Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zobaczcie-ocencie

IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:57
    czy podoba wam sie ten plaszczyk????www.otto.de/is-
    bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/OttoDe/de_DE/-/EUR/OV_DisplayProductInformation-
    Start;sid=6E2NcWnUMmGMcSs7kxU1UXJ4-FJu7FID1a8hOUUfMGiUvvaL_nA=?
    ls=0&CatalogCategoryID=k.OsGycoV5QAAAEF1CNBUzi3&CategoryName=&dynPageSize=11&P
    roductPage=0&isMorePage=false&ProductID=twmsGycoK8UAAAEFRYxBUzjT&BundlePage=0&
    ListSize=11
    Obserwuj wątek
      • Gość: nana Re: zobaczcie-ocencie IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 16:01
        www.otto.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/OttoDe/de_DE/-/EUR/OV_BrowseCatalog-Start;sid=6E2NcWnUMmGMcSs7kxU1UXJ4-
        FJu7FID1a8hOUUfMGiUvvaL_nA=?ls=0&CatalogCategoryID=k.OsGycoV5QAAAEF1CNBUzi3

to dokladny adres plaszczyk ten pierwszy z lewej szary
        • b_bb Re: zobaczcie-ocencie 02.08.05, 16:08
          tinyurl.com/
          Wpisz ten długi adres tutaj i wklej na forum skrócony.
        • misae Re: zobaczcie-ocencie 02.08.05, 16:10
          ciekawy
          poprawiony link
          <a
          href="image01.otto.de/pool/OttoDe/de_DE/images/formata/919811.jpg"target=
          "_blank">Otto</a>
      • kochanica-francuza Re: zobaczcie-ocencie 02.08.05, 16:05
        przepuść adres przez to:

www.tinyurl.rzeszow.net/
        • Gość: . Re: zobaczcie-ocencie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.05, 16:07
          tinyurl.com
          po co podkarpackie do tego mieszac...
          • kochanica-francuza Re: zobaczcie-ocencie 02.08.05, 16:19
            Gość portalu: . napisał(a):

> tinyurl.com
            > po co podkarpackie do tego mieszac...

co ci się podkarpackie nie podoba?
      • b_bb Re: zobaczcie-ocencie 02.08.05, 16:10
        Pomogę:
        tinyurl.com/8uzcu
        • se.la.vie Re: zobaczcie-ocencie 02.08.05, 16:27
          Podoba mi się ten płaszcz,chociaż nie lubię stójek.
          • Gość: nana Re: zobaczcie-ocencie IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 16:58
            ja uwielbiam stojki!!!!!!!!!!!!:)))))))))
      • misae Re: na prawde nie rozumiem, zawsze wychodza :o((( 02.08.05, 16:15
        image01.otto.de/pool/OttoDe/de_DE/images/formata/919811.jpg
      • myszka_333 Re: no kurde 02.08.05, 16:15
        ja widzę płaszczyk.Jasny szary,ze stójką i paskiem na biodrach.
        • misae Re: no kurde 02.08.05, 16:16
          no tak, ale ja chcialam zeby bylo jak w mojej sygnaturce i mi nie wychodzi
          kurka wodna, nie wiem dlaczego...
          • misae Re: inne kolory 02.08.05, 16:19
            image01.otto.de/pool/OttoDe/de_DE/images/formata/919300.jpg
            image01.otto.de/pool/OttoDe/de_DE/images/formata/919496.jpg
            • poline Re: inne kolory 02.08.05, 17:56
              Ten "brudny" róż mi się podoba .
            • Gość: goldioo Re: inne kolory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:46
              Baaardzo fajny, szczególnie brudny róż.
      • Gość: martek Re: zobaczcie-ocencie IP: *.mandzur.pl / 83.238.209.* 02.08.05, 18:21
        Bardzo ładny
        • edavenpo Re: zobaczcie-ocencie 02.08.05, 18:28
          Plaszcz jest w deske, b. ladny
          • Gość: nana Re: zobaczcie-ocencie IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 18:40
            zastanawiam sie jaki sobie kupic poniewaz jestem brunetka wiec pasuja mi
            wszystkie kolory tego plaszczyka??a wy ktory byscie kupily???
            • pandoora Re: zobaczcie-ocencie 02.08.05, 19:02
              brudny róż będzie najlepszy według mnie ;] a swoją drogą bardzo ładny
              • klaudia512 Re: zobaczcie-ocencie 03.08.05, 15:38
                Płaszczyk super,ale mam "ale":
                -primo:wzrost-"użytkowniczka" płaszczyka musi być w niego dość sowicie
                obdarzona przez naturę-tak wg mnie-jakieś 170 cm to minimum absolutne
                -secundo:biodra-muszą być wąskie,tutaj natura powinna poskąpić swej szczodrości.
                A posiadaczki tzw.kobiecej sylwetki (czyli m.in.ja)mogą ten fason niestety
                tylko podziwiać na innych.
                • Gość: nana Re: zobaczcie-ocencie IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:32
                  mam 168cm i 53kg wiec w plaszczyk sie zmieszcze:D mnie sie podoba szary i roz
                  bo bezowy plaszczyk mam (inny ale tez ze stojka:)zastanawiam sie nad szarym bo
                  roz moze wyjsc z mody:) pozdro
            • daino Re: zobaczcie-ocencie 03.08.05, 17:07
              ja (tzn dla mnie) bym kupila szary...
          • tuti oj 08.08.05, 10:04
            w deske! choc z cala sympatia dla rozowego, kupilabym chyba szary, bo jestem
            zbyt praktyczna;)
      • daino Re: zobaczcie-ocencie 03.08.05, 17:02
        bardzo ladny.
      • Gość: up Re: zobaczcie-ocencie IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:16
      • zettrzy Re: zobaczcie-ocencie 03.08.05, 21:53
        ten fasonik to jakby odgrzewane nowosci circa 1965...
        w modzie jak w przyrodzie nic nie ginie
        • frrancuzeczka w modzie nic nie ginie 03.08.05, 22:07
          i o to wlasnie chodzi :)
          a plaszczyk ma cos w sobie
          • daino Re: w modzie nic nie ginie 07.08.05, 23:59
            nio;)
            mam podobny oliwkowy, ale dlugi - za kolano.
            • belinia Re: do daino 08.08.05, 20:42
              a gdzie go kupiłaś??
              • daino Re: do daino 08.08.05, 21:03
                belinia napisała:
                > a gdzie go kupiłaś??

w Nowym Jorku...w Saksie.
                moj jest troche prosciejszy, nie ma mankietow przy rekawach, generalnie taki
                bardziej ascetyczny, w jodelke oliwkowa, dlugi...
                • belinia Re: do daino 08.08.05, 21:06
                  chyba tam prędko nie zawitam, ale dzięki za odpowiedź;)
      • Gość: up Re: zobaczcie-ocencie IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:43
      • Gość: autorka postu Re: zobaczcie-ocencie IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 23:50
        dziewczeta jeszcze raz pytam co o nim sadzicie i jaki kolor byscie kupily??
        • zettrzy Re: zobaczcie-ocencie 08.08.05, 03:09
          Gość portalu: autorka postu napisał(a):

> dziewczeta jeszcze raz pytam co o nim sadzicie i jaki kolor byscie kupily??

widac moja odpowiedz nie byla dosyc wyrazna, wiec klaryfikuje:
          Sadzimy ze to dosc doslowna powtorka stylu jaki na szczescie przynalezy do
          przeszlosci. Za brylowaty na szyk, za wypracowany na nonszalancje, za krotki na
          zimno i nie te rekawy aby nosic pod spod np. marynare albo sweter. Zbyt
          jednokolorowy aby byl fantazyjny i zbyt przeladowany oczywistymi detalami aby
          byl klasycznie elegancki.
          Nie kupilabym tego w zadnym kolorze.
          To ma byc sonda marketingowa czy autentycznie sama nie wiesz co lubisz?
          • tuti ej, mow za siebie:) ja bym kupila 08.08.05, 10:04
            ja tam odgrzewane jkartofelki lubie
            nie jestem w wieku mojej mamy, zeby miec zle skojarzenia;)
            • Gość: aha Re: ej, mow za siebie:) ja bym kupila IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 10:52
              ja tez nie jestem w wieku podeszlym by pamietac lata 60. zreszta ciekawam czy
              takie plaszczyki byly wtedy w Polsce totz to lata glebokiego komunizmu!
              • zettrzy Re: ej, mow za siebie:) ja bym kupila 08.08.05, 17:29
                tuti napisała:

Re: ej, mow za siebie:) ja bym kupila

a za kogoz to ja, dziecko, mowie? za miliony? mowie za siebie, nawet jesli
                jestes az tak mlodziutka jak tu sugerujesz powinnas miec dosc inteligencji aby
                to zauwazyc

> ja tam odgrzewane jkartofelki lubie
                > nie jestem w wieku mojej mamy, zeby miec zle skojarzenia;)

ta uwaga ciekawie rysuje obraz Twojej mamy: zaniedbana, zle ubrana, niemodna
                istota, postarzala juz w wieku jakichs 40-50 lat, byc moze otyla, ze
                zmarszczkami na twarzy, nie moze sobie pozwolic na zainteresowanie moda bo
                przywalaja ja obowiazki w pracy i domu, nie ma zadnych przyjemnych wspomnien
                (stad te "zle" skojarzenia")

Gość portalu: aha napisał(a):

> ja tez nie jestem w wieku podeszlym by pamietac lata 60.

to jest jeszcze ciekawszy tekst, bo aby pamietac lata 60 wystarczy miec jakiec
                40-45 lat, no ale wiemy juz z tego forum ze kobieta 25-letnia jest za stara na
                mini, domyslamy sie ze autorka cytowanych slow ma sama 12 lat a kobiety w jej
                otoczeniu starzeja sie w ekspresowym tempie - ja jak bylam mala myslalam ze 60
                lat to mlody wiek, bo moja babcia byla sliczna, ladnie ubrana i umalowana,
                wygladala mlodo i uczyla mnie tanczyc, a "podeszly wiek" zaczynal sie po 80

ach, ilez to o sobie mozemy powiedziec taka glupia uwaga...

zreszta ciekawam czy
                > takie plaszczyki byly wtedy w Polsce totz to lata glebokiego komunizmu!

nie mam pojecia czy byly w Polsce bo takie plaszczyki znam glownie z katalogow
                i magazynow mody, amerykanskich i brytyjskich, z okresu lat 60
                aha, i jeszcze jak obejrzysz jakis film z tych lat, najlepiej amerykanski, to
                sie zorientujesz ze takie plaszczyki nosila polowa spoleczenstwa
                • Gość: autorka postu Re: ej, mow za siebie:) ja bym kupila IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:45
                  niestety nie mam tyle lat by moc pamietac lata 60. ani w Polsce (na szczescie)
                  ani zagranica! ale ow plaszczyk przypomina mi wiele tego typu kreacji jakie
                  nosila w tamtych latach Catherine Deneuve!
                  • zettrzy Re: ej, mow za siebie:) ja bym kupila 08.08.05, 20:27
                    Gość portalu: autorka postu napisał(a):

> niestety nie mam tyle lat by moc pamietac lata 60. ani w Polsce (na
                    szczescie)
                    > ani zagranica! ale ow plaszczyk przypomina mi wiele tego typu kreacji jakie
                    > nosila w tamtych latach Catherine Deneuve!

aha jednak...
                  • Gość: autorka postu Re: ej, mow za siebie:) ja bym kupila IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:32
                    zettrzy napisala:
                    >aha jednak
                    co jednak? jesli chodzi ci o fason to ja nigdy nie negowalam ze to plaszczyk w
                    stylu l.60!!!rzecz by mozna "gdziez sa te niedysiejsze sniegi":)
                • Gość: nana Re: ej, mow za siebie:) ja bym kupila IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:54
                  niestety badz na szczescie nie jestem w stanie pamietac lat 60. ubieglego
                  wieku! tym samym tamtejsza moda polska czy zagraniczna jest mi zupelnie obca:)
                  ale plaszczyki ktore nosila wtedy Catherine Deneuve bardzo mi sie podobaly a
                  ten wpisuje sie w ow nurt:) moda tamtych lat sie wraca:) panie ktore w latach
                  60. mogly taki plaszczyk nosic dzis raczej by go nie zalozyly co jak mniemam
                  odnosi sie rowniez do zettrzy!
                  w odpowiedzi zettrzy moge tylko dodac ze nie wszystkie panie w l 60. mialy
                  sposobnosc ogladac zachodnie kolorowe magazyny mody!
                  • zettrzy Re: ej, mow za siebie:) ja bym kupila 08.08.05, 20:39
                    Gość portalu: nana napisał(a):

> niestety badz na szczescie nie jestem w stanie pamietac lat 60. ubieglego
                    > wieku!

ani nawet sprawdzic w, jakby to ujac, dokumentacji, co sie nosilo kiedy...
                    to biedactwo nie mozesz tez wiedziec co to takiego krynolina, bo przeciez kto
                    jest jeszcze w stanie pamietac takie rzeczy...

> ten wpisuje sie w ow nurt:) moda tamtych lat sie wraca:) panie ktore w
                    latach
                    > 60. mogly taki plaszczyk nosic dzis raczej by go nie zalozyly co jak mniemam
                    > odnosi sie rowniez do zettrzy!

panie ktore cos kiedys nosily z luboscia i rozrzewnieniem powracaja do fasonow
                    z lat mlodosci... jak skonczysz 15 lat sama zobaczysz ile sentymentu wzbudza
                    ubranka z przedszkola

> w odpowiedzi zettrzy moge tylko dodac ze nie wszystkie panie w l 60. mialy
                    > sposobnosc ogladac zachodnie kolorowe magazyny mody!

ale dzis mamy sposobnosc obejrzec mode z dowolnego okresu w internecie
                    chociazby, nie mowiac juz o filmach... no i skoro jak piszesz nie jestes w
                    stanie pamietac lat 60, to co jestes taka pewna ze nie wszystkie panie mialy
                    wtedy dostep do zachodnich magazynow mody?
                    zreszta, jak widac z uwagi na wlasna obsesje wiekiem, pomijacie glowne punkty
                    mojej krytyki tego plaszczyka: niepraktyczny, banalny, niewygodny w noszeniu
                    • Gość: nana Re: ej, mow za siebie:) ja bym kupila IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:20
                      panie ktore w l.60 mogly sobie pozwolic na noszenie tego typu plaszczyka dzis z
                      pewnoscia by go nie zalozyly a to z tego wzgledu iz jest to fason dla kobiet 20-
                      30 lat a nie 40!!!poprostu ow fason nie licuje z wiekiem powyzej 40!!!a jak
                      sadze zettrzy (nie wypominajac nikomu wieku) kwalifikuje sie do pan po 40!
                      > panie ktore cos kiedys nosily z luboscia i rozrzewnieniem powracaja do
                      fasonow
                      > z lat mlodosci... jak skonczysz 15 lat sama zobaczysz ile sentymentu wzbudza
                      > ubranka z przedszkola
                      nie ma nic bardziej zalosnego niz dojrzala kobieta ktora na sile chce robic z
                      siebie nastolatke!
                      co do zarzutow wobec plaszczyka:1. niepraktyczny bo za krotki na zimno-otoz
                      plaszczyk wiosenno-jesienny na pogodne i sloneczne dni a nie na siarczyste
                      mrozy;2. banalny-dla mnie wrecz przeciwnie; 3.niewygodny w noszeniu- bo nie da
                      sie pod niego wlozyc sweterka?to nie jest plaszcz by sie pod niego ubrac na
                      cebulke ponadto patrz pkt.1
                      ale dzis mamy sposobnosc obejrzec mode z dowolnego okresu w internecie
                      > chociazby, nie mowiac juz o filmach... no i skoro jak piszesz nie jestes w
                      > stanie pamietac lat 60, to co jestes taka pewna ze nie wszystkie panie mialy
                      > wtedy dostep do zachodnich magazynow mody?
                      owszem mialy wtedy dostep do zachodnich katalogow zony i corki wysokich
                      dygnitarzy, oficjeli, apatatczykow!

• zettrzy Re: ej, mow za siebie:) ja bym kupila 08.08.05, 21:53
                        nie ma to jak wymiana "pogladow"...

> panie ktore w l.60 mogly sobie pozwolic na noszenie tego typu plaszczyka dzis
                        z
                        >
                        > pewnoscia by go nie zalozyly a to z tego wzgledu iz jest to fason dla kobiet
                        20
                        > -
                        > 30 lat a nie 40!!!poprostu ow fason nie licuje z wiekiem powyzej 40!!!

typowy sposob myslenia jaki krytykujemy na tym forum od poczatku - nie ma
                        takiej rzeczy jak "fason dla kobiet 20-30 lat", czy "fason nie licuje z wiekiem
                        powyzej lat 40". Jest natomiast upierdliwa, ograniczona tendencja do
                        szufladkowania, oparta glownie na ignorancji, braku tolerancji dla innosci i
                        niskiej samoocenie. Poczytaj sobie watki z cyklu "czy moge nosic mini bo
                        skonczylam 25 lat". Zreszta, jesli mamy tak szufladkowac to ten plaszczyk jest
                        idealny dla kobiet po 40, bo z uwagi na pudelkowaty ksztalt zakrywa sadlo
                        czeste w srednim wieku. Rowniez, poniewaz z uwagi na dlugosc nie da sie go
                        nosic z byle czym, a wylacznie ze spodniami/suknia/spodnica skoordynowana
                        kolorystycznie i materialowo, wymaga calej garderoby, na ktora normalnie
                        kobiety ponizej 30 roku zycia nie stac.

a jak
                        > sadze zettrzy (nie wypominajac nikomu wieku) kwalifikuje sie do pan po 40!

co, to boli? a moze nawet po 80? czy kiedys wpadlas na taki pomysl ze nie
                        wszyscy zyja ograniczonym zyciem, w ktorym wiek determinuje co wolno a co nie?
                        cisnie sie pytanie czy mieszkasz na wsi, nie w sensie wsi jako krajobrazu tylko
                        wsi w sensie ciasnych horyzontow umyslowych

> > panie ktore cos kiedys nosily z luboscia i rozrzewnieniem powracaja do
                        > fasonow
                        > > z lat mlodosci... jak skonczysz 15 lat sama zobaczysz ile sentymentu wzbu
                        > dza
                        > > ubranka z przedszkola
                        > nie ma nic bardziej zalosnego niz dojrzala kobieta ktora na sile chce robic z
                        > siebie nastolatke!

a kto robi z siebie nastolatke? i znowu masz jakis problem z dojrzalymi
                        kobietami; zreszta z reguly nastolatki wygladaja gorzej i maja mniej seksapilu
                        niz kobiety po 30; moze przejrzysz sobie rozne sondy, z ktorych od lat wynika
                        ze kobieta wyglada optymalnie w przedziale czasowym 28-35 lat; no ale nie
                        wykluczam ze sama bedziesz wygladac jak babcia duzo wczesniej

> co do zarzutow wobec plaszczyka:1. niepraktyczny bo za krotki na zimno-otoz
                        > plaszczyk wiosenno-jesienny na pogodne i sloneczne dni a nie na siarczyste
                        > mrozy;2. banalny-dla mnie wrecz przeciwnie; 3.niewygodny w noszeniu- bo nie
                        da
                        > sie pod niego wlozyc sweterka?to nie jest plaszcz by sie pod niego ubrac na
                        > cebulke ponadto patrz pkt.1

ten plaszczyk jest uszyty z materialu na siarczyste mrozy, chociaz ma kroj na
                        wycieczke rowerowa; co do banalnosci, najwyrazniej nie widzialas zbyt wiele w
                        swoim krotkim zyciu, wiec fakt moze nawet nie moglas sobie wyobrazic takiego
                        fasonu; niewygodny bo ten kroj rekawow jest bardzo niewygodny, nie dosc ze nie
                        mozna wlozyc pod spod nic oprocz sukni/topu bez rekawow to trudno np. podniesc
                        reke do gory - rekaw bedzie ja sciagal w dol i trzymal przy boku

> ale dzis mamy sposobnosc obejrzec mode z dowolnego okresu w internecie
                        > > chociazby, nie mowiac juz o filmach... no i skoro jak piszesz nie jestes
                        > w
                        > > stanie pamietac lat 60, to co jestes taka pewna ze nie wszystkie panie mi
                        > aly
                        > > wtedy dostep do zachodnich magazynow mody?
                        > owszem mialy wtedy dostep do zachodnich katalogow zony i corki wysokich
                        > dygnitarzy, oficjeli, apatatczykow!

no a skad to wiesz skoro sama przedtem napisalas ze nie pamietasz tych czasow?

w sumie nie bardzo rozumiem czy tak sie ekscytujesz tym plaszczykiem, ze walisz
                        tyle postow na jego temat, czy naprawde masz jakies problemy z akceptacja ludzi
                        starszych od siebie
                        no coz, plaszczyk nie wzialby tyle bicia ode mnie, gdyby nie upierdliwosc
                        autorki tego watku w wywlekaniu z nas opinii na temat; skoro chciala wiedziec
                        to teraz chyba nie ma watpliwosci
                        i nie ludz sie ze skreslisz moja krytyke personalnymi atakami spod znaku "bic
                        stara babe" - zreszta dzialanie typowe dla osob niezdolnych do racjonalnego
                        myslenia
                        ps. zapomnialas napisac ze jestem brzydka i mam kompleksy
                        • Gość: nana Re: ej, mow za siebie:) ja bym kupila IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:14
                          jesli uwazasz ze kobiecie po 40 lub 50 pasuje mini i ciuszki typu Orsey to oki
                          dla mnie wyglada to nieestetycznie!dlatego podnosilam ten watek bo bylam
                          ciekawa co ludzie sadza a nie zeby sie podbudowac tym czy mam gust czy nie!!!
                          nawet jak innym sie nie podoba a mnie tak to sobie i tak kupie ale z tego co
                          widze to innym tez sie podoba:)
                          > Zreszta, jesli mamy tak szufladkowac to ten plaszczyk jest
                          > idealny dla kobiet po 40, bo z uwagi na pudelkowaty ksztalt zakrywa sadlo
                          > czeste w srednim wieku.
                          i tu sie z toba nie zgodze zreszta z postu klaudia512 wynika ze ona tez ma inne
                          zdanie niz ty!!
                          > no a skad to wiesz skoro sama przedtem napisalas ze nie pamietasz tych
                          czasow?
                          tak sie sklada ze interesuje sie historia zwlaszcza PRLu i sa to
                          zainteresowania czytso naukowe
                          ponadto nie mam zamiaru cie obrazac i nazywac "brzydka czy z kompleksami"-
                          kultury troche mam:)
                          " reszta? reszta jest milczeniem"

• klarak Re: zobaczcie-ocencie 08.08.05, 00:02
        dla mnie jakis taki za sztywny i ani na powazne ani na zabawnie...
        ja zreszta lubie zupelnie odwrotne plaszcze, ze sie tak wyraze: ciemne, lejące
        się, troche dluzsze :) ale l. 60 maja come-back w tym sezonie
        • Gość: Lenka Re: zobaczcie-ocencie IP: *.chello.pl 08.08.05, 21:33
          Podoba mi się,bardzo ładny.Choć może wolałabym go w innej kolorystyce.
      • Gość: nana Re: zobaczcie-ocencie IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:47
        podnosze ten watek na zlosc zettrzy!!!!!!!!:P:P:P:P
        • zettrzy Re: zobaczcie-ocencie 09.08.05, 23:22

> podnosze ten watek na zlosc zettrzy!!!!!!!!:P:P:P:P

buahahaha - to ja jestem az taka wazna? i dlaczego to ma byc mi na zlosc?
          przeciez w tym watku przedstawiasz sie jako ignorantka w dziedzinie mody

a moze brakuje ci tych wychowawczych tekstow, jakie napisalam w odpowiedzi na
          twoje chamskie uwagi o kobietach starszych od ciebie? no fakt, w domu byc moze
          nikt sie toba nie zajmuje, szukasz uwagi obcych ludzi na forum
          • Gość: nana Re: zobaczcie-ocencie IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 00:00
            wychowania to brak ale tobie!!!!!!
            nie bede tu pisac o tym zes brzydka czy zakompleksiona tak jak sugerowalas
            wczesniej bo to juz ktos zrobil
            serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2819612.html
            reszty nie trzeba- jest milczeniem!:)
            • zettrzy Re: zobaczcie-ocencie 10.08.05, 00:07

> wychowania to brak ale tobie!!!!!!

niestety takie odszczekiwanie sie osobie starszej - a sama uznalas ze jestem od
              ciebie starsza o pokolenie - stanowi definicje chamstwa
              byl tu kiedys watek o chamstwie i braku wychowania wsrod dzieci, moze sobie
              poszukasz i poczytasz
              • Gość: nana Re: zobaczcie-ocencie IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 01:19
                zettrzy odsylam cie na forum feminizm tam twoje miejsce!
                "jestes brzydka, leniwa, wredna...zostan feministka lub idz do psychologa"
                • Gość: kacha Re: zobaczcie-ocencie IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.08.05, 01:26
                  A mnie osobiscie podoba sie ten szary plaszczyk,i tez wydaje mi sie jakby ta
                  stojke mial mniejsza.

Pozdrawiam
                  • Gość: ansia do autorki postu IP: *.009.dsl.ade.iprimus.net.au 10.08.05, 04:55
                    Mi sie podobaja te plaszczyki jakbym miala taka mozliwosc to bym kupila ten
                    szary, jest po prostu sliczny.
                    Nie sluchaj tych krzyczacych niektorych kobiet.. np. takiej Zetrzy... co ma
                    posty taaaaaak dlugie ze az czasu szkoda bo tak sie rozwleka kobieta z tym
                    pisaniem.(dlatego ich nie czytam nieraz; musze przyznac)
                    Podoba ci sie to bierz!!!Po co ci opinia jakiejs starszej kobiety skoro wiadomo
                    ze bedzie miala jakies ale???
                    pozdrawiam
                • Gość: asia Re: zobaczcie-ocencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:41
                  Po jasną cholerę ,że tak się spytam pytasz nas o zdanie ?? Podoba Ci się to kupuj i nie rób zamięszania.Zettrzy inne , którym płasczyk się nie podoba mają święte prawo do swojego zdania. Nie dość ,że nie masz swojego zdania to jeszcze piszczysz na osoby , które nie przytakują ,że ten płaszczyk to cudo.
                  Może jak będziesz stara będziesz wiedzieć co na siebie włożyć i co sobie kupić.Chociaż jak życie Ci w dupę nie przyłoży za Twoją głupotę to i wtedy będzie ciężko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka