Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gdzie klasyczne ubrania do pracy?

02.11.05, 14:09
    od niedawna pracuje w wielkiej firmie, w ktorej oczywiscie obowiazuje mnie
    tzw dress code, czyli kolory raczej stonowane, garsonki, bluzki itd.
    Baaaaardzo mi to odpowiada, ale nagle pojawil sie problem - gdzie kupowac te
    klasyczne cuda, skoro w sklepach i u "projektantow" akurat moda na cyganerie?
    Ostatnio upolowalam cos w agnes b, ale niestety niewiele tego bylo...
    Obserwuj wątek
      • dakota77 Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 14:17
        W Zarze powinno sie cos znalezc. C&A tez ma serie spokojnych rzeczy typu
        kostiumy i bluzki do pracy.
        • krysia_laska Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 14:23
          Zdecydowanie polecam Soborę
          www.sobora.com.pl
          mój ostatni zakup u nich to:
          www.sobora.com.pl/jz2005/paula2.html
          • lusia48 Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 17:33
            Polecam H&M. Jest super!! Ma klasyczne rzeczy bardzo dobrej jakosci i takie
            bardziej na luzie.
        • aisha-medea Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 14:37
          zara odpada. Chociaz ja uwielbiam na codzien. Ale wlasnie bylam w Zarze w
          czasie przerwy na lunch i niestety... jakis miesiac temu upolowalam dwie
          bluzki, a teraz niestety nic nowego sie nie pojawilo. C&A - tez mam kolo
          siebie, bylam wczoraj, ale niestety jakos przerazajaca... A moze to tylko
          tutaj. Kiedys pamietam c&a mi sie podobal, teraz jakos nie moge nic znalezc.

Poza tym naprawde szukam czegos dobrej jakosci i klasycznego. Taka klasyka
          klasyki...
          • tralalumpek Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 14:44
            deni cler
          • krysia_laska Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 14:48
            Zajrzyj na stronę Sobory, naprawdę warto, wzornictwo bardzo ładne, jakość i
            trwałość ubrań - bez zarzutu.
            • aisha-medea Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 16:19
              zajrzalam na te strone - zupelnie nie moj styl. To znaczy - niedokladnie to
              nazywam "klasyczna elegancja".
              • katija1 Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 16:34
                Royal Collection.
            • anlee Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 19:49
              Bardzo mi sie podobaja te ubrania z linku. Mozesz zdradzic jak przedstawiaja sie ich ceny?
              • krysia_laska Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 00:24
                kostiumy są w cenie 500-600 zł
                życzę udanych zakupów
      • kalinakalina Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 16:52
        moze w benettonie?
        cos ladnego znajdziesz.
      • shirl Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 18:15
        Leo Lazzi
        Tam się moim zdaniem zawsze coś znajdzie:)
        • aisha-medea Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 09:19
          leo lazzi to polska firma? Jesli tak, to nie mam szans...
          • shirl Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 09:27
            Tak, to polska firma...
            • aisha-medea Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 14:40
              no to odpada, bo mnie w Polsce nie ma i przez dlugich pare miesiecy nie bedzie
              • bianka111 To dlaczego... 04.11.05, 21:43
                pytasz o francuskie marki i sklepy na POLSKIM forum?
                Dziewczyny tutaj dwoją sie i troją żeby Ci coś podpowiedzieć, a Ty kręcisz nosem
                i na koncu stwierdzasz, że te wszyskie rady są do kitu bo Ty przecież i tak nie
                mieszkasz w Polsce :-/.
                A skąd MY niby mamy tutaj wiedziec jakie sklepy w Paryżu mają fajną kolekcję
                ciuchów do pracy?
                Zajrzyj na jakieś francuskie forum, albo popytaj koleżanki z pracy, gdzie się
                ubierają.
      • malgoniak Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 19:58
        proponuje kappahl, cubus, royal c.; solar, monnari, monton, simple- typowe
        ciuchy do pracy
        • matmam Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 02.11.05, 22:36
          Leo Lazzi,Ugo Kap,Mexx,Max Mara
        • aisha-medea Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 09:23
          niestety nie dla mnie. Sa za malo eleganckie... Ja naprawde musze chodzic jak
          na pokazie mody - klasyka klasyki XX i XXI wieku... Zreszta - tak wlasnie
          lubie. Teraz mam na sobie spodnice cudem znaleziona w agnès b, a do tego bluzke
          z Zary, ktora mi niestety psuje calosc, bo jest za bardzo "na codzien"...
      • tuskazet Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 07:31
        Aryton www.aryton.com.pl/
        Szefler www.szefler.pl/zima2005-d.htm
        Bolero www.bolero.com.pl/index_htm.php?dzial=2
      • la.parisienne Aïcha, Aïcha, a co wywialo Cie do Polski 03.11.05, 09:37
        Nie znalazlas lokum w Paryzu? A gdzie te Twoje piekne studia w Paryzu. Przeciez
        mialas tu zarabiac jak Crésus.
        • aisha-medea Re: Aïcha, Aïcha, a co wywialo Cie do 03.11.05, 14:25
          aisha, a nie aicha...

I gdybys troche uwazniej przeczytala moje wypowiedzi, wiedzialabys, ze wlasnie
          wrocilam do Paryza z troche dlugich wakacji. I dlatego wlasnie szukam ciuchow
          do pracy. Nie jak krezus, ale calkiem przyzwoicie jak na pracownika jeszcze
          nawet nie po studiach :)
      • myszmusia Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 10:15
        Idz do krawcowej i wytłumacz albo lepiej przyjdz ze zdjeciami konkretnych ciuchów i uszyj.Chyba,że musisz to nosic"metka na wierzch" i liczy sie firma a nie jakośc.Jeżeli jakośc to możesz kupic super materiał i dopilnowac dobrego uszycia jak na pokaz mody.
        • krysia_laska Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 12:15
          Chyba sama nie bardzo wiesz, czego chcesz.
          • bianka111 Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 04.11.05, 21:48
            Mam wrażenie że Aisha chce się nam po prostu pochwalić swoją bardzo prestiżową
            pracą w Paryżu.
            I o to tutaj chodzi ;-)))
      • patyska w armanim 03.11.05, 12:35

• bayer100 ja proponuje : 03.11.05, 13:23
          jechac na weekend do Londynu, tam na Sloane Street jest sporo fajnych butików:
          Gucci,Prada,Chanel, Pucci, Marni, Fendi etc, znajdziesz tam napewno super
          cudenka i bedziesz mogła sie lansowac po biurze
          • aisha-medea Re: ja proponuje : 03.11.05, 14:30
            a ja moglam sie spodziewac, ze zamiast normalnych porad dostanie mi sie
            za "lansowanie sie".

Nie liczy sie metka, tylko jakosc (na to jestem wyczulona), no i klasyczny,
            elegancki kroj. Jesli chcesz wiedziec, zwykle ubieram sie w Zarze, ale niestety
            teraz rzucili mase rzeczy, ktore sa nawet fajne, ale nijak nie nadaja sie do
            biura. Stad moje pytanie.
      • k.kaka Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 13:34
        Mi osobiście bardzo podobaja się ubrania Carry.
        Co prawda nie maja bardzo biurowych i eleganckich ubrań ale można znaleźć
        szczególnie bluzeczki-sweterki proste, klasyczne z ładnego materiału i
        jakościowo bardzo dobre.
      • sher-man Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 13:53
        Wiesz problem nie w markach ktore tu wymieniane tylko w tobie aisho.
        Nie umiesz komponować zestawów i znajdować unikatów. Bo bardzo ciebie
        przepraszam ale chyba najszczesliwsza bylabys w czymkolwiek chanela.
        Dramat.
        Leo Lazzi jest firmą specjalizującą się w b. dobrze skrojonych i eleganckich
        cichach.
        no jeszcze jest kwestia czy ty pracujesz czy się lansujesz.. bo jesli to drugie
        to jedz pod palac i kup cos od gucciego i koniecznie torebke luisa vitton.
        bedziesz super klasa.

Wiesz.. nawet w RE mozna znalezc piekny klasyk. kwestia umiec go dobrac i nosić
        tak zeby byl piekny. a nie tylko drogi.

Proponuje nauczyc sie klasy a dopiero potem szukac jej w ciuchach.. chociaz
        mama mowila mi ze klase sie ma lub nie i ciuch juz ci chyba nie pomoze.
        • aisha-medea Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 14:34
          problem polega na tym, ze mieszkam w Paryzu, wiec leo lazzi odpada chociazby
          dlatego, ze go tutaj nie widzialam. Jesli jest, to przepraszam - mowilam, ze w
          ogole nie znam tej marki. I owszem, umiem laczyc ciuchy. Zapytalam, bo przez
          dlugi czas ubieralam sie w Zarze i to byl taki moj uniwersalny sklep, gdzie
          kupowalam ciuchy na studia, imprezy itd. A teraz szukam takiego samego
          uniwersalnego sklepu, zeby kupowac ciuchy do pracy.

Dziekuje wszystkim, ktorzy mi normalnie doradzili. Wspolczuje tym, ktorzy mi
          docinaja, bo moze nie rozumieja, ze czasami w pracy klasyczna elegancja jest
          wymogiem, a nie widzimisie.
          • bianka111 Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 04.11.05, 22:01
            no to na polskim forum chyba takowego nie znajdziesz ;o)).
            PS. I bynajmniej nie docinam dlatego, że zazdroszczę, nic z tych rzeczy. Po
            prostu śmieszy mnie to, że niektore gierki są tak doskonale czytelne...

PPS. Smieszy mnie rownież "paniusiowanie" na forum, oraz kłucie innych w oczy
            swoim domniemanym "prestiżem"...(przykladem czegoś takiego byla nasza
            nieszczęsna zdemaskowana Paryżanka ;o).
            Stasznie mi to pachnie dulszczyzną ;-)
        • aisha-medea P.S. 03.11.05, 14:39
          do tego - nie widziales mnie, a juz docinasz... I prosze cie, nie ucz mnie
          klasy, bo jak sam powiedziales - jest to cos, czego sie nie da nauczyc. Albo ja
          mam, albo nie mam, ale nie tobie to oceniac po kilku moich postach.

A do pracy nie moge nosic rzeczy kolorowych, nie moge nosic swetrow,
          bluzko/sweterki tez sa zle widziane, szczegolnie jak ide na spotkanie z
          klientem. Poprosilam o porade, a nie o docinki. Nie jestem klonem szpanujacej
          laparisienne, wiec i docinki nie na miejscu.

P.S. Nie lubie torebek LV, sa po prostu brzydkie, no i absolutnie wedlug mnie
          nie sa eleganckie. Nie wspominajac o tym, ze snobistyczne i okropnie drogie.
          • bayer100 Re: 03.11.05, 16:50
            Uważam, że robicie z igły widły...

Do klasycznego stroju moga wystarczyć: spodnie w kant/spódnica, koszula z
            mankietami i zakiet. Takie rzeczy można kupić w wielu sklepach, trzeba miec
            tylko wyczucie jak je połączyć.
      • zettrzy Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 03.11.05, 19:01
        a jak sama intrepretujesz "klasyczna elegancje"? bo tutaj chyba wymieniono mniej
        wiecej wszystko co da sie zakwalifikowac jako business dress code
        no i odrzucilas te modele z Sebory, ktore w koncu sa bardzo klasycznie eleganckie
      • czarodziejka1 Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 04.11.05, 09:50
        Chyba pytasz na niewłaściwym forum :) My możemy doradzić sklepy (marki), które
        są dostępne w Polsce, jak można wywnioskować z powyższych wypowiedzi. Co jest w
        Paryżu??? Na to pytanie Ci nie odpowiemy :(
        Ja osobiście w ubrania do pracy zaopatruję się wyłącznie w Royal Collection
        (Leo Lazzi, Ugo Kap, Mex, More&More), Monton, Molton, Hexeline, Caterina oraz
        Peek&Cloppenburg. Ale te sklepy i marki są dostępne u nas w Polsce. Serdecznie
        pozdrawiam :)
      • to-ja-007 Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 04.11.05, 12:58
        Benetton
        • felinecaline Re: gdzie klasyczne ubrania do pracy? 05.11.05, 00:02
          1.2.3,Armand Thiery femme;Caroll;Burton; Jacqueline Riu, Carbonne, "Un jour
          ailleurs" - zdziwilabym sie, gdybys tam czegos odpowiedzniego nie znalazla.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka