Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomóżcie grubasowi

30.10.06, 14:54
    gdzie dostane jakies normalne dżinsy (nie ze stanem pod cyckami) jeśli jestem
    gruba, nosze rozmiar 44 albo nawet 46, a dla grubasow wszedzie sa spodnie z
    baaaardzo wysokim stanem.... pomocy!!! wstydze sie chodzic do sklepow bo
    wszystko jest za małe :(
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 14:57
        Moja koleżanka rozmiaru 46 kupuje spodnie w C&A i jeszcze w jednym miejscu, ale
        nie wiem jakim :( Zapytam.
        • hana83 Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 15:11
          dziekuje za natychmiastowa odpowiedz, miło gdy widac ze ktos sie przejal moim
          losem ;) niestety jestem z 3 miasta i nie ma tu (z tego co mi wiadomo) sklepów
          C&A, ale i tak bardzo dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam
      • vivis_cortez Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 14:58
        wiesz, niektóre dziewczyny mogą sie obrazić, że nazywasz grubasem kogoś z
        rozmiaru 44, bez względu na to, że siebie tak nazywasz...

I nie wstydź sie chodzić do sklepów! One nie sa tylko dla wieszaków, ale dla
        okraglejszych kobiet również
        • hana83 Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 15:09
          rzeczywiscie mogłam tak nie pisac, mam nadzieje ze nikogo nie urazilam:) a
          jesli tak to bardzo przepraszam
      • khaki3 Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 15:01
        Nie masz czego sie wstydzic to po pierwsze!po drugie obsluga w sklepie jest od
        tego,zeby Tobie jako potencjalnej klientce udzielic wszelkich informacji
        dotyczacych rozmiarowki w danym sklepie! a czesto jest tak,ze im sie nie chce
        sprawdzac i zlewaja klienta! Rozmiary od 50 i wyzej to juz rozmiary,ktore kupisz
        w specjalnych sklepach.A 44 czy 46 to nie jest az tak duuuuzy rozmiar,zeby go
        nie bylo w lepszych renomowanych firmach. Sprawdz lee, czy wranglera.
      • kochanica-francuza Hana - masz maila na ten temat z informacją 30.10.06, 15:24
      • bohema77 Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 15:30
        Wiem na pewno, że duże rozmiary ma KappAhl- z tego co pamiętam, w Trójmieście
        są dwa (Klif i centrum koło Ikei).
      • basiek13 Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 15:50
        Jak nie masz problemu z kupowaniem w lumpeksach to polecam, ponieważ zawsze
        widzę najciekawsze ciuchy (w tym dżinsy) w Twoich rozmiarach. Dzisiaj widziałam
        Desela duże portki i bardzo fajne.
        • calo Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 16:13
          w h&m 44 pod dostatkiem:)
          • vanillaice Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 16:40
            Mogłabyś też sprawdzić w Camaieu, w Alfa Centrum. :)
      • lady.k Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 16:52
        a nie ma u Ciebie sklepów "duży rozmiar"? z reguł w większych miastach takie
        sa, rozmiary duże i największe.Może wrato przejechac się do Warszawy jeśli u
        Ciebie nie ma c&a, może akurat kupisz spodnie? w h&m też powinny być..nie
        wstydź się chodzic do sklepów! Jeżeli takie rozmiary są w nich dostępne to
        znaczy, że również pulchniejsze klientki mają być tam mile witane.Powodzenia!
      • hanureku Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 17:01
        Czyzby moja imienniczka :)

Nie rozumiem, sama nosze wiekszosc ubran w 42-44 i za grubasa sie nie uwazam... Mam kilka kilogramow wiecej, kilka faldek tu i owdzie i jest OK!
        A spodnie kupuje w lumpeksach i polecam to bardzo!
        Kiedys mialam problem z dostaniem spodni na moj tylek. Od kiedy ubieram sie w lumpeksach mam problem...z miejscem w szafie :) Mam 32 pary spodni wlasnie w rozmiarach 42 do 46.

Jezeli jednak lumpeksy Cie brzydza to wydaje mi sie ze H&M jest odpowienim miejscem. Na jakims dziale hmm chyba cos na B... widzialam fajne jeansy w wiekszych rozmiarach.
        pozdrawiam i nie zadreczaj sie tak :>
        • basiek70 Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 17:28
          Hej! Dużych spodni najlepiej szukam na Allegro (większych, niż Ty, ale takie jak
          dla Ciebie sa też), są niedrogie i śliczne, zarówno nowe, jak i używane, firmowe
          i niefirmowe, głebokie i biodrówki :)
          • pinkpanther Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 18:07
            a ja przy okazji polecam diete Montignaca (nie ze zlosliwosci ale samej ostatnio
            udalo mi sie stracic jeden rozmiar)
      • hana83 Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 18:29
        wszystkim baaaardzo dziekuje za odzew :)

do lumpeksów chodze,

na diecie juz kiedys byłam (no ale nie jestem konsekwentna i wszystko wrocilo),

w h&m kupuje spodnie, ale wlasnie nie jeansy, bo cos nie moge dla siebie
        znalezc (nie przechodza mi przez uda :/)

bede chyba czesciej zagladac do sklepow... moze faktycznie sie przełamie i cos
        znajde... oczywiscie dam znac jak mi poszlo :D.... dalej zachecam do
        odpisywania, bo wszystkie rady czytam z ciekawościa i co chwilke sprawdzam czy
        ktos cos nowego napisal ...

pozdrawiam serdecznie :)
        hana
      • maggi9 Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 18:57
        Nosiłam kiedyś podobny rozmiar i kupowałam po prostu męskie jeansy.
        Tego właściwie nie widać.Jeśli figura Ci na to pozwala możesz spróbować.
      • noma69 Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 19:01
        schudnij!idz do dietetyka wez się za siebie pewnie jestes młoda całe zycie
        przed tobą.waga to nie krzywy nos nad którym nie masz władzy wage możesz
        kontrolować.to nie jset takie trudne dobry dietetyk troche silnej woli i
        bedziesz szczupła szczęsliwą kobietką
        • kochanica-francuza Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 19:07
          noma69 napisała:

> schudnij!idz do dietetyka wez się za siebie pewnie jestes młoda całe zycie
          > przed tobą.waga to nie krzywy nos nad którym nie masz władzy wage możesz
          > kontrolować.to nie jset takie trudne dobry dietetyk troche silnej woli i
          > bedziesz szczupła szczęsliwą kobietką

bla bla bla
        • maggi9 Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 19:09
          Szczupła jest szczęsliwa..hmm kurcze nie wiedziałam, że od szczęscia tak mało mnie dzieli :D
      • kalinazkalinowa Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 19:09
        A dobrze się czujesz w spodniach z niskim stanem ? Nic ci się nie wylewa
        (wybacz szczerość) ?
        • kochanica-francuza Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 19:19
          kalinazkalinowa napisała:

> A dobrze się czujesz w spodniach z niskim stanem ? Nic ci się nie wylewa
          > (wybacz szczerość) ?
          >
          MOże jej się i wylewa, ale mozna przykryć swetrem.

Nikt nie wpadnie na to, że brzuch NIE MUSI być odkryty?
          • annie_laurie_starr Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 23:31
            Brawo kochanica!!! Wreszcie ktos wykazal sie praktycznym podejciem do
            rzeczywistosci.
      • babunowa Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 19:17
        od razu jedź do Klifa.Tam masz Kappahl,gdzie jest cały dział dla puchatków;),a
        jeśli nie tam,to w cubusie też bywają rozmiary 44,46.Jeżeli tam nic nie
        wypatrzysz,to zawsze pozostają tam tradycyjne firmy jeansowe.
        Ja jestem jednak pewna,że coś w Kappahlu znajdziesz;)
      • nessie-jp Re: pomóżcie grubasowi 30.10.06, 21:13
        Ze zdecydowanie niższej półki, ale dobrze leżące - Cherokee, seria dostępna w
        sklepach Tesco. Mają większe rozmiary (do 48 bodajże), a za to ładne,
        młodzieżowe wzornictwo. Dzisiaj widziałam tam dżinsy typu biodrówki na mój
        rozmiar (42), więc na pewno 44 bez problemu znajdziesz.

C&A jest sympatyczny, ale niestety często duże rozmiary są u nich szyte pod gust
        starszych pań... :(
      • woman287 Re: pomóżcie grubasowi 31.10.06, 08:58
        Obecnie tzw "duże rozmiary" czyli 44 i 46 tak naprawde są dla normalnych kobiet
        z normalną figurą, które mają proporcjonalne uda i szafkę, a nie dla tych ciut
        cięższych
      • modlisshka Re: pomóżcie grubasowi 31.10.06, 09:40
        I nie pisz że jesteś grubasem, bo nim nie jesteś!!!! wiem ze w Cubus mają
        elastyczną numerację. wszystkie rozmiary wychodzą o numer wyżej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka