monika2022 25.05.07, 12:57 jakiego koloru macie? z czym nosicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sankanda Re: macie bermudy? 25.05.07, 13:02 mam kilka par... przeciez to jest klasyka (czarne, khaki, biale, ecru, i brazowe, w takim odcieniu jak zuk, owad) Odpowiedz Link Zgłoś
kiciaaaa2 Re: macie bermudy? 25.05.07, 13:04 ja mam zielone-różowe w palemki na sznurku w pasie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: macie bermudy? 25.05.07, 13:14 Mam białe, ecru, brązowe, w kratkę biało-szaro-czarną, beżowe, dzinsowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
justyn.augustyn Re: macie bermudy? 25.05.07, 13:24 Granatowe. Noszę z białą koszulą i z każdą inną bluzką, która do nich pasuje ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
panigazeta Re: macie bermudy? 25.05.07, 13:44 Niestety mam na razie tylko dwie pary, jeansowe i czarne ;) poszperam jeszcze bo mam ochote na czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: macie bermudy? 25.05.07, 13:53 wygladam dosc obszernie i bez nich :) staram sie unikac, mam za to atlasowe spodnie torreadorskie nosilam do czarnych balerin i czarnego topu w tym roku chyba sobie odpuszcze tylko szoty, szerokie bryczesy waskie przy kolalnach (takze w wersji kombinezon) i calkiem dlugie portki Odpowiedz Link Zgłoś
lizavietta Re: macie bermudy? 25.05.07, 14:00 Nie mam, mieć nie zamierzam :D źle chyba w nich wyglądam.... Odpowiedz Link Zgłoś
kitler1 Re: macie bermudy? 25.05.07, 13:59 dla mnie bermudy to nie jest klasyka. ja mam jedne "bermudowate" board shorty ktore uwielbiam (w kolorze, yyy, KITU), i "prawdziwe" bermudy (czekoladowe), kupione w zeszlym roku w zarze w jakims przyplywie zacmienia umyslowego. mialam je na sobie moze ze 2 razy, szczerze ich nie cierpie. leza ladnie, wole krotsze szorty. moim zdaniem "eleganckie" bermudy (nie w kontekscie plazowo-sportowym) wygladaja panciowato - wczoraj wlozylam te z zary w ramach finalu porzadkow w szafie i czulam sie tak glupio, ze pedzilam do domu, zeby wreszcie sie przebrac. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: macie bermudy? 25.05.07, 15:29 ale tak w ogole, pomijajac twoja osobista opinie, to bermudy sa zaliczane do klasyki mody... Odpowiedz Link Zgłoś
kitler1 Re: macie bermudy? 25.05.07, 17:16 sankanda napisała: > ale tak w ogole, pomijajac twoja osobista opinie, to bermudy sa zaliczane do > klasyki mody... zaliczane przez kogo? jedynym klasykiem, ktory kojarzy mi sie z bermudami, jest amerykanski turysta (na gorze hawajska koszula, na dole biale obuwie sportowe). oczywiscie nie mowie, ze bermudy nie moga byc b. kobiece i eleganckie, ale nie uwazam, zemy nalezaly do modowego kanonu. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: macie bermudy? 26.05.07, 21:35 no to niestety, zle ci sie kojarza, bo tylko z pochlaniaczami fast foodow... Poncho czy peleryny tez nie naleza do kanonow mody, a klasyka mody jednakowoz sa :) ;) Ja nosze wylacznie bermudy tzw. "couture", z dobrych meterialow i idealnie skrojone (bo zle skrojone masakruja nie tylko tylek, ale i cala sylwetke), nosze je do dopasowanych w pasie koszul, czasami do marynarki czy zakietu albo na sportowo (te ktore sie nadaja). To jest naprawde fajny ciuch, uniwersalny i bardzo wygodny. Ale wac nikogo nie mam zamiaru do niego przekonywac. Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: macie bermudy? 25.05.07, 14:47 mam dzinsowe zolte (jasna zolc) z czerwonymi szyciami - guru. nosialam w zeszle lato z t-shirtem w bialo - czerwone paskeczki, koszulowa bluzka w bialo- czerwone pionowe (tym razem) paseczki, rozowa b.cienka bufiasta bluzka , pewnie z roznymi czarnymi t-shirtami (na pewno z czarnym t-shirtem z wydrukowana na przodzie gazeta -roy rogers), i az tak dokladnie reszty zestawow nie pamietam no a w tym roku ich jeszcze nie zalozylam buty klapki z czerwonymi paskiem na krzyz z plotna marynarkiego i 10cm obcasem z drewna albo plaskie klapki z brazowej skory (kroj japonek) mam tez dzinsowe granatowe noszone doslownie ze wszystkim buty czerne oficerki, klapki, mokasyny, baleriny...itd Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: macie bermudy? 25.05.07, 15:02 spodenki ze zdjecia w dluzszej wersji img127.imageshack.us/img127/5876/gurufb3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: macie bermudy? 25.05.07, 15:34 bermudy, jedna z mozliwych wersji : www.aufeminin.com/mag/mode/d294.html Odpowiedz Link Zgłoś
karin.dsi Re: macie bermudy? 25.05.07, 15:42 Bermudy, nie wiem czemu, kojarzą mi się z chłopcami z placu broni a do tego szelki i czapki z daszkem....... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: macie bermudy? 25.05.07, 16:28 e no jak to sa bermudy to mam barzowe z mankietem :) wyobrazalam sobie bermudy jako szerokie porty sciagniete guma w pasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: macie bermudy? 25.05.07, 16:50 Mam szare, takie wlasciwie pseudo bermudy, z zakladkami w talii, troche bufiaste szerokie, do kolan. Nosze je z biala koszula i krotkimi converse na luzno - cos a'la preppy chic albo z dopasowana gora, butami na obcasie i krotkim zakietem na jeden guzik w wersji bardziej wyjsciowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewuniaaa3 Re: macie bermudy? 26.05.07, 18:28 Ja mam czarne z mankietami, ale jeszcze by sie przydały jakies beżowe albo brązowe-fajna rzecz i wcale nie pogrubiają Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: macie bermudy? 26.05.07, 19:11 mam czerwone i granatowe dosyć dopasowane, teraz marzę o bardzo szerokich bermudach i bermudach ze ściągaczem:) noszę do butów na obcasie, ale do płaskich też pasują, do tego dopasowaną gładką jednolitą bluzkę zobacz te kombinacje: bi.gazeta.pl/im/0/4089/z4089670X.jpg bi.gazeta.pl/im/7/4089/z4089667X.jpg bi.gazeta.pl/im/8/4089/z4089668X.jpg bi.gazeta.pl/im/9/4089/z4089669X.jpg bi.gazeta.pl/im/1/4089/z4089591X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś