foamclene 02.02.07, 19:06 odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:2633/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foamclene poprawny link ;) 02.02.07, 19:11 odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:2633/ Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: poprawny link ;) 08.02.07, 15:09 mi sie nic nie wyswietla? dlaczego nie widze tychbanerow tylko same szare pola? Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: poprawny link ;) 08.02.07, 19:19 mi sie nic nie wyswietla? dlaczego nie widze tychbanerow tylko same szare pola? bo masz zainstalowany jakis ad blocker, czy podobne cos; cala masa grafikow dziala na tej samej zasadzie co natretne reklamy i jak instalujesz sobie program do blokowania reklam to zablokujesz takze duzo legalnych obrazkow Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Baner na temat... 02.02.07, 19:11 dobra jestes :), naprawde dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Baner na temat... 02.02.07, 19:16 chyba udalo mi sie napisac bez bledu a to sukces jezeli o mnei chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lilola Re: Baner na temat... 03.02.07, 00:23 pozazdrościłam ci pomysłu i też zrobiłam swój: odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:2843/ Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu a jaka skuteczna 03.02.07, 02:05 ja się cholernie krępuję zamieszczać takich rzeczy odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:2872/ w publicznym miejscu, bo przypomina mi to żebranie. Więc nic nie zamieszczam, tak tylko przypadkiem tamto mi się wkleiło i zobaczyłam ten link po wysłaniu, kiedy było już po ptokach. Foam, wygrałaś?! Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: a jaka skuteczna 03.02.07, 09:02 w tym konkursie wygrywaja tylko najbardziej wytrwali informatycy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: a jaka skuteczna 03.02.07, 16:32 albo najwytrwalej żebrzący ;) ależ to poniżające Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: a jaka skuteczna 03.02.07, 18:33 e tam, dla ideii to nie zebractwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: a jaka skuteczna 03.02.07, 09:14 popłakałam się ze śmiechu przy tekście o parzeniu bobrów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: a jaka skuteczna 03.02.07, 10:10 :-) fajne foam :) ale ricz wymiata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siog Richelieu:) 03.02.07, 12:59 parzenie bobrow!!!!!!!!!!!!! dostalam atak smiechu!!!!! Dzieki!!! leze chora ale mi humor poprawilas, poplakalam sie! Super!!! P.S. masz talent! Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Richelieu:) 03.02.07, 13:51 Riszka - dla mnie wygrałaś ten konkurs :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Richelieu:) twój baner jest boski! 03.02.07, 18:41 można się popłakać ze śmiechu ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu no i dupa blada. 03.02.07, 21:35 Pretensje do księży mnie zgniotą, nie mówiąc o dziecinnym "nie zaglądaj", więc zaglądnę. Reszta to chłam i w wykonaniu, i w lewych punktach. Przed tymi dwoma rispekt Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: no i dupa blada. 03.02.07, 21:44 kicha cala ta aplikacja konkursowa... jeszcze kilku dobrych informatykow zostalo w karaju, agora powinna sie o nich postarac ;), bo to co robi "niedouczony siostrzeniec dyrektora" wola o pomste do nieba ;) kompromitacja programistow, ktorzy stworzyli to narzedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: no i dupa blada. 03.02.07, 21:49 chodzi oczywiscie o system glosowania i jego zabezpieczenie... ser szwajcarski i mozliwosc dzialania na niekorzysc innych uczestnikow konkursu przez wysylanie "lewych" punktow na ich baner co powoduje dyskwalifikacje glownych konkuretow... Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: no i dupa blada. 03.02.07, 22:02 No właśnie, Tobie świnię podłożyli... Zaś niektórzy to skończone barany. Jak można nabić sobie 5000 punktów myśląc, że nie wzbudzi to podejrzeń. Świnie i barany, chlew normalnie! Nie no, z każdym kolejnym banerem będę wylewać coraz więcej żółci, chehe, tak dla wprawy woreczka żółciowego. Wśród świni i baranów jedna żmija być może. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: no i dupa blada. 03.02.07, 22:27 u mnie pod koniec przerazliwie spadalasrednia tak jakby kto punktowal jedynkami specjalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: no i dupa blada. 03.02.07, 22:29 zrobilam kilka banerow na ten temat ;) niestety zeden sie nie ukazal ;) cenzura... Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: no i dupa blada. 03.02.07, 22:38 Po 22, nawet w sobotę, zawsze jest tłok. Może jeszcze przejdą. Zawsze też możesz wkurwrzyć się na nich na ich blogu Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: no i dupa blada. 03.02.07, 22:48 zrobilam je ok 14 ;) sprawdzilam tworzac "przyzwoity" i ten sie ukazal ;) nie dadza sie czlowiekowi wyzalic... niestety odpowiedizalni za to sa programisci ;) zwyczajnie dali d... wstyd na miescie... chlopaki dlugo zlecenia nie dostna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: no i dupa blada. 03.02.07, 22:54 aa, to takie buty. Zastanawiam się kiedy ktoś wytoczy im proces o należące się 1000, którego nie dostali z powodu dyletanctwa programistów. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: no i dupa blada. 03.02.07, 23:13 mysle, ze panowie, ktorzy wygrali glosami maja pelne prawo domagac sie nagrody nie zlamali regulaminu wykorzystujac luki programu... w regulaminie uzyto sformuowania "Jeden unikalny użytkownik może głosować tylko jeden raz w ciągu dnia Konkursu." i co toma znaczyc? :) jezeli na bloku, ba nawet na osiedlu z nieograniczona iloscia komputerow jest siec, to kazdy wychodzacy ma IP serwera mimo to zostaje "unikalnym" ;) uzytkownikiem - jak agora odroznia uczciwe glosy o tym samym numerze IP od tych nieuczciwych? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: no i dupa blada. 03.02.07, 23:03 przyszlo mi tez do glowy, ze to sama agora zostawia sobie furtke ;) w ciagu dwoch dni rozlozyli statystykami konkurencyjne portale i o to chodzilo, nie o wylonienie ciekawych produkcji ;) jestesmy tylko pionkami w grze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: no i dupa blada. 03.02.07, 23:20 No tu akurat chodzi żeby chodzić po Onecie i WP i żebrać u tamtejszych o głosy. Przyjdą więc, założą sobie własny baner i zostaną do marca skuszeni konkursem. Zaś IP. Wiesz, nie znam się na sposobie sprawdzania wiarygodności. Oni też się nie znają, ale tytuł informatyka pewnie mają. Tak, samym tytułem wiele można zdziałać, wieeele. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: no i dupa blada. 03.02.07, 23:30 w dzisiejszych czasach chyba truniej o "nieinformatyka" kiedys takim zawodem byly sluzby mundurowe, jak sie kto do zadnej roboty nie nadawal to wskakiwal w kamasze albo lapal sie za blache - teraz zostaje informatykiem ;) w duzym wydawnictwie albo banku :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: a jaka skuteczna 03.02.07, 23:33 no wlasnie tez widzialam twoj baner richelieu, boski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lilola Re: Baner na temat... 04.02.07, 01:21 no coż konkurs swiadectw to nie jest;) wystarczy spojrzeć na banner zwyciezcy z 2 lutego...włos się jeży... Mimo wszystko sztuczne nabicie sobie zwycięstwa jest mało prawodopodobne, bo jeżeli coś się spodoba tzw masie, to leci do gory, ponad sztucznie stymulowane bannery. ale może jestem naiwna... ty, richelieu, widzę też nie do końca sceptyczna, bo dalej walczysz o laur;) ja też spróbuję ale jutro. tyle na ten jakże frapujący temat. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Baner na temat... 04.02.07, 01:58 a jak można walczyć o laur? Zrobić i czekać aż wypłynie, wsio. A ja lubię gadać, po prostu, nawet bez sensu, chehe. Nagrodę mogą sobie wsadzić z takim głosowaniem, ale muszę jakoś wyrazić moją miłość do Bożydara vel Próchnicy, co nie? Baner z 2 lutego jest lepszy niż z pierwszego, bo pomysłowy i zaskakujący. Co prawda nachalnie żebrzący, ale nikt wcześniej na podobną nachalność nie wpadł. To się ceni. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu A to mi przez cenzurę przeszło, chehee 04.02.07, 02:00 odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:5338/ Odpowiedz Link Zgłoś
lilola Re: A to mi przez cenzurę przeszło, chehee 04.02.07, 02:59 mi też czarne podwiązki przepuścili;) odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:5337/ a tak na marginesie: panowie solidarnie dają sobie punkty (kibice, informatycy etc) a panie jak to panie: innym paniom dołują wynik:) a może nie... w każdym razie trudno jest kobiecie zasłużyć na uznanie w oczach innej kobiety. a ja dam ci 5, richelieu, a co tam. za ten rosyjski, który lubię;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: A to mi przez cenzurę przeszło, chehee 04.02.07, 13:39 W moich oczach na wszystko trudno zasłużyć ;) Niezależnie od płci. Goła baba zawsze dobrze się sprzedaje, choć dzisiaj gołych bab jest chyba trochę za dużo żeby się swoją przebić. Podwiązki kuszące, naturalnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu ;))))))))))) 04.02.07, 16:58 osz Wy kto by pomyślał,że jesteście naprawdę tak skuteczne dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
lilola Re: ;))))))))))) 06.02.07, 03:09 no, droga richelieu, gratuluję wygranej;) dołożyłam do tego swoją cegiełkę jak gros tego forum:) okazuje się, że jednak nie jestem naiwna, co mnie cieszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Baner na temat... 06.02.07, 11:41 foam, a dlaczego słowo czytać umieszczone jest w cudzysłowie? Pytam jako przewrazliwiona na tym punkcie polonistka:) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene dzieki, ze zwrocilaś uwage :) 06.02.07, 12:07 odkad nie zyje moja mama ;) guru gramatyczne i ortograficzne, nigdy nie jestem do konca pewna... zdecydowalam sie na " ze wzglegu za specyficzne uzycie czasownika... ironicznie potraktowalam czytac, >zanim zaczął czytac< - wogole (zakladajac ze czytelnik pomysli o nabywaniu umiejetnosci czytania), ale takze w znaczeniu znaim zaczalczytac portal... wydawalo mi sie ze specyfika tekstu pozawalana to,ale teraz :)to juzsamanie wiem? wydaje Cio sie, ze to naduzycie? cholera... czlowiek cale zycie sie uczy... ja mam tendecje to przesady ...napisza cos wiecej o zasadach stosowania cudzyslowow ... bo jak walne takiego babola klientowi za ciezkie pieniadze to wstydu sobie na miescie narobie ;) odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:2633/ i odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:6625/ Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: dzieki, ze zwrocilaś uwage :) 06.02.07, 15:34 Mysle, ze cudzyslow faktycznie jest zbędny. Np moje pierwsze wrazenie, kiedy zobaczylam "czytac" bylo takie, ze zaczelam sie zastanawiac nad podtekstem slowa "czytac". Czyli gdzie jest pies pogrzebany. A przeciez podtekstu jako takiego nie ma. Kto interesuje sie modą ten raczej czytal Diabla i wie, o co chodzi. Tak samo z forum. Cholera, nie potrafie tego wytlumaczyc, ale tez uwazam, ze cudzyslow jest zbedny ;) A tak pomysl bardzo fajny. I sam w sobie dwuznaczny, dlatego cudzyslow i sugerowanie czegos przez niego jest (chyba) zbedne. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: dzieki, ze zwrocilaś uwage :) 06.02.07, 15:59 dzieki, niestety nie da sie juz poprawic ;) ale bede pamietala w przyszlosci... bez korekty ;) ani rusz... ...moja slynna juz podesz"f"a :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_plomba Re: Baner na temat... 06.02.07, 13:39 i ja coś spłodziłam :-) odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:7058/ Odpowiedz Link Zgłoś
m_qa Re: Baner na temat... 06.02.07, 14:15 Wprawdzie na inny temat. No, ale jak człowiek meczy sie, produkuje, nie daje nawet za wygraną przy zawieszeniu ulubionego IE w 5 klatce;p to chyba nie po to by dostać JEDNĄ ocenę :) Oceniajcie: odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:6944/ Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Baner na temat... 06.02.07, 15:25 Podoba mi się ;) Mam pyt. Jak zrobiłaś wyrazy "wyzysk" i "znużenie", że Ci się pojawiają i znikają w tej samej klatce? Odpowiedz Link Zgłoś
m_qa Re: Baner na temat... 06.02.07, 16:57 Trochę trzeba było pogłówkować, ale nie jest to tak trudne jak by się mogło wydawać. Po odrobinie praktyki wszystko zajmuje kilka, no góra kilkanaście minut. Otóż. Jak już wpiszesz tekst to klikasz na poszczególne wyrazy i z menu wybierasz 'animacja' a w niej 'pojawienie się' i czas (jak długo ma się pojawiać) i w ktorej sekundzie slajdu. Potem , jesli chesz by dany wyraz 'zniknal', musisz znalezc zdjecia z tlem idealnie pasujacem do tego jakie posiadasz. Najlepiej by tego koloru (w moim przypadku bialego) bylo jak najwiecej i z odpowiedniej strony. Wtedy kierujesz ten element zdjecia na ten wyraz , ktory ma zniknac. Klikasz na zdjecie (ktorego tak naprawde na ekranie moze być tylko kawałek (ten kawałek , który zasłoni wyraz, powodujac jego 'znikniecie'. Tylko wazne sa dwie rzeczy: Zdjecie jak i wyraz musza siedziec na odpowiedniej "glebokosci" tzn wyraz musi być zasłonięty przez ten kawałek zdjęcia (jeden poziom głębiej) - przy wiekszej liczbie obiektow wyrazow moze wyjsc maly galimatias... Oraz jest to kwestia odpowiedniego dobrania 'opoznienia' tak, ze np wyraz pojawia sie w 3s. , zas zdjecie, ktorego kawalek stworzy tlo i przesloni wyraz, w 4s. Co de facto spowoduje ze wyraz sie pojawi i zniknie, choc tak naprawde bedzie tam dalej tylko ze przesloniete. Warto sie troche pobawic, wychodza fajne efekty. Na początku próbowałem czarny wyraz zastapic białym w identycznym rozmiarze i czcionce , jednak bez rezultatu (kontury pozostawały) . Trzeba było zastosować odrobinę skomplikowaną, niemniej dającą w efekcie finalnym pewną satysfakcję :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Baner na temat... 06.02.07, 17:31 Jakie to proste ;) A ja na to nie wpadłam. Mając takie narzędzie będzie można dopiero się kreatywić. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Baner na temat... 06.02.07, 17:35 r.r Ty powinnas juz dawno przejsc na zawodowstwo... i przerzucic sie na program do animacji ;) Flash... ja pobowalam opanowac... :) ale jestem za malo cierpliwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Baner na temat... 06.02.07, 18:02 Narazie to ja jestem super mistrz w żebraniu. Przydała się praktyka jako PHowiec, nie mówiąc o kilku tysiącach wywiadów i ankiet, do których ludzi trzeba było namówić. I super mistrz w wyczuwaniu nastrojów panujących na portalu tak, aby poczuli, że też im o to chodzi, chehe. Z projektowaniem nie ma to nic wspólnego i niestety jest mi strasznie głupio (bo a jakże miałoby być inaczej), że zamiast zrobić coś dobrego samo w sobie, uciekam się do niecnych sztuczek. Ciężką pracą ludzie się bogacą, mówi stare polskie przysłowie, a ja co? Cholera, chłyt matetingowy i tyle, bo wiem czego konkursowiecze nie lubią. Nawet Bożo przez to przestał być gwoździem programu. Suma zaś jest dla mnie astronomiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Baner na temat... 06.02.07, 18:07 nie gadaj, wsyztsko to o czym piszesz to marketing... i tworzy nierozerwalna calosc z banerem... swietnie wyszlo... nagroda nalezy Ci sie za calokszalt :) bedziesz mogla bez wyrzutow poszalec w zlotych tarasach (to tak zeby bylo na temat forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Baner na temat... 06.02.07, 18:16 Chehehe. No właśnie, no właśnie. Szlag by to jasny trafił. Nawet nie mam gdzie tej kasy wydać, bo jako agorafobik wydam je w przydomowym sklepie na ziemniaki i buraki. Wybrażasz sobie ile za to można ziemniaków i buraków kupić? Może warzywniak otworzę. (a to z kolei pasuje bardziej na gazeta.pl/kraj) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Baner na temat... 07.02.07, 09:11 Riszka, wspomagam rozsyłając banner przez gadulca do znajomych :) Mam nadzieję, że otworzysz warzywniak :P Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Baner na temat... 07.02.07, 11:34 Dzięki. Już nie trzeba, ale co zrobiłaś to, no, kurka, musisz mieć mnóstwo znajomych papri ;) Teraz, dopóki kasy nie zobaczę na koncie, będę mieć stresa, że jeszcze mi ją zabiorą i nie tylko nagrody tygodnia nie będzie, ale nawet dnia. Ja to potrafię sobie życie uprzyjemnić. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Baner na temat... 08.02.07, 09:08 To zacznij wmawiać sobie że nie przyjdzie... a jak dotrze to jakaż to będzie miła niespodzianka :) Odpowiedz Link Zgłoś
vaguehue Re: Baner na temat... 07.02.07, 08:56 chrzanię >_< jeszcze ani jeden mój baner się nie pokazał, pomimo urokliwości i poprawności politycznej/językowej/etc. Odpowiedz Link Zgłoś
m_qa Dwie dorodne sztuki 08.02.07, 10:09 Większość pewnie ma dość tych wszystkich psrokato , pasastych banerów oszukerów w TOP10 i widząc co tam się wyrabia rzadko zagląda. Więc pozwolę sobie polecić właśnie tu (bedąc spokojny o gust tego forum) dzisiejsze dzieła. I coz moge powiedzieć - po prostu zerknijcie i powiedźcie czy było warto. Przez skromnośc powiem , że chyba nieźle wyszły :) By oszczędzić przebijania się przez setki bylejakich reklam. tu są dwa, całkiem miłe ode mnie: odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:11912/ odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:11967/ Odpowiedz Link Zgłoś
lilola Re: Dwie dorodne sztuki 09.02.07, 00:38 a ja tradycyjnie: stawiam na tzw. "gołą babę"...proszę o głosy od dobrze ubranych;) odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:13529/ Odpowiedz Link Zgłoś
lilola Re: Dwie dorodne sztuki 09.02.07, 00:40 o nie, przepadłam...tym razem poprawny link: odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:13529/ Odpowiedz Link Zgłoś
michal.krynicki4 Re: Dwie dorodne sztuki 09.02.07, 18:21 wiem ze to moze wciagnac, rozumiem was: bannerioza.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
lilola retro komiks 10.02.07, 01:11 walczę dalej...tym razem superman: odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:15273/ Odpowiedz Link Zgłoś
no.banner Re: retro komiks 10.02.07, 15:23 chcesz wiedziec jak wygrac konkurs? czytaj: nobanner.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś