Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Spódnice problem w pracy...

14.11.06, 13:25
    Nigdy nie byłam zwolenniczką. Odkąd pamiętam śmigałam w spodniach. Dostałam
    jednak wymarzoną pracę w ciekawej firmie jednak mamy tutaj stroje firmowe.
    Bluzeczka i garsonka z ołowkową spódnicą do pól lydki. Kompletnie się w tym
    nie czuję. Niewygodne w chodzeniu czy siedzeniu. To nie moj styl. Moze to
    kwestia przyzwyczajenia ale czy firma moze nakazywac stroj w pracy?
    Obserwuj wątek
      • foamclene Re: Spódnice problem w pracy... 14.11.06, 13:29
        oczywiscie, ze moze :)
        np. firma "kosciol rzymsko-katolicki" takze ma swoje uniformy... co to by bylo
        gdyby zakonnice zaczely skracac spodnice albo nosic bryczesy :)
      • rmaciej1983 Re: Spódnice problem w pracy... 24.11.06, 20:30
        Eee... To nie wychowywano Ciebie jak kobiętę. Może czas coś w sobie zmienić?
        • iluminacja256 Re: Spódnice problem w pracy... 24.11.06, 20:47
          A niby dlaczego zmieniać? Nie wiem, jak wychowuje się kobietę, ale zawsze
          olówkowa spódnica do połowy łydki bedzie cholernie niewygodna, choćby człowiek
          non stop chodził w spódniczkach. To taki krój, ze nadaje sie do trumny, a nei
          do zycia i pracy. Jakiś idiota to chyba projektował do pracy ;/ Typowe dla
          poslkich firm - tak samo nonsensowne sa np. mundury policjatntek i kobiet na
          poczcie - brzydkie i neifunkcjonalne do granic mozliwości;/
          • mon_cherie Re: Spódnice problem w pracy... 24.11.06, 20:49
            spróbuj się przyzwycaić :) kobieta w spódnicy wygląda bardziej elegancko,
            zgrabnie i kobieco :)
            • iluminacja256 Re: Spódnice problem w pracy... 24.11.06, 20:59
              Sugeruję spróbować czytać ze zrozumieniem. Spódnica to zarówno mini, jak
              bombka, jak spódnica do kolan, jak rozkloszowana, jak spódnice z domeiszką
              lycry i elastanu - cholernei wygodne i ladne itp.

Spódnica ołówkowa do pół łydki, nei daj Boże bez elastanu - zamienia większość
              kobiet w aseksualne paskudztwo, bo tak ten krój wyglada na większości kobiet -
              trzeba mieć 18-, zeby w tym wyglądać zgrabnie, do tego jest neiwygodna i
              neifinkcjonalna. Wszystko to, kaze mi przypuiszczać, z e strój do tekiej firmy
              projektował ktoś, kto nigdy nie miał takiej kiecki na sobie . Jakby miał- to
              ona by była do kolan, albo lekko za kolano i wtedy mozna by gadac o elegancji,
              funkcjonalności itp - trzeba nosić spódnice , zeby to wiedzieć, a nie kazać
              sie komuś przyzwyczajać i polubić najniewygodniejszy kroj, który utrudnia nawet
              wejscie po schodach;/ W pracy sie pracuje, a taki strój to utrudnia i dobrze o
              tym wiem.
              • rmaciej1983 Re: Spódnice problem w pracy... 24.11.06, 21:58
                Trochę chodzę w spódnicach mimo mojej płci i sądzę, że nawet niektóre obcisłe
                spódnice nie są zbyt niewygodne.