diamencik777 18.02.07, 16:09 Jak z jakością ubrań tej firmy, kiedyś były jakieś takie szmaciane, a teraz jakby zmienili stylistykę. Czy jakość też lepsza? Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vesper_lynd Re: Orsay - jakość 18.02.07, 16:12 Nooo Orsay znacznie moim zdaniem się poprawił odkąd odrzucił tipsiarsko-Mandarynową stylistykę :) Jakość ubrań w porządku, poziom mniej-więcej jak taki Promod (który mi zresztą podpada za uparte trzymanie się cholernego boho, kwiatków, koronek, haftow i falban). Odpowiedz Link Zgłoś
diamencik777 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 16:17 A według mnie Promod jakoś spsiał i nie podobają mi się ich ubrania Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Orsay - jakość 18.02.07, 17:15 Orsay calkiem do rzeczy jakosc. Na pewno o wiele lepsza niz w H&M. Odpowiedz Link Zgłoś
vesper_lynd Re: Orsay - jakość 18.02.07, 17:20 Spsiał? Moim zdaniem on zawsze był... spsiały ;) Nigdy nie byłam fanką etnicznych dodatków i nadmiarów zdobień. Precz z hippisiarstwem ;> Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 17:51 Przeciez nowa kolekcja Promodu nie przypomina boho:). Dwie ostatnie mi sie kompletnie nie podobaly, ta niwa- tak. A jakosc Orsaya wydaje mi sie byc duzo lepsza niz kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
gizmo292006 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:43 kobieto jak można Orsay porównywać z Promodem ???? to zupełnie inny przedział. Promod pod wzg cenowym jak i "asortymentowym" jest na znacznie wyższym poziomie jak "szmateksowy" Orsay. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:45 A moze by tak spokojniej? I pod wlasciwym postem? Po porownannia tych firm zaczely sie nieco wyzej... Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:00 Kiedyś orsay omijałam szerokim łukiem jak tylko widziałam wystawę, ale od pewnego czasu bardzo często coś tam kupuję. Do tej pory wszystkie ubrania sprawują sie dobrze, a noszę je często i nie oszczędzam. Jakość bardzo dobra, a ceny przyzwoite. Lubię kupowac tam spodnie w kant, bo są dobrze skrojone (chociaż nogawki mają za długie), bluzki koszulowe, klasyczne swetry. Odpowiedz Link Zgłoś
pralkapierze Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:14 wydaje mi sie, ze orsay ma coraz lepsza jakos odwrotnie do promoda, kupilam sweter ktory po pierwszym praniu wygladal jak po roku noszenia Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:17 Też wydaje mi sie,że Orsay zmienił stylistykę na lepszą.Co do jakości to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pralkapierze Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:21 a w promodzie denerwuje mnie procz jakosci to, ze kazda kolekcja jest taka sama kupilam rok temu tunike a w tym jest o takim samym wzorze tylko innym wzorze;/ Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:49 wiele razy w ciągu niemal 10 lat zdarzało mi sie kupowac w orsay, głównie ze względu na małe rozmiary, i żadne z ubrań stamtąd nigdy mi się nie rozpadło, rozpruło, rozciągnęło, sprało itp. fakt, że sporo było tandetnych bawełnianych bluzeczek różowo-brokatowych, ale obok tych ciuchów można było znaleźć zupełnie normalne ubrania dla normalnych ludzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Orsay - jakość 18.02.07, 20:53 littlefrog napisała: > wiele razy w ciągu niemal 10 lat zdarzało mi sie kupowac w orsay, głównie ze > względu na małe rozmiary, i żadne z ubrań stamtąd nigdy mi się nie rozpadło, > rozpruło, rozciągnęło, sprało itp. fakt, że sporo było tandetnych bawełnianych > bluzeczek różowo-brokatowych, ale obok tych ciuchów można było znaleźć zupełnie > normalne ubrania dla normalnych ludzi ;) Potwierdzam :) mozna wyszukac perelki dobre jakosciowo, dobrze uszyte. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkam73 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 19:49 A to prawda, że Orsay to dawna Pimkie? Ostatnio polubiłam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_m Re: Orsay - jakość 19.02.07, 11:48 nie wiem, czy orsay to dawna pimkie, do orsay nie chodze bo go u mnie nie ma a pimki sa dwa sklepy, ale juz mie sie nawet wchodzic nie chce, bo wzornictwo dla 15-latek Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Orsay - jakość 18.02.07, 20:49 jedna wielka loteria:) mam sweterek ktory sie zeszmacił po 2 praniach. mam tez golf prany kilka czy kilkanascie razy, ktory wygląda jak nowy. wiec trudno powiedziec... a rekawiczki welniane to podziurawily mi sie po 2 miesiącach Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Orsay - jakość 18.02.07, 21:18 jak dawniej omijałam Orsaya to teraz czesto tam kupuję. na jakośc nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: Orsay - jakość 18.02.07, 21:24 A mnie zastnawia co jest z ich rozmiarami... Wszystko jest na mnie za duze :/ Ze szczegolnym uwzglednieniem dolnej czesci garderoby. Mozna gdzies znalezc ich rozmiarowke? Bo ostatnio mierzylam tam swietne spodnie, ale, oczywiscie, z tylka mi spadaly. A na pytanie o mniejsze, pani zrobila zdziwiona mine i powiedziala, ze mniejszych nie szyja :o Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Orsay - jakość 18.02.07, 21:47 spodnie rzeczywiscie mają teraz gigantyczne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tiy Re: Orsay - jakość 18.02.07, 22:03 Chyba zaniżyli numerację, na mnie też nic nie pasuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
lizavietta numeracja 19.02.07, 00:29 numeracja - koszmar!!!!!!!!!! Ostatnio kupiłam spódnicę rozm. 34, którą musiałam zwężać!!!!!!!!!!! W biodrach i w pasie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lizavietta Re: Orsay - jakość 19.02.07, 00:30 co do jakości- róznie ale ja lubię tam kupować, mam od nich kożuszek w tym sezonie i jest super!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tiy Re: Orsay - jakość 19.02.07, 11:13 Materiały raczej kiepskie, więc są to szmatki na jeden sezon. Co do wzornictwa, to zawsze mieli w ofercie jakąś stonowaną klasykę, wbrew powszechnym opiniom. Problemem jest ostatnio numeracja i dekolty - czemu do cholery wszystkie sweterki i podkoszulki muszą mieć wielki dekolt? Odpowiedz Link Zgłoś