Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale...

28.07.06, 14:18
    ..nie założycie tego - jest coś takiego?

ja mam tak z mini - bardzo podobajają mi sie te z dżinsu, ale mam opory, żeby
    nosić (kompleks chudych nóg), podobnie buty na wysokim obcasie
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 14:24
        hm... ciekawe pytanie...

chciałabym mieć jakis fajny kapelusz, ale nie założę bo tylko raz w roku mam
        taka okazję i czuję się w takich rzeczach dziwnie
      • tralalumpek Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 14:28
        mokry recznik na plecy ....a przede wszystkim stroj kapielowy bo te 38 w cieniu
        jest w innym ubraniu nie do zniesienia
      • marsupilami25 Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 14:34
        Bluzeczki z bardzo głębokimi dekloltami - mam szczupłą sylwetkę i niestety nie
        wygląda to apetycznie. Biust jakowyś posiadam, ale mostek wygląda jak mały
        kaloryfer. Przerzuciłam się więc na dekolty głębokie ale zdecydownie spiczaste
        a póki co wcinam kalorie!
        • facecja Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 14:40
          o i ja kaloryferek mam! do takich bluzek dorzucę jeszcze inne - bezramiączkowe,
          kończące się na biuście. wygladałabym w nich jak Fanthagiro w bandażu. kiedys
          nie
          założyłabym też bardzo krótkich spodenek - co się powoli zmienia - zupełnie nie
          wiem, dlaczego ;)
      • magdaksp Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 14:37
        nie ma czegos takiego
      • ms_marshall Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 14:45
        Marzę o butach z wysokimi obcasami, najlepiej takimi 8-10cm, jednak przy wzroście 180, jakoś, nie moge się przełamać :(
      • joasia.sadowska Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 14:48
        szpilek. a dlaczego?
        dlatego, ze mam chory kregoslup i chodzenie w szpilkach konczylo sie
        powloczeniem lewej nogi.
        a tak za nimi tesknie :(

wiem, wiem nie do konca na temat :p
      • kingaburke Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 15:05
        A ja chciałabym założyć obcisłe dżinsy :) - ale nierealne już mam za duży
        brzuch :)
      • nadinka_nadinka Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 15:40
        kapelusz z wielkim rondem. niestety mam niecale 1,60 m wzrostu :)
        • azazela Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 29.07.06, 12:00
          nadinka_nadinka napisała:

> kapelusz z wielkim rondem. niestety mam niecale 1,60 m wzrostu :)
          kapelusze:)) ale mam 1,80:P
      • pianazludzen Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 16:53
        jest - chcialabym choc raz dla jaj zalozyc bawarski dirndl, ale... same
        rozumiecie:

images.google.de/images?svnum=10&hl=de&lr=&ie=ISO-8859-1&q=dirndl
        • rouge_et_blanc Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 20:20
          ja bym chciała móc nosić dlugie sukienki - jak za czasów starożytnej grecji,
          albo takie jak z początku XX wieku (pamiętacie Rose z Titanica?), ale takich
          rzeczy się już nie nosi...
        • pianazludzen dirndl 28.07.06, 22:58
          ciesze sie ze dirndl wzbudzil takie zainteredowanie, moze zwolamy kiedys tajny
          zlot i poprzebieramy sie w dirndl :DDD
          • ingeborg Re: dirndl 29.07.06, 10:02
            niezłe. podoba mi się.
      • vesper_lynd Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 20:31
        wysokie obcasy (bo wzrost)
        a i dołączam się do fetyszu dirndla ;DDD
        • pink_hamster Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 20:50
          ja tez czuje sie zainspirowana dirndlem! :D
          a powaznie,to dzinsowa mini i mini w ogole(troche za grube nogi) i obcisle,dopasowane spodnie(j.w. + mam wrazenie,ze przy stopach nr 40 wygladalyby smiesznie)
          • neskaj Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 22:47
            Nawet nie wiesz jak skinny jeans potrafia wyszczuplic nogi;D Tez mam nr buta 40
            ale wcale nie wyglada to smiesznie;P
        • edavenpo Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 20:51

Wielowarstwowe spodnice z All saints a'la Vivieen Westwood ktorych nosic nie
          moge bo jestem za niska i wygladam w nich jak szafa ;-(
          • jaleo Wielowarstwowe spodnice... 30.07.06, 12:35
            edavenpo napisała:

>
            > Wielowarstwowe spodnice z All saints a'la Vivieen Westwood ktorych nosic nie
            > moge bo jestem za niska i wygladam w nich jak szafa ;-(

Ja mam jedna taka, kupiona rok temu we Francji,
            img213.imageshack.us/my.php?image=summerholsarisaig2006013sp3.jpg
            i mimo, ze mam tyko 160 wzrostu, to ja nosze i zawsze dostaje komplementy :-)
            Nosze z obcisla gora i koronkowymi albo nieprzeswitujacymi ciemnymi rajstopami,
            do tego oczywiscie wysokie obcasy. I nigdy nie mialam wrazenia, ze mnie ta
            spodnica "poszerza", ale moze sie tylko tak ludze ;-) A moze to dzieki temu,
            ze te "warstwy" wychodza dopiero od bioder a na samej gorze spodnicy jest
            gladki pas materialu. Dlugosc jest do polowy kolana, a material - niestety
            zdjecie nie oddaje - to lekko polyskujacy brazowo-bordowy shantung.
            • edavenpo Re: Wielowarstwowe spodnice... 30.07.06, 16:29

Sliczna ta twoja spodnica ;-) Ma ciut inny fason niz ta o ktorej mowie...

Tamta ma kilka solidnych warstw sztywnej mieszanki lnu z bawelna i jest naprawde
              obszerna.

Nie wiem, moze po prostu nie pasuje to mojej figurze - mam ciut chlopieca,
              nieduze wciecie w talii - przymierzalam ja kilka razy z kilkoma roznymi topami i
              nigdy nie wygladalo to za specjalnie. Moze dlatego ze nie mialam na sobie obcasow.

Nie wiem czy widzialas jak wkleilam ten link na Polkach - wklejam raz jeszcze -
              na szczuplym wysokim manekinie wyglada rewelacyjnie ;-) W rzeczywistosci jest
              mniejsza - tu jest tak wystylizowana.

i82.photobucket.com/albums/j265/edavenpo/CIMG0462.jpg
              • jaleo Re: Wielowarstwowe spodnice... 30.07.06, 22:11
                No ta jest przesliczna. Do tego ten kolor - przepiekny. Tylko mi sie wydaje,
                ze ona jest dluzsza, tzn. wyraznie za kolano.
      • ashlady Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 22:37
        Nie założę niczego, co choćby nie wiem jak mi sie podobało, gdy optycznie skraca
        nogi.
        --
        >>>>>>Bronx<<<<<<
      • nessie-jp Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 28.07.06, 23:25
        Oh, mnóstwo rzeczy takich jest. Na przykład sandałki na bardzo wysokim obcasie
        (bo nie umiem w takich chodzić, a nie ma nic bardziej żałosnego niż kobieta na
        szpilach, która nie umie się w nich poruszać), obcisłe sukienki prowokacyjnie
        odsłaniające fragmenty biustu (bo choć biust mam OK, to kompleksy z czasów
        nastoletnich pozostały), białe romatyczne sukienki typu Ania z Zielonego Wzgórza
        albo Magrat... :)
      • kuzima Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 29.07.06, 00:07
        ja mam tak z mini - bardzo podobajają mi sie te z dżinsu, ale mam opory, żeby
        > nosić
        ** ja zas mam kompleks nóg w ogóle - moje nogi złosliwie nie chcą schudnąć.I
        tylko one.Reszta czlowieka chudnie poslusznie.
        Tak więc mini jest dla mnie nieosiagalne. Chyba ,że pójdę na jakieś odsysanie
        tłuszczu.
      • lanja Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 29.07.06, 09:23
        Spodnie szwedy - bo mam 1,60 m wzrostu i wyglądałabym śmiesznie
        Bluzka odsłaniająca brzuch - bo brzuch się nie nadaje
        Różne wymyślne swetry golfobodobne - bo w golfach wyglądam tragicznie
        Szorty - bo nie i już :)

Czasami nachodzi mnie również szatański pomysł żeby ubrać się na różowo,
        wystylizować jak tipsiara i zobaczyć czy ludzie na ulicy będą się śmiać, ale mam
        jeszcze w miarę równo pod sufitem, więc się powstrzymuję.:)
        • sabriel Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 29.07.06, 10:07
          W pierwszej chwili chciałam napisać, że nie ma nic takiego bo mogę przy mojej
          figurze zakładać wszystko.Ale po przeczytaniu posta lanji jednak uświadomiłam
          sobie,że jest coś takiego-bluzka odsłaniająca brzuch.Niestety mam bliznę i nie
          mogę nosić nic co go odsłania.
      • cioccolato_bianco Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 29.07.06, 12:00
        hmm.. czy ja wiem? chyba nie ma nic takiego.
      • ala1986 Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 29.07.06, 14:54
        Bluzki bez ramiączek, w zdecydowanej większości takich bluzek wyglądam jak w
        bandażu (mały biust).

Wysokie szpilki - czasami zakładam ale często mam opory (mam 176 cm wzrostu, a
        może nawet 177 cm).

Ale w większości nie ma takich problemów, na osobach szczupłych i wysokich
        wszystko wygląda dobrze :P
        • ala1986 Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 29.07.06, 14:56
          A! Zapomniałabym. Najbardziej to chciałabym nosić BALERINKI NA GOŁĄ STOPĘ!!!
          Strasznie mi się to podoba ale często kończę z poranionymi stopami :(
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 29.07.06, 23:00
        skinny jeans - mimo dość szczupłych nóg obfite biodra, niestety
        buty na wysokich obcasach - nie mogę się nauczyć chodzić
        buty w szpic - jestem na nie uczulona
        ciuchy tipsiarskie
      • u25 Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 29.07.06, 23:17
        Takich rzeczy jest mnostwo. I tak np. nie naloze gory na bardzo cienkich
        ramiaczkach(mam za chude rece i zbyt wystajace obojczyki, zebra, sa okresy ze
        wygladam jak poprostu jak kaloryfer:-) (Dzisiaj wprawdzie kupilam wieczorowa
        sukienke, na cienkich ramiaczkach, ale ta sukienka to tak naprawde dodatek do
        szala :-). Pomimo tego, ze nogi mam ponoc bardzo ok, wygladaja fatalnie w
        dlugosci spodnicy 3/4. Nie zaloze tez butow na plaskim do spodnicy mini (nogi
        dlugie, ale nigdy za dlugie :-) a tak w ogole to wciecie w talii moglabym miec
        wieksze, biodra szersze, biust wiekszy :-)
        • pati_pz Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 29.07.06, 23:40
          Sporo takich rzeczy jest... Nie założę mini, szortów, bluzki krótkiej lub
          takiej z odkrytymi plecami... wymieniac sporo i powodow tez sporo...
      • bitch.with.a.brain Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 29.07.06, 23:47
        zapewne wszystkie ciuchy na które mnie nie stać:)

A w ogóle to nie ma rzeczy które chciałabym założyć i moge je kupić a nie noszę.
      • roches_ives Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 30.07.06, 01:39
        chude nogi to chyba powod do tego, zebs nosila mini, co nie ? ;) chociaz
        oczywiscie wszystko ma swoje granice. a to chyba kazdy tak ma, ze czasem czegos
        nie zalozy z niewyjasnionych przyczyn ;)
      • zettrzy Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 30.07.06, 06:21
        jak chce cos zalozyc to zakladam
        • nnnikita Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 30.07.06, 10:05
          choc prze jeden dzien ciuchy w rozmiarze 38 :)
      • kragmel Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 30.07.06, 08:23
        napisałabym, że mini, ale tak naprawdę to je zakładam, tylko, że się ludziom
        wtedy nie pokazuję ;)
        poza tym klapki, bo czasami się skuszę, a potem idę spać z zimnymi okładami,
        środkami przeciwbólowymi w sprayu oraz przekleństwem pod nosem.
        skinny jeans.
        futro.

btw różne rzeczy, których podobno nie można nosić osobom mojego wzrostu
        (spódnice do ziemi, płaskie buty, kapelusze, spódnice za kolano, spodnie 3/4
        etc.), noszę i zupełnie się takimi przesądami nie przejmuję.
      • searena Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 30.07.06, 13:11
        Ja też mam tak z mini ale akurat kompleksy grubych nóg :) Chociaż widzę
        dziewczyny z 2 razy grubszymi, które noszą mini ale wygląda to nieszczególnie.
        Poza tym bardzo podobają mi się buty na wysokich obcasach czy koturnach, które
        tak są teraz modne, ślicznie wyglądają na nogach. Ale nie mogę ich nosić, nie
        jestem w stanie chodzić na takich obcasach a poza tym mam w nich min. 180 cm i
        czuję się jak wieża.
      • dureksis Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 30.07.06, 13:48
        mam to samo, nestety ubolewam strasznie ale cóż zrobić??? :(
        • a.adriana Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 30.07.06, 16:09
          bluzki z duzymi dekoltami lub wiazane na plecach pod ktore nie nosi sie stanika
          • kroliczek121 Re: Coś,co bardzo chciałybyście założyć, ale... 30.07.06, 21:15
            zwezanych spodni (choc tylko raz widzialam takie jakie bym chciala), bluzki z
            odkrytymi plecamy (bo plywam i sa wielkie jak tir z przyczepa)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka