Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

poleccie super stanik bardotka 75 D

IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 22.04.05, 17:30
    czesc.Potrzebuje bardzo dobre trzymajacego stanika pod gorset, rozmiar 75 D,
    ktory pod gorsetem by mi nie przesuwal sie.Czy mozecie mi polecici cos
    naprawde dobrego, dobre i sprawdzone staniki.Te ktore chcialalm kupic sa do
    niczego.Czekam na Wasze opinie.Dziekuje.Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: gosia25 Re: poleccie super stanik bardotka 75 D IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 22.04.05, 19:17
        nikt nie nosi takiego romziaru 75 D i nikt nie zna naprawde dobrze trzymajacego
        stanika typu bardotka pod gorset
        • Gość: klara Re: poleccie super stanik bardotka 75 D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:28
          do gosi25- to ze ty niemasz rozmiaru 75d to nie znaczy nikt nie ma!
          polecam staniki avocado, www.avocado.com.pl staniki dla duzych i srednich
          biustow, odkrylam ze w tym rozmiarze(sama nosze 75d) tez mozna sobie poszalec:)
        • Gość: aga Re: poleccie super stanik bardotka 75 D IP: *.chello.pl 23.04.05, 14:24
          kłamstwo!!! Ja noszę 70 D czasem 75 D
      • Gość: Ag Re: poleccie super stanik bardotka 75 D IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 22.04.05, 19:32
        Ja mam troche wieksza miche :) ale calkiem dobrze z tanszych stanikow sprawdza
        sie Gaia, model Cornelia. Kosztuje okolo 50pln, ma silikonowe tasmy i jest
        calkowicie gladki.

Pozdrawiam
        Ag
        • black_magic_women Re: poleccie super stanik bardotka 75 D 22.04.05, 20:58
          bardotka chyba nie nadaje sie do duzych biustow?!
          • Gość: Ag Re: poleccie super stanik bardotka 75 D IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 23.04.05, 08:42
            Kiepsko sie nadaje, ale pod niektore ciuchy nie ma wyjscia - albo stanik
            wystaje albo bardotka z odpinanymi ramiaczkami... To, ze mam 75F to jeszcze nie
            powod, zebym cale zycie nosila sportowe biustonosze i zabudowane bluzki.

Pozdrawiam
            Ag
            • popea1 Re: poleccie super stanik bardotka 75 D 24.04.05, 07:41
              Kiepsko sie nadaje, ale pod niektore ciuchy nie ma wyjscia - albo stanik
              > wystaje albo bardotka z odpinanymi ramiaczkami... To, ze mam 75F to jeszcze nie
              >
              > powod, zebym cale zycie nosila sportowe biustonosze i zabudowane bluzki.

dokładnie, też mam 75F- i dlatego pytanie: gdzie kupujesz staniki? Niekoniecznie
              bardotki (chociaż teraz akurat szukam i mam wieeeelki problem, póki co znalazłam
              model za 216 zł, trochę dla mnie za drogi)?
              pozdrwaiam
              Popea
              • Gość: Ag Re: poleccie super stanik bardotka 75 D IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 24.04.05, 09:47
                Kupuje glownie przez net, bo jest duzo taniej i przynajmniej zawsze jest
                rozmiar. A we Wroclawiu mieszka dziewczyna, ktora prowadzi sklep internetowy i
                zawsze odbieram u niej osobiscie, mierzac na miejscu - w razie czego wymienia
                mi rozmiar od reki.

Na codzien kupuje z reguly staniki firmy Gaia bo sa dosc ladne i niedrogie
                (ok.40pln). Niestety, raczej nietrwale - troche sie rozciagaja w praniu. Kiedys
                nosilam wylacznie Triumpha ale teraz mi sie plakac chce jak widze co szyja -
                wszystko w wiekszych rozmiarach jest na emerytki. Natomiast odkrylam super
                firme: Playtex. W zyciu mi tak stabilnie stanik nie lezal (miedzy piersiami
                lezy idealnie na skorze a nie polaczenie misek dynda 5cm ode mnie). Mozna je
                kupic w normalnych sklepach (cena jakies 90pln) albo od kolesia na allegro po
                40 - tylko, ze on ma glownie tzw. lezaki magazynowe - biustonosze nowe (z
                metkami), ale sprzed kilku lat, troche czasem przykurzone. A do aerobicu mam
                stanik DIMa Miniform, swietny, ale bardzo splaszcza.

Jakbys miala jakies inne namiary to sie podziel informacjami, sama szukam
                ciagle bielizny idealnej.

Pozdrawiam
                Ag
                • popea1 75F 24.04.05, 18:54
                  FAjnie, ze napisałaś. Niestety-niewiele nowego dodam. Najczęśćiej kupuję na
                  Allegro, widziałam Playtex, pewnie się skuszę. Ostatnio planuję zakup na
                  www.alazar.pl, ceny rozsądne i modele sensowne.
                  Kiedyś pytałam w sklepie o minimizer, sprzedawca zapytał "a co to?" i
                  powiedział, że nigdy u niego w sklepie nie będzie takich staników,że po jego
                  trupie bo trzeba piersi powiększać, zamiast zmniejszać. No chyba nie u każdego...

pozdr.
                  popea
      • nuna_77 Re: poleccie super stanik bardotka 75 D 22.04.05, 22:41
        Polecam z triumph mam taki sam rozmiar i switnie trzyma nosze go do gorsetu
        tylko nie wiem jaki to model,mój jest bezowy atłasowy ale wiem ze były czarne i
        białe
      • Gość: ekler Re: poleccie super stanik bardotka 75 D IP: *.kim.pl / *.kim.pl 22.04.05, 23:32
        75d to jeszcze nie taki duzy rozmiar.ale prawda jest taka,ze sama musisz polazic
        po sklepach i pomierzyc,bo przy staniku,a zwlaszcza przy bardotce, wazny jest
        jeszcze ksztalt biustu i co jednym pasuje,dla innych moze byc zupelnie nie takie
        jak trzeba.
      • lestka Re: poleccie super stanik bardotka 75 D 23.04.05, 09:10
        ja mam bardotke triumpha amurette super curves tre , zrobilam tak poszlam do
        sklepu i mierzylam podskakiwalam itp spisalam sobie w telefon rozmiary i fasony
        ktore byly na mnie dobre po czym wystukalam w allegro i kupilam dokladnie ten
        sam model i ten sam fason 30 zl taniej ( przyszedl indentyczny i gratis dostalam
        figi ) jednak allegro sie oplaca zwlaszcza od sprawdzonego sprzedawcy acha
        stanik jest gladki ma silikon i swietnie trzyma biust i nie wystaje spod
        gorsetow :) a z ramiaczkami mozna kombinowac na rozne sposoby :) pozdrawiam
      • kruszynka301 Re: poleccie super stanik bardotka 75 D 23.04.05, 13:45
        ale właściwie po co stanik pod gorset?? Przecież to gorset powinien trzymać biust, dlatego też lubię suknie z gorsetem, bo wtedy problem biustonosza mam z głowy. Co do bardotki, to z moim biustem (70D) zaprzestałam poszukiwań - to nie jest odpowiedni typ biustonosza dla rozmiaru D.
        • cabaretka Re: poleccie super stanik bardotka 75 D 23.04.05, 15:50
          a ja ci polecam DIM, maja swietna bielizne, ktora nosisz przez lata, pierwszy
          biustonosz dostalam od przyjaciolki z wloch kilka lat temu i nosilam go bardzo
          dlugo , mam swira na punkcie bielizny -ladnej i dobrej klasy, DIM ma fajnie
          wyprofilowane miseczki szczegolnie przy wiekszym biuscie, mam jeden model do
          kreacji z dekoldem , jest dobrze dopasowany i moge go smialo nosci bez szelek
          albo np z jedna , doskonale sie trzyma ;) powodzenia
      • Gość: nia Re: poleccie super stanik bardotka 75 D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:13
        stanikow sie nie poleca je sie mierzy w sklepie!!!!
      • Gość: natalia samanta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 12:01
        zdecydowanie polecam Samantę - można dostać w sklepach z polską bielizną. Jakość wyśmienita, bardzo eleganckie wzornictwo, ceny nienajniższe, ale naprawdę warto. I największy atut - mają nawet bardzo duże rozmiary. 85E mojej mamy wygląda naprawdę bardzo dobrze, kusząco i w żadnym stopniu nie przypomina namiotu:) (jak np odpowiadające temu rozmiarowi triumphy)
        Bielizna do obejrzenia na stronie www.samanta.pl
        Pozdrawiam i życzę dobrych zakupów:)
      • Gość: triss Re: poleccie super stanik bardotka 75 D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:22
        niedawno odkrylam dla siebie fantastyczny sklep 'avocado'. bylam w tym sklepie
        kilka miesiecy temu i pierwszy raz zdarzylo mi sie, ze wybor stanikow w duzych
        rozmiarach byl taki, ze nie wiedzialam na jaki sie zdecydowac (po latach
        wybierania miedzy mniejszym a wiekszym zlem doprawdy cudowne uczucie!) . zwykle
        nosze 75 F, tymczasem bardzo mila pani zasugerowala mi przymierzenie stanika w
        rozmiarze 70 G, co okazalo sie strzalem w dziesiatke. dotychczas nie wiedzialam
        o istnieniu takiego rozmiaru!
        a 75 F kupilam sobie sliczniutka bardotke (model rio)za 115 zl.
        ceny sa raczej wysokie, od 100 zlotych w gore, ale za 100-150 zlotych mozna
        kupic naprawde fajne (i sliczne, mocniej lub mniej zdobione) staniki.
        jedyna wada jest dla mnie to, sklep maja tylko w poznaniu (na piekarach), ale
        poza tym ich staniki mozna zamowic na www.avocado.com.pl: zamawialam przez
        internet rowniez, przysylaja po okolo 1,5 tygodnia, bezproblemowo mozna tez
        wymienic, tyle ze to zawsze trwa troche. wiadomo, ze przy kupnie stanikow
        przymierzanie to podstawa, wiec sklep jest jednak dla kobiet z wielkopolski,
        jednak ja kupuje juz ktorys raz ten rozmiar dobrany przez sprzedawczynie i
        jestem bardzo bardzo zadowolona.
        • Gość: pomaranczka5 Re: poleccie super stanik bardotka 75 D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:17
          Ostatnio dostałam staniczek od mojego faceta...śliczny!! W kolorowe kfiatuszki,
          jakiejś polskiej firmy(nazwy nie pamietam)...i niestety C zamiast D:( Poszłam
          do sklepu wymienić. Przymieżyłam cały sklep i każdy stanik w rozmiarze D był na
          mnie za mały. Jakieś pozaniżane rozmiary były:( A większe rozmiary to tylko z
          tych cycników w stylu mojej babci!! Szlak by to jasny!!

Rzeczywiście w Avocado jest bardzo ładna bielizna ale jak dla mnie ceny przy
          drogie:(

Niewiem jak wygląda sytuacja w Polsce...ale ja jestem niesamowicie zadowolona
          ze staników kupionych w angielskim Marks & Spencer. Super poprostu...trzymają
          idealnie, leżą idealnie, nosze je od dłuzszego czasu i nadal wyglądają jak
          idealnie. Tam mięli bardzo duży wybór, nawet bardotek.

Acha i z doświadczenia wiem że przy takich dużych rozmiarach te staniki które
          mają miseczki łaczone cieniteńkim skrawkiem materiału nie zdają egzaminu.
          Najlepiej gdy miseczki są solidnie połączone, np.
          sklep.lupoline.pl/art.php?itemgr=595
          Ja mam natomiast pytanie do was odnośnie bielizny Lupo.
          www.lupoline.pl/
          Niesamowicie mi sie podoba i chciałabym zamówić sobie jakiś staniczek przez
          internet. Czy któraś z was nosi te staniczki:>?? czy dobrze leżą? czy trzymają
          rozmiar? Bo się zastanawiam czy ich D to rzeczywiście będzie D.
          A moze znacie jakieś sklepy w Warszawie gdzie sprzedają LUPO Poradzcie:>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka