a76 20.09.06, 19:56 Oddałam buty do reklamacji, bo farbują. Oczywiście nie została uznana. Czy powinnam walczyć dalej? Co mówi prawo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vivis_cortez Re: Farbujące buty 20.09.06, 20:03 zwykle w instrukcji pisze, że skórzane buty mogą na poczatku farbować Odpowiedz Link Zgłoś
maupiszonek Re: Farbujące buty 20.09.06, 20:51 W kwestii prawnej,niestety nic ci nie poradzę:( Ale na farbujące buty jest sposób -środek "kolor stop". Naprawdę działa,niewiele kosztuje(około 12 zł),można go kupić o ile pamiętam w CCC.:) Odpowiedz Link Zgłoś
koala_tralalala Re: Farbujące buty 20.09.06, 22:05 Matko jedyna... W zyciu mi buty nie zafarbowaly! Co to za producent????? I jaki producent odwazyl sie napisac, ze buty MOGA farbowac?! Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Farbujące buty 21.09.06, 18:13 vivis_cortez napisała: > np. Bata, Ryłko, Gino Rossi... Apia, a maja tam dobre, "swiatowe" marki. kazdy but moze farbowac. Odpowiedz Link Zgłoś
koala_tralalala Re: Farbujące buty 21.09.06, 18:15 Pora umierac :( Przyznam sie, ze nosze buty innych marek, ale zawsze wydawalo mi sie ze wymienione przez Ciebie firmy to niezle marki... Odpowiedz Link Zgłoś
kihotka Re: Farbujące buty 21.09.06, 18:08 I Prima Moda tez.Mam dwie pary butow tej firmy z czarna skora w srodku i niestety farbuje:/ Odpowiedz Link Zgłoś
madii1 Re: Farbujące buty 21.09.06, 20:41 > Co mówi prawo? Prawo mówi, że jeśli nie byłaś uprzedzona (najlepiej na piśmie) że buty MOGĄ farbować, to znaczy, że są niezgodne z umową (wadliwe). Polecam skontaktować się z najbliższym miejskim/powiatowym rzecznikiem konsumentów (porada bezpłatna, są w każdym starostwie powiatowym albo urzedzie miejskim, jeśli mieszkasz w mieście dużym, tzn. na prawach powiatu) lub z Inspekcją Handlową (5 zł opłaty skarbowej za zajęcie się sprawą). Warto powalczyć, ludzie już wygrywali takie procesy. Odpowiedz Link Zgłoś