Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ukrainskie obrazki

24.11.06, 20:58
    Spedzilam niedawno tydzien na Ukrainie i donosze Wam,drogie Forumki,ze moda
    panuje tam przedziwna.Na wlasny uzytek nazwalam ja"zlap faceta".Polega to na
    tym,ze Ukrainki,bardzo atrakcyjne,super zgrabne,robia wszystko,zeby
    wyeksponowac swoja kobiecosc/seksualnosc wrecz/.Nosza przedziwne
    kozaki,mini-mini spodniczki nawet w mroz,od samego rana sylwestrowe makijaze.Z
    daleka byo widac,kto jest przyjezdny,a kto miejscowy.Ciekawe,ze wielu"bardzo
    uczonym"panom tamtejszy styl szalenie odpowiadal...
    Obserwuj wątek
      • lucy215 Re: ukrainskie obrazki 24.11.06, 21:01
        To fakt, Ukrainki są bardzo ładne i zgrabne. Byłam w Kijowie we wrześniu
        zeszłego roku, i pomimo tego że było (jak dla nas) bardzo ciepło i lataliśmy w
        krótkich gaciach to wszyscy chodzili juz w skórach i kozakach.Makijaże
        wieczorowe.
        • black_magic_women Re: ukrainskie obrazki 24.11.06, 21:04
          Najciekawsze jest ich umilowanie do przedziwnych kozakow.Koledzy czesto
          mowili,ze jestem tego dnia jedyna dziewczyna w calym miescie w plaskich
          butach/nie bylo to wcale gruba przesada;)
          • mon_cherie Re: ukrainskie obrazki 24.11.06, 21:08
            a na obrzeżach dużych miast dziewczyny w kiecach po kolana, swetrzyskach,
            babcinych chustach na głowie robią w polu i nawet nie mają jak spojrzeć na
            facetów ;) serio
      • napolnoc Re: ukrainskie obrazki 24.11.06, 21:13
        Jest sporo w tym prawdy. Ja znam wprawdzie jedna Ukrainke, przesymaptyczna i
        inteligentna mloda kobiete, ale gustu nie ma za grosz.
        Goly brzuch i dekold po pas od marca do listopada, kozaki azurowe okragly rok,
        dzety, brokaty, piorka, wyszywanki i przetarcia na dzinsach, do tego sceniczny
        makijaz nawet na plazy.
        Jak szla w morzu poplywac to ja musialam zostac na brzegu i pilnowac jej
        kilkunastu zlotych lancuszkow, pierscionkow i kolczykow, hehe.
        • black_magic_women Re: ukrainskie obrazki 24.11.06, 22:05
          To samo mozna powiedziec o dziewczynach na uniwersytecie-inteligentne,fajne i
          takie...nie wiem jak to nazwac.
          • kropisia Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 10:50
            A czy ukarainscy mezczyzni nadal nosza te buty z czubami?
      • sabna Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 11:10
        > kozaki,mini-mini spodniczki nawet w mroz,od samego rana sylwestrowe makijaze
        nopopatrz to tak samo jak w UK
      • khaki3 Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 11:36
        Jakis czas temu bylam w Minsku na Bialorusi i widok byl identyczny jaki WY
        mialyscie na Ukrainie. Podobno teraz na Bialorusi sie troche zmienilo i czesciej
        kobiety przypominaja kobiety a nie dziewczeta lekkich obyczajow. Choc tak
        naprawde w centrach bialoruskich mozna kupic naprawde swietne ciuchy, i
        swietnych maja fryzjerow, i gdyby tylko te kobitki chcialy to moglyby wygladac
        naprawde dobrze. ale niestety u nich moda byla zawsze na czerwone,fioletowe albo
        niebiesko-sine usta, a do czego wieczorowy i to bardzo wieczorowy make'up z
        samego rana :d co nie zmienia faktu,ze wiekszosc ukrainek i bialorusinek ( o
        rosjankach juz nie wspomne) to bardzo sliczne kobiety.
      • malgoniak Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 11:48
        podobnie tandetnie noszę się Czeszki, okropieństwo, ale czy te Ukrainki,
        Rosjanki są naprawdę taki piękne? ja nie zauważyłam jakiejś szczególnej róznicy
        w ilości ładnych dziewczyn-porównując do Warszawy? moze u nas jest jeszcze mit
        grubej, zaniedbanej Rosjanki ze złotymi zębami:))
        • khaki3 Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 11:55
          Hehehe ten mit chyba jeszcze dlugo bedzie panowal u nas:) Ale rosjanki sa
          naprawde slicznymi kobietami, oczywiscie nie wszystkie, ale zdecydowana
          wiekszosc:) I z nieukrywana zazdroscia powiem,ze maja sliczne figury i piekne
          wlosy. Dziewczyny dbaja o siebie, tylko jeszcze w kwestii makijarzu nie sa do
          konca takie jakie powinny byc. wieczorowy makijarz obowiazuje w ciagu dnia:)
          dziwne to ale mozna przywyknac:)
          • malgoniak Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 12:02
            photos1.blogger.com/blogger/6684/2250/400/CIMG8483.0.jpg
            śliczna dziewczyna, znalazłam przeglądając modę uliczną, kto zgadnie Rosjanka,
            Ukrainka, Polka, Czeszka???????? jak by nie było typowo słowiańska uroda:))
            • khaki3 Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 12:06
              Link nie dziala:( a w zgadywankach jestem raczej slaba:/
          • addinka Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 12:06
            Ale rosjanki sa
            > naprawde slicznymi kobietami, oczywiscie nie wszystkie, ale zdecydowana
            > wiekszosc:) I z nieukrywana zazdroscia powiem,ze maja sliczne figury i piekne
            > wlosy.

eeeee chyba nie ma czego zazdrościć, Rosjanki zazdroszczą Polkom natomiast
            ogłady, dyplomacji, klasy i powściągliwości, one jak same o sobie mówią są zbyt
            wylewne i nie potrafią być damami, a wg nich Polski to damy -w dobrym tego słowa
            znaczeniu:))
            • khaki3 Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 12:11
              Oj tak sa wylewne i bardzo zeby nie powiedziec agresywne ale cos w tym stylu.
              Choc i tak im zazdroszcze i figury i wlosow:) Wysokie,szczuple,zgrabne do tego
              dlugie sliczne geste wlosy.
        • maraiss Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 14:54
          malgoniak napisała:

> podobnie tandetnie noszę się Czeszki, okropieństwo

to prawda...
      • mankencja Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 15:14
        i7.photobucket.com/albums/y265/mankencja/_24_0723.jpg
        Ukraina, wakacje 2005

to jest przypadek ekstremalny, pomimo wszystko...
      • zettrzy Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 19:34
        cos w tym jest - jak pojechac na Coney Island to w butikach maja takie przeboje
        jakbym juz widziala ich zdjecia na forum Moda, w co poniektorych watkach oczywiscie

powiedzmy kobieciny maja ambicje na red carpet tylko srodkow im brak, wiec biora
        sie za dostepne przyblizenie
        • threadless Re: ukrainskie obrazki 25.11.06, 19:43
          :)
          little odessa z tonami ubran a la versace przez duze 'w';) tak mi zapadlo w
          pamiec, ze nawet dzis mam przed oczami kazdy szczegol jednego ze straganow. a
          mialam wtedy 9 lat:)

z ukrainy pameitam tylko lwow, bo bylam tam 3 lata temu. moda bardzo bazarowa.
          wielkie napisy D&G, przeswitujace biale spodnie, siateczkowe topy. byt
          ksztaltuje swiadomosc, wiec moze nie nalezy sie dziwic.
          wejdzcie na : www.street-fashion.ru/ ... bez komentarza
          • black_magic_women Re: ukrainskie obrazki 26.11.06, 12:25
            Bede obstwac przy tym,ze Ukrainki sa napawede ladne,a te mlode-bardzo,bardzo
            zgrabne.Wczoraj na wspominkowej imprezie,dowiedzialam sie,ze pewien bardzo
            szacowny pan profesor,w w drodze do Polski,kattowal swoich wspoltowarzyszy
            rozwazaniami nt"Czy wszystkie Uktainki nosza kozaki?"Jezeli nawet mezczyzni nad
            tym debatuja,to musi cos w tym byc.Szkoda,ze nie mialam aparatu,bo widzialam tam
            'rewlelacyjne"wprost okazy
          • sabna Re: ukrainskie obrazki 26.11.06, 15:30
            Nie wiem czym ta strona miala nas zaszokowac. Spodziewam sie ze nie jest to
            reprezentatywna grupa ubiorow z rosji, bo jesli jest to niezbyt odbiegaja od
            krajow zachodniej europy, wieksze zdwieienie we mnie zawsze budzi wizyta w
            naszym kraju niz obrazki na tej stronie (czyt. nudno).
          • clockwork.orange Re: ukrainskie obrazki 26.11.06, 17:18
            cos ty, znam ta strone, całkiem fajna jest:)
            bardzo ladni ludzie, czesto ciekawie i z pomysłem ubrani, ja w tym nic
            bazarowego nie widze
      • foamclene Re: ukrainskie obrazki 26.11.06, 16:41
        moj ojciec spotykal sie z ukrainka ;) mieszkajaca w polsce
        faktycznie ostry makijaz bardzo kolorowy...
        ozdobne falbaniaste bluzki z duzym deklotem, ocbisle jeansy i bardzo wysokie
        obcasy... tak ja pamietam...:)
        a no i robila swietne koltety mielone... mniam...
        • black_magic_women Re: ukrainskie obrazki 26.11.06, 18:51
          Przez zoladek do serca?!Cos w tym jest,byle nie na kazde zawolanie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka