Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

FRANCUZI GORA ! HURA!

IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 07.05.05, 20:09
    Po moich dyskusjach na temat meeticu, na forum francuskim zglaszaja sie
    dziewczyny z forum moda,z prosba o tlumaczenie formularza na zrejestrowanie
    sie na portalu randkowym zabojadow. Macie racje dziewczyny. Francuzi to dobry
    material na meza/kochanka/przyjaciela/partnera.
    Obserwuj wątek
      • umaa Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 07.05.05, 20:13
        Francuzi jak najbardziej mi sie podobaja
        jednym z moich faworytow jest Samy Saintbarbre, zaznaczam ze moglam popelnic
        blad w nazwisku, bo zawsze go popelniam jak pisze to nazwisko :) taki polski
        prostak ze mnie, ze jednego dluzszego fracuskiego nazwiska zapamietac nie
        potrafie :0
        • umaa Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 07.05.05, 20:16
          zapomnialam jednak dodac ze "mam" Polaka i to jakiego, ach!!!
          • Gość: LA PARISIENNE Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 07.05.05, 20:33
            Nie watpie w Twoj gust umus. Czasami sie zastanawiam, jak to by bylo gdybym
            byla z Polakiem. Nie widuje tu za duzo ciekawych Polakow, wiec nie mam
            porownania. Jedyne wieksze srodowisko polonijne to kosciol polski, ide tam raz
            na 3 lata. Trudno mi cos o nich powiedziec, sadze, ze wiekszosc to emigracja
            zarobkowa. Maj maz byl zaszokowany, ze panowie polscy sa tacy religijni, bo
            klecza w kosciele. Francuskie koscioly niedosc, ze sa puste, to nikt juz nie
            kleka.
            • Gość: marvellous Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:50
              " Francuskie koscioly niedosc, ze sa puste, to nikt juz nie kleka."

O matko, chyba niedługo będzie drugi potop:( ;))).
      • maadz Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 07.05.05, 20:19
        ja i tak wole Wlochow ;)
        • pianazludzen Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 07.05.05, 20:25
          aj ja - Brasileiros! Os homens tao bonitos! :D
          • vanillaice Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 07.05.05, 20:28
            Eeeee, Francuzi nie, zdecydowanie Włosi i Latynosi.
            • pianazludzen Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 07.05.05, 20:29
              no i Egipcjanie, hihi :)
          • Gość: LA PARISINNE Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 07.05.05, 21:05
            Brazyliczycy rzeczywiscie maja zwierzecy magnetyzm, ale tylko bardzo mlodzi.
            Oni szybko sie starzeja. Przecietna dlugosc zycia mezczyzny w Brazylii to 52
            lata.
            • Gość: Richelieu* Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.zyg.brewet.pl 07.05.05, 21:11
              Przecietna dlugosc zycia mezczyzny w Brazylii to 52
              > lata.

;)))
              wliczając w to wysoko sytuowanych i handlarzy tego i owego w bondevillach. Nie
              stosuje się statystyk dla obszaru gdzie skrajne wartości odchyleń są większe
              niż średnie
              • Gość: LA PARISENNE Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 07.05.05, 21:20
                Nie jestem specjalista od statystki, ta informacje podala mi profesorka -
                kustosz z museum kultury afro-brazylijskiej z Salvador de Bahia. Poniewaz jest
                naukowcem na uniwerytecie w Salwador de Bahia, sadze ze jej informacje sa
                wiarygodne.
                • Gość: LA PARISIENNE Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 07.05.05, 21:31
                  Polecam podroz do Brazylii. Zobaczysz na wlasne oczy. Tam nie ma prawie starcow
                  mezczyzn. Podroze ksztalca.
                • Gość: Richelieu* Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.zyg.brewet.pl 07.05.05, 21:50
                  a do sprawdzenia ile jest plam na Słońcu lecisz do NASA? ;)

Powtórzę, gdzie nie ma starców, w slumsach? To chyba normalne, w polskich
                  slumsach umieralność też jest ogromna. A na statystyczny przeciętny wiek wpływa
                  mnóstwo rzeczy.
                  Jeśli chodzi o slumsy to nie jest największa umieralność wśród mężczyzn w sile
                  wieku lat pięćdziesięciu kilku, ale wśród noworodków i niemowląt, a że liczy
                  się wszystkich delikwentów z siusiakiem to wychodzą takie głupoty, że
                  statystycznie tyle a tyle. Wychodzi, może nawet i 50cośtam, nie chce mi się
                  sprawdzać, ale jak to niedawno na tym forum jedna z foremek powiedziała
                  statystyka jest po to, aby mając głowę w piekarniku a nogi w zamrażalce
                  twierdzić, że odczuwa się temperaturę optymalną.
                  • Gość: LA PARISIENNE Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 07.05.05, 22:37
                    Roznica zasadnicza - ja mam pieniadze, zeby jedzic do Brazylii, a ty nie. I
                    moich przezyc i wrazen mi nie zabierzesz. Najlepsze langusty i caïpriniha w
                    Pelourinho, wyspe Itaparatica, muzyczka zespolu Oldum, capoiera, ktora sie ta
                    nauczylam troche i rytual condomblé. To tylko w Salwador de Bahia, nie mowiac
                    o Rio de Janeiro, San Paulo, Pétropolis, Manaus, Amazonii.Moge Ci tu opowiadac
                    godzinami. A ty mozesz sobie tylko pomarzyc.
                    A sprawa przecietnej dlugosci zycia w Brazylii, to naprawde nie moj problem.
                    P.s. Nie wybieram sie na Slonce tylko do Jordanii, zwiedzic Petre. Moze masz
                    jakies dane statystyczne? Bo boje sie roznych max et min, wole optymalanie.
                    Wiem, ze w lecie, to troche za goraco, ale zwiedzalam juz Kenje i Egipt przy
                    45° upale, jestem zachartowana.
                    • pianazludzen Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 07.05.05, 23:18
                      Dla tych, którzy nie mieli okazji zwiedzić Brazylii (jak np. na razie ja)
                      przepis na pyszną Capirinhę:

ok. 2-3 pokrojone w ósemki limonki zgnieść w dużej szklance razem z brązawym
                      cukrem. szklankę wypełnić do 2-3 pokruszonym lodem. Resztę wypełnić trzcinową
                      wódką Cachaça. Do szklanki włożyć grubą słomkę i gotowe.

A to, że na brazylijskich ulicach nie widać starszych mężczyzn zaostrza mój
                      apetyt jescze bardziej:) Lindissimo!
                      • Gość: NADOBNA Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 14:36
                        Kaszasa to ichniejszy najtańszy rum:)
                    • Gość: Richelieu* Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.zyg.brewet.pl 07.05.05, 23:21
                      Igzaktli. Różnica zasadnicza - ja mam umiejętności, żeby nie wydawać pieniędzy,
                      a Ty nie.

I zamiast Twojej czystej transcendencji langusty mam wszechświat w schabowym.

Troszkę caporeiry? Fajnie, piąty rok ćwiczę takwon-do, a to wystarczy żeby
                      wyjść znacznie poza cupy, troszkę wiem jak się pounikować z aikido, i znam się
                      na chwytach judo choć do judo jestem chuchro, i to bez ruszania tyłka poza
                      Polskę.

dane statystyczne są w GUSie, ale to co chcesz to nie dane staystyczne, bo
                      temperatury w IMiGW. Przynajmniej wiedz gdzie szukać.
                      Jest taka piękna strona dla bardzo początkujących, w sam dla Ciebie
                      www.state.gov/countries/
                      gdzie dla klimatu Jordanu pisze
                      lcweb2.loc.gov/cgi-bin/query/r?frd/cstdy:@field(DOCID+jo0036)
                      a jordański odpowiednik IMiGW
                      www.jmd.gov.jo/
                      co prawda zawiera pgronozę dla Petry, ale mi nie chce brzydal pokazać, a flasha
                      mam całkiem nowozuptadedowanego
          • Gość: NADOBNA Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.05, 23:55
            Fajni są:)
      • Gość: Richelieu* Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.zyg.brewet.pl 07.05.05, 20:32
        Rozmawiają dwie aktorki
        - Słyszałam, że wyszłaś za Holendra. I jak ci się z nim żyje?
        - Fantastycznie! W przyszłości będę wychodzić za mąż wyłącznie za Holendrów
        • Gość: LA PARISIENNE Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 07.05.05, 20:56
          Zapomnialam wam dodac,ze meetic to najwiekszy portal randkowy w Europie. Mozna
          sie zapisac we wszystkich prawie krajach eurpejskich , jest meetic.co.uk,
          meetic.se i pewno inne. We Francji kampania reklamowa byla tak natarczywa, ze
          chyba nie ma ososby we Francji, ktora nie zapisalaby sie na meetic, nawet dla
          zartow. Oni chca udowodnic, ze maja najwieksza ilosc osob zapisanych na ich
          portal, bo stad plyna dodatkowe dochody. Nie dziwie sie, niektorzy zapisuja,
          zeby porobic sobie jaja. Jeden facet jest w procesie z meeticem, bo stworzyl
          portal : jeniquecesmythiques(doslownie -kopuluje na meeticu), w ktorym dowodzi
          jak latwe sa kobiety. Przecietnie zliczal 3-4 kobiety dziennie. Nawet opracowal
          metode optymizacji kosztow/wynikow, aby kazda randka kosztowala, go najmniej.
          Powodzenia w lowach dziewczyny.

A przypomnialo mi sie. Jak wychodzilam za maz, to powiedzialam do mojego meza w
          dniu slubu : nastepnym razem, jak bede wychodzic zamaz nie bede wydawac tyle
          pieniedzy!
        • Gość: FRO Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: 217.153.63.* 09.05.05, 14:51
          bravo! ten dowcip to potęga! Kolejny raz potwierdziło się moje przypuszczenie
          ze tak francuska panienka co wpsomina o swym mężu co raz nie ma absolutnie
          klasy! I myślę że ten wątek to klasyczny strzał w dziesiątkę jej filozofii
          życia .. próżnej
      • stephanie_s Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 07.05.05, 22:53
        cudownie,nadal nie rozumiem co próbujesz udowodnic..staram sie nie odpisywac na
        takie posty ,bo to ci jedynie przydaje popularności,ale moze zechcesz
        wytłumaczyc skoro jestes tak wspaniał po cóz Ci schodzic na ziemie i pisac
        do "maluczkich"
        ps.wole Irlandczyków:)
      • zettrzy Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 07.05.05, 23:35
        u nas Francuzi stanowia wylacznie material na kelnerow w knajpach dla gejow
        • jaleo Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 07.05.05, 23:46
          zettrzy napisała:

> u nas Francuzi stanowia wylacznie material na kelnerow w knajpach dla gejow

Hehe dobre!
          • pianazludzen Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 07.05.05, 23:47
            wczale nie dobre :(
            • zettrzy Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 08.05.05, 00:03
              alez co tu ma byc dobrego lub nie? po prostu relacjonuje fakt - ile razy sie
              idzie do knajpy gdzie chodzi duzo gejow cala obsluga kelnerska jest z Paryza i
              mowi pieknie po francusku za to okropnie po angielsku
              Francja niestety od wielu lat podupada jako kraj, coraz mniej sie liczy na
              swiecie, biednieje, no i wielu Francuzow musi emigrowac za chlebem, a ze nie sa
              specjalnie dobrze wyksztalceni musza sie zatrudniac w zawodach ktore
              wyksztalcenia nie wymagaja
              nawet troche mi szkoda Francji, kiedys to byl taki swietny kraj a dzis - jeszcze
              troche a spadna do poziomu trzeciego swiata
              • kochanica-francuza Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 08.05.05, 11:07
                zettrzy napisała:

> alez co tu ma byc dobrego lub nie? po prostu relacjonuje fakt - ile razy sie
                > idzie do knajpy gdzie chodzi duzo gejow cala obsluga kelnerska jest z Paryza i
                > mowi pieknie po francusku za to okropnie po angielsku
                > Francja niestety od wielu lat podupada jako kraj, coraz mniej sie liczy na
                > swiecie, biednieje, no i wielu Francuzow musi emigrowac za chlebem, a ze nie
                sa
                > specjalnie dobrze wyksztalceni musza sie zatrudniac w zawodach ktore
                > wyksztalcenia nie wymagaja
                > nawet troche mi szkoda Francji, kiedys to byl taki swietny kraj a dzis -
                jeszcz
                > e
                > troche a spadna do poziomu trzeciego swiata

oj zettrzy bo ci krzywdę zrobię...
                • zettrzy Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 08.05.05, 16:30
                  dlaczego? dlaczego chcesz mi zrobic krzywde? za slowa prawdy?
                  Francja to naprawde fenomenalna przeszlosc i nieciekawa terazniejszosc - popatrz
                  chociaz na problemy jakie maja z muzulmanami, albo, na lzejsza nute, jak
                  beznadziejni sa dzisiejsi mlodzi Francuzi - beznadziejni w sense wyksztalcenia,
                  zachowania i - hehehehe - ubioru
                  • papryczka_ag Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 08.05.05, 16:33
                    Przenigdy nie zdecydowałabym się na Francuza... Próbowałam, obserwowałam,
                    znam... Absolutnie nie mam ochoty.
                  • Gość: tchórzofretka tchórze bez jajeczni i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:51
                    > Francja to naprawde fenomenalna przeszlosc

-> taaaaak, a zwłaszcza BOHATERSKIE poddanie hitlerowcom Paryża bez jednego
                    strzału - BRAWO!! aż tak bać się o własne jaja? /których jak widać nie mają, nie
                    mieli i nigdy mieć nie będą/

załosne żigolaki
                    • zettrzy Re: tchórze bez jajeczni i tyle 08.05.05, 18:53
                      o widzisz, to ja ich nawet za wysoko ocenilam, zapomnialam o tym poddaniu Paryza
                    • Gość: pianazludzen Re: tchórze bez jajeczni i tyle IP: *.arcor-ip.net 08.05.05, 19:01
                      -Ilu Francuzów potrzebnych jest do obrony Paryża?
                      -Nie wiadomo, nigdy jescze tego nie próbowano...

Sory za trochę nacjonalistyczny żarcik, ale lubię go, bo jest śmieszny i nie do
                      końca odbiega od prawdy:)

Co do uogólniania nt francuskiej młodzieży, fakt, można natknąć się na taką o
                      niskim poziomie wykształcenia (która podczas gry na zajęciach z niemieckiego na
                      pytanie: wielki niemiecki pisarz, Thomas... odpowiada: eeee...Andersen?) i być
                      może, zettrzy, tylko taką spotkałaś, ale również na taką, która sprawiła, że
                      wkręciłam się w Oscara Wilde'a. Z resztą tak samo jest z młodzieżą na całym
                      świecie.

Po drugie, wiążąc się z kimś, nie wiążemy się chyba przede wszystkim z
                      Francuzem, Brazylijczykiem, Polakiem lub Szwedem, tylko z dobrym człowiekiem
                      którego kochamy i który nas kocha, nie?

Pozdrawiam.a.
                      • zettrzy Re: tchórze bez jajeczni i tyle 08.05.05, 19:09
                        mlodziez francuska spotykam wylacznie w sytuacjach wakacyjnych wiec nie wiem czy
                        znaja Wilde'a czy nie, a poziom ich wyksztalcenia oceniam po grach i zabawach
                        jakim sie oddaja, smiesznie bylo np. obserwowac na hotelowej plazy jak
                        hamerykancy poszli grac w tenisa, Niemcy plywali a mlodzi Francuzi bawili sie w
                        "kto pierwszy sciagnie majtki z mamusi"
                        ps. plaza byla na terytorium francuskim choc nie w Europie
                        • pianazludzen Re: tchórze bez jajeczni i tyle 08.05.05, 19:23
                          Oczywiście, ale podobnie złe zdanie można sobie wyrobić np. o Niemcach na
                          Majorce lub niektórych włoskich plażach, lub jak "ktoś" tu kiedyś pisał, o
                          Polakach, gdy widzi się jak zbierają z ulic wyrzucone stare komputery. I co z
                          tego wynika? Moim zadnie nic. A chyba już najmniej to, według jakich kryteriów
                          dobiera się obsługę w barach dla gejów :)

pozdrawiam.a
                          • zettrzy Re: tchórze bez jajeczni i tyle 08.05.05, 19:29
                            według jakich kryteriów
                            > dobiera się obsługę w barach dla gejów :)
                            >

obsluga dobiera sie sama, przeciez mozna zatrudnic tylko te osoby ktore zglosily
                            chec pracy na konkretnej pozycji
                            rowniez pozdrawiam
                            • kochanica-francuza Re: tchórze bez jajeczni i tyle 08.05.05, 23:18
                              zettrzy napisała:

> według jakich kryteriów
                              > > dobiera się obsługę w barach dla gejów :)
                              > >
                              >
                              > obsluga dobiera sie sama, przeciez mozna zatrudnic tylko te osoby ktore zglosil
                              > y
                              > chec pracy na konkretnej pozycji
                              > rowniez pozdrawiam

no nie,na ogół jest selekcja
                              • zettrzy Re: tchórze bez jajeczni i tyle 08.05.05, 23:32
                                owszem jest selekcja, ale tylko sposrod osob ktore chca gdzies pracowac, zle sie
                                wyrazilam - nie mozna przeciez zmusic kogos do pracy tam gdzie ta osoba sie nie
                                zglosila
                                • kochanica-francuza Re: tchórze bez jajeczni i tyle 08.05.05, 23:35
                                  zettrzy napisała:

> owszem jest selekcja, ale tylko sposrod osob ktore chca gdzies pracowac, zle si
                                  > e
                                  > wyrazilam - nie mozna przeciez zmusic kogos do pracy tam gdzie ta osoba sie nie
                                  > zglosila

no tak,rozumiem,o co ci chodziło,ale przypuśćmy,że zgłosili się różni,a wybrano
                                  samych Francuzów.

zresztą może w innych knajpach ich nie chcą?znasz "zamiłowanie"Amerykanów do
                                  Francuzów...
                                  • zettrzy Re: tchórze bez jajeczni i tyle 08.05.05, 23:42
                                    tu jest duzo francuskich knajp, takich gdzie pan/i wlasciciel/ka czesto nawet
                                    nie bardzo umiec mowic jezyk lokalny
                                    • daino Re: tchórze bez jajeczni i tyle 09.05.05, 00:16
                                      mialam przyjemnosc studiowac we Francji.od tamtego czasu Francuzow
                                      nazywam "bagietka". nie wiem jaka to rewelacja, niewierne to, chuderlawe,
                                      dodatkowo pazerne na slawne nazwiska.
                                      • zettrzy Re: tchórze bez jajeczni i tyle 09.05.05, 00:26
                                        i do tego w czarnych obcislych dzinsach wygladaja jak glisty ziemne
      • Gość: Polak Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.chello.pl 08.05.05, 19:16
        Ty im przetłumaczysz formularz, a kto będzie tłumaczem na tych randkach?Głupota
        górą.
      • krowa_w_kropki Re: FRANCUZI GORA ! HURA! 09.05.05, 12:48
        Iii tam. Zdecydownaie wolę Włochów. Podoba mi się południowy typ urody.
        (Egipcjanie nie :))) są za ciemni).
        Paryż już nie jest stolicą mody jakbyś nie wiedziała. Zgadzam się co do perfum,
        francuskie są najlepsze, ale ciuchy? Napewno nie.
        Dlaczego uważasz, że nie stać nas na podróże? Jak się pracuje to stać, możesz
        być pewna, zagraniczne wakacje to żaden luksus w tej chwili dla Polaka. Ja co
        roku jeżdżę gdzieś za granicę bo lubię i podróżuję niekoniecznie tylko po
        Europie. A że nie sypiam w najdroższych hotelach? A na jaki plaster wydawać
        kasę na hotel. Wolę raczej coś kupić albo w restauracji spróbować narodowych
        potraw - to moje hobby, dzięki temu nauczyłam się jeść na przykład zupę z
        wodorostów (Kuwejt) takiego świństwa w życiu nie próbowałaś. Tzn. ja nie wiem
        czy ona była istotnie z wodorostów ale tak właśnie mi to wyglądało... i
        smakowało ;)
      • Gość: autor gosc portalu Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 09.05.05, 14:41
        > Francuzi to dobry
        > material na meza/kochanka/przyjaciela/partnera.
        Jasne, zwlaszcza w swietle jednej z Twoich wypowiedzi, ze Francuzi lubia miec
        kilka kochanek w ciagu swego zycia... Powodzenia...
        • Gość: FRO Re: FRANCUZI GORA ! HURA! IP: 217.153.63.* 09.05.05, 14:52
          Paryżanka: Próżność widzę, Próżność!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka