Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę?

30.10.06, 09:25
    Witam. Liczę na pomoc tych z większa wyobraźnią bo mi brakuje:-(. Muszę
    zaopatrzyć się w płaszcz zimowy.Kilka danych: wiek po 30 t-ce, szczupła,
    często chodzę w spódnicach do kolan lub krótszych, w wysokich botkach na
    płaskim obcasie lub średnim słupku. Nie mam pojęcia w jakim płaszczu będzie
    mi lepiej i który będzie praktyczniejszy ( np.jeżdżę na co dzień samochodem i
    którsze okrycia są lepsze). Chciałabym uniknąć wyglądu "zapomniała włożyć
    spódnicy":-).A tak w ogóle to zmarźluch jestem. Doradzicie?
    Obserwuj wątek
      • malgoniak Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 10:11
        jak jezdzisz samochodem to sama sobie odpowiedziałas na to pytanie-im krótsze
        okrycie tym wygodniej; ja bardzo lubię zadupne okrycia zimowe, ale w samochodzie
        jest mi w takowych bardzo niewygodnie, zresztą samochodem mozna wszędzie
        podjechac, to i się nie zmarznie:))
      • foamclene Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 10:28
        bardzo pododbaja mi sie bardzo dlugie plaszcze sama mysle o takim, niestety
        poza DSquared nie wiedzilam nic godnego uwagi :)
        mysle ze jezeli chodzisz zima w krotkich spodnicacvh dlugi bylby swietnym
        rozwiazaniem :) chcocby na przejscie z parkingu do firmy :)
        oczywiscie nie wyobrazam sobie prowadzenia auta w plaszczu do ziemi ;), ale ja
        i tak zwykle zdejmuje okrycie wierzchnie (przy mojej technice jazdy nie moge
        ograniczac dodatkowo ruchow)

a podobno dlugie plaszcze sa niewskazane dla osob niskich (nie napisalas nic o
        wzroscie)
      • daggy4 Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 10:41
        wygodniejsze sa do kolan. w razie zimna zalozysz kozaki
      • khaki3 Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 10:48
        Praktyczniejszy jest do kolan jak jezdzisz autem to bedzie wygodniej, jak
        bedziesz chodzic to nie bedziesz miala mokrego plaszcza u dolu od sniegu, nie
        bedzie sie tak bardzo brudzil, i nie bedziesz zaczepiac plaszczem ob prog w
        aucie przez co plaszcz bedzie czysciejszy. ALE dluzszy jest cieplejszy :) wiec
        zawsze mozesz sobie plaszcz podwinac jak bedziesz jezdzila autem i nie
        koniecznie musisz go zamoczyc w sniegu:)
      • neurona Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 10:50
        moim zdaniem lepszy bedzie do kolan. Plaszcz przed kostke na pewno bedzie
        swietnie wygladal, ale mozesz miec go po kilku tygodniach dosyc. Bedzie sie
        brudzil i bedzie Ci w nim niewygodnie. Zima i tak jest meczaca, nie dodawaj
        sobie powodow do wkurzania sie i to pewnie jeszcze rano! Az mi sie zimno
        zrobilo na sama mysl:)
      • nadinka_nadinka Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 10:51
        mam i długie i krótkie, i wolę te krótkie. są wygodniejsze i praktyczniejsze.
        • vivis_cortez Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 11:33
          trudne pytanie, wszystko zalezy od Ciebie. Długi płaszcz jest raczej niewygodny
      • nie-niebieska Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 11:39
        zdecydowanie do kolan
        w tamtym roku jezdzilam samochodem do pracy w dlugim i jest to po prostu
        niewygodne, bo krepuje ruchy i starsznie sie brudzi, po 3 dniach plaszcz jest do
        prania
        w tym roku pierwsza zima na rowerze :)
      • azazela Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 13:15
        jesli chodzisz w spodnicach a na dodatek jestes zmarzluch to lepszy bedzie
        dlugi chociaz do samochdu bedziesz musiala go sciagac i odkladac na tylne
        siedzenie zeby bylo ci wygodnie i zeby sie nie pogniotl
        • olianka Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 13:42
          Wygodniejszy - praktyczniejszy jest do kolan.
      • asiek315 Re: Dziękuję:-) 30.10.06, 16:06
        Hmm, serce rwie mi się do długiego, milutkiego otulającego płaszczydła ale
        Wasze racjonalne argumenty za takim do kolan mnie przekonały. Tym bardziej że
        codziennie odwożę dzieci do żłobka i przedszkola i na tylnim siedzeniu miejsca
        nie mam.
        • lady.k Re: Dziękuję:-) 30.10.06, 16:58
          jeżeli jesteś niska to na pewno ten do kolan. Poza tym podpisuję sie pod tym,
          co pisały poprzedniczki-krótszy wygodniejszy
      • cioccolato_bianco Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 16:10
        do kolan.
      • lalumek Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 17:33
        Mam dwa płaszcze: długi do kostek i taki do kolan.
        1)Jeśli chodzi o długi - jest zdecydowanie cieplejszy, w zimie cudo:) ale jest
        niestety mało praktyczny-wchodzenie po schodach to istny horror, także jazda
        samochodem w takim płaszczu może być dość kłopotliwa, dodatkowo płaszcz się
        brudzi na dole od roztopionego śniegu i błota. Bardzo łatwo też nadepnąć
        płaszcz (np. podczas wspomnianego wchodzenia po schodach albo wysiadania z
        autobusu, tramwaju itp.) co bardzo często kończy się nieestetycznym podarciem
        podszewki:/ (mi się niestety przytrafia co roku i musze wymieniać cała
        podszewkę:/)
        Jeśli chodzi o wygląd, to moim zdaniem niskie i raczej pulchne dziewczyny nie
        będą wyglądać dobrze w długim płaszczu, bo on optycznie skraca sylwetke:/
        2)Płaszcz do kolan na pewno nie zapewni ci tak doskonale ciepełka jak dłuzszy,
        ale... jest o wiele bardziej wygodny-nie ma problemu z jazdą samochodem,
        schodami czy też poprutą podszewką, bo się nadepnęło...:) No i moim zdaniem
        wszystkie dziewczyny wyglądają korzystnie w takich płaszczach, w szczególności
        gdy mają spódniczki do lub za kolana:)

Moim zdaniem płaszcz za kolana to dla ciebie strzał w dziesiątkę :)
      • kochanica-francuza Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 17:42
        moim zdaniem krótszy jest zgrabniejszy, nie lubię szpil i mini wystających spod
        długiego płaszcza
      • alex_koz Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 30.10.06, 19:33
        do kolan, zdecydowanie.
      • asiek315 Re: doradźcie - płaszcz do kolan czy przed kostkę 31.10.06, 13:23
        No to skoro już ustaliłyśmy że do kolan:-)) to może powiecie gdzie takowego
        szukać? Koniecznie jednorzędowy i dobrej jakości. No i żeby cena nie powalała.
        Myślicie że 600 pln wystarczy?
        P.S. mam 170 przy 55kg więc noszenie szat powłóczystych nie jest problemem:-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka