matmam 28.10.05, 21:30 Czy mi się zdaje czy SOLAR z roku na rok podnosi dość radykalnie ceny?W zeszłym roku za wełniane spodnie płaciłam ok.220zł a dzisiaj zapłaciłam 289zł :((Szok!!!Jak zobaczyłam cene to mnie z "nóg zcieło". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgoniak Re: Solar!!! 28.10.05, 21:32 też mam takie wrażenie, drogo jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
shirl Re: Solar!!! 28.10.05, 21:53 No niestety teraz trzeba mieć 199 zł za sweterek z opcji 'basic'. Spódnice 300- 400. No drogo i tyle. Ale za to kurtki i płaszcze w niezłych cenach. A jakość i wzornictwo - jak dla mnie z polskich firm najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
m0nam Re: Solar!!! 29.10.05, 19:44 spódnice maja wyjatkowo drogie, ale projekty ciekawe. Letnie lniane spodnie kupowalam latem jedne za 219 drugie za 129, wiec jeszcze ujdzie. Swetry solara jesli kupuje, to raczej na wyprzedażach - zreszta podobne golfy widziałam w H&m za 70 zł a nie za prawie 200 - jakoś na pierwszy rzut oka była porównywalna. reasumując - jakoś i wzornictwo fajne, ceny mniej, ale one zawsze z tych mniej fajnych były Odpowiedz Link Zgłoś
lila_m Re: Solar!!! 03.11.05, 14:45 Zapewniam Cię że jakoś rzeczy z Solara przewyższa H&M o głowę, więc lepiej już wydać na coś dwa razy więcej niż mieć bubel z H&M. Lila Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Solar!!! 29.10.05, 19:48 Solar ma nie tylko wspaniałe wzornictwo ale i wykonanie, no i tkaniny - cudowne pod względem wizualnym jak i jakościowym. Naprawdę jestem zachwycona moją nową spódnicą, jednak nadal mam wyrzuty sumienia co do kasy, którą za nią dałam, bo to połowa mojej pensji :-( Z drugiej storny to ciuchy na całe lata, jednak nie pozostaje mi nic innego jak wierzyć w lepsze czasy, kiedy będę mogła sobie ot tak, pójść do Solara i wybrać co zechcę, a potem spokojnie nosić bez marudzenia i zbędnego sknerstwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Solar!!! 30.10.05, 10:39 Kupiłam taką midi o prostym kroju. Czarna podszewka i na to ażurowa, mechata tkanina (poliamid) w kolorze gorzkiej czekolady. Ażury układają się w kwiecisty deseń. Góra jest wykończona lamówką z czekoladowego aksamitu. Spódniczka jest bardzo wygodna, pięknie leży i - co najważniejsze - nie gniecie się :-) Był jeszcze żakiet zapinany na małe guziczki do kompletu. Niestety czeka mnie kolejny zakup, bo spódnica, choć ładna i praktyczna, jest trochę za cienka na poranne przymrozki :-( Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzystone Re: Solar!!! 30.10.05, 07:10 Ja tez mam takie wrazenie - z roku na rok sa cora drozsi. a co do jakosci- to ja polemizowalabym. kilkukrotnie reklamowalam swtery z welny lub z domieszka welny, ktore byly prane recznie, w chlodnie wodzie etc., zgodnie z instrukcja i pokurczyly sie - jesli producent wie ze jego welna sie kurczy niech umiesci na metce calkowity zakaz prania w wodzie, tylko chemicznie. Za taka cene moga sie postarac. Dodam ze bywaja welny takiej jakosci ze zweter mozna prac w pralce - tak wiec to Solar ma problem. Odpowiedz Link Zgłoś
matmam Re: Solar!!! 29.10.05, 21:08 A może któraś z was widziała bluzke(sweterek-nie wiem jak nazwać) czarną w brązowo-"różowe" romby,ten różowy kołnierz oraz tą"różową" torebke. W Solarze do którego ja mam najbliżej niestety już nie ma a ja "zachorowałam":(( Napiszcie w którym ich sklepie firmowym mogę dostać i jeżeli wiecie jakie sąceny tych rzeczy. 8 kwardracik,ostatnie zdjęcie: www.solar-company.com.pl/index_pl.html Odpowiedz Link Zgłoś
shirl Re: Solar!!! 30.10.05, 17:19 Takie sweterki były w krakowskich solarach wieki temu i nie wiem czy się tutaj jeszcze gdzieś ostały:( torebki za to w ogóle nie widziałam w sprzedaży, więc może jeszcze się nie pojawiła w sklepach... Ja jeśli chcę kupić w solarze coś, co do czego nie jestem pewna, czy tam jeszcze dostanę, zawsze biorę z ich strony firmowej numery do wszystkich ich sklepów w Krakowie i obdzwaniam. Przynajmniej wiem, czy warto sobie zawracać głowę i nie muszę biegać po centrach handlowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
ami670 Re: Solar!!! 02.11.05, 15:09 Zaciekawiona waszymi postami weszłam w niedzielę do Solara i padłam trupem. 350 zł spodnie, zwykła bluzka z koronką 170 zł... Niestety już nie na moją kieszeń. Nie rozumiem skąd taka gigantyczna podwyżka. Chcą dorównać Deni Cler? A tak lubiłam ten sklep. Jedyny, który oferował ciuchy ładne i dobrej jakości... w miarę przystępnej cenie. Pozostaje mi tylko wyczekiwanie na wyprzedaże. Oby się coś fajnego w rozmiarze S trafiło. Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Solar!!! 30.10.05, 18:05 Torebka kosztuje 89zł, skóra ekologiczna- wg aktualnego numeru Avanti:) Odpowiedz Link Zgłoś
ami670 Re: Solar!!! 02.11.05, 15:13 Matmam, te sweterki widziałąm jakoś pod koniec września, więc wątpię, żebyś je jeszcze gdzieś znalazła. Za to torba nie rzuciła mi się jak do tej pory w oczy. Może obdzwoń salony w Twoim mieście i popytaj? Ja z kolei szukam bawełnianego golfu z krótkim rękawem w odcieniu trawiastej zieleni. Wiem, że w sklepach był we wrześniu, ale może jeszcze gdzieś się ostał? W rozmiarze S. W Jankach była M, ale niestety za duża. :( Odpowiedz Link Zgłoś
tylkonaforum Re: Solar!!! 02.11.05, 18:31 Chyba widzialam te sweterki w Warszawie, w factory, tam jest sklepik Solar z rzeczami z minionych kolekcji, ale za to o 1/3 taniej! Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria86 Re: Solar!!! 02.11.05, 20:02 a co sadzicie o modelkach z katalogu Solara jesień/zima? Odpowiedz Link Zgłoś
panda_9 Re: Solar!!! 02.11.05, 20:36 Ta różowa torebka jest jusz w sklepach solaru jest w Zamościu woj.Lubelskie Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniak Re: Solar!!! 02.11.05, 20:06 a w jakiej cenie są płaszcze ,kurtki z noej kolekcji? Odpowiedz Link Zgłoś