cioccolato_bianco Re: Zmniejszanie swetrów 19.01.06, 09:16 uprac w pralce, tylko uwazaj, bo mozesz zmniejszyc za bardzo xl do xs;) Odpowiedz Link Zgłoś
kostekk Re: Zmniejszanie swetrów 19.01.06, 12:03 Tylko w jakiej temperaturze? 45 stopni? Na metce widnieje napis "prac tylko recznie w temp do 30 stopni" Odpowiedz Link Zgłoś
jpar Re: Zmniejszanie swetrów 19.01.06, 12:22 jak wypierzesz to nie zawsze ten sweter sie zmniejszy, moze sie sfilcuje , ale to tez zalezy od rodzaju welny, pamietaj, ze niekazdy sfilcowany sweter nadaje sie do noszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Zmniejszanie swetrów 19.01.06, 13:21 Wypierz najpierw w ciepłej-gorącej wodzie a potem wypłucz w zimnej.Ja też chciałam zmniejszyć sobie sweter i uprałam w pralce to mi sie strasznie zbił i zrobił sie jakis taki twardy Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: Zmniejszanie swetrów 19.01.06, 14:04 Ja niechcąco zmniejszyłam swetr piorąc go w temp. 60 st. Niestety zmniejszyłą się głównie długość rękawów, nie wiem, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_with_luv Re: Zmniejszanie swetrów 19.01.06, 15:27 ojacie :))) przepraszam, ale strasznie mnie to rozbawiło :))) masz teraz rękawy 3/4 ;) moja mamusia kiedyś wyprała w pralce czapkę z lisa, jak ją wyciągnęła z pralki to nawet na moją lalkę nie pasowała ;)))) A co do meritum sprawy: poszukałabym jakiejś babeczki, która zajmuje się robieniem swetrów, one z reguły potrafią też je zmniejszać. Najlepiej zapytać sprzedawcy w pasmanterii gdzie można dostać wełnę itp. czy nie znają kogoś kto robi swetry na zamówienie. Z reguły zawsze podadzą jakiś numer. Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: Zmniejszanie swetrów 19.01.06, 15:41 Żeby to 3/4 - maksymalnie 2/3! Idiotycznie to wygląda, bo swetr gruby, typu "właśnie wróciłam z nart i idę do knajpy na obiad". Odpowiedz Link Zgłoś