nadja11 22.02.07, 15:55 czy uwazacie ze ubrania drozsze na pierwszy rzut oka wyglądaja lepiej niz te np z tanich popularnych sieciówek?Czy pólkaz jakiej pochodzą ubrania nie ma znaczenia liczy sie styl i odpowiedni dobór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ingeborg Re: Drozsze markowe ubrania 22.02.07, 16:04 hmm... ciuch ciuchówi nierówny, ale do szłau doprowadza mnie jak ktoś próbuje mi wcisnąć zwykły biały tanktop za cenę porządnych dżinsów. Czuję się traktowana jak kretynka. Wiem że "nie chcesz - nie kupuj" ale wkurza mnie ludzka głupota, która pozwala producentom sprzedawać przeciętnej jakości ciuchy bo niebotycznych cenach tylko ze względu na metkę. Ale generalnie wszystko zależy, bo tak naprawdę jest sporo sklepów z tzw górnej półki które sprzedają też szmaty, a w wielu sieciówkach można spotkać porządne ubrania. No i wiele zalezy od tego jak o nie dbasz - jak często pierzesz, w jakim proszku, jak suszysz, czy składasz i wkładasz do szafy, czy zrzucasz z siebie i lądują pogniecione na dnie szafy... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Drozsze markowe ubrania 22.02.07, 16:12 to chyba zalezy od poziomu wrazliwosci odbiorcy :) jeden czuje roznice inny nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Nie zawsze ale coś w tym jest... 22.02.07, 21:19 Nie wiem dlaczego ale oglądając kilka podobnych do siebie rzeczy zazwyczaj stwierdzam, że najbardziej podoba mi się ta najdroższa, nawet wtedy gdy nie znam cen. Droższe firmy mają z reguły lepsze wzornictwo, lepsze materiały, lepsze wykonanie... Co oczywiście nie wyklucza bubli w drogich sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Ala- zgadzam sie w 100% 22.02.07, 22:23 ja mam tak samo.... np. w gazecie gdzie cala strona jest wypelnina np. plaszczami lub czymkolwiek innym- zaslaniajac ceny w 9 na 10 przypadkow wybiore ten najdrozszy....az tak czasami sobie mysle ze moze ja mam materializm odgornie wbudowany....ale Twoja teoria jest lepsza- lepsze wykonanie, lepszy fason= drozsza cena. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Drozsze markowe ubrania 22.02.07, 22:17 oczywiscie, ze ubrania lepszych marek sa lepszej jakosci, nie jest to regułą ale w 90% przypadkow tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Tak 22.02.07, 22:29 szczegolnie w temacie butow jestem przekonana, ze marka = jakosc. Ile razy probowalam kupic tanszy but (bo fajny i niedrogi) i zazwyczaj po pierwszej probie noszenia, wyrzucalam je do kosza. Tani but ma kiepskie materialy, kiepskie wykonanie i zazwyczaj sa piekielnie niewygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś