Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

check it out! komunia :))

16.05.06, 09:32

kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/5,53581,3340518.html?i=2
    Po prostu pokaz mody, nic dodac nic ujac! :)
    Obserwuj wątek
      • justynnka Re: check it out! komunia :)) 16.05.06, 09:40
        gdzie tu pokaz mody? rodzice i goście ubrani klasycznie do bólu , dziewczynka
        skromnie.
        • maialina1 Re: check it out! komunia :)) 16.05.06, 09:45
          A zauwazylas znaczek ":)" czy nie?
          • anulkina Re: check it out! komunia :)) 16.05.06, 09:46
            Jedna dziewczynka z pokazanych nazywa się Nikol Brudel.. Ręce mi opadają jak
            widzę te nowe "polskie" imiona... ;/
            • maialina1 Re: check it out! komunia :)) 16.05.06, 09:51
              Dziecko mojej jednej kolezanki nazywa sie Nikoleta, a drugiej Gaspar

Masz racje, rece opadaja. :(
          • justynnka Re: check it out! komunia :)) 16.05.06, 09:53
            prawdę mówiąc nie;)ale byłam przed drugą kawą wiec wybacz:)))) a zdjęcia i
            osoby na nich uwiecznione- no cóz,radosny i miły widok to to nie jest.
            • maialina1 Re: check it out! komunia :)) 16.05.06, 10:25
              Radosny z pewnoscia nie.
              Maja miny jakby szli na rzez niewiniatek.
              :)
              • siostra_bandyty Re: check it out! komunia :)) 16.05.06, 12:06
                Ojej komunia w PL to jedeno z bardziej festyniarskich świąt, chociaż powinno być
                jednym z najważniejszych w życiu katolika.A tak naprawdę dziecko niewiele
                rozumie i cieszy się (głównie z prezentów), a rodzice, tak mi się wydaje,
                zastanawiają się czy kasa za przyjęcie im się zwróci...Jest tez druga opcja:
                rodzice ( ci zamozniejsi ) wynajmuja lokale , resteuracje, a nawet komików ,
                kucyki, cyrk istny...I tak ze skrajności w skrajność.
                Trzy lata temu byłam na komunii córki mojej chrzestnej, dla której na przyjęcie
                komunijne rodzice wynajęli studio telewizyjne ...ale o pomysłach mojej rodziny
                na imprezy nie bede opowiadac bo za duzo czasu bym zmarnowala...
                • maialina1 Re: check it out! komunia :)) 16.05.06, 12:08
                  heheheh! :)
                  Ja cala moja komunie spedzilam na zachwycaniu sie moja sukienka :)
                  • pianazludzen Re: check it out! komunia :)) 16.05.06, 12:33
                    a ja moimi wypasionymi rękawiczkami!! łoł, i torebunnią z hafcikiem:)

mimo całej kiczowatości przedsięwzięcia uważam że to element naszego polskiego
                    folkloru i lubię gdy ulicami w maju przemykają te miniaturowe panny młode, tak
                    jak lubię w niemczech dzieci na świętego marcina jak łażą z latarenkami i
                    spiewają, a potem palą ognisko:)
                • justynnka Re: check it out! komunia :)) 16.05.06, 12:09
                  cóz, akurat wynajmowanie lokalu na komunię mnie nie dziwi;) robić taką imprezę
                  w domu,stać przy garach,podawać do stołu...- wprawdzie do komunii mojej córci
                  jescze ok. 7 lat ale ja sie tego nie podejmuję:)
                  • magdaksp Re: check it out! komunia :)) 16.05.06, 13:35
                    ja mialam komunie wdomu ale zaluje ze wogole poszlam do komunii bo teraz mam
                    wglebokim powazaniu katolicki kosciół.pozatym kiedys to sie dostawalo nakomunie
                    wisiorki,ksiazki ja dostalam takie nieduze radyjko ateraz tym dzieciarom sie w
                    glowach poprzewracalo i chca komorki,gry ijakies inne wynalazki
      • kochanica-francuza ten się rozsiadł jak stary macho 16.05.06, 13:36
        kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/5,53581,3340518.html?i=0
        wzoruje się na tacie?

a najfajniejsza jest mamusia w białych klapencjach...
        • annie_laurie_starr Komunia 16.05.06, 14:59
          Mnie tez wydaje sie to troche dziwne zy komunie robic w lokalu. Ja pamietam
          soja komunie - byl bezalkoholowy poczestunek u mnie w domu i jakos nikt z gosci
          nie wydawal sie zawiedziony. Pamietam, ze my dzieci pilismy bardzo duoz
          oranazady o wdziecznej nazwie Karolinka. Owszem dostalam jakies prezenty, ale
          nie one byly najwazniejsze - na szczescie mialam i mam madrych rodzicow i
          chrzestnych, ktorzy nie zrobili z mojej komuni imrpezy cos-za- cos. Mimo, ze
          nie mailam wtedy nawet skonczonych 9 lat, to rozumialam idee pierdzej komunii,
          ze przyjmuje Pana Jezusa do serca.

Ostatnio bardzo mnie wkurzyly relamy Eurobank w Tv z Joanna Pierzak w roli
          glownej. Eurobank oferyje kredyty na komunie, zeby dzieciom kupic komputery i
          inne drogie rzeczy z tej wlasnie okazji. Moim zdaniem ta reklama jest szczytem
          niesmaku i przyczynia sie do wypaczenia ide piewrszej komunii w naszym kraju.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka