Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    22.11.05, 23:56
    ...dziewczyny,czy jak kupię np.ugg wysyłane do mnie z USA to mam szanse nie
    zapłacić cła?Tak odpowiedziała mi osoba,która sprzedaje na allegro te buty,no
    ale ja mam zgoła odmienne doświadczenia i teraz nie wiem,czy to zwyczajny
    pech,że moje rzeczy trafiały do urzędu celnego,czy zwyczajna ściema,aby
    zachęcić mnie do kupna...zresztą przesyłka $5 mnie nie przekonuje.Ja płaciłam $30.
    Już teraz to nawet nie chęć kupna danych butów,ale dowiedzenie się o wasze
    doświadczenia z zamawianiem różnych rzeczy zza wielkiej wody;)
    Obserwuj wątek
      • d.blue Re: cło.... 23.11.05, 16:21
        Cło z USA płacisz za ciuchy nowe. Jeśli wysyłane są jako używane- cła nie ma.
        Ogólnie trzeba w tej sytuacji pomnożyć sobie cenę towaru tak jakby dolar stał u
        nas nie 3,4 a 5zł. Ogólnie koszty cła, agencji celnej to jakieś dodatkowe 30%
        wartości towaru. Kupowałam ostatnio cuchy victoria`s secret i o ile u nich
        można dorwać okazję to wszystko dobija cło i ogólnie wychodzi nieciekawie.
        Najlepiej zmawiać z Anglii- nie ma cła. Fajna stronka www.asos.com, robię tam
        zakupy lub zakupy dla dziewczyn które zamawiają towar przeze mnie . Doliczam
        tylko 10% wartości zamówienia. Pozdrawiam
        • andre37 Re: cło.... 23.11.05, 16:31
          Doliczam
          > tylko 10% wartości zamówienia.

:)))
          tylko, a podatek placisz?
          • d.blue Re: cło.... 23.11.05, 23:11
            andre37 napisała:

> :)))
            > tylko, a podatek placisz?
            >
            Bądz człowieku miły to zaraz się znajdzie jakiś przyjemniaczek... Tak płacę
            • andre37 Re: cło.... 23.11.05, 23:16
              więc jak płacisz, to dla mnie stajesz się po prostu wiarygodnym sprzedawcą i w
              razie potrzeby jak znajdę coś ciekawego będę wiedziała do kogo się zwócić.
              • d.blue Re: cło.... 23.11.05, 23:24
                Miło mi
              • babunowa andre37 23.11.05, 23:24
                Tutaj się nie zgodzę,jeśli chodzi o wysokość cła;),że to 30% wartości
                towaru...są odpowiednie tabele ze stopami podatkowymi od danego towaru np.buty
                ze skóry naturalnej 8%,ze skóry sztucznej 18%...Warto pamiętać,że nasz kraj
                zabiera też cło od transportu-22%.
                A tak z ciekawości spytam-ile płacisz procent cła za ciuchy,bo do tej pory tylko
                buty sprowadzałam;)także z asos:)
                A co do opisanej sytuacji,to wychodzi na to,że kupujący,bo buty są nowe,zdziwi
                się jak przyjdzie przesyłka,że jeszcze musi cło zapłacić.
                • andre37 Re: andre37 23.11.05, 23:32
                  babunowa prawdopodobnie pomyliłaś osoby :)
                  • babunowa dokładnie:)) n/t to było do blue 23.11.05, 23:37
                • d.blue Re: cło 23.11.05, 23:42
                  To co napisałam o kosztach cła to może być przedawniona sprawa bo nie kupuję
                  ciuchów w USA już od roku. Ostatnio zamawiałam przez faceta na allegro tak że
                  nie wiem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka