la.parisienne 09.09.05, 01:17 U nas sa Aftercluby, ktore otwieraja o 4 rano, jak zamykaja sie te inne "normalne" cluby. Czy w Polsce tez jest taka moda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coleenka Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 01:32 Oczywiście, nie pozostajemy w tyle. U nas są nawet kluby....o pardon...cluby after-after, tudzież befor-after, befor-befor. W każdym razie są przeróżnych maści. A jak tam Paryżewie? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina laparisienne.... 09.09.05, 01:35 podpisz sie raz starym nikiem? mam wrazenie ze na rachunek la parisienne zamawia jakis TROLL...i pomecze cie troszke bo nie lubie podrobek, albo .... Odpowiedz Link Zgłoś
coleenka Re: laparisienne.... 09.09.05, 01:37 Kalina! Easy! Chciałam zaironizować z tej snobki. Ale nie wyszło, cóż życie jest ciężkie po północy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: laparisienne.... 09.09.05, 01:41 coleenka, zycie jest ciezkie zawsze... izi, to nie snobka to fenomen !!! pozdrawiam, ja tez spiaca Odpowiedz Link Zgłoś
coleenka Re: laparisienne.... 09.09.05, 01:43 Fenomen to jest ktoś wyjątkowy w sensie pozytywnym, ten przypadek do takich nie należy, o ile zdążyła się zorientować. Zmykajmy lepiej spać. Aaaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Prosze przykady Afterclubow w Paryzu 09.09.05, 01:49 www.google.fr/search?hl=fr&as_qdr=all&q=les+Afters++Paris&btnG=Rechercher&meta= www.parissi.com/party/agenda/pafter.php3?datetarget= Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Re: Prosze przykady Afterclubow w Paryzu 09.09.05, 01:55 www.followme-paris.com Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Aftercluby otwarte w sobote 09.09.05, 02:06 www.parissi.com/party/agenda/pafter.php3?datetarget=2005-09-10 No prosze, otwieraja o 5, 6 godz rano Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina parisienne , mam juz sie smiac? 09.09.05, 02:12 nie czytuje linkow...a co na moje pytanie? za trudne co? hihi Odpowiedz Link Zgłoś
la.parisienne Kalinakaliana Ich liebe Dich 09.09.05, 02:18 Wiedzialam, ze to ty fankalap safizm=trybadyzm=milosc lesbijska Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina nie migaj sie 09.09.05, 02:27 to maly pikus ja , kto mnie zna...przyznalam sie ZETTRZY...i mnie troche zbasztala wiesz co? miglancu... NAPISZ DO MNIE ....jako ty...parisienne nie peka...a ty podrobko... po co ja to gadam...dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: nie migaj sie 09.09.05, 02:54 a dlaczego ja jestem w capslocku? tak z babskiej ciekawosci Odpowiedz Link Zgłoś
adam.dazim Bazyliszku... 09.09.05, 14:01 Hej bazyliszku :), czy u was przed zmiana klubu o 4 rano jets takze moda na zmiane majtek czy o 4 idziesz w tych samych w ktorych bylas do 4? Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 11:51 kluby przeznaczone tylko i wyłącznie do organizowania afterów z tego co wiem nie istnieją, za to są kluby które po duzych imprezach w innych miejscach organizują oficjelne aftery u siebie (np le madame) Odpowiedz Link Zgłoś
laparisiene Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 13:33 Oh tylko ostatnio ze wzgledu na selekcje mnie nie wpuscili do takiego klubu, ochh Odpowiedz Link Zgłoś
chicaelectronica Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 13:36 no to juz na pewno podróba, LP nigdy by się do tego nie przyznała :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina ciekawe kto laparisienne az tak nie lubi? 09.09.05, 13:39 i sie podszywa? Odpowiedz Link Zgłoś
zanzare Re: ciekawe kto laparisienne az tak nie lubi? 09.09.05, 13:49 podszywa się bezczelnie, przecież LP wszędzie ale to absolutnie wszędzie wpuszczają;) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 16:34 Nie dziwie sie ze cie odrzucili przey wejsciu, idiotow nie wpuszczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 16:35 Chocbys przyszla z plecakiem butow OD Diora to i tak cie przegnaja. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.dazim Bzyliswzku tutaj powinno sie znajdowac .. 09.09.05, 14:02 Hej bazyliszku :), czy u was przed zmiana klubu o 4 rano jets takze moda na zmiane majtek czy o 4 idziesz w tych samych w ktorych bylas do 4? Odpowiedz Link Zgłoś
naels Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 14:34 Alez tak, oczywiscie, u nas sa juz aftercluby, fiftercluby, notercluby, putercluby, seltercluby... A u was, w Paryzu, slyszalam, jeszcze insza nowa moda. Otoz, jak sie idzie o 4 nad ranem do takiego klubu, to czlowiek juz zdziebko hm, zmeczony, chod z lekka niepewny, latwo sie po ciemku potknac o nierowny chodnik. Zeby zatem rozswietlic nocne ciemnosci, modni paryzanie podpalaja sobie po drodze do klubow pare domow dla uchodzcow, prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 15:30 a to zdjęcie z tego klubu? www.parissi.com/party/ima/random/4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 10.09.05, 15:20 Naels i wszyscy inni! Bardzo Was prosze, nie budujcie swoich opinii o Francji i Francuzach na podstawie tego co pisze i czym jest laparisienne vel cassandra. Ostatnie 2 pozary kamienic w Paryzu zamieszkalych niestety, nielegalnie przez LUDZI nie majacych prawa pobytu w tym kraju sa ogromnym nieszczesciem tak dla nich samych jak i dla Francji, jako "terre d'accueil". Nie bylty one wynikiem podpalenia a raczej nieszczesliwego zaproszenia ognia praktycznie nie do unikniecia w warunkach sprzecznych z jakimkolwiek pojeciem o bezpieczenstwie. Paryzowi tak, jak i wielu miastom we Francji po prostu brakuje tanich mieszkan socjalnych, na czym zeruja nieuczciwi i zachlanni wlasciciele tego, co kiedys bylo "kamienicami" a dzis jest ruderami wolajacymi o pomste do nieba i szybkie zastosowanie buldozera. Jednak owi ludzie bez skrupolow, jak ich sie tu nazywa "handlarze snem" nie wahaja sie wynajmowac w tych ruderach pomieszczen, w ktorych gniezdza sie potem ludzie nie majacy wyjscia ze swojej sytuacji. Dzialalnosc wielu stowarzyszen charytatywnych w ich sprawie niestety rozbija sie tak o brak srodkow jak i o paradoksy francuskiego prawa i jest niewystarczajaca a podobne tragedie niestety nie prowadza do konsekwentnych i skutecznych dzialan wladz miejskich ewentualnie wyzszego szczebla.Trzeci pozar w podparyskim departamencie Val de Marne byl istotnie wynikiem bezmyslnego wybryku 3 mlodocianych podpalaczek, ktore w ten idiotyczny sposob probowaly wyrownac porachunki skloconych "band" osiedlowych. Nie chce Wam tu robic wykladu z socjologii, moim zamiarem bylo tylko ostrzezenie Was przed wyciaganiem pohopnych wnioskow z bredzenia kogos, kto wykazuje dobitnie, ze zawartosc jego mozgoczaszki ma sie odwrotnie proporcjonalnie do mniemania o sobie i wolnego czasu na wypisywanie bzdur. Pozdrawiam z "la douce France" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 10.09.05, 15:28 > nazywa "handlarze snem" Boże, jaka piękna nazwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 10.09.05, 16:52 Nazwa "marchand de sommeil" moze wydawac sie piekna. Ale to ludzace a proceder jest dosc obrzydliwy - wlasciciele ledwo trzymajacych sie kupy ruin, ktore dawno zapomnialy lata swojej swietnosci wynajmuja pomieszczenia w tychze ruinachludziom, ktorzy z roznych powodow nie maja cienia szans na wynajecie jakiegos godnego czlowiecazenstwa mieszkania. Bo albo nie maja "papierow" albo ie maja pracy, albo ani jednego ani drugiego - wiec skazani sa na tego typu "oferte": gniezdza sie w nieludzkich warunkach, w pomieszczeniach uragajacych wszelkiemu pojeciu o higienie czy bezpieczenstwie a wlasciciel najczesciej przez jakiegos "srednio", jak i on sam uczciwego posrednika zbiera czynsz - haracz wlasnie glownie za miejsce do spania z jako-takim dachem nad glowa. oficjalnie i eufemistycznie nazywa sie to "squatami". Jeden z takich "squatow" splonal wlasnie pare dni temu w slawnej z opisow lp=c dzielnicy Le Marais. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 10.09.05, 18:32 felinecaline napisała: > Nazwa "marchand de sommeil" moze wydawac sie piekna. Ale to ludzace a proceder > > jest dosc obrzydliwy Ależ ja łapię, o co Ci chodzi! Faktycznie hieny jakieś handlują tym snem. Uppiłam się po prostu - ABSTRAHUJĄC OD ZNACZENIA SŁOWA - poezją neologizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza o rany! 11.09.05, 23:33 > > > Uppiłam się po prostu - ABSTRAHUJĄC OD ZNACZENIA SŁOWA - poezją neologizmu... nie upiłam się (zwłaszcza przed dwa "p", hehe)tylko UPOIŁAM Odpowiedz Link Zgłoś
naels Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 11.09.05, 13:44 Felinecaline, najmocniej przepraszam, nie chcialam cie, bron Boze, urazic w zaden sposob. Moja prywatna opinia o Francuzach nie jest bynajmniej odbiciem paplaniny laparisienne; mam cale mnostwo przyjaciol i znajomych Francuzow, Francuzem jest moj byly mezczyzna, z ktorym nadal lacza nas dosc przyjazne stosunki. Mam tez co roku kilkoro francuskich studentow. W ogromnej wiekszosci przypadkow sa to inteligentni, swiatli i blyskotliwi ludzie, z ktorymi rozmawiamy na kazdy temat, od polityki i socjologii, przez ochrone srodowiska, na filmach fantastycznych czy wspolczesnej muzyce jazzowej konczac. Opowiadaja mi o polityce francuskiej, problemach z rosnacym bezrobociem i frustracja, trudnosciach w integracji przybyszow i rosnacych nastrojach nacjonalistycznych. Na tym tle rodzynek w stylu lp oznajmiajacy: "Och, jaka ta polityka nudna, ci brudni uchodzcy, nie mozemy porozmawiac o nowej modzie na kolorowa sluzbe domowa czy o tym, czym prawdziwa paryzanka perfumuje futerko...?" wystawia jak najgorsza opinie nie Francuzom, tylko sfrustrowanym polskim imigrantkom, ktorym sie wydaje, ze sr.anie w banie o nowym makijazu czyni je bardziej "fhancuskie". A Francje naprawde lubie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 11.09.05, 15:43 Wiem, ale chcialam przestrzec te, ktore EWENTUALNIE moglyby sadzic, ze Francuzi sa tacy, jak Lacassandra. Tymczasem jest to przyklad patologii spolecznej potocznie zwany "la racaille". Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 16:31 Nie "zamykaja sie" tylko "zamyka sie je". Tak, jest na to moda, szczegolnie w Poznaniu. Ale przeciez ty i tak nie jezdzisz do tego obrzydliwego kraju, wiec po co ci ta informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 16:52 agnieszka_ka napisała: > Nie "zamykaja sie" tylko "zamyka sie je". > Tak, jest na to moda, szczegolnie w Poznaniu. Ale przeciez ty i tak nie > jezdzisz do tego obrzydliwego kraju, wiec po co ci ta informacja? No jak to??? Paryżance jest potrzebna informacja, że u nas takich NIE MA ,zeby mogła się powytrząsać nad polskim zacofaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 17:56 Ta kobieta naprawde powinna sie leczyc, ona ma jakis kompleks wyzszosci. I uwielbia sie wszystkim przechwalac, zupelnie jakby byla jedyna na swiecie ktora to posiada. Jakby mogla to by wlasnym gow.nem sie chwalila! Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 18:05 przeciez late-late places wyszly z mody podczas recesji.... 15 lat temu.... jak mozna byc tak zapoznionym? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 20:14 zettrzy napisała: > przeciez late-late places wyszly z mody podczas recesji.... 15 lat temu.... > jak mozna byc tak zapoznionym? a co weszło? tzn. w modę? domówki czy też jestem zapóźniona? Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Czy w Polsce moda na Aftercluby? 09.09.05, 20:20 weszlo w mode zycie rodzinne - ciaze, dzieciaczki, lazenie po centrach handlowych w ramach rozrywki, glosne imprezy domowe... powrot do wartosci wiktorianskich przelamanych przez "zdobycze feminizmu" Odpowiedz Link Zgłoś