polikarpia 07.06.06, 22:10 Czy powinny miec zakryte palce? Moim zdaniem tak, ale widze czasami odkrxte stopy w rajstopach. Jak byc powinno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polikarpia Re: buty na wieczor 07.06.06, 22:17 Dzięki, uff:) Czasami zaczynam wątpić w zasady, które wpojono mi w dzieciństwie i myślę sobie, że jestem zacofana i stara;) Odpowiedz Link Zgłoś
yarzynka Re: buty na wieczor 08.06.06, 10:52 zalezy co planujesz na wieczor. ja jak ide na tance to zakladam sandalki na szpilce- bez rajstop oczywiscie (widoczne szwy w rajstopach na palcach napawaja mnie dreszczem .... niesmaku) kolacja czy cos bardziej oficjalnego - odkryte palce rowniez wchodza w gre, zalezy od pogody i reszty stroju. byle tylko nie te nieszczesne wygladajace rajstopy.... Odpowiedz Link Zgłoś
brytfanka88 Re: buty na wieczor 09.06.06, 00:58 Chwilowo jestem w USA i musze przyznac ze tutaj na wieczor amerykanki ubieraja glownie sandaly. Niedalej jak wczoraj bylam na oficjalnym przyjeciu i 90% kobiet mialo odkryte palce/ stopy (ja oczywiscie wybilam sie z tlumu czarnymi klasycznymi szpilkami). Dodam ze bylo zimno. Oczywiscie rajstop nie nosza. Ale tutaj po raz pierwszy kobiete w sandalach widzialam w polowie marca, to chyba kwestia upodoban i zwyczaju:). Odpowiedz Link Zgłoś
monia725 Re: buty na wieczor 09.06.06, 16:22 No własnie, mam wrażenie, że Amerykanki ubierają się bardzo lekko w stosunku do pogody jaką mają, czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
brytfanka88 Re: buty na wieczor 09.06.06, 23:15 Zdecydowanie tak. Dziewcze ubrane w szorty widzialam w okolicach wczesnego kwietnia, niezbyt cieplego. Pytalam dluzej mieszkajace tutaj osoby jak to jest, czy to przypadek czy rzeczywiscie nosza sie dosc "lekko", ale taka maja tutaj tendenccje najwyrazniej. A jezeli jest juz po memorial day (29 maja w tym roku) to wlasciwie obowiazkowo juz w sandalkachi sukienkach. Nie rozumiem, ale z ciekawoscia sie przygladam. Co kraj to obyczaj :). Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: buty na wieczor 10.06.06, 00:06 No tak, ale USA długie i szerokie, jakoś wątpię, żeby panie z Minnesoty biegały w marcu w sandałkach Odpowiedz Link Zgłoś
brytfanka88 Re: buty na wieczor 10.06.06, 14:34 Za niescislosc przepraszam. Jestem w Conneticut, ktore tez z nadzwyczajnie przyjaznego klimatu nie slynie. A w marcu w sandalkach widzialam pania w Nowym Yorku, stopni bylo moze z 10, i padal zimny deszcz. Ale rzeczywiscie sniegu nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś