Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przestrzegam!! BON PRIX

06.02.07, 09:23
    img209.imageshack.us/my.php?image=079257600kn3.jpg
    Słuchajcie, ale dziadostwo! Był tu wątek o Bon Prixie- dziewczyna pisała, że
    niektóre ubrania to są oryginały Apart, ale stare kolekcje, więc są
    wyprzedawane po niskich cenach w tym katalogu (jako, że Apart i Bon Prix to
    ta sama grupa kapitałowa). Po przeczytaniu paru wątków na ten temat,
    przejrzeniu katalogu i porównaniu z cenami na Allegro, zdecydowałam się na
    kupno powyższej sukienki w Bon Prix. Zaznaczam, że na Allegro ta sukienka
    kosztuje 300zł i jest podpisana jako APART, w Bon Prix zapłaciłam za nią
    149zł. Wczoraj odebrałam paczkę- czegoś tak wstrętnego jeszcze chyba nie
    widziałam! Materiał sztuczny, ordynarne cekiny, krój workowaty, wykończenie
    poniżej krytyki. Oczywiście sukienka odbiega wizualnie od tej na zdjęciu- ma
    zupełnie inne wykończenie i szycie, a do tego wstrętną plastikowa metkę z
    napisem Made in China. To zwyczajna podróba, a nie końcówka kolekcji Apart.
    Jestem tego pewna na 100%
    Powiedzcie mi- jak można prezentować w katalogu zdjęcie z kolekcji Apart, a
    sprzedawać ordynarną podróbkę?? O co tu chodzi??? Jestem skłonna uwierzyć
    sprzedawcom z Allegro, którzy mają te sukienki po 300 zł, że sprzedają
    oryginały z oryginalnymi metkami.
    Obserwuj wątek
      • mala_kumi Re: przestrzegam!! BON PRIX 06.02.07, 09:26
        Jeżeli 10 dni od zakupu jeszcze nie minęło, to jak najszybciej ją zwróć.
        • monia515 Re: przestrzegam!! BON PRIX 06.02.07, 09:29
          Oczywiście, że zwróce. Mam nadzieję, że oddadzą pieniądze bez problemu...
      • amelia42 Re: przestrzegam!! BON PRIX 06.02.07, 10:29
        Ciuchy w Bon Prix-ie są fajne ale na zdjęciach. Wiem bo kiedyś dużo z tamtąd
        zamawiałam, 90% rzeczy które tam zamówiłam odesłałam z powrotem. Materiały
        tandetne, wykonanie też...
      • heart_of_ice Re: przestrzegam!! BON PRIX 06.02.07, 10:36
        wiesz, nie, zebym bronila bon proxa, bo rozumiem, ze jakosc jest koszmarna a
        ciuch to tandeta, ale...
        > Zaznaczam, że na Allegro ta sukienka
        > kosztuje 300zł i jest podpisana jako APART, w Bon Prix zapłaciłam za nią
        > 149zł.

to, ze na allegro ktos dal za nia 300zl, a wystawca podpisal sobie, ze to apart,
        to raczej nie zobowiazuje bon prixa do niczego:)
        jesli na ich stronie nie ma takiej informacji, to nie mozesz miec o to
        pretensji, wystawca na allegro mogl sobie napisac cokolwiek, nawet, ze to Versace

Pauli
        --
        "Miotłę z wystrzelonym airbagiem. Niewielki przebieg. Na chodzie. Sprzedam."
        • monia515 Re: przestrzegam!! BON PRIX 06.02.07, 10:54
          Różnica jest taka, że na allegro cena tej sukienki to średnio 300zł- podpis
          APART, firmowe metki, dodatkowe cekiny itp. W Bon Prixie ta sama sukienka
          wygląda zupełnie inaczej w rzeczywistości- inna metka, inny fason, inny
          materiał. A zdjęcie jest to samo. Czy Bon prix nie powinno zrobic zdjęcia
          swojej podróbki i zamieścić go w katalogu? Jak mogą zamieszczać w katalogu
          zdjęcie sukienki Apart, skoro ta sukienka nie jest Apart i wygląda inaczej niż
          na zdjęciu??? To chyba przegięcie...
          Jesli chodzi o allegro- napisałam do faceta, który sprzedaje te sukienki pod
          marką Apart- człowiek wysłał mi zdjęcia sukienki, wykończenie, faktura
          materiału, metka, cekiny są zupełnie inne niż 'tej samej' sukni z Bon Prix.
          • foamclene Re: przestrzegam!! BON PRIX 06.02.07, 17:38
            wszystkie katalogi wysylkowe to ryzyko
            zawsze sa w nich informacje ze produkt przeeslany bedzie taki albo podobny ;)
      • rzesa20 Re: przestrzegam!! BON PRIX 06.02.07, 18:02
        to żeś mnie pocieszyła...a ja sobie właśnie tam top zamówiłam
      • barbie26 Re: przestrzegam!! BON PRIX 06.02.07, 19:26
        dziwię się,że ten katalog jeszcze funkcjonuje. Bo niewątpliwie łamie prawo- są
        tam przedruki zdięć z innych porządnych katalogów. Tak było już chyba z 10 lat
        temu W katalogu francuskim 3Suisses były ładne ciuchy, ładne zdięcia. I wtedy
        zamowiłam stanik firmy chuchotements - zdięcie w bon prixie było dokładnie takie
        jak w 3suisess. Głupia myślałam,że to jakiś cud. Skoro ten sam stanik w jednym
        katalogu kosztuje 350 zł, a w drugim 50 zł. Oczywiście ten z bon prix okazał się
        paskudnym wyrobem, z lichego materiału. I jedyne co miał wspólnego to kolor, bo
        nawet fason był inny. Teraz widzę,że bon prix robi przedruki z katalogu
        Freemans- robił przynajmniej z rok temu. Wtedy ten śmieciowaty katalog bon prixa
        miałam po raz ostatni w rękach. Koleznaka w pracy zamawiała coś. I te rzeczy nie
        miały nic wspólnego z oryginalnym ciuchami, które miała na zdięciu
        modelka.Myślę,że bon prix kradnie zdięcia bezprawnie.
        • grupa25 Re: przestrzegam!! BON PRIX 06.02.07, 22:04
          Pamietam dyskusję o tej właśnie sukience na forum, ktoś chciał kupić na ślub
          cywilny chyba i dziewczyny pisały, że to byle co, no i proszę, nie trzeba było
          długo czekać...
      • fr-edza Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 11:18
        A czy któras zamówiła to samo na allegro ???Bo ten wątek jest trochę bezsensu ,
        co z tego ze tam to kosztuje 300zł i jest metka z napisem APART , może to ten
        sam bubel , czasem komus wystarczy zwykła naszywka , by jego ubranie stało sie
        bardziej wartościowe.
        • beauty_garden Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 11:58
          O maiwnosci! Przepraszam Was dziewczyny, ale nie badzcie glupie i naiwne, bo
          naprawde to zenujace.
          Przejrzalam wszystkie aukcje na Allegro opisywanej tu sukienki Apart -
          porownalam ceny i te sukienki na Allegro sa z Bon Prixa - jako mozna zaplacic
          za 100% polyester 300zl??? Jak mozna sugerowac sie zdjeciem modelki,
          podrysowanym w Photoshopie???
          Nawet kupujac z katalogu nalezy wziac pod uwage to, ze zdjecia tam wstawione
          sa "przerysowane" i poprawione, bo zalezy im na sprzedazy. Niestety, obawiam
          sie, ze faktycznie moglas nabyc sukienke firmy Apart, z kolekcji, ktora sie po
          prostu nie sprzedala. A metka "made in china" nic nie sugeruje, bo nawet Dior i
          Ives Saint Laurent maja takie metki, a sa oryginalne.
          Mozesz miec pretensje tylko do siebie, ze za 100% polyster zaplacilas 150zl!
          Teraz jeszcze mozesz kupic ta sama sukienke za 300zl na Allegro myslac, ze
          kupilas podrobe, a na Alelgro dostaniesz oryginal!!!
          Ech, szkoda gadac. Chcialam tylko dodac, ze ta sukienka ze zdjecia jest
          tandetna, tylko modelka ladnie sie w niej prezentuje, bo jest bardzo ladna
          kobieta.
          A z Bon Prixa nigdy nic nie zamowilam i nie zamowie, bo lepsze ubrania zjadne w
          ciucholandzie.
        • monia515 Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 12:08
          nie miałam w ręku sukienki z allegro, ale widziałam dokładne szczegółowe
          zdjęcia tej sukienki przysłane mi na priva przez wystawiającego przedmiot-
          struktura materiału zupełnie inna, zdobienia inne, ramiączka inne, metki,
          opakowanie, skład materiału na metkach inne, dodatkowo załączona torebeczka z
          cekinkami i specjalnym płynem do parania Apart. Tu nie chodzi o metkę, a o to,
          że jest to samo zdjęcie w bon prix i na allegro. Sukienka z bon prix to
          koszmarne dziadostwo, sukienka z allegro jest inna, więc byc może jest to
          oryginalna sukienka apart- warta swojej ceny.
          • rzesa20 Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 12:39
            to pokaż te zdjęcie przesłane przez sprzedawce, bo jakoś nie chce mi się wierzyć
            • fr-edza Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 12:48
              Sama bym chętnie to zobaczyła , bo jak dla mnie to ściema jest tez na allegro ,
              tylko ze jak zapłace za coś w Bon Prix 140zł a na allegro 300zł to jest
              róznica...ale nie jestem na tyle szalona:):):)
              • monia515 Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 13:03
                Załączę zdjęcia jak tylko sprzedający mi przysle jeszcze raz- właśnie do niego
                napisałam. Tamte gdzies mi przepadły:(
                Róznica w tych sukienkach jest jeszcze taka, że ta z allegro ma oprócz cekinek,
                hafty przy szyi, na rękawach i w pasie. W sukience z bon prix są tylko chamskie
                taśmy złoto-rudych cekinek. W sukience z allegro ramiączka są złote, a z bon
                prixu materiałowe; na zdjęciu dekolt pięknie opada i odkrywa ramiona, w
                sukience przysłanej mi przez bon prix- dekolt jest prawie w serek, a ramiączka
                zupełnie nie przydatne- nadaja się tylko do obcięcia. itd
                • foamclene Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 13:09
                  to na razie wrzuc zdjecia tej sukienki ,krora Ciprzeslaiz katalogu
                  • beauty_garden Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 16:26
                    o wlasnie: dolacz zdjecia tej, ktora dostalas i tej z Allegro - to sobie tu
                    porownamy ta cudna sukienke :-))
                • beauty_garden Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 16:25
                  Cos krecisz, bo skoro chcesz nabyc sukienke ze zdjecia i tak wychwalasz ta z
                  allegro, to jakim cudem o tej z Allegro piszesz "ramiączka są złote, a z bon
                  prixu materiałowe". Na zdjeciu tez sa materialowe??? Znaczy, ze ktos z Allegro
                  nie sprzedaje jednak tej sukienki ze zdjeica tylko inna.
                  Na tej ze zdjeica tez nie widze tych haftow, o ktorych wspominasz.
                  I na tej ze zdjeicu widac, ze dokld jestw serek, tylko widocznie ta piekna Pani
                  co reklamuje ta sukienke i biuzuteria, ktora mia dolozana przycmila Ci
                  racjonalne myslenie.
                  Kup teraz druga na Allegro! To dopiero ubaw.
                  Przepraszam za krytyke, ale jak czytam takie bzdury to rece opadaja. Po prostu
                  jestes naiwna, a teraz zwalasz wine na kogos innego i nie przyznajesz sie do
                  bledu. W Bon Prixie 90% rzeczy to nic nie warte szmaty. No niestety na Allegro
                  jest podobnie, dlatego nalezy przy zakupie raczej sugerowac sie marka. Dobra
                  marka gwarantuje doba jakosc. I juz.
                  • batutka Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 21:15
                    ja tez sie nacielam pare razy jesli chodzi o bon prix. Na zdjeciu ladne, a jak
                    dostawalam towar to rece opadaly - material tandetny i o pare numerow wiekszy.
                    Nic juz wiecej tam nie zamowie
                    • beauty_garden Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 21:28
                      Madra kobieta :-)))
                      Mam nadzieje, ze podobnie jak nie zamowisz z Bon Prixa nie uwierzysz, ze w Bon
                      Prixie sprzedaja podroby, a na Allegro oryginaly :-))) To dopiero odkrycie :-))
      • lolitka84 Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 21:56
        Witam! Podziwiam twoj upor... ja go nie rozumiem. Dzieki tej dyskusji jednak
        jeszcze raz przestudiowalam zaleznosci miedzy marka APART, a domem Bon Prix i
        okazuje sie ze mialam racie (w jednym z poprzednich watkow: Bon Prix nie kradnie
        i nie robi przedrukow ciuchow APART!!! Sprzedaje je w zupelnosci legalnie bo
        obie firmy naleza do otto group (BP, APART a nawet 3Suisses) (do sprawdzenia:
        www.ottogroup.com/companies.html) , tyle ze ciuchy w BP to szmaty, ktore
        ze wzgledu na kolor/material/fason nie sprzedaly sie w danym sezonie. Szukalam
        tej kiecy z wypiekmi na twarzy na stronie APART FASHION, ale rozbolaly mnie
        palce od klikania, bo jest tam juz tylko aktualna kolekcja "hiszpanska". To ze
        kieca jest badziewiasta dowodzi tylko, ze jest to APART sprzed pary sezonow. Ja
        tu nie uprawiam antyreklamy, tylko tak to juz jest ze fajny ciuch z danej
        kolekcji danej marki sprzeda sie sam po standardowej cenie, a badziewie trzeba
        gdzies upchnac...Ja nawet nie wiem z jakiej kolekcji jest ta zenujaca kieca...W
        kazdym razie jedno jest pewne: APART jest fajnym katalogiem, to fajne ciuch, ale
        tez w cenie, ktora moze przerazac (mozecie sprawdzic na: www.apart-fashion.de).
        Za jakosc i pomysly trzeba niestety placic. Jestem daleka od oceniania ciuchow
        po metce, ale akurat w przypadku APART jest to super jakosc. Trafilas na bubel,
        jakos pomylke z ktoregos z katalogow i tyle... A na Allegro...no coz - kazdy
        chce zaroabic, wiec bedzie ci wmawial, ze BP robi podroby... Ja w takim razie
        prponuje kupic na allegro jakiegos Diora, bo tam ci pewnie powiedza, ze sam Dior
        robi podroby :) a na allegro same oryginaly!

A do katalogow nic nie mam: wszytsko zalezy od gustu i kieszeni. BP ma swoich
        odbiorcow - wierzcie mi! Tyle ze target zaczyna sie chyba od 40stki.. hehehe! Ja
        polecam Quelle. Zobaczymy co bedzie z samym OTTO, bo dzis dostalam katalog i
        jest genialny. Na okladce Tatjana Patitz, w ogole wydanie cacy, w srodku fajne
        marki - Tom Tailor, Mexx, Bruno Banani, Roxy... Zobaczymy co dostane w paczce.
        No w kazdym razie wiem, ze tuatj nikt mnie w balona z jakoscia nie zrobi. Jak na
        razie postawilam krzyzyk przy stroju kapielowym S.Oliviera, ale zobaczymy...
        • beauty_garden Re: przestrzegam!! BON PRIX 07.02.07, 22:54
          Otoz to. Tylko po co zmyslac i wciskac ludziom takie historie? Czasami mam
          wrazenie, ze to osoba, ktora ta kiecke na Allegro sprzedaje za 300zl tworzy
          taki watek. Zenada.
      • cosminka tandeta BON PRIX 08.02.07, 00:53
        ja nie mam cienia watpliwosci ze bon prix to tandeta. kupilam raz plaszczyk mial byc zimowy w drobna krateczke z lamowkami z satyny.
        przyszlo chinskie badzieje, rozmiar jak na slonia mimo 38 , workowaty, wzor kratki i fason z foto z katalogu ani troche nei przypominaly. I na marnej poliestrowej podszewce bez ocieplenia. Totalny szajs, dobrze ze udalo sie go zwrocic.
        Wiecej tam nic nie zamowie.
        Wiec mysle ze z ta sukienka jest podobnie. Kup sobie ladny material i uszyj taka nie powinno cie wyjsc wiecej niz 200-250 zl
      • iwka901 Re: przestrzegam!! BON PRIX 14.02.07, 18:23
        To jest prawda z tymi przedrukami z katalogów innych firm!
        Właśnie dostałam różne katalogi w tym Bon Prix i widzę tam żywcem wsadzone
        zdjęcia modelek prezentujących ciuchy z Melrose i Quelle. Dokładnie te same fotki.
      • rzesa20 ja również przestrzegam!!! 20.02.07, 12:27
        przed chwilą dotarła do mnie przesyłka, zamówiłam bluzkę za 59 zł+ 13 zł
        przesyłka a do zapłaty przyszło mi 92 zł!!! chyba ich p******!! nie przyjęłam tego!!
      • beauty_garden Re: przestrzegam!! BON PRIX 20.02.07, 12:55
        W katalogu Bon Prix nie ma ani slowa, ze jest to Apart!!! W jaki sposob wiec
        chcesz to reklamowac, bo nie rozumiem??? Chyba, ze im napiszesz, ze kolezanka
        kolezaki Ci mowila, ze powinien byc Apart - hehe. Wybaczcie, ale naiwnosc
        niektorych jest nieslychana.
      • regata7 Re: przestrzegam!! BON PRIX 20.02.07, 13:53
        Jest możliwość, że na Allegro rzeczywiście jest produkt lepszej jakości, niż w
        BonPrixie:
        zdjęcia mogą być te same, ale produkty nie.
        Do BonPrixa szyte są podobne wzory, ale z tańszych materiałów i u tańszych
        producentów.
        Otto czy 3S należą do tej samej grupy kapitałowej, ale skierowane są do innego
        odbiorcy - zamożniejszego, więc produkty muszą być lepszej jakości i droższe.

Wiele firm prowadzi taką politykę, tylko często o tym nie wiemy, bo produkty
        dla różnych odbiorców sprzedawane są pod innymi nazwami
      • modlisshka ja też przestzregam 20.02.07, 15:24
        niedawno pisałam tu o pięknej lekko brązowej szmizjerce do kolan... po
        otrzymaniu przesyłki ta niby sukienka wyglądała jak brzydko-brązowy fartuch...
        wyglądałam jak woźna. Do tego ich tabele rozmiarów nie zgadzają się z
        faktycznymi wymiarami ubrań. Na szczęście po dwóch tygodniach niepewności i
        oczekiwań otrzymała zwrot pieniędzy.
      • kamila29091 Re: przestrzegam!! BON PRIX 20.02.07, 19:02
        Ja mowilam o oryginalach. Jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby przyszlo takie
        barachlo jak ty mowisz. Wszystkie ubrania prezentowane jako Apart przychodzily
        mi w doskonalym stanie, kroju, itd.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka