Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ekhm tipsy

27.06.07, 21:08
    Czy tipsy zawsze są synonimem tandety?Czy zawsze kojarzą sie zle??
    Co myslicie na ich temat - a moze same takowe posiadacie?
    Obserwuj wątek
      • miss_biss Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 21:13
        Są tipsy i tipsy :) Jeśli wygladaja naturalnie są normalnej długości, bez jakiś
        wzorków, brokatu itp badziewia to nie mam nic przeciwko. Tipsom w stylu Dody
        (nie trawię tej kobiety!) mówimy stanowczne NIE ;D
        • napolnoc Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 21:23
          Mam obecnie krotkie naturalne tipsy. Ze wzgledu na slub. Sama obgryzalam wiele
          lat i nie mam ladnych paznokci, a stres towarzyszacu przygotowaniom wrecz
          unicestwil te moje paznokietki.
          Sciagne po wakacjach, bo beda wymagac odpowiedniej pielegnacji.

IMO tipsiarstwo to stan umyslu a nie plytki paznokciowej :)
          • fioolka Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 21:28
            Ja sie własnie zastanawiam moze w miare krótkie mleczne nie były by w złym
            guscie ale jednak sztuczne ... jestem jakos uprzedzona, codziennie patrze na te
            wszystkie wzorki brokaty cyrkonie , malowidła uuuu za to kolezanki z tipsami
            mają moje naturalne krótkie pomalowane na jasny kolor paznokcie za zaniedbane...
            • lilivampire Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 22:04
              ja mam naturalne, zawsze zadbane i dość krótkie, nie maluję ich nawet lakierem, lubię takie jak mam:)
      • trocineczka Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 22:11
        Ja sie przyznam bez bicia; mam fiola na punkcie paznokci :D Tzn. moje paznokcie
        musza byc: dlugie i "zrobione" (w zaleznosci od "widzi-mi-sie" sa pomalowane
        odzywka bezbarwna badz na wszelakie rozne kolory, lacznie z wzorkami i
        przyklejaniem delikatnych ozdob :P a co! :P). Paznokciami zajmuje sie sama,
        tipsow nie mam, choc wielu mnie juz o to posadza :o. Aczkolwiek gdyby nie to,
        ze moje wlasne paznokcie sa dlugie i mocne, to nie wykluczam, ze zrobilabym
        sobie tipsy; nie jakies szpony a`la lopata, tylko krotkie, delikatne, jak
        najbardziej przypominajace naturalne (o ile to w ogole mozliwe ;)).
        Jak juz ktos napisal; tipsiarstwo to nie kwestia pzanokci.
      • drinkit Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 22:14
        Długie kolorowe i ze swiecidełkami sa koszmarne. Jesli chodzi o takie a'la
        naturalne to moliwe ze jest to jakies wyjscie dla kogos, kto obgryza panokcie
        albo ma bardzo bardzo brzydkie. Ale ja bym nie zrobiła, bo;
        -toleruje tylko krotkie pazury u siebie
        -ciagle paznokcie mi sie łamia, nawet jak grzebie w torebce (nie takie słabe
        paznokcie, ale tyle gratów w torbie) wiec chyba bym je szybko poniszczyla
        -nie moge sobie wyobrazic jak pazury wygladaja PO sciagnieciu.. chyba sa
        obrzydliwe, co?
        • calineczka92 Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 23:18
          własnie też mnie to ciekawi-jak wyglądają paznokcie po zdjęciu tipsów?
          • vincentyna Re: Ekhm tipsy 27.06.07, 23:25
            Pazurow sie nie zrywa na zywca, ale u manikiurzystki (najlepiej tej co
            zakladala) planuje sie sciagniecie. W moim salonie babki robia to tak, spilowuja
            te akrylowa czesc jak najbardziej sie da, reszta jest traktowana super odzywka,
            co 3 tyg. przychodzi sie na poprawe, po 2 m-cach sladu nie ma, paznokcie
            naturalne sa super silne i dlugie :)
            Wiem, bo babka co mi robi pedikiur wlasnie sama jest w okresie "wychodzenia" i
            wyglada to dosc ladnie i z trudem sie zauwaza :)
            • drinkit Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 18:03
              vincentyna napisała:

> Pazurow sie nie zrywa na zywca, ale u manikiurzystki (najlepiej tej co
              > zakladala) planuje sie sciagniecie. W moim salonie babki robia to tak,
              spilowuj
              > a
              > te akrylowa czesc jak najbardziej sie da, reszta jest traktowana super
              odzywka,
              > co 3 tyg. przychodzi sie na poprawe, po 2 m-cach sladu nie ma

Olala! co 3 tyg. na poprawe? to ja dziekuje. jest mnostwo rzeczy ktore trzeba
              wymieniac/poprawiac i co? lepiej sie swiatu nie pokazywac? sa to;
              - tipsy
              - jak ktos woskuje nogi to musi kłaki raz na jakis czas zapuscic
              - wymiana silikonow (a moze wyjmuja jedne i od razu wkladaja drugie:) wie ktos
              jak to jest?
              - moja kumpela ktora zawsze miala brwi A'la Marlena Dietrich postanowila
              sobie 'zapuscic i pogrubic' i z takimi przebisniegami chodzila z tydzien
              - przedluzane wlosy - odrastaja i te miejsca zlączeń widac troche
              Duzo tego...
      • hotally Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 00:04
        Ja mam krótkie i naturalne. Swoją płytkę mam długą i ładną, nie miałam nigdy
        problemu z paznokciami, ani sie nie rozdwajały, ani nic, ale nie miałabym czasu
        co kilka dni latać na manicure, a sama nie umiem ich malować.
      • za.i.przeciw Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 00:11
        Tipsy chyba powoli wychodzą z mody. Poza tym nie są wygodne.
      • seksownisia Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 01:13
        Nie tipsy a przedłużone paznokcie.

Zrobione u profesjonalistki TAK, jestem ZA.
      • pendecha Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 01:19
        Tipsy sa sztuczne i zadne nie sa naturalne, nie podobaja mi sie a wrecz
        obrzydzaja.
        • zielona2000 Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 13:33
          Mam słabe paznokcie, ale mimo to nie zamierzam robić sobie tipsów. Myśle że
          takie krótkie i w naturalnym kolorze mogłybybyć znośne, ale... w życiu jeszcze
          nie widziałam takich :P kiedy tylko widzę panią ze sztucznymi paznokciami,
          zawsze mają one cojamniej ze 2cm i wyglądają jak łopaty z odblaskami w
          jaskrawych kolorach...
          • hotally Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 15:26
            To patrz na Moje:

i186.photobucket.com/albums/x294/aluh5/armenia2007264.jpg
            i186.photobucket.com/albums/x294/aluh5/armenia2007301.jpg
            • fioolka Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 17:20
              Hymm szczerze mówiąc frencz tez IMO nie wygląda dobrze , jest juz niemodny
              jakis taki pretensjonalny bez klasy:-/
              Ja skłaniałabym sie raczej ku odcieniom mleka przełamanego rózem , łososiem
              niekoniecznie na wysoki super połysk;-)
              • edavenpo Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 17:33

Przyznam zr tez nie lubie francuskiego manicure, szczegolnie z bardzo szerokimi
                paskami bieli na dlugich paznokciach. Zazwyczaj maluje paznokcie albo na
                naturalnie rozowo mleczny aby nadac polysku albo na odcienie ciemnej czerwieni
                lub sliwki.
                • fioolka Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 17:39
                  O ,śliwka i zgaszona czerwień do konkretnego ubioru/kreacji też fajnie :-)
              • elfia4 Re: Ekhm tipsy 01.07.07, 17:22
                Fakt, mleczne ocienie różu i beżu wyglądają dobrze na prawie każdych
                paznokciach. Świetny do uzyskania tego efektu jest lakier nr 82 inglota -
                zużyłam już kilka buteleczek przez lata. Dwie warstwy dają taki efekt, że
                czasem ktoś sie pyta czy to tipsy. Na szczescie nie mam dylematu czy robić
                tipsy, bo mam mocne dlugie paznokcie, które nawet bez lakieru wyglądaja ładnie.
                Jełi już je maluję to mlecznym różem lub bordo, od czasu do czasu na jakiś inny
                kolor. Frenchu niegdy za bardzo nie lubiłam, pozatym sporo z nim zachodu,
                łatwiej pociagnąć lakierem paznokieć i poczekać chwilkę aż wyschnie.
                Jeśłi ktoś ma słabe paznokcie to nie widzę nic złego w naturalnie wyglądajacych
                tipsach, ale szpony z brokatem wyglądają okropnie, szczególnie, że występuja
                wraz z duzą iloscią brokatu na ubraniu i w dodatach;)
              • croyance Re: Ekhm tipsy 02.07.07, 13:29
                Oj, zgadzam sie, Hotally ladna z Ciebie dziewczyna, ale paznokcie nie bardzo.
      • justi54 Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 14:42
        Dobrze zrobione tipsy są nie do poznania (miałam jeden palec robiony jak mi się
        złamał na dwa dni przed ślubem). A z drugiej strony każde tipsy są lepsze od
        brzydkich poobgryzanych, rozdwajających się paznokci i często brudnych.
        • edavenpo Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 14:51

Swego czasu mialam tzw. zele (??) czyli moje wlasne paznokcie ktore naturalnie
          maja dosc ladny ksztalt, pokrtye cienka warstwa zelu dla utwardzenia. Trzymalam
          je bardzo krotko i wygladaly calkowicie naturalnie. Lakier sie na nich trzymal
          bardzo dlugo co tez bylo praktyczne ;-)

Od dluzszego czasu ich juz nie mam bo sie moja manicurzystka wyprowadzila z
          okolicy i nie znalazlam jeszcze zastepstwa.
      • michalina_kowalczyk Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 15:43
        fioolka napisała:

> Czy tipsy zawsze są synonimem tandety?Czy zawsze kojarzą sie zle??
        > Co myslicie na ich temat - a moze same takowe posiadacie?

Ładnie zrobione pazurki to atut kobiety. Trzeba umieć dobrać ozdoby na
        paznokciach do swojego charakteru i stylu ubierania się. I wtedy wygląda się
        elegancko i kobieco.
      • korrnelia Re: Ekhm tipsy 28.06.07, 17:32
        tipsy nosza tylko tipsiary - ale mowie o tych dluuuuugich
        te krociutkie,wygladajace na naturalne sa ok
        • michalina_kowalczyk Re: Ekhm tipsy 29.06.07, 08:41
          A leginsy noszą leginsiary a baletki baletniczary. To jakie ktoś ma paznokcie
          nie znaczy jakim jest człowiekiem no chyba że nosi zawsze brudne a nie pracuje
          w polu a jak są czyste to już jego sprawa. Ja noszę ozdobne paznokcie i sama je
          sobie ładnie ozdabiam i to się podoba mężczyzną bo mi to mówią często.
      • miss_milkie Re: Ekhm tipsy 29.06.07, 19:12
        tandeta
        nigdy nie posiadalam, nie posiadam i nie bede posiadaC!
        to samo tyczy sie rozmaitych wzorkow na naturalnych paznokciach!!
      • anio_i_takie_tam Re: Ekhm tipsy 29.06.07, 22:33
        Jeśli sa krótkie i naturalne, na "wielkie wyjście" to niech juz od biedy będą.
        Ale ja sama w moim przypadku jestem na stanowcze nie (wiem, to zdanie nie jest
        poprawnie skonstruowane).
      • kate-gun Re: Ekhm tipsy 29.06.07, 23:22
        juppi, moj ulubiony temat comes back! moge sie powyzywac, tipsy sa beee. nigdy
        nie mialam i nie zamierzam, nawet gdyby w jakis sposob stan moich paznokci sie
        pogorszyl, zainwestowalbym w tone odzywek i kuracji. na codzien, juz od wielu
        lat toleruje tylko 2 odcienie lakieru - albo ciemnoczerwony, albo
        bezbarwny/mleczny. inne kolory - wyjatkowo, w zaleznosci od kaprysu.
        francuskiego nigdy nie mialam i nigdy mi sie nie podobal, snieznobiale
        odblaskowe paski raza sztucznoscia. wszelkie wzorki i cekiny - bez komentarza.
        • fioolka Re: Ekhm tipsy 30.06.07, 21:56
          Jako założycielka wątku donosze że zdecydowałam sie i jednak przedłuzam
          paznokcie,chce wygładzic poprawić płytke, nie bedą długie ,bedą mleczne ,
          pstrokaceń niet,obawiam sie tylko ceregieli z uzupełnianiem ,dbaniem itd ale
          stwierdziłam ze warto poprawic w ten sposob wygląd paznokci.Pozdr!
          • lucek361 Re: Ekhm tipsy 01.07.07, 12:41
            A ja uwazam, ze skoro komus podobaja sie tipsy to niech sobie je nosi. Mi nic
            do tego:) I powiem szczerze ze niektore tipsy sa nawet ok i wygladaja o wiele
            lepiej niz niezadbane paznokcie:) Sama nigdy nie mialam tipsow...Zawsze maluje
            paznokcie na bezbarwno i obcinam na krotko ale od pewnego czasu zrobilam sobie
            french i baaardzo mi sie on podoba:) Wyglada bardzo ladnie i jest chyba lepszy
            od tipsow, prawda?? Zawsze skubalam skorki wokol paznokci i nigdy nie moglam
            ich zapuscic, teraz gdy mam french nie skubie juz skorek bo wtedy zdzieralby mi
            sie ten bialy paseczek i musialabym codziennie poprawiac sobie paznokcie, a
            taka prozna to nie jestem:D I teraz wreszcie udalo mi sie troszke zapuscic
            paznokcie...:) Z frenchu jestem zadowolona i od zawsze mi sie podobal:)

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka