Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Brązowe miasto

22.10.05, 11:09
    W moim małym mieście prawie wszystkie kobiety chodzą tylko w brązie. To już
    zaczyna być trochę nudne. A jak jest u Was czy też zapanowała uniformizacja?
    Ignacy (28.02.2005)
    Obserwuj wątek
      • elizamag Re: Brązowe miasto 22.10.05, 11:17
        ostatnio wybrałam sie na niedzielny targ i przerazilam sie... na kazdym stoisku
        brązy, przewaznie sztruksowe... naszyli tego dziadostwa a ludzie kupuja hehe
      • tralalumpek Re: Brązowe miasto 22.10.05, 11:17
        czlowiek to zwierze stadne
      • tralalumpek Re: Brązowe miasto 22.10.05, 11:18
        zapomniales dodac ze ten braz musi byc koniecznie z turkusem!
      • kragmel Re: Brązowe miasto 22.10.05, 11:26
        w moim wielkim mieście większość chodzi na czarno, szaro-buro, w dżinsach i
        sportowych butach puma.
      • sabriel Re: Brązowe miasto 22.10.05, 11:34
        Faktycznie brąz jest teraz w modzie(osobiście uwielbiam jego połączenie z
        turkusem).Ale nie zauważyłam aby bardzo kuło to w oczy(przynajmniej w
        Wawie).Więcej jest zdecydowanie różu,fioletów,czerni.
        • konkie76 Re: Brązowe miasto 22.10.05, 11:40
          W mniejszych miastach to bardziej rzuca się w oczy. W dodatku jak jest tylko
          parę dobrych sklepów.
      • axasa Re: Brązowe miasto 22.10.05, 11:46
        W moim miasteczku nadal króluje róż i błękitny poszarpany jeans z pasmanterią
        (przynajmniej na ulicach), ale... wczoraj wybrałam się do pasażu, głównie z
        niefirmową odzieża, i to co zobaczyłam było przerażające - na każdym stoisku
        brązowe sztruksowe marynarki. Są ich setki, jak nie tysiące... A jeszcze
        niedawno zastanawiałam się nad kupnem takiej... :-( Najbardziej smuci mnie to,
        że trudno już dziś odróżnić odzież firmową od tureckiej. Może tylko jakością
        wykończenia, choć i tak to już niewielkie różnice :-(
        • elizamag Re: Brązowe miasto 22.10.05, 11:47
          tak wlasnie, kroluja brazowe sztruksowe marynarki ozdobione np. wyszywanym
          kwiatkiem
      • kate-gun Re: Brązowe miasto 22.10.05, 12:40
        ech, w Wawie niestety tez zatrzesienie brazow :(
        moze nie rzuca sie to az tak w oczy jak roze-biel-i-blekity, ale co drugi
        plaszcz [ew. marynarka] na ulicy jest brazowy :(((
        sama mam dwa takie ale kupione w czasach, gdy brazy nie byly tak modne. zawsze
        lubilam ten kolor ale wszystko w nadmiarze brzydnie.
        hmmm teraz czuje sie jak klon ;(((
        ale przynajmniej nie dopinam kwiatka.
      • marianna77 Re: Brązowe miasto 22.10.05, 13:32
        A ja stawiam na rudy w połączeniu z czarnym, czasem z brązem a czasem z bielą -
        tylko patrzeć jak zaleje sklepy i ten kolor - bo coś mi się zaczyna ostatnio
        rudością na półkach sklepowych błyskać coraz częściej - a inna sprawa, że kiedy
        wybywam na miasto w mej rudej kiecce - w sumie nic specialnego - kupiona w
        reserved - to sem taksowana z góry na dół (stwierdzenie mego faceta)
      • aurelia76 Re: Brązowe miasto 22.10.05, 13:46
        Coś w tym jest. Ja sama lubię kolory jesieni - wszystkie brązy, zielenie,
        rudości bo dobrze mi w takich po prostu. To znaczy, że teraz modna będę :)),
        tyle, że wraz ze mną 3/4 miasta? A choć nie lubię landrynkowych pasteli i
        błyskotek, to nie widzę nic złego w tym, że ktoś je nosi. Przecież nasze ulice
        zimą zwłaszcza takie szarobure są...
      • eirenne Re: Brązowe miasto 22.10.05, 14:06
        A mnie się znudziło kokietowanie "ach, pół miasta w tym chodzi, więc mnie już
        nie wypada". Jest mi świetnie w brązie, więc i tak będę się wyróżniać:P
        A brąz z turkusem to już staroć:P Teraz lepiej łączyć brąz z soczystą zielenią:)
      • przemkowa.b Re: Brązowe miasto 22.10.05, 16:04
        Kraków jak zwykle jest kolorowy do bólu oczu:)))
        Ja paraduję w fuksji:)))skoro mi w niej ładnie:))) W brązie wyglądałabym na
        trupa:)
      • malgoniak Re: Brązowe miasto 22.10.05, 16:45
        faktycznie brąz ostatni stał się bardzo popularnym kolorem, ale nie widzę, żeby
        było go więcej niż czerni, która zawsze była noszona, a teraz jest niby na
        topie; ja jakoś nie cierpię czarnego koloru ostatnio, więc brąz ten ciemny i
        zimny odcien, jest dla mnie jakąś alternatywą; grunt, żeby nie chodzić w tym co
        takie masowe- jak te czekoladowe, sztruksowe marynareczki, brązowe spódnice z
        falbanami itp. ale np. porządnych wełnianych płaszczy nie widuję zbyt często na
        ulicy; brązowy tweed, brązowe wełniane melanże są bardzo ładne i świetnie
        komponują się z kolorem khaki,bordo które noszę od dawna

myślę, że niedługo od nadmiaru śliwki i fioletu zrobi nam się niedobrze; co za
        dużo to niezdrowo, a Polki jakoś ślepo podążają za modą, czy im do twarzy w
        modnym kolorze czy nie, oby modnie
      • aniabe13 Re: Brązowe miasto 22.10.05, 18:56
        Nie jest tak źle z tym brązem. Więcej go w sklepach niż na ulicy na szczęście.
        Ale róż trzyma się mocno.
      • pade Re: Brązowe miasto 22.10.05, 19:21
        No nie wiem, trochę się głupio poczułam po przeczytaniu Waszych wypowiedzi.
        Mnie jest dobrze w brązie, wcześniej nienawidziłam różu i brązu, teraz gdy
        zauważyłam, że te kolory bardzo mi pasują, często je noszę. Mam jeszcze kilka
        rudych i zielonych ubranek i często łączę je ze sobą. Kupiłam sobie brązowy
        sztruksowy płaszcz (Cubus-nie plac) i co prawda nie widziałam na swoim osiedlu
        nikogo w podobnym płaszczu (a osiedle to jak małe miasteczko), ale jakoś teraz
        dziwnie się czuję... Skoro pół miasta podobno "tak" chodzi to ja będę jedną
        z "tych"?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka