Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Cuda, o których marzę..i tylko marzę:)

22.07.07, 22:50
    www.snobka.pl/artykul/1028/spodnica_armani_collezioni
    www.snobka.pl/artykul/860/trenczowa_sukienka_burberry
    www.snobka.pl/artykul/747/kurtka_juicy_couture
    Te ciuchy mniej więcej kształtuje moje upodobania. Jest szaro, buro...ale ja
    to b. lubię.

Cały czas mi znika "Snobka"...jak znajdę jakies swoje cacka..to wrzucę.../nie
    zabijcie, ze zaśmiecam, ale mam słabośc do tych ciuchów/.
    Obserwuj wątek
      • silencia22 Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 22.07.07, 23:02
        e tam karmelka:)) pelno jest ciuchow w podobnym stylu, a nawet prawie takich
        samych w sieciowkach i bardziej dostępnych cenoeo butikach:)pochodz po
        sklepach - troche czasu poswiec na to (przyjemnego czasu!!) a znajdziesz, i
        wtecy sie pochwalisz!
        • silencia22 Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 22.07.07, 23:03
          przepraszam za literowki ale pisze tylko 7 palcami bo 3 palce w lewej rece mam
          z cekolady:>>>>>>
          • karmelek4 silencia:) 22.07.07, 23:09
            Pomarzyć każdemu wolno.
            Chodzę po różnych sklepach, ale to nigdy nie jest TO!
            Kupuje i co///podróba nigdy nie dorówna oryginałowi..

Wiem na pewno, że gdybym miała duuuuuużżżo kasy byłabym potworną snobką, oj,
            byłabym,!
            • disa Re: silencia:) 23.07.07, 09:04
              ja byłabym wstrętniejsza więc sie nie przejmój :D
      • karmelek4 Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 22.07.07, 23:06
        www.snobka.pl/artykul/236/koszula_dsquared2
        www.snobka.pl/artykul/475/tunika_karoo_by_mark_eisen
        Tę tunikę już kiedyś pokazywałam- nadal o niej marzę.

www.snobka.pl/artykul/533/sukienka_tuba
        www.snobka.pl/artykul/560/koszula_dior
        Tak...ale do czarnych spodni albo ciemno-granatowych dżinsów.

www.snobka.pl/artykul/712/sukienka_burberry_prorsum
        Ta sukienka...jezzzusss...cudo!
        • kredkowa Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 22.07.07, 23:48
          ta koszula biało-czarna z Diora- przecudna:) rarytas bym powiedziała ;)
        • ciuszek15 Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 22.07.07, 23:57
          A mi się bardzo podobają niektóre suknie Zienia:
          www.zien.pl/index_pl.php
          Kolekcje -> 2007 -> wiosna lato -> 92-93
          2006 -> Karnawał -> 8-9, 17-19, 45, 79-80
          2006 -> Jesień-Zima -> 32, 38 (tylko czemu takie kolory???)
          2005 -> Karnawał-> 56

Widziałam też gdzieś w jakimś butiku on-line piękną czerwoną suknię zienia. Ale
          nie pamiętam gdzie to było
          Kosztowała 5500 :(((

• iluminacja256 Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 23.07.07, 08:50
          3,5 tysiaka za sukienke na lato z ramiaczkami jak lina do żagli? Dzizas, nie
          pojmuję , tzn. powiem szczerze, nawet jakbym miała to bym tyle nie wydała w
          zyciu, wolałabym chyba pojechać na 2 tygodniowe wakacje. Choćby i w starych
          dzinsach.
          • karmelek4 iluminacja256 23.07.07, 11:08
            Wydaje mi się, ze jak ktoś bez problemu kupuje sukienkę za 3,5 tysiaca to i
            spokojnie wyda kasę na najbaedziej wypasione wczasy...tak sredno raz na pół
            roku!
      • weronka77 Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 22.07.07, 23:19
        taką sukienkę tylko bez plisowania ma moja córeczka;-)Kołnierzyk pod spodem ma
        charakterystyczną krateczkę podobnie jak pasdek po wewnętrznej
        stronie.Sukieneczka jeszcze "poczeka"bo rozmiar na czterolatkę;-)
      • karmelek4 No i marzy mi się ten zegarek:) 22.07.07, 23:24
        www.snobka.pl/artykul/218/t-wave_steel_tissot
        • silencia22 Re: No i marzy mi się ten zegarek:) 22.07.07, 23:28
          piękny zegarek - tez mam Tissota na bransolecie ale z okrągłą tarczą i jest to
          moj jedyny ,najdrozszy zegarek:)
      • lilivampire Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 23.07.07, 00:02
        to do roboty karmelku i może wkrótce nie będziesz tylko "marzyć"
      • eirenne Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 23.07.07, 00:44
        No to marzycielko weź sie do roboty i zaraz będzie Cię stać na coś z tej listy.
        Sukienka tuba chyba nie jest jakoś masakrycznie droga, co?
      • pianazludzen A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę:) 23.07.07, 07:47
        uk.gizmodo.com/iphone%20and%20jobs.jpg
        :D
        • pianazludzen Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 07:48
          oczywiscie nie chodzi mi o Jobsa ;)
          • karmelek4 Pracuje, pracuje... 23.07.07, 08:44
            Ale co z tego..WIĘKSOSC tych rzeczy jest poza moim zasięgiem /nie tylko
            finnsowym/.
            Albo inaczej..za wyplatę mogłabm kupić jakąś rzecz...ale jeszcze muszę mieć na
            inne przyjemności.
            Zatem pozostają mi "przyziemne" sklepy typu: zara, mango,esprit, mexx...

Pozdrawiam:)
            • sigrun Re: Pracuje, pracuje... 23.07.07, 09:55
              Cóż, czasami można się nawet zaharowywać, starać ja nie wiem co, stawać na
              głowie, stepować, jednocześnie deklamując Boską Komedię i co? I nic, zwłaszcza
              gdy ma się koszmarnie ograniczony i zacofany system awansu zawodowego, więc
              ponad pewną kwotę nie da się przeskoczyć (patrz praca w budżetówce) :-( Na
              szczęście od czasu do czasu skapnie jakaś zapomniana premia czy łaskawy zwrot z
              podatku ;-)
            • eirenne Re: Pracuje, pracuje... 23.07.07, 12:41
              karmelek4 napisała:

> Ale co z tego..WIĘKSOSC tych rzeczy jest poza moim zasięgiem /nie tylko
              > finnsowym/.
              > Albo inaczej..za wyplatę mogłabm kupić jakąś rzecz...ale jeszcze muszę mieć na
              > inne przyjemności.
              > Zatem pozostają mi "przyziemne" sklepy typu: zara, mango,esprit, mexx...
              >
              > Pozdrawiam:)

Więc to jest raczej kwestia priorytetów, a może troszkę ambicji.
              • karmelek4 eirenne 23.07.07, 12:45
                ...no i trochę snobizmu:)

• eirenne Re: eirenne 23.07.07, 14:08
                  pewnie często tak :)

Mnie tylko chodziło o to, że jeśli się czegoś chce, to się to zdobywa, no-
                  próbuje zdobyć.
          • ciuszek15 Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 10:58
            czemu? jak na swój wiek jest nawet całkiem, całkiem ;)
            • pianazludzen Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 12:22
              e tam, chlopa jednego juz mam, po co mi drugi. A iPhona jeszcze zadnego :(
        • disa Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 09:07
          kup sobie LG PRADA ja mam BOSKI ;D
          MOJA MIŁOŚĆ :D
          • sammuramat Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 09:43
            nie widze w tych ciuchach nic ciekawego, nie kupilabym ich nawet gdyby byly po 150zl

chyba nie wiesz czym tak naprawde sa cudenka;)
            • sigrun Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 10:02
              Zalinkowane ciuchy mają kroje raczej klasyczne, ponadczasowe i zawsze na topie.
              Dlatego nie pozostawałabym w strefie marzeń, ponieważ podobne fasony o równie
              podobnej jakości mają w ofercie np. rodzime firmy odzieżowe jak Solar, Bialcon,
              Duet Woman czy Simpatiko. W casualowej ofercie Tatuum też można znaleźć
              prawdziwe perełki klasyki. Wystarczy poszukać i korzystać z wyprzedaży :-)
            • sammuramat Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 10:05
              rozumiem, ze kazdy ma inny gust, i nie mozna tego krytykowac, ale te ciuszki,
              ktore pokazalas znajdziesz chociazby w zarze, nie beda to oryginaly oczywiscie,
              ale zara sciaga wszystko z wybiegow, wiec nie widze problemu w znalezieniu tam
              spodnicy, czy sukienek jakie pokazalas

a teraz moje cudenka
              www.net-a-porter.com/product/23717
              www.net-a-porter.com/product/26510
              www.net-a-porter.com/product/22929
              www.net-a-porter.com/product/25398
              www.net-a-porter.com/product/24498
              www.net-a-porter.com/product/24498
              www.net-a-porter.com/product/22151
              www.net-a-porter.com/product/24555
              www.net-a-porter.com/product/25401
              www.net-a-porter.com/product/18958
              www.net-a-porter.com/product/20736
              kocham torebki:) niestety na te od projektantow jeszcze mnie nie stac:/
              • disa Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 10:31
                podoba mi się wyraz "jeszcze" w zdaniu "na te od projektantow jeszcze mnie nie stac"

oby jak najszybciej było Cię na nie oraz na jeszcze więcej stać ;]
          • karmelek4 disa 23.07.07, 11:14
            disa napisała:

> kup sobie LG PRADA ja mam BOSKI ;D
            > MOJA MIŁOŚĆ :D

Nie warcz tak...bo bywasz średnio-zabawna. Chcesz sie nauczysz złośliwosci na
            poziomie to najpierw troche poćwicz, a potem próbuj...moze kogoś wzruszysz.

Co z tego, że ktos ma BARDZO drogie upodobania? Ponad połowę społeczeństwa nie
            stać na takie cacka..Ciebie też- wiec przyjmij to z godnością, a nie dąsaj się
            jak lola:)
            Miłego:)
            • disa Re: disa 23.07.07, 12:27
              a gdzie Ty w tym widzisz zlośliwość??
              • karmelek4 Re: disa 23.07.07, 12:36
                nadinterpretacja...

Mam ciężki dzień i nie czytam ze zrozumieniem, ale powoli dochodzę do siebie)
                • disa Re: disa 23.07.07, 12:36
                  :(

ale mi się oberwało :(

a dzisiaj jak nigdy miła jestem i nie warcze :(
                  • karmelek4 Re: disa 23.07.07, 12:44
                    przepraszam, przepraszam,przepraszam...
                    Kończę dzisiaj 32 lata...i sama rozumiesz! Żle mi i mam dola...ale jutro będzie
                    juz git!
                    • disa Re: disa 23.07.07, 13:11
                      oooo to widzę, ze dzisiaj mamy podobny humor... z tym, że ja się czuje tak beznadziejnie, że nie mam sił na nic :/
                      Ja dzisiaj rano wstałam z beznadziejną świadomością, że nie mam Dziecka, przez najbliższe kilka lat nie mam szans na dziecko a CHCE DZIECKO
                      Dodatkowo dobił mnie fakt, że jak rozmawiałam z Przyjacielem przez telefon to w tle gaworzył jego Synek i przez chwile poczułam się jakby ktoś mi wbił nóż w serce.
                      Pędzę za czymś w życiu, co chwile inne plany, a zabrakło w nim miejsca na Dziecko – największy cud życia :/

Zło, zło, zło agresja

32 to musi być piekny wiek Kobiety ;]
                      więc nie przesadzaj (ale z 2 strony ja sama mam depresje bo mam niedługo urodziny i boli mnie fakt, że nie 21)

Buziak w oko i wszystkiego najlepszego oraz duuuzo prezentów i waty cukrowej :D
                      • pianazludzen Re: disa 23.07.07, 13:16
                        disa, mysle ze wspolczesnie mozna urodzic pierwsze dziecko i w wieku 30-35 lat,
                        wiadomo ze im pozniej tym gorzej i tym wieksze ryzyko zwiazane np z chorobami
                        genetycznymi, ale nie jest to niemozliwe.
                        • disa Re: disa 23.07.07, 13:17
                          prawie mnie pocieszyłaś :D

;]
                          • karmelek4 Re: disa 23.07.07, 13:24
                            21 lat...nie...ale 28 owszem /pod warunkiem, ze mam wiedzę i doswiadczenia 32-
                            latki/.
                            Jak bylam przed 30-tką byłam bardzo głupia /dosłownie/.

Dziecko! Cud..dokładnie tak. Ale tak juz w zyciu niestety bywa, ze najpierw
                            chcemy osiagnąc COŚ, a potem przychodzi reflekksja, ze najcenniejsze bywa
                            dzieko /chociaż znam kobniety, które nie chcą mieć dzieci i potrafię to
                            zrozumieć/.

M. Jaruzelska urodzila bodaj koło 40-tki i jak sie babeczka trzyma!
                            • disa Re: disa 23.07.07, 13:29
                              ja w moim "życiowym planie" miałam przed 25rokiem życia...
                              i co?
                              nic...
                              same se nie zrobie :/
                              • karmelek4 Re: disa 23.07.07, 13:36
                                Nie wiem ile masz lat, ale skoro masz takie "parcie" na dziecko , tzn., ze
                                zegar tyka!

Noo..sama raczej nie, ale tylu facetów dokoła /tylko szkoda,że nie kazdy nadaje
                                się na ojca..hmm/.
                                • disa Re: disa 23.07.07, 13:54
                                  24
                                  i chyba boli mnie fakt, że wszyscy moi Ex maja dzieci ;/
                                  • pianazludzen Re: disa 23.07.07, 14:02
                                    haha, moich dwoch exow ma tez juz dzieci, i oboje tych dzieci to dzieci z
                                    wpadki, tak ze im raczej nie zazdroszcze.
                                  • karmelek4 Re: disa 23.07.07, 14:04
                                    24...rzadko się zdarza, aby kobiety w tym wieku chciały mieć dziecko.
                                    U mnie zegar uderzył w wieku 26 lat...i jak patrzę na współczesny swiat..to i
                                    tak bardzo wcześnie.
                                    Trzymam kciuki..masz jeszcze kupę czasu!
                                    • rzesa20 Re: disa 23.07.07, 22:43
                                      mam 21 lat i gdybym przypadkiem zaszła w ciążę z moim mężczyzną to wcale bym się
                                      nie zasmuciła:)
                        • daggy4 Re: disa 23.07.07, 13:38
                          ja nie znam nikogo kto by rodzil przed 30-stka. moja kolezanka urodzila
                          pierwsze dziecko rok temu w wieku 50-lat.
                          • disa Re: disa 23.07.07, 13:55
                            troche późno...
                            ja bym chciala już niedługo...
                            (chyba zmenie forum na deoresyjne, albo chce dziecko a sie na nie nie zapowiada ;D )
                            • cioccolato_bianco Re: disa 23.07.07, 13:57
                              ale chcesz miec dziecko czy dziecko + meza (rodzine)? bo jesli tylko dziecko,
                              to to chyba nie jest takie znowu trudne do zrobienia ;>

osobiscie uwazam, ze lepiej miec dzieci blizej 30tki niz 50tki, ale jesli ktos
                              chce i zdrowie pozwala, to zawsze jest dobry czas.
                              • disa Re: disa 23.07.07, 14:48
                                dziecko+partnera
                          • love_mode Re: disa 23.07.07, 14:31
                            daggy4 napisała:

> ja nie znam nikogo kto by rodzil przed 30-stka. moja kolezanka urodzila
                            > pierwsze dziecko rok temu w wieku 50-lat.

wszystkie kolezanki z mojego rocznika (74) albo wlasnie beda miec pierwsze, albo jeszcze nawet nie
                            planuja. Disa jest ewenementem

• disa Re: disa 23.07.07, 14:50
                              no ja na wsi byłam u Mamy a tam dziewczyny w moim wieku juz z 2 biegaja...
                              Zadzwonilam do 2 koleżanek z liceum to dzieci bawia i sa uziemione
                              moja Siostra 28 i 2 ma
                              moje koleżanki powyżej 26 już wszystkie maja
                              • daggy4 Re: disa 23.07.07, 16:02
                                no, ale Ty juz nie jestes ze wsi
                                poczekaj, bo cierpliwosc to najwieksza z cnot :)))
                              • kinky5 Re: disa 23.07.07, 21:37
                                troche ci zazdroszcze Disa...
                                ja majac wszelkie warunki do tego aby miec dziecko....nie chce go miec.
                                I porownujac sie do moich znajomych z ktorych juz wlasciwie wszyscy maja dzieci zastanawiam sie co ze
                                mna nie tak?????????
                                • daggy4 Re: disa 24.07.07, 08:28
                                  kinky5 napisała:
                                  > troche ci zazdroszcze Disa...
                                  > ja majac wszelkie warunki do tego aby miec dziecko....nie chce go miec.
                                  > I porownujac sie do moich znajomych z ktorych juz wlasciwie wszyscy maja
                                  dzieci
                                  > zastanawiam sie co ze
                                  > mna nie tak?????????

oj, chyba nic z Toba nie tak, bo ja mam tak samo i nie zapowiada sie na zmiany.
                                  fakt, ze moze kiedys dopadnie mnie jakis atak instyktu macierzynskiego ale cos
                                  mi sie to wydaje malo prawdopodobne, bo chyba bardziej podobaly mi sie maluchy
                                  jak mialam 17lat i troche sobie wyobrazalam wlasne dzieci niz teraz...
                                  zawsze sie smieje, ze to ewentualnie ja dam sie komus zaadoptowac ;)
                                  • kinky5 Re: disa 24.07.07, 17:24
                                    Daggy dzieki za pocieszenie.
                                    Zaczynalam myslec ze to tylko ja tak mam.
                      • lilivampire Re: disa 23.07.07, 18:57
                        disa, czy ty aby nie przesadzasz???
                    • ciuszek15 Re: disa 23.07.07, 13:35
                      32? na co Ty kobieto narzekasz. jestes w kwiecie wieku.
                      • karmelek4 ciuszek15) 23.07.07, 13:38
                        Taaa.."piekny kwiat"../podobno to najlepszy czas dla kobiety/.

Zobaczymy! A poki co trochę sobie "pochliptam" jak na babę przystało:)
                        • ciuszek15 Re: ciuszek15) 23.07.07, 13:40
                          nie zachowuj się jak baba ;)
                          • karmelek4 Re: ciuszek15) 23.07.07, 13:42
                            Dlaczego?

Ja lubię takie babskie "doły"...bo potem moze juz byc tylko git!
                            • ciuszek15 Re: ciuszek15) 23.07.07, 13:44
                              żartuję ;)

no tego Ci życzę, żeby było git! :)
                              wszystkiego najlepszego!

też Cię pozdrawiam :)
                    • love_mode wszystkiego dobrego:) 23.07.07, 14:24
                      ja skonczylam 32 w ub czwartek, ale nie mialam dola:))
                      • karmelek4 Re: wszystkiego dobrego:) 23.07.07, 14:40
                        dzieki i nawzajem.

A z moich koleżanej zostały juz tylko dwie, które nie maja dziecka.
                        Jedna zdecydowanie postawiła na karierę w stolicy, druga..bardzo chce, ale poki
                        co...nie wychodzi.

Ja jestem na etapie zastanawiania się nad drugim dzieckiem..ale im jestem
                        starsza..tym coraz trudniej mi sie zdecydować.

• pianazludzen Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 12:20
            e tam LG Prada... To tak samo jakby ktos mnie przekonywal do nawet najladnejszej
            mptrojki Sony - dzieki, wole mojego nano. Applezboki juz tak maja ;)
            • disa Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 12:33
              na pocieszenie Ci napisze, że i do nas mają dojść :D
              (może nawet bedą w erze za 1zł - ale pewnie dopiero kupie sobie na 50 :D)
              • pianazludzen Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 13:12

> na pocieszenie Ci napisze, że i do nas mają dojść :D
                > (może nawet bedą w erze za 1zł - ale pewnie dopiero kupie sobie na 50 :D)

moze :)
                tu gdzie teraz mieszkam maja wejsc przed swietami i kosztowac jakies 500€ w
                abonamencie.
                • disa Re: A to moje cudo, o którym marzę..i tylko marzę 23.07.07, 13:16
                  a! to masz lepiej!!!
                  pociesz się, że ja wejda tu gdzie ja mieszkam będą pewnie po 5tyś zl :D i wejda za 2-3 lata :D w abonamencie :D
      • miss_milkie Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 23.07.07, 19:59
        ta sukienka burberry mi sie nawet podoba
        sponica jak spodnica- nic nadzwyczajnego
        kurtka tez nie jest zla
        ;))
      • cioccolato_bianco Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 24.07.07, 09:04
        hmmm.. z tego typu rzeczy, to mi sie marza klasyki naszych czasow typu mala
        czarna od chanel, trench burberry i szpilory blahnika lub jimmy cho.

generalnie jednak przylaczam sie go grona narzacych o roznych elektronicznych
        gadzetach ;) w tej chwili marzy mi sie nowy laptop...
      • gemma_ward Re: Cuda, o których marzę..i tylko marzę:) 24.07.07, 10:15
        kurtka Juicy Couture i spódnica Armaniego są cudne!
        prześliczne :) też bym takie chciała.

ale sukienka jakoś nie w moim stylu.
        • karmelek4 gemma_ward 24.07.07, 11:12
          Jak gdzieś upolujesz podobne cacko /dot. plisowanej spodnicy/ to daj znać.
          Ja widziałam plisowane spódnice w monnari, ale to jednak nie TO. Były kiedyś
          też w solarze, ale oni maja jakąś dużą tą rozmiarówkę i wyglądałam..żałośnie.

Problem z Naszymi sieciówkami polega na tym, że te fajne klasyczne rzeczy
          przerabiaja na uwspółcześnione modne ciuchy, które kompletnie mi "nie leżą".

• karmelek4 A ta spódnica burberry:) 24.07.07, 11:21
        uk.burberry.com/pws/ProductCategoryAttributeLink.ice?layout=departmentprod.layout&paId=wc_dept&value=women_apparel_skirts

Ta w górnym rzędzie srodkowa...ach!

Jak ktos mi powie, gdzie znajdę coś PODOBNEGO w Polsce...będę wdzięczna.
        • disa Re: A ta spódnica burberry:) 24.07.07, 17:30
          fajna, nie sie w sumie wszystkie rzeczy wrzucone przez Ciebie podobają ;]
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka