Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chłopy jak z lekcji wf-u

13.06.06, 22:47
    Drogie forumki!

W mieście moim stołecznym zaobserwowałam ciekawy trend wśród młodych mężczyzn
    "ubrałem się na WF, wyszedłem na ulicę"

Strój składa się z:

t-shirta (często nie z bawełny)

spodenek typowo sportowych

skarpetek plus markowych adidasów

Ciekawa jestem, czy występuje to w Waszych miejscowościach i czy ma związek z
    główną myślą, drążącą przeciętnego Polaka z siłą natręctwa podczas zakupów
    ciuchowych: "BYLE TYLKO NIE WYGLąDAć JAK HOMO!!!!!"

Może bardziej wyrafonowany strój letni kojarzy im się z homo?

Spodnie lniane, ecru nie daj Boże; sandały, Boże uchowaj męskie klapki???

Więc nasz dzielny macho wskakuje w gatki wuefowe i wygląda w swoim miemaniu
    bardzo męsko; obiektywnie zaś - jak dupa wołowa...

Obserwuj wątek
      • alex_koz Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 13.06.06, 22:48
        z tego wlasnie powodu zawsze jak z dluzszego pobytu poza granicami PL wracam to
        sie musze z depresji leczyc;)
        • ivanna28 Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 10:26
          Mój maz *zazwyczaj* się tak ubiera -uwaga - jest nauczycielem wuefu i byłym
          lekkoatletą;-)
          Nosi tylko oryginalne buty ,t-shirt/y i spodenki i mnie ,o zgrozo najchętniej
          widziałby w takich "ubrankach"(takie skrzywienie zawodowe:0)
      • lestka Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 13.06.06, 22:49
        tak okropnosc !!!!!!!!!
      • edavenpo Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 13.06.06, 22:51
        kochanica-francuza napisała:

główną myślą, drążącą przeciętnego Polaka z siłą natręctwa podczas zakupów
        ciuchowych: "BYLE TYLKO NIE WYGLąDAć JAK HOMO!!!!!"
        ___

Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Sama bym tego lepiej nie powiedziala.
        Wystarczy wygrzebac stary watek z sesji avanti gdzie modela mial na sobie w
        normalne fajne ubrania i polecialy momentalnie komentarze ze ubieral go gej.
        • kochanica-francuza Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 13.06.06, 22:55

> Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Sama bym tego lepiej nie powiedziala.
          > Wystarczy wygrzebac stary watek z sesji avanti gdzie modela mial na sobie w
          > normalne fajne ubrania i polecialy momentalnie komentarze ze ubieral go gej.

A żebyś wiedziała. Miałam znajomemu pomóc kupić sobie ciuch. Nie dość, że
          marudny był jak ja sama nie przymierzając (tu za wysoki kołnierzyk, tu nie taki
          odcień, a tam prążki są be) to dochodziła do tego jeszcze ta obsesja homo...

Plus ograniczenia finansowe - weź takiemu coś wybierz!

W końcu nabyliśmy jakże oryginalną bluzę sportową z czarnej bawełny w outlecie
          Virgo. ;-)
      • nessie-jp Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 13.06.06, 22:52
        Ja myślę, że takie coś uznało, że jak już strój na trening kupiło, to wszystko
        ma, i na wesele, i do sklepu, i do trumny się nada...
        • edavenpo Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 13.06.06, 22:52

Mialam na mysli ten watek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=40741151&a=41529247
        • kochanica-francuza Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 13.06.06, 22:53
          nessie-jp napisała:

> Ja myślę, że takie coś uznało, że jak już strój na trening kupiło, to wszystko
          > ma, i na wesele, i do sklepu, i do trumny się nada...
          >
          z dokładnością do wesela ;-)
      • heart_of_ice Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 13.06.06, 22:53
        moge sie tylko pod tym podpisac wszystkimi czerema konczynami;)

Pauli
        --
        Mężczyźni są z Marsa,a kobiety ze... Snickersa;)
      • kochanica-francuza Nie szukając daleko... 13.06.06, 23:33
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=43570514&a=43573074
        • kolorowa_diablica Re: Nie szukając daleko... 13.06.06, 23:39
          fajny :))) nie wygląda jak cw... :D
          • kochanica-francuza Re: Nie szukając daleko... 13.06.06, 23:44
            kolorowa_diablica napisała:

> fajny :))) nie wygląda jak cw... :D
            >
            No,miodziello! Jak wracam z Francji, to na widok takich macho wszystko mi się
            przewraca! Taki prędzej założy łapcie piastowskie niż sandały, żeby nie wyglądać
            jak cw ;-)))
      • kochanica-francuza "Metrogejowate" 13.06.06, 23:54
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=43570514&a=43574008
        no tylko łbem bić w ścianę...
        • testardo Re: "Metrogejowate" 14.06.06, 00:05
          Tak, niestety - u mnie w miescie to samo. I jeszcze do tego ten cwaniacki chod
          a'la cowboy z szeroko rozpostartymi ramionami wiecznie gotowymi do objecia.
          Tragedia!
          Jakiez to szczescie,ze moj chlopak wracajc z treningu w sportowym ubranku
          czmycha malymi uliczkami i nawet w kiosku sie wstydzi cos kupic tak ubrany.
          • kochanica-francuza Re: "Metrogejowate" 14.06.06, 00:11
            testardo napisała:

> Tak, niestety - u mnie w miescie to samo. I jeszcze do tego ten cwaniacki chod
            > a'la cowboy z szeroko rozpostartymi ramionami wiecznie gotowymi do objecia.

To one są gotowe do objęcia? U mnie zaobserowałam chód kiwany (górą ciała) z
            prawa na lewo - domyslam się, że ma to wyrażać dynamizm idącego, ale daje efekt
            niedźwiedzia na tylnych łapach...
            • kolorowa_diablica Re: "Metrogejowate" 14.06.06, 00:16
              ta dyskusja na feminiżźmie mnie rozbawia... pomyslec, ze tak właśnie odbiera większość społeczności męskiej wszelkie przejawy zwyczajnego dbania o swój wygląd... ech...
              • kochanica-francuza Re: "Metrogejowate" 14.06.06, 00:20

> ta dyskusja na feminiżźmie mnie rozbawia... pomyslec, ze tak właśnie odbiera wi
                > ększość społeczności męskiej wszelkie przejawy zwyczajnego dbania o swój wygląd
                > ... ech...

mnie wkurza i zasmuca... ten musi te kowadła nosić na nogach, bo inaczej wygląda
                jak wiesz...
                >
                • kolorowa_diablica Re: "Metrogejowate" 14.06.06, 00:23
                  jak cw.. świetne to określenie niedokończone :) a te kowbojki jego to tez powalają :)on chyba metamorfozy cudownej nie przejdzie :)
                  • kochanica-francuza Re: "Metrogejowate" 14.06.06, 00:28

> jak cw.. świetne to określenie niedokończone :) a te kowbojki jego to tez powal
                    > ają :)on chyba metamorfozy cudownej nie przejdzie :)
                    >
                    powinni się z kalesonem spotkać i zatańczyć country ;-)
                    • kolorowa_diablica Re: "Metrogejowate" 14.06.06, 00:32
                      albo w góry... odpowiednie obuwie już ma :)
                      • kochanica-francuza Re: "Metrogejowate" 14.06.06, 00:33

> albo w góry... odpowiednie obuwie już ma :)
                        >
                        ale nie wiem czy kaleson też ;-)
                      • kochanica-francuza ojej, zapomniałam 14.06.06, 00:33
                        wszak taniec w polskim pojęciu jest niemęski, zniewieściały i metrogejowaty!
                        • kolorowa_diablica Re: ojej, zapomniałam 14.06.06, 00:35
                          też zamierzasz kij w mrowisko włozyc i następny watek tym razem o tańcu spłodzić? :)))
                          PS. nie wiem o so chozi z tym kalesonem :) nietutejsza jestem jeszcze :)
                          • kochanica-francuza Re: ojej, zapomniałam 14.06.06, 16:24

> też zamierzasz kij w mrowisko włozyc i następny watek tym razem o tańcu spłodzi
                            > ć? :)))

na FF? nieee... to zbyt osobisty dla mnie temat...

> PS. nie wiem o so chozi z tym kalesonem :) nietutejsza jestem jeszcze :)
                            >
                          • kochanica-francuza Re: ojej, zapomniałam 14.06.06, 16:25

> też zamierzasz kij w mrowisko włozyc i następny watek tym razem o tańcu spłodzi
                            > ć? :)))
                            > PS. nie wiem o so chozi z tym kalesonem :) nietutejsza jestem jeszcze :)
                            >
                            kaleson to czołowy maczyk z FF,sam wymyśla teorie feministyczne i sam sobie
                            odpowiada, poza tym twierdzi, że feministki chcą wszystkie kobiety ubrać w gacie
                            bojowe i mają talibski stosunek do pięknych kobiet

przytkłady pięknych kobiet i panakalesonowego gustu na stronie kalesona

95% jego postów zawiera słowo "minióweczka", którym regularnie rzygam
      • cioccolato_bianco Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 07:34
        pol biedy jak w t-shircie...
      • ingeborg plus skarpetki 14.06.06, 09:06
        heh, też to zaobserwowałam w autobusie [warszawska prażka - nie ma to tamto].
        Charakterystyczną rzeczą jest to, że oni ZAWSZE mają maksymalnie podciągnięte
        skarpetki. zawsze idealnie proste, nigdy nawet najmniejszej fałdy sugerującej
        opad skarpetki...

i rewelacyjne czapki z daszkiem do tego...
        • justynnka Re: plus skarpetki 14.06.06, 10:07
          nie przeszkadza mi taki wygląd.lepszy taki niż metroseksualny w klapkach i
          koralikach.
          • ingeborg Re: plus skarpetki 14.06.06, 10:53
            a ja bardzo lubię koraliki u faceta. Nie są bardziej "kobiece" niż łańcuszki...

I w ramach ciekawostki: Stalin też był dresiarzem :-)
            upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/thumb/d/de/Konferencja_Poczdamska.jpg/733px-
            • justynnka Re: plus skarpetki 14.06.06, 10:56
              łacuszek schowany po koszulą - ok. inne dopuszczalne- bransoleta, obraczka.
              koraliki i nne sztuczności a nawet srebro - nie:) ale to moje zdanie:)
              • ingeborg Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:00
                mi się zawsze kajdan na szyi kojarzy z cygańskim cwaniaczkiem... wiesz, włosy
                na żel, koszula, kajdan plus medalik na drugim łańcuszku, sygnet i
                spojrzenie "chodź ze mną mała"... (a na starość złote zęby)

> koraliki i nne sztuczności
                drewniane koraliki???
                • justynnka Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:06
                  napisałam ze łańcuszek pod koszula:))) a koraliki ( nawet te drewniane)
                  świadczą dla mnie o facecie trochę dziwnie;)
                  • ingeborg Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:13
                    ale czemu? czemu koraliki miałyby być dziwne? dobrze rozumiem, że kojarzą ci
                    się z gejem?
                    • sumire Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:16
                      tak samo sobie pomyślałam ;) echh.
                    • justynnka Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:17
                      też:) ale głownie z facetem który nie rozumie czym sie rózni od kobiety i jak
                      to podkreślić:) i z tym koszmarnym dla mnie stylem metrosexualnym:)
                      • sumire Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:21
                        a to biżuteria odróżnia mężczyznę od kobiety?
                        i dlaczego styl metro jest koszmarny? wbrew powszechnemu rozumieniu to nie
                        oznacza gogusia-geja.
                        • justynnka Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:23
                          ;))) a kogo oznacza ? bo chyba jednak nie 100% faceta?
                          • sumire Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:29
                            to zależy, co rozumiesz przez pojęcie 'stuprocentowy facet'.
                            pl.wikipedia.org/wiki/Metroseksualizm
                            i wiem, tak, jest tam napisane o cechach dotychczas wiązanych z kobiecością :)
                            ale nie wydaje mi się, żeby empatyczny chłop tracił cokolwiek ze swojej
                            męskości.
                          • ingeborg Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:29
                            metro został stworzony po to, żeby odróżnić zadbanego hetero od homo.

wierz mi, że jednak fajnego faceta, z dobrze dobranym do twarzy zarostem,
                            koralikami i klapkami na owłosionych nogach da się odróżnić od kobiety.

a koraliki to wydaje mi się nawiązanie do trendów etno - motyw wojownika z
                            amuletami...

mam wrażenie że jednak facet z koralikami ma jednak szersze horyzonty niż facet
                            w białych skarpetkach podciągnietych najwyżej jak się da i kajdanem na szyi.
                            • justynnka Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:33
                              ;))) mówimy tu o wygładzie 100% faceta a nie definicji:)
                              • sumire Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:40
                                no to jak wygląda stuprocentowy facet?
                              • ingeborg Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:42
                                O_o

a jest coś takiego jak 20% facet
                                albo 90%
                                errr...

wygląd jest taki, że Tom Cruise jest 100% facetem a jest metro, pół Hollywood
                                chodzi w klapkach i koralikach i nikt im nie powie że nie są prawdziwymi
                                facetami...
                                ale pod naszą szerokością za takie coś można po mordzie dostać. Od panów z
                                kajdanami...

• justynnka Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:52
                                  mo to mamy inne pojęcie 100% faceta:) Cruise jest wiecznym i niewyrośniętym
                                  chłopcem :) 100% facet to jest np. Dolph Lundgren;)a ogólenie facet o ciele
                                  męzczyzny a nie chudego chłopca:)
                                  • ingeborg Re: plus skarpetki 14.06.06, 12:32
                                    www.lowculture.com/archives/images/tom_cam.jpg
                                    www.pixl.co.uk/images/CB441F7C92C24BA79F8F2BDABDEC3179/ECEEEFC064E34835B57D47F1F0F4CA01/B77A6D1759A6439DB49BC8B9ECFCC0B0.JPG

Dolph Lundgren to dla mnie żaden facet... to osiłek...
                                    • justynnka Re: plus skarpetki 14.06.06, 12:36
                                      www.filmweb.pl/Dolph,Lundgren,filmografia,Person,id=260
                                      poczytaj i poogładaj:) to jest facet a nie chłopiec jak TC:)
                                      • edavenpo Re: plus skarpetki 14.06.06, 12:41

Ha ha ha dolf lundgren... jedno mu przyznam, jego umiejetnosci aktorskie czynia
                                        cuda, przy nim nawet jean claude van damme wyglada jak de niro.
                                      • ingeborg Re: plus skarpetki 14.06.06, 12:49
                                        tak, tytuły filmów w których grał mówią same za siebie...

nie jestem jakąś specjalną fanką Cruise'a, nie podoba mi sie to jak traktuje
                                        babki, ale kurcze, przy tym mięśniaku naprawdę robi super wrażenie.

• kochanica-francuza dolph lundgren 14.06.06, 17:22
                                        biceps ma większy niż głowę...
            • bez.wyksztalcenia Re: plus skarpetki 14.06.06, 13:02
              tez bardzo lubie takie koraliki u facetow i w ogole taki styl lekko hippie,
              troche grunge, etno
          • kochanica-francuza o, justynnka 14.06.06, 16:26
            też cierpisz na polską obsesję metrosia?
        • sumire Re: plus skarpetki 14.06.06, 10:17
          ingeborg napisała:

> heh, też to zaobserwowałam w autobusie [warszawska prażka - nie ma to tamto].
          > Charakterystyczną rzeczą jest to, że oni ZAWSZE mają maksymalnie podciągnięte
          > skarpetki. zawsze idealnie proste, nigdy nawet najmniejszej fałdy sugerującej
          > opad skarpetki...
          >
          > i rewelacyjne czapki z daszkiem do tego...

Klasa, nie? Technika podciągania skarpetek dopracowana do perfekcji :))
          Ja styl sportowy lubię, ale nie na ulicach niestety. No chyba, że ktoś
          wyskakuje tylko do sklepu po bułki. Ale rzeczywiście - faceci uważają, że
          adidas i odsłonięte owłosione kolano, a do tego koszulka polo (i jeszcze
          łańcuszek) to bezpieczne umundurowanie. Niby że nikomu się nie skojarzą z
          gejem :) ani z osławionym metroseksualnym (nie wiem, czemu to słowo ma takie
          durne konotacje). Wzdych.
          • heart_of_ice Re: plus skarpetki 14.06.06, 10:23
            hihi macie racje z tymi skarpetkami...:)
            wlasciwie gdyby kazali zgadywac, to po obejrzeniu samej stopy w stosownym bucie
            i takiej skarpetce od razu wiadomo, jaka bedzie gora, prawda?:)

Pauli
            --
            bywam na Łysej Górze:)
            • hadidza Re: plus skarpetki 14.06.06, 10:57
              Nom...mój chłopak się tak ubiera,tylko że on uznaje tylko ciuchy z tkanin naturalnych i tylko w "swoich" odcieniach khaki,zgniłej zieleni lub szarości,no i kolana nieczęsto pokazuje,bo spodenki tzw. krótkie ma za kolano.No i bez czapki z daszkiem.
              Natomiast adidasy to u niego absolutna podstawa,nie uznaje w ogóle sandałów,klapki tylko po domu.Pewnie,gdyby się go zmusiło,to ubrałby sandały ze skarpetkami,chociaż to najgorsze połączenie wedłóg niego.Niestety jego stopy wyglądają jak ścięgna obciągnięte skórą z dodatkowym owłosieniem na dużym palcu. Krótko mówiąc,mało estetycznie,już wolę jego zakryte buty,takie stopy nie domagają się pokazywania:-P

A tak swoją drogą,to wczoraj sąsiad z klatki na przeciwko wracał do domu właśnie w wyżej opisanym stroju.Stojąc przed wejściem ściągnął koszulkę,obejrzał ją, powąchał(!) i wszedł do klatki niosąc ją w ręce,połyskując klatą,której nic nie można zarzucić,natomiast pewnie wiele można zarzucić jego zapachowi.Czy on myślał,że bez tej koszulki nie będzie już śmierdział?
              Faceci śmiesznie się zachowują,myślę, że my też robimy czasem absurdalne rzeczy nie zdając sobie z tego sprawy.
              • madzi1 Re: plus skarpetki 14.06.06, 11:11
                uff no moj na szczescie jest nie z tej bajki, sandalki nosi bez skarpetek i na
                sportowo to go rzeczywiscie tylko na wf jeszcze w lo widzialam :) tylko go do
                koszulek polo nie moge przekonac, zaparl sie i juz, a takie sa fajne i jeszcze
                z postawionym kolnierzykiem...miodzio :)
      • istna Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 12:01
        Oczy mi się zaszkliły ze śmiechu:))) Tak tak, potwierdzam, w Krakowie to
        zjawisko też występuje:)
      • regata7 Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 12:54
        skąd (i od kiedy?) to się wzięło, że jak zadbany albo w sandałach to pedał?
        Patrzę na przedwojenne zdjęcia moich dziadków: eleganckie garnitury, białe
        kołnierzyki, kapelusz, biały szal przerzucony przez ramię, laseczka z białą
        gałką - jak z paryskiego żurnala..
        Mój ojciec zawsze dp letniego stroju nosił sandały albo ażurowe pantofle, mój
        mąż nosi sandały, jego bracia też, a żaden nie homo...
        W pracy wielu kolegów w bardzo modnych garniturach, koszulach, krawatach
        zmienianych zgodnie z modą. I albo żonaci, dzieciaci albo coraz z nową panienką
        ich widujemy ;-)

Za to znam gejów, z których jeden wygląda jak z wf, i jeszcze łańcuch ma na
        szyji, a drugi w szarym, zmęczonym garniturze z niemodnym krawatem... :-))
        • edavenpo Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 13:04
          regata7 napisała:

> skąd (i od kiedy?) to się wzięło, że jak zadbany albo w sandałach to pedał?

dokladnie, skad?

>
          > Za to znam gejów, z których jeden wygląda jak z wf, i jeszcze łańcuch ma na
          > szyji, a drugi w szarym, zmęczonym garniturze z niemodnym krawatem... :-))
          ___

Zdarza sie w najlepszych domach. Jednak sa to wyjatki potwierdzajace regule ;-)
      • kum-nye Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 13:36
        Piękny opis...i smutny niestety:)
      • ana-green Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 16:33
        Kiedys takie ciuchy nosili faceci dresiarskiego rodzaju, teraz nawet "normalni"
        tak sie ubieraja. A w zeszłym roku było tak fajnie - krótkie (takie za kolano
        lub przed) dżinsowe spodnie, krótkie bojówki, krótkie sztruksy, fajne koszulki.
        W sklepach z męskimi ciuchami jest sporo ciekawych rzeczy, ale niektórzy swoje.
        • szumszum Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 16:37
          moj tak czasami chodzi..ale w sumie ma 17 lat wiec chyba mu wybaczyucie;)
          • kochanica-francuza Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 16:38
            szumszum napisała:

> moj tak czasami chodzi..ale w sumie ma 17 lat wiec chyba mu wybaczyucie;)

przejściowo ;-)

• yavanna86 Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 17:02
              okropne.okropne.mnie jeszcze w depresję wprawia opcja 'spuszczone spodnie plus
              kaptur na łbie',jak mijam stada aktualnych licealistów idąc w drugą stronę niż
              oni na zajęcia,to mnie skręca,bo wszyscy,wszyscy!!!wyglądają tak albo w stylu
              'idę na wf'.oprócz bardzo nielicznych egzemplarzy ubranych w glany,czarną
              koszulkę z ulubionym zespołem,plus obowiązkowo długie włosy i kostka na
              plecach.opcja zdecydowanie lepsza,ale tez jakoś nie powala pomysłowością...
              • kochanica-francuza Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 17:05
                yavanna86 napisała:

> okropne.okropne.mnie jeszcze w depresję wprawia opcja 'spuszczone spodnie plus
                > kaptur na łbie'

to jest po prostu styl "zrobiłem kupę w gacie i wstydzę się pokazać twarz" ;-)))))
                • ana-green Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 17:10
                  > to jest po prostu styl "zrobiłem kupę w gacie i wstydzę się pokazać twarz" ;-))

:)))
                  Jezu! Prawie udławiłam się płatkami.:)
                  • szumszum Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 17:12
                    ohh dziekuje wam kochani. juz sie lepiej poczulam wiedzac ze moj chlopak ma styl
                    jak "zrobiłem kupę w gacie i wstydzę się pokazać twarz" dobrze wiedziec.
                    • ana-green Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 17:15
                      Wyluzuj.;)
                    • kochanica-francuza Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 17:17
                      szumszum napisała:

> ohh dziekuje wam kochani. juz s ie lepiej poczulam wiedzac ze moj chlopak ma sty
                      > l
                      > jak "zrobiłem kupę w gacie i wstydzę się pokazać twarz" dobrze wiedzie

o, przepraszam, myslałam, że ma taki jak opisywany w wątku - "ubrałem się na
                      wf"; nic nie pisałaś, że nosi spodnie z niskim krokiem i bluzę z kapturem.
                      • szumszum Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 17:31
                        no ja nic nie pisalam, ale tak tez sie ubiera. chodzilo mi bardziej o to ze
                        odrazu osoba taks ie ubierajaca nazwalyscie jakos tam jakos tam.
                        • szumszum Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 17:32
                          czyli tak:"zrobiłem kupę w gacie i wstydzę się pokazać twarz"
                          i ja sie nie 'lwyuzuje'
                          • kochanica-francuza Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 17:40
                            szumszum napisała:

> czyli tak:"zrobiłem kupę w gacie i wstydzę się pokazać twarz"
                            > i ja sie nie 'lwyuzuje'

NO ALE NIE WIEDZIAłYśMY żE TWóJ FACET TAK SIę UBIERA, BO O TYM NIE PISAłAś!!!
                            • szumszum Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 17:44
                              no ja wiem! dlatego nie mam konkretnie do ktorejs z was o to pretensji, tylko
                              moze nie powinno sie od razu tak szufladkowac ludzi?? przeciez ubranie o niczym
                              nie swiadczyyyy....
                              • kochanica-francuza Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 17:46
                                szumszum napisała:

> no ja wiem! dlatego nie mam konkretnie do ktorejs z was o to pretensji, tylko
                                > moze nie powinno sie od razu tak szufladkowac ludzi?? przeciez ubranie o niczym
                                > nie swiadczyyyy....

kiedy ja nie szufladkuję ludzi, tylko ich styl ubierania

a raczej polską zachowawczość

a w ogóle to przepraszam cholernie
                              • ana-green Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 18:53
                                To był tylko żart, a że się oburzasz to juz Twój problem.
                              • kolorowa_diablica Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 19:04
                                uspokój sie dziewczyno. chłopcy w wieku 17 lat jeszcze tak chodzą i nikt im nie ma tego za złe... rozmawiamy o bardziej rosłych egzemplarzach :)
      • laparisienne-bcbg Znowu Francuzi bija was na glowe 14.06.06, 18:02
        Moj maz zalozyl disiaj piekny garnitur z lnu zaprojektowany przez Heidiego
        Slimana dla marki Christian Dior i letnie buty Sebago Dockside, buty noszone
        przez virilnych mezczyzn na ich wlasnych yachtach.
        • laparisienne-bcbg Re: Znowu Francuzi bija was na glowe 14.06.06, 18:14
          A wczoraj, widzialam super przystojnego faceta w restauracji. Mial pelno
          branzolet, naszyjnik z koralikow, fajne spodnie z lekkiego materialu i koszule
          w stylu surfera, na wlosach lekki blond baleyage a na buzi ladna, naturalna
          opalenizna. Byl BOSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Troche mnie podrywal i glaskal mojego psa. Mimo dobrej 40-tki, facet byl warty
          grzechu.
      • dzieckoneostrady Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 18:46
        To stara, świecka tradycja... Zauważyłaś dopiero po 10 latach???:/
      • ivanna28 Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 21:39
        Troche racja z tym szufladkowaniem - znam wielu wykształconych męzczyzn na
        poziomie ,którzy ubierają sie właśnie w ten spósób ,określony przez autorke
        watku "chłop z wuefu" (ale smieszne hahaha) ale taki jest ich styl i tyle!!
        Podobno o gustaach się nie dyskutuje ,a to Wasze wyśmiewanie się (przecież do
        czegoś trzeba sę przyczepic- jak nie tipsiary to faceci ubierający się w stylu
        sportowym ) jest nie na miejscu <ihmo>
        Okreslenie "dupa wołowa" - sorry ale swiadczy tylko o poziomie autorki
        watku ...i zostawiam to bez komentarza..
        • kochanica-francuza Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 21:43
          ivanna28 napisała:

> Troche racja z tym szufladkowaniem - znam wielu wykształconych męzczyzn na
          > poziomie ,którzy ubierają sie właśnie w ten spósób ,określony przez autorke
          > watku "chłop z wuefu" (ale smieszne hahaha) ale taki jest ich styl i tyle!!

Toteż ja nie piszę o ich intelekcie ani wykształceniu, tylko o stroju.

To nie jest styl, tylko brak stylu.

> Podobno o gustaach się nie dyskutuje

Owszem. Nie twierdzę, że ja mam dobry gust i dobrze się ubieram, ale twierdzę,
          że są gusta gorsze i lepsze.

> Okreslenie "dupa wołowa" - sorry ale swiadczy tylko o poziomie autorki
          > watku ...i zostawiam to bez komentarza..

Aha, to był ten "bezkomentarz"?

>
          • ivanna28 Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 21:51
            Chętnie napisałabym więcej w " bezkomentarzu "ale po co??
            Nie ma to jak sobie po kimś "pojechac" .
            Równie dobrze mogłabym założy wątek o fenomenie mezczyzny
            metroseksualnego ,którego styl kojarzy mi się z homo (bo tak jest ,przynajmniej
            wizualnie)
            A styl sportowy ,to jednak jest pewien styl a nie jego brak .
            • kochanica-francuza Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 22:32
              ivanna28 napisała:

> Chętnie napisałabym więcej w " bezkomentarzu "ale po co??
              > Nie ma to jak sobie po kimś "pojechac" .

Napisz od razu, że twój facet się tak ubiera...

> Równie dobrze mogłabym założy wątek o fenomenie mezczyzny
              > metroseksualnego ,którego styl kojarzy mi się z homo (bo tak jest ,przynajmniej
              >
              > wizualnie)

Już jest taki wątek.
            • ksiaze-gigi Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 14.06.06, 22:41
              > Równie dobrze mogłabym założy wątek o fenomenie mezczyzny

no i równie dobrze kochanica mogła założyć wątek o fenomenie mężczyzny ubranego
              jak z lekcji wf-u

,którego styl kojarzy mi się z homo (bo tak jest ,przynajmniej
              >
              > wizualnie)

> Nie ma to jak sobie po kimś "pojechac" .

czy aby te dwie kwestkie nie sa przciwstawne sobie? Bo mam wrażenie, że "Nie ma
              to jak sobie po kimś "pojechac"" po metrosiu.

proszę Cię, myśl co piszesz i zdecyduj się na jedną koncepcję swijej wypowiedzi.
              • kolorowa_diablica a ja chciałam tylko zauważyć... 14.06.06, 23:11
                że jest to Forum MODA i dyskutowanie o stylach ubioru jest jak najbardziej na miejscu. Kochanica nie napisała, że pan ten i ten ma okropny styl przywołując zdjęcia tego pana na forum, więc nikomu du.py nie obrobiła, ogólnie wypowiedziała sie o takim stylu ubierania się, co na tym forum jest jak najbardziej stosowne :)

a jak chcesz o metro pogadac, to zapraszam na swój watek , chętnie podyskutuję :)
              • ivanna28 Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 15.06.06, 08:20
                Tak jak napisałam wyżej mój mąz ,który jest właśnie nauczycielem wuefu i
                trenerem lekkoatletyki (oraz byłym lekkoatleta) ubiera sie w ten sposób i
                poczułam się dotknięta ,że grono osób posądza go w dodatku w złosliwy sposób ,
                o brak stylu a ja uważam ,że go ma ,jak najbardziej go ma.
                T-shirt tsirtowi nierówny ,tak samo ma sie rzecz do innych częsci garderoby...
                Aaa - i nie jade po metrosiach - założyłam hipotetycznie ,że mogłabym załozyc
                taki wątek ,ale tego nie zrobiłam ,czyż nie?
                • kochanica-francuza Re: Chłopy jak z lekcji wf-u 15.06.06, 14:37
                  ivanna28 napisała:

> Tak jak napisałam wyżej mój mąz ,który jest właśnie nauczycielem wuefu i
                  > trenerem lekkoatletyki (oraz byłym lekkoatleta) ubiera sie w ten sposób

Do roboty czy też poza nią?
                • kochanica-francuza Jesteśmy trendy, cool i cosmo... 15.06.06, 14:37
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=43570514&wv.x=2&a=43618619

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka