Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomóżcie

02.02.06, 20:00
    długo szukałam i kupiłam sobie białe majteczki. Są śliczne, gładziutkie, z
    milutkiej bawełny. Przy nogawkach mają takie delikatne ściągające gumeczki.
    Słyszałam że biodrówki są już nie modne, a w takich do pasa to wstyd, bo to
    takie ciotkowate więc kupiłam takie pod brodę. Pomóżcie dziewczyny:

- czy mogę je ubrać na wizytę u rodziców mego faceta,
    - czy będą odpowiednim strojem do teatru?
    - jakie kolory będą do nich pasować, zupełnie nie wiem co do nich założyć.
    - czy są jeszcze modne, a może już obciachowe. I jakie są trendy na wiosnę
    odnośnie majtek.
    - na metce mają napisane Majtek, ale nie dostałam do nich certyfikatu czy to
    znaczy, że kupiłam podróbkę? Gdzie mogę sprawdzić ich oryginalność?
    - czy będą pasować do mej figury ? do mego typu urody?

błagam pomóżcie bo spać po nocach nie mogę.
    Obserwuj wątek
      • magdaksp Re: pomóżcie 02.02.06, 20:07
        mysle ze swietnie ujelas problemy dziewqczyn na tym forum:)
        • annie_laurie_starr Re: pomóżcie 02.02.06, 20:12
          Musisz poczekac na hyacynth_bucket, bo ona jest swietna w takich kryzysowych
          sytuacjach. Podejrzewam jednak, ze doradzi ci majteczki w kwiateczki. Lo ho
          ho ho!
      • hyacinth.bucket Re: pomóżcie 02.02.06, 20:17
        Jest taki problem :
        Poniewaz jeszcze nie ma zadnej odpowiedzi " czy nadal bedna modne sciagacze "
        Czekaj az sie dowiesz bo to wazne .
        Najwyzej wyprujesz gumki przy nogawkach ale ta pod szyja zostaw .
        Takie majtki sa uniwersalne bo nie trzeba podkoszulka no i wogole wygoda przy
        wchodzeniu po drabinie .
        Po plazy mozna w nich paradowac jak w jednoczesciowym kostiumie .
        Jeszcze nie ustalili koloru jaki bedzie na lato ale bialy
        da sie zafarbowac na kazdy inny .
        • hyacinth.bucket Re: pomóżcie 02.02.06, 20:18
          he he wcale nie kwiatki :-)
          • annie_laurie_starr Re: pomóżcie 02.02.06, 20:21
            Ales mnie zaskoczyla!
            • hyacinth.bucket Re: pomóżcie 02.02.06, 20:23
              Ty mnie tez bo zupelnie zapomnialam o kwiatkach .
              • annie_laurie_starr Re: pomóżcie 02.02.06, 20:32
                No, ale przeciez to jest twoj "trademark". Droga pani Bucket, przejrzyj poczte
                bo roi sie od maili od Twoich fanow.
                • hyacinth.bucket Re: pomóżcie 02.02.06, 22:03
                  Ach ci fani ! Z domu boje sie wyjsc , wszedzie paparazzi :-)

To dwunastoletnia dziewczynka i powinna nosic biel jak dlugo moze
                  Chyba zeby biala rozyczke przyszyc ...
                  Czy to dziecko juz spi i nie zaglada do watku ?
                  • malamaja12 Re: pomóżcie 02.02.06, 22:23
                    nie śpię łamię sobie głowę nad tymi majteczkami... już nawet zaczęłam
                    przeglądać takie bardzo mądre gazety - Avanti i Galla ale tam nic o majteczkach
                    nie piszą...
                    wiesz różyczka to niezły pomysł - ale gdzie ją naszyć? pod gumką pod biustem
                    czy może z boku? i czy różyczki nie są już passe? Może przefarbować na
                    fioletowo i dodać do tego zielony szaliczek taki wąziutki z cekinami?

no i martwię się tym certyfikatem... no bo wstyd tak chodzić w majtkach bez
                    przypiętego certyfikatu. Może odpruję metkę i przyszyję pod różyczką, żeby nikt
                    nie pomyślał że na stadionie je kupiłam... ale lepiej może nie bo wtedy ktoś
                    może zażądać certyfikatu i co ja biedna powiem?
                    • alex_koz Re: pomóżcie 02.02.06, 22:26
                      malamaja12 napisała:

ale lepiej może nie bo wtedy ktoś
                      > może zażądać certyfikatu i co ja biedna powiem?

a certyfikaty cenne sa i w sejfie sie je trzyma, a nie pokazuje kazdemu na ulicy bo jeszcze ukradnie i co wtedy. gosch

• hyacinth.bucket Re: pomóżcie 02.02.06, 22:32
                      Jak to gumka pod biustem ?
                      Przeciez pisalas ze te majty sa pod brode
                      To gdzie w koncu masz biust na glowie ?
                      Mysle , ze wcale go nie masz i wszystko zmyslilas .
                      • malamaja12 Re: pomóżcie 02.02.06, 22:45
                        ależ mam - gumka jest pod brodą, ale pomyślałam że skoro majtki są pod brodę to
                        nie można nosić do nich stanika bo to by było obciachowe, więc poszyłam gumkę
                        pod biustem i ozdobiłam kryształkami swarovskiego, bo kupiłam ich ostatnio
                        kilka kilogramów gdy byłam na kawie w Paryżu.
                        A ja myślę że mi nie wierzysz bo zazdrościsz, bo cię nie stać na takie DROGIE
                        MARKOWE majtki.
                        • alex_koz Re: pomóżcie 02.02.06, 22:54
                          a wlasnie ze krysztaly Svarowvskiego juz sa passe U NAS W PARYZU, i teraz sie
                          lata do Afryki po to by diamenty bezposrednio od gornikow w RPA kupowac;)
      • lida82 Re: pomóżcie 02.02.06, 22:13
        haha..jak certyfikatu nie dostalas to ich nigdy w zyciu nie zakladaj!!moga byc
        nieorginalne...
        czytajac to forum mozna takie wnioski wyciagnac..
        trafione ujecie tematu..pozdrawiam
      • alex_koz Re: pomóżcie 02.02.06, 22:14
        moim zdaniem owe majteczki doskonale nadadza sie na sytuacje awaryjne, tzn. takie kiedy nagle musisz gdzies niezaplanowanie wyjsc, np. studniowka i sylwester ;-)
      • alex_koz Re: pomóżcie 02.02.06, 22:17
        i jeszcze mi sie skojarzylo, ze zawsze mozesz je wyslac do centrali firmy MAJTEK, pewnie w Paryzu w Champs Elysees
        (akcentow w elysees nie wpisalam celowo, ale wiem jakie to wiec piszcie na priva)
        i tamm sprawdza czy oryginalne i jakby co to certyfikat przyjdzie;)
        • malamaja12 Re: pomóżcie 02.02.06, 22:38
          myślisz że pomogą? Taka kochana jesteś - muszę tylko zapytać tatę czy dam mi
          jutro swój PO z pilotem...bym mogła polecieć do Paryża, bo rejsowym to nie
          wypada w tak ważnej sprawie lecieć, a poza tym musiałabym patrzeć na te
          wszystkie źle ubrane kobiety, co nie stać ich na markowe kubraczki dla piesków.
          To by był szok dla mojej fufu, znowu dostałaby katarku,ami właśnie skończyły
          się jednorazowe recznie malowane husteczki od Hermesa
          • alex_koz Re: pomóżcie 02.02.06, 22:52
            ale przeciez jako klientka eklsuzywnego sklepu MAJTEK to pewnie ktos z ich
            dzilu obslugi VIPowskich klientow osobiscie po te majtasy przyleci;) przeciez
            nie do pomyslenia zebys sama tam musiala sie fatygowac. Mon Dieu!

zadzwon do nich a potem lizmuzyny przez okno wypatruj;)
          • lida82 Re: pomóżcie 02.02.06, 23:01
            podaj cene tych majteczek to Ci doradza...dokladniej;P
            • alex_koz Re: pomóżcie 02.02.06, 23:06
              po co ma im cene podawac?? przeciez to tacy fachowcy beda badac te majtasy, ze
              na kilometr juz wyczuja ile to kosztuje, z jakiej kolekcji i w ogole juz
              wszystko beda wiedziec;)
      • hyacinth.bucket Re: pomóżcie 02.02.06, 22:25
        Ja sie nie certole z francuszczyzna i mowie Szans Elize z akcentem na i -
        to po angielsku a po polsku Pole Elizy . Polejizie tez pasuje .
        • zettrzy Re: pomóżcie 03.02.06, 03:21
          po polsku to znaczy "szansa Elizy", sprawdz w najnowszym slowniku on-line
      • wiktoryna25 Re: pomóżcie 03.02.06, 09:27
        sposob na sprawdzenie orginalnosci majtek jest taki:
        bierzesz majtki w jedna reke i trzymasz, a druga reka mocno je rozciagasz ..tak
        bardzo bardzo mocno,do granicy rozciagniecia ..nastepnie gwałtownie puszczasz...
        jak usłyszysz głosny strzał, a gumka sie nie zerwie ..to znaczy ze jestes
        szczesliwa posiadaczka orginalnych majtek ...dla pewnosci czynnosc mozna
        powtorzyc kilka razy...jesli gumka od majtek wytrzyma(i reszta majtek tez) to
        masz 100% pewnosc ze te gacie są oryginalne ... strzelanie z majtek jest podobno
        sprawdzonym sposobem ustalenia ich wiarygodnosci ...przy białych majtkach mozna
        dodatkowo obserwowac zachowanie sie bieli w czasie...jesli biel blednie,staje
        sie szara,ewentualnie ecru ...i generalnie kolor robi sie niewyrazny i
        nieokreslony ..to znaczy ze gacie nie sa orginalne ...orginalne gacie nigdy nie
        straciłyby swojego orginalnego koloru ...
        • aries1977 Re: pomóżcie 03.02.06, 12:30
          Pozwolę sobie zabrać glos w tej dyskusji gdyż w paru postach zaobserwowałam
          aluzje do mojego wątku o apaszce od Hermesa. Oczywiście bardzo żałuję, że
          zalożylam taki błahy wątek na forum Moda, które, jak sama nazwa wskazuje,
          powinno się zajmować poważniejszymi problemami, np. głodującymi w Afryce czy
          tez kwestii rozbrojenia.
          • bridgewater Re: pomóżcie 03.02.06, 13:31
            nie przejmuj sie! dziewczyny w ten sposób rozładowują napiecie:) podejrzewam ze
            bez złych intencji
            • calo Re: pomóżcie 03.02.06, 14:07
              no pewnie, ze bez zlych intencji!
          • zettrzy Re: pomóżcie 03.02.06, 16:40
            pewnie bardziej chodzi o obsesje metkowa, jaka usiluja propagowac co poniektore,
            niz watek o apaszce
            nie bierz wszystkiego tak doslownie i do siebie
          • malamaja12 Re: pomóżcie 03.02.06, 21:33
            aries1977
            przepraszam Cię, ale jesteś ostatnią osobą którą chciałabym dotknąć tym
            wątkiem, w całej dyskusji o apaszce pokazałaś bardzo rozsądne podejście do
            sprawy "metek" i metkomani. W ciekawości niema niczego złego. Raczej chodziło
            mi o obsesję prezentowaną przez niektóre osoby. Zajrzyj do skrzynki email.
            pozdrawiam
      • mroofka2 Re: pomóżcie 03.02.06, 18:32

buhahahahaha:D

zajebioza:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka