Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Orsay - jakość

18.02.07, 16:09
    Jak z jakością ubrań tej firmy, kiedyś były jakieś takie szmaciane, a teraz
    jakby zmienili stylistykę. Czy jakość też lepsza? Co sądzicie?
    Obserwuj wątek
      • vesper_lynd Re: Orsay - jakość 18.02.07, 16:12
        Nooo Orsay znacznie moim zdaniem się poprawił odkąd odrzucił tipsiarsko-Mandarynową stylistykę :) Jakość ubrań w porządku, poziom mniej-więcej jak taki Promod (który mi zresztą podpada za uparte trzymanie się cholernego boho, kwiatków, koronek, haftow i falban).
        • diamencik777 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 16:17
          A według mnie Promod jakoś spsiał i nie podobają mi się ich ubrania
          • sztuka_konwersacji Re: Orsay - jakość 18.02.07, 17:15
            Orsay calkiem do rzeczy jakosc. Na pewno o wiele lepsza niz w H&M.
          • vesper_lynd Re: Orsay - jakość 18.02.07, 17:20
            Spsiał? Moim zdaniem on zawsze był... spsiały ;) Nigdy nie byłam fanką etnicznych dodatków i nadmiarów zdobień. Precz z hippisiarstwem ;>
            • dakota77 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 17:51
              Przeciez nowa kolekcja Promodu nie przypomina boho:). Dwie ostatnie mi sie kompletnie nie podobaly, ta niwa- tak. A jakosc Orsaya wydaje mi sie byc duzo lepsza niz kiedys.
        • gizmo292006 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:43
          kobieto jak można Orsay porównywać z Promodem ???? to zupełnie inny przedział.
          Promod pod wzg cenowym jak i "asortymentowym" jest na znacznie wyższym poziomie
          jak "szmateksowy" Orsay.
          • dakota77 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:45
            A moze by tak spokojniej? I pod wlasciwym postem? Po porownannia tych firm zaczely sie nieco wyzej...
      • elfia4 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:00
        Kiedyś orsay omijałam szerokim łukiem jak tylko widziałam wystawę, ale od
        pewnego czasu bardzo często coś tam kupuję. Do tej pory wszystkie ubrania
        sprawują sie dobrze, a noszę je często i nie oszczędzam. Jakość bardzo dobra, a
        ceny przyzwoite. Lubię kupowac tam spodnie w kant, bo są dobrze skrojone
        (chociaż nogawki mają za długie), bluzki koszulowe, klasyczne swetry.
        • pralkapierze Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:14
          wydaje mi sie, ze orsay ma coraz lepsza jakos odwrotnie do promoda, kupilam
          sweter ktory po pierwszym praniu wygladal jak po roku noszenia
          • sabriel Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:17
            Też wydaje mi sie,że Orsay zmienił stylistykę na lepszą.Co do jakości to nie wiem.
          • pralkapierze Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:21
            a w promodzie denerwuje mnie procz jakosci to, ze kazda kolekcja jest taka sama
            kupilam rok temu tunike a w tym jest o takim samym wzorze tylko innym wzorze;/
            • littlefrog Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:49
              wiele razy w ciągu niemal 10 lat zdarzało mi sie kupowac w orsay, głównie ze
              względu na małe rozmiary, i żadne z ubrań stamtąd nigdy mi się nie rozpadło,
              rozpruło, rozciągnęło, sprało itp. fakt, że sporo było tandetnych bawełnianych
              bluzeczek różowo-brokatowych, ale obok tych ciuchów można było znaleźć zupełnie
              normalne ubrania dla normalnych ludzi ;)
              • sztuka_konwersacji Re: Orsay - jakość 18.02.07, 20:53
                littlefrog napisała:

> wiele razy w ciągu niemal 10 lat zdarzało mi sie kupowac w orsay, głównie ze
                > względu na małe rozmiary, i żadne z ubrań stamtąd nigdy mi się nie rozpadło,
                > rozpruło, rozciągnęło, sprało itp. fakt, że sporo było tandetnych bawełnianych
                > bluzeczek różowo-brokatowych, ale obok tych ciuchów można było znaleźć
                zupełnie
                > normalne ubrania dla normalnych ludzi ;)

Potwierdzam :)
                mozna wyszukac perelki dobre jakosciowo, dobrze uszyte.
      • truskawkam73 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:49
        A to prawda, że Orsay to dawna Pimkie? Ostatnio polubiłam ;-)
        • dakota77 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:59
          Orsay kupil Pimkie, o ile pamietam.
        • nadia_m Re: Orsay - jakość 19.02.07, 11:48
          nie wiem, czy orsay to dawna pimkie,
          do orsay nie chodze bo go u mnie nie ma
          a pimki sa dwa sklepy, ale juz mie sie nawet wchodzic nie chce, bo wzornictwo
          dla 15-latek
      • paulinaa Re: Orsay - jakość 18.02.07, 20:49
        jedna wielka loteria:) mam sweterek ktory sie zeszmacił po 2 praniach. mam tez
        golf prany kilka czy kilkanascie razy, ktory wygląda jak nowy. wiec trudno
        powiedziec... a rekawiczki welniane to podziurawily mi sie po 2 miesiącach
      • inaa1 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 21:18
        jak dawniej omijałam Orsaya to teraz czesto tam kupuję. na jakośc nie narzekam.
      • trocineczka Re: Orsay - jakość 18.02.07, 21:24
        A mnie zastnawia co jest z ich rozmiarami... Wszystko jest na mnie za duze :/
        Ze szczegolnym uwzglednieniem dolnej czesci garderoby. Mozna gdzies znalezc ich
        rozmiarowke? Bo ostatnio mierzylam tam swietne spodnie, ale, oczywiscie, z
        tylka mi spadaly. A na pytanie o mniejsze, pani zrobila zdziwiona mine i
        powiedziala, ze mniejszych nie szyja :o
        • littlefrog Re: Orsay - jakość 18.02.07, 21:47
          spodnie rzeczywiscie mają teraz gigantyczne :/
        • tiy Re: Orsay - jakość 18.02.07, 22:03
          Chyba zaniżyli numerację, na mnie też nic nie pasuje :(
          • lizavietta numeracja 19.02.07, 00:29
            numeracja - koszmar!!!!!!!!!!
            Ostatnio kupiłam spódnicę rozm. 34, którą musiałam zwężać!!!!!!!!!!!
            W biodrach i w pasie!!!!!!!!!!!
      • lizavietta Re: Orsay - jakość 19.02.07, 00:30
        co do jakości- róznie ale ja lubię tam kupować, mam od nich kożuszek w tym
        sezonie i jest super!!!!!!!!!!!
      • tiy Re: Orsay - jakość 19.02.07, 11:13
        Materiały raczej kiepskie, więc są to szmatki na jeden sezon. Co do wzornictwa,
        to zawsze mieli w ofercie jakąś stonowaną klasykę, wbrew powszechnym opiniom.
        Problemem jest ostatnio numeracja i dekolty - czemu do cholery wszystkie
        sweterki i podkoszulki muszą mieć wielki dekolt?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka