcie liery "T", tam
            linia wszycia rękawa jest nisko, taki fason optycznie poszerza ramiona i plecy.
            Dotyczy to też innych ciuchów, linia wszycia rękawa nie może opadać, nie może
            być obniżona.
            A sukienki wiązane na szyi jak najbardziej, będziesz wygladać w nich dobrze.
            Mozesz też poszukać bluzek na lato które mają większy dekolt równiez z tyłu, to
            optycznie zwęzi plecy.
            • maaryska Re: szerokie plecy 10.04.05, 22:48
              dzieki, zastosuje sie do porad:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka