Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

farbowanie na czarno

14.06.05, 15:15
    Co myslicie o farbowaniu włosów na czarno? Czy taki kolor dobrze wygląda na
    włosach , czy raczej jest sztuczny niemodny itd itd???Podoba sie wam
    farbujecie włosy na czarny, czarno granatowy?
    Obserwuj wątek
      • miska_malcova Re: farbowanie na czarno 14.06.05, 15:16
        nigdy nie farbuje włosów na czarno lub granat. Zawsze na ciemny brąz - dzieki
        temu wyglądaja naturalnie w dziennym świetle
      • kochanica-francuza Re: farbowanie na czarno 14.06.05, 15:20
        Źle wygląda.Jeśli nie masz go z natury,nie ryzykuj.

Cera robi się blada i staro wygląda. Solarka nie pomoże w uzyskaniu
        "południowego wyglądu",a bez solarki wygląda się jak wampir.

Pozdrawiam.
        • miska_malcova Re: farbowanie na czarno 14.06.05, 15:21
          i te straszne odrosty po czarnej farbie :-( włosy przy skórze sa jak
          wypłowiałe :-(
      • Gość: Richelieu* Re: farbowanie na czarno IP: *.localdomain / 80.48.249.* 14.06.05, 15:24
        kiedyś farbowałam oszołomiona nowym kolorem czarno-niebieskim. Nawet mi to nie
        pasowało, ale wmawiałam sobie, że jednak pasuje, przekonana, że do szarych oczu
        i jasnej karnacji granatowy jest idealny. I pewnie do takich zimno-szarych,
        popielatych, czystych, pasuje, ale ja mam za dużo żółtych ciapek co wcale nie
        daje chłodnego odcienia.
        Niemodnością się nie interesuję, ale właśnie ten odcień jest noszony przez
        lampucery i blachary
      • Gość: morgiana Re: farbowanie na czarno IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 14.06.05, 15:25
        Ja nie toleruje czerni wpadającej w wisnie czy granat no i rowniez czarnej
        czerni ;-)kolor jest sztuczny, efekt niefajny, natomiast podobaja mi sie bardzo
        ciemne brązy ktore wpadają w czern.
        • Gość: Lenka Re: farbowanie na czarno IP: *.chello.pl 14.06.05, 15:34
          Żeby farbować włosy na czarno trzeba mieć odpowiedni typ urody(południowy).
          U nas to raczej ze świeczką go szukać.
          W przeciwnym razie ten kolor nie wypada dobrze-jest bardzo sztuczny,mocno
          postarza,a przy odrostach to juz w ogóle brzydko wygląda.
          • totalna_apokalipsa Re: farbowanie na czarno 15.06.05, 09:46
            niezupłnie...To nie musi być wcale typ południowy - po prostu polska zima,
            rzadko zresztą spotykana - niebieskie oczy, biała jak mleko skóra i z natury
            ciemne włosy - najczęsciej własnie czarne...czyli moja matka:)))Ale to naprawdę
            piekielnie rzadko spotykany typ urody w Polsce...Częściej we Francji.
      • Gość: morgiana Re: farbowanie na czarno IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 14.06.05, 15:31
        A czym poza farbowanymi na czarno włosami charakteryzuje sie kobieta-blachara?
        Bo yyy nie wiem o czym mowa...BTW Czy uwazasz ze preferencje kolorytyczne
        kobiet charakteryzują ich konkretny typ?Znaczy blond na głowie noszą
        wypacykowane niunie taak?
        • Gość: Richelieu* Re: farbowanie na czarno IP: *.localdomain / 80.48.249.* 14.06.05, 15:41
          podpisuj pod konkretnym postem

Nie chodzi o farbowanie na czarno, tylko o farbowanie na najbardziej
          ekstremalny kolor. Nie ma ciemniejszego od niebiesko-czarnego. Blachara,
          smerfetka, w pewnym znaczeniu też dresiara. Wiadomo chyba jak wygląda dresiara.

I nie używaj generalizacji, bo .. hm, mam dokończyć?;)

W końcu też farbowałam się kiedyś właśnie na czarno-niebiesko, a nie jestem
          blacharą, choć muszę się przyznać, że mam kilka rzeczy w lubianym przeze mnie
          kolorze lila, nie mówiąc już o mnóstwie rzeczy ciemnoróżowych, bardzo
          ciemnoróżowych i jeszcze bardziej. Tendencję kolorystyczną już mam, hihi
      • ziyi Re: farbowanie na czarno 14.06.05, 17:08
        Zawsze farbuje wlosy na czarno-granatowy, choc mam jasna cere. I nie zamierzam tego zmieniac.
        Odrostow nigdy nie mam, zreszta moj kolor naturalny jest zblizony.
        Solara na gebie u mnie nie wystepuje, blachara ani lampucera nie jestem. Jak sztuczny manekin tez nie wygladam.
        • Gość: dagusia666 Re: farbowanie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:28
          farbuje wlosy na czarno badz czarno granatowo i bardzo podoba mi sie efekt.
          cera wcale nie wyglada blado ani staro
        • Gość: Sineira Re: farbowanie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 19:19
          Jeżeli Twój naturalny kolor jest zbliżony, to prawdopodobnie masz karnację
          (kolor skóry, oprawę oczu, tęczówki) odpowiednią do czarnych włosów. Po prostu
          ten typ urody, z którym się czarne nie gryzą.
          Blachary i lampucery farbują na kolory maksymalnie różniące się od naturalnego
          i absolutnie nie pasujący do karnacji. Przykład? Jasna blondynka o porcelanowo -
          różowej cerze i jasnoniebieskich oczętach. Efekt? Sztuczność galopująca +
          odrosty wyglądające jak łysina.
      • jaleo Re: farbowanie na czarno 14.06.05, 19:19
        W czarnej farbie bardzo niewiele kobiet dobrze wygrada. Raczej odradzalabym.
        Natomiast nieliczne osoby, ktorym ten kolor pasuje, wygladaja rewelacyjnie.
        Mam taka kolezanke: snieznobiala cera, bardzo jasne niebieskie oczy, do tego
        takie wlasnie kruczoczarne ufarbowane wlosy, wyglada swietnie. Ale do tego
        sklada sie jej caly image, jest bardzo wysoka i bardzo wiotka, ubiera sie tez
        nietuzinkowo.
      • Gość: funghettino Re: farbowanie na czarno IP: *.pool82190.interbusiness.it 15.06.05, 01:01
        ja farbuje na czarno bez zadnych odcieni czarny i juz ale moj kolor naturalny
        to ciemny braz wiec moze dlatego nie wyglada to sztucznie (pomimo ze nie mam
        sniadej cery). a do tego podkresla "wodne" oczy ;).ale zgadzam sie ze rzadko
        sie spotyka kogos komu to pasuje: najpiekniejsze sa panny z kruczoczarnymi
        rzadkimi wlosami + oblond odrosty+ blond brwi :|(zrezta na odwrot tez
        ohydnie...)
        • mech-k Re: farbowanie na czarno 15.06.05, 05:54
          he, no ja nie mam chwilowo co farbować, ale kiedyś owszem, na granatową czerń,
          wszyscy byli zdumieni, że to nie jest mój naturalny kolor... naturalny taki
          mysi-szatyn, w wieku wczesnoprzedszkolnym blond nawet... inna sprawa, że ja
          blada jestem straszliwie... w rudym wściekłym mi było źle np., a blondu nie
          wypróbuję :)
      • Gość: anka Re: farbowanie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 10:25
        W wieku nastoletnim farbowałam włosy na czarno, dopiero później mnie oświeciło,
        że przy mojej dziecinnej buźce i typie urody jesień, pasuje to jak pięść do
        nosa.
      • lestka Re: farbowanie na czarno 15.06.05, 10:51
        u mnie w rodzinie to normalne ze ma sie czarne wlosy,pradziadki, dziadki noi
        mama ma czarne druty takie jak maja chinki ja mam troche mniej czarne ( ojciec
        sie skiepscil bo to jasny rozowy blondyn...)noi efekt wszyscy sie pytaja czy
        farbowane... bo jestem do tego bardzo blada ale mam ciemna oprawe oczu :> do
        wyboru w farbowaniu mam 2 odcienie czarnego... nic innego nie chwyci :>
      • Gość: Brunetaaaaa Re: farbowanie na czarno IP: *.promax.media.pl 15.06.05, 11:06
        Hmmm, z natury mam włoski w kolorze baaardzo ciemnego brązu, oczy mam
        niebieskawe, karnację troszke ciemniejszą od normalnej i powiem tak: Mialam
        taki okres w swoim zyciu, kiedy "szamponowalam" się na czarno lub na granatową
        czerń. Wszyscy byli zachwyceni, podobno świetnie wyglądałam w kolorze czarnym
        (mam zimowy typ urody,a poza tym taki troszkę indiańsko-cygańsko-włosk0-
        azjatycki, a te niebieskie oczy to jakiś dziwny kontrast, hihih, wszyscy się
        dziwią, ze mam niebieskie, hihih), mam czarne brwi, więc nic się niby nie
        gryzło. Ale był jeden wieeeeeeeeeelki minus tego kolorku: Moje naturalne
        włoski - powtazram-ciemny brąz, bardzo ciemny - kiedy odrastały, wygladały
        straszliwie przy tej czerni - jakby byly ciemnym blondem!!!!!!!!! SERIO!!!!!!!
        Możecie sobie więc wyobrazić, jak komicznie wyglądałam - jakis 1 cm odrostu +
        na długości czerń...tak, jakbym była łysa... Dodam, ze odrost ten widoczny był
        już po 2 tygodniach, wiec mialam koszmarek z czestym farbowaniem... Teraz robię
        sobie wloski na ciemny brązik - i pasuje o wiele lepiej, przynajmniej odrostow
        nie widać i się nie męczę z farbowaniem. I taki przyjemny połysk - brązowiutki,
        naturalny... A granatowa czerń lub czern - są bardzo sztucznymi kolorkami i
        wygląda to nieciekawie. Lepsze są baaardzo ciemne brązy wpadające w czerń.
      • krowa_w_kropki Re: farbowanie na czarno 15.06.05, 14:45
        Sama farbowałam na różne odcienie czarnego, od granatu po ciemny brąz, przez
        niemal całe studia. Ale miałam wtedy krótkie włosy, co nieco odejmuje ciężaru
        czerni. Podobało mi się to, choć mam jasną cerę i zielone oczy.
        Na długich włosach natomiast trzeba baaaardzo uważać. Może być zachwycająco,
        jak u Connie Selecca (chyba tak się pisze jej nazwisko) ale w większości
        przypadków dziewczyny wyglądają jak Morticia z "Rodziny Addamsów".
        • Gość: gabi Re: farbowanie na czarno IP: *.toya.net.pl 15.06.05, 15:31
          Okropnie to wyglada. Postarza cerę i sztucznie wygląda. Ten kolor włosów
          (oczywiście farbowane na kruczo czarny a nie naturalny bo naturalny, jeżeli
          ktoś ma taki kolor włosów jest piękny) kojarzy mi się z pannami dresów. Wygląda
          to dresiarsko i żulersko jak dziewczyna nie ma naturalnie takiego koloru
          włosów, a sobie ufarbuje, od razu widać, że jej ten kolor nie pasuje. A jak
          jeszcze do tego dojdzie solarka to już w ogóle wyglada jak żulerka spod budki z
          piwem na wsi.A poza tym to już nie modne jest farbowanie na taki kruczo czarny.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka