Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Materiały

16.04.05, 00:30
    mam kilka pomysłów na sukienki itd. ale zawsze jak kupie materiał i coś z
    niego uszyje (tzn krawcowa uszyje:)) wychodzi to bardzo słabo, Czy wszystkie
    matriały są tak słabej jakości?? gdzie można kupić fajne, dobre jakościowo
    materiały
    Obserwuj wątek
      • kochanica-francuza Re: Materiały 16.04.05, 11:43
        kiciorun napisała:

> mam kilka pomysłów na sukienki itd. ale zawsze jak kupie materiał i coś z
        > niego uszyje (tzn krawcowa uszyje:)) wychodzi to bardzo słabo, Czy wszystkie
        > matriały są tak słabej jakości?? gdzie można kupić fajne, dobre jakościowo
        > materiały
        Jakie miasto? Jakie tkaniny? Bawełny,jedwabie,inne?
        • kiciorun Re: Materiały 16.04.05, 13:02
          miasto nie gra dużej roli. Toruń, Bydgoszcz najlepiej. Chodzi mi o różnego
          rodzaju materiały len , jedwab, sztruks....
          • b_bb Re: Materiały 16.04.05, 13:10
            W jakim sensie uszycie wychodzi słabo? Może to kwestia kiepskiej krawcowej, a
            nie materiału? Albo nieodpowiednio dobierasz materiał (jego grubość, strukturę)
            do wymyślonej kreacji? Jeśli np. sukienka ma być lejąca, to nie uzyskasz tego
            efektu szyjąc z tkanin sztywnych i odwrotnie. A tkanin w całym kraju jest dużo i
            są one dobrej jakości.
            • kiciorun Re: Materiały 16.04.05, 13:56
              nie no materiały wybieram w uzgodnieniu z krawcową. Tylko ten materiał sie
              rozciąga, przeciera i bleknie......
              • b_bb Re: Materiały 16.04.05, 14:02
                Szyję sobie ubrania od czasów licealnych. W moim mieście są raptem trzy sklepy z
                tkaninami i nigdy nie miałam takich problemów.
                • mmartaw Re: Materiały 16.04.05, 17:17
                  może ktoś podpowie mi gdzie mogę dostać ciekawe wykroje (oprócz Burdy), teraz
                  np. poszukuję wykroju spodni letnich, szerokich z cienkiego, przewiewnego
                  materiału. Nie jestem mistrzem maszyny, ale proste rzeczy potrafię uszyć.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka