perpetum 09.03.06, 15:23 nie wiem, czy to dobre forum. ale moze pomozecie. jak wyczyscic (albo wyprac) kurtke narciarska, taka nieprzemakalna, by nie utracila tej nieprzemakalnosci? kiedys mama mi taka wyprala i zaczala przeciekac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monka_c Re: jak wyczyscic kurtke narciarska? 09.03.06, 20:09 Podnoszę wątek,bo też jestem ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
einslive Re: jak wyczyscic kurtke narciarska? 09.03.06, 22:29 Hmmm.. ciekawe.. ja swoja wrzucilam do pralki bez ceregieli i wszystko jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
bjuti1976 Re: jak wyczyscic kurtke narciarska? 10.03.06, 08:43 Witam, Kup w sklepie sportowym specjalny płyn do prania odzieży z membranami. Kosztuje ok 30zł, ale przecież starczy na wiele prań, na jedno pranie jedna mała miarka, butelka ma ok 250ml. Warto ponieść ten wydatek, dobra kurtka narciarska też kosztuje. I nie używać płynów zmiękczających typu Lenor czy inne do płukania. Tylko wyprac w tym płynie, delikatnie odwirować i będzie kurtka dobrze służyła. Spodnie narciarskie też tak się pierze. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monka_c Dzieki bjuti1976 10.03.06, 10:32 Nie wiedzialam,ze sa takie specjalne płyny,ale warto zainwestowac te pieniadze,zeby kurtka czy spodnie narciarskie długo nam słuzyły.Zastosuje sie do Twoich rad.Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś