Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    28.10.05, 21:30
    Czy mi się zdaje czy SOLAR z roku na rok podnosi dość radykalnie ceny?W
    zeszłym roku za wełniane spodnie płaciłam ok.220zł a dzisiaj zapłaciłam 289zł
    :((Szok!!!Jak zobaczyłam cene to mnie z "nóg zcieło".
    Obserwuj wątek
      • malgoniak Re: Solar!!! 28.10.05, 21:32
        też mam takie wrażenie, drogo jak cholera
      • shirl Re: Solar!!! 28.10.05, 21:53
        No niestety teraz trzeba mieć 199 zł za sweterek z opcji 'basic'. Spódnice 300-
        400. No drogo i tyle.
        Ale za to kurtki i płaszcze w niezłych cenach. A jakość i wzornictwo - jak dla
        mnie z polskich firm najlepsze.
        • m0nam Re: Solar!!! 29.10.05, 19:44
          spódnice maja wyjatkowo drogie, ale projekty ciekawe.
          Letnie lniane spodnie kupowalam latem jedne za 219 drugie za 129, wiec jeszcze
          ujdzie.
          Swetry solara jesli kupuje, to raczej na wyprzedażach - zreszta podobne golfy
          widziałam w H&m za 70 zł a nie za prawie 200 - jakoś na pierwszy rzut oka była
          porównywalna.
          reasumując - jakoś i wzornictwo fajne, ceny mniej, ale one zawsze z tych mniej
          fajnych były
          • lila_m Re: Solar!!! 03.11.05, 14:45

Zapewniam Cię że jakoś rzeczy z Solara przewyższa H&M o głowę, więc lepiej już
            wydać na coś dwa razy więcej niż mieć bubel z H&M.

Lila
        • sigrun Re: Solar!!! 29.10.05, 19:48
          Solar ma nie tylko wspaniałe wzornictwo ale i wykonanie, no i tkaniny - cudowne
          pod względem wizualnym jak i jakościowym. Naprawdę jestem zachwycona moją nową
          spódnicą, jednak nadal mam wyrzuty sumienia co do kasy, którą za nią dałam, bo
          to połowa mojej pensji :-( Z drugiej storny to ciuchy na całe lata, jednak nie
          pozostaje mi nic innego jak wierzyć w lepsze czasy, kiedy będę mogła sobie ot
          tak, pójść do Solara i wybrać co zechcę, a potem spokojnie nosić bez marudzenia
          i zbędnego sknerstwa :-)
          • matmam Re: Solar!!! 29.10.05, 20:53
            A jaką spódnice kupiłaś?
            • sigrun Re: Solar!!! 30.10.05, 10:39
              Kupiłam taką midi o prostym kroju. Czarna podszewka i na to ażurowa, mechata
              tkanina (poliamid) w kolorze gorzkiej czekolady. Ażury układają się w kwiecisty
              deseń. Góra jest wykończona lamówką z czekoladowego aksamitu. Spódniczka jest
              bardzo wygodna, pięknie leży i - co najważniejsze - nie gniecie się :-) Był
              jeszcze żakiet zapinany na małe guziczki do kompletu. Niestety czeka mnie
              kolejny zakup, bo spódnica, choć ładna i praktyczna, jest trochę za cienka na
              poranne przymrozki :-(
          • fuzzystone Re: Solar!!! 30.10.05, 07:10
            Ja tez mam takie wrazenie - z roku na rok sa cora drozsi. a co do jakosci- to ja
            polemizowalabym. kilkukrotnie reklamowalam swtery z welny lub z domieszka welny,
            ktore byly prane recznie, w chlodnie wodzie etc., zgodnie z instrukcja i
            pokurczyly sie - jesli producent wie ze jego welna sie kurczy niech umiesci na
            metce calkowity zakaz prania w wodzie, tylko chemicznie. Za taka cene moga sie
            postarac. Dodam ze bywaja welny takiej jakosci ze zweter mozna prac w pralce -
            tak wiec to Solar ma problem.
      • matmam Re: Solar!!! 29.10.05, 21:08
        A może któraś z was widziała bluzke(sweterek-nie wiem jak nazwać) czarną w
        brązowo-"różowe" romby,ten różowy kołnierz oraz tą"różową" torebke.
        W Solarze do którego ja mam najbliżej niestety już nie ma a ja "zachorowałam":((
        Napiszcie w którym ich sklepie firmowym mogę dostać i jeżeli wiecie jakie
        sąceny tych rzeczy.

8 kwardracik,ostatnie zdjęcie:
        www.solar-company.com.pl/index_pl.html
        • shirl Re: Solar!!! 30.10.05, 17:19
          Takie sweterki były w krakowskich solarach wieki temu i nie wiem czy się tutaj
          jeszcze gdzieś ostały:(
          torebki za to w ogóle nie widziałam w sprzedaży, więc może jeszcze się nie
          pojawiła w sklepach...
          Ja jeśli chcę kupić w solarze coś, co do czego nie jestem pewna, czy tam
          jeszcze dostanę, zawsze biorę z ich strony firmowej numery do wszystkich ich
          sklepów w Krakowie i obdzwaniam. Przynajmniej wiem, czy warto sobie zawracać
          głowę i nie muszę biegać po centrach handlowych:)
          • ami670 Re: Solar!!! 02.11.05, 15:09
            Zaciekawiona waszymi postami weszłam w niedzielę do Solara i padłam trupem. 350
            zł spodnie, zwykła bluzka z koronką 170 zł... Niestety już nie na moją kieszeń.
            Nie rozumiem skąd taka gigantyczna podwyżka. Chcą dorównać Deni Cler? A tak
            lubiłam ten sklep. Jedyny, który oferował ciuchy ładne i dobrej jakości... w
            miarę przystępnej cenie. Pozostaje mi tylko wyczekiwanie na wyprzedaże. Oby się
            coś fajnego w rozmiarze S trafiło.
        • eirenne Re: Solar!!! 30.10.05, 18:05
          Torebka kosztuje 89zł, skóra ekologiczna- wg aktualnego numeru Avanti:)
        • ami670 Re: Solar!!! 02.11.05, 15:13
          Matmam, te sweterki widziałąm jakoś pod koniec września, więc wątpię, żebyś je
          jeszcze gdzieś znalazła. Za to torba nie rzuciła mi się jak do tej pory w oczy.
          Może obdzwoń salony w Twoim mieście i popytaj?
          Ja z kolei szukam bawełnianego golfu z krótkim rękawem w odcieniu trawiastej
          zieleni. Wiem, że w sklepach był we wrześniu, ale może jeszcze gdzieś się
          ostał? W rozmiarze S. W Jankach była M, ale niestety za duża. :(
          • tylkonaforum Re: Solar!!! 02.11.05, 18:31
            Chyba widzialam te sweterki w Warszawie, w factory, tam jest sklepik Solar z
            rzeczami z minionych kolekcji, ale za to o 1/3 taniej!
            • annamaria86 Re: Solar!!! 02.11.05, 20:02
              a co sadzicie o modelkach z katalogu Solara jesień/zima?
        • panda_9 Re: Solar!!! 02.11.05, 20:36
          Ta różowa torebka jest jusz w sklepach solaru jest w Zamościu woj.Lubelskie
      • malgoniak Re: Solar!!! 02.11.05, 20:06
        a w jakiej cenie są płaszcze ,kurtki z noej kolekcji?
        • shirl Re: Solar!!! 02.11.05, 21:21
          kurtki ok 350 zł - płaszcze ok 450zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka