Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OT: pomocy z włosami

22.08.07, 13:15
    Dziewczyny,

wiem, że to średnio tu temat ale z wami czuje się bardziej zżyta i
    jakoś tu prędzej o rzeczową poradę niż na urodzie.

Te co widziały moje zdjęcia widziały też moje włosy- których mam
    BARDZO dość. Są długie, płaczliwe i wiecznie oklapnięte. Chce je
    podnieść i coś z nimi zrobić (teraz sa proste jak druty).

Szalenie podoba mi się ta fryzura:
    www.formespolska.pl/glimpse.htm
    Czy będzie mi w niej dobrze? (nie umiem ocenić doboru fryzury- jakoś
    mnie to przerasta). No i gdzie?!? w warszawie..

PS JLD ma ponoc usługę pod tytułem waves, na końcówki, że właśnie
    skręca. Czy ktoś próbował??

PS2 tak, dokładnie te włosy się kręca chyba troche- jest jakaś
    SENSOWNA metoda zakrecenia prostych strąków tak??

dzieki...
    Obserwuj wątek
      • disa Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 13:35
        Ja chciałam mieć FALE na włosach, ale moja fryzjerka mi odradziła ... "zrobie Ci, ale po tygodniu bedziesz miała siano nie do opanowania"

Ja mam swietna fryzjerke -chodzi do niej już wiekszosc moich znajomych ;]
        wyprowadziła mi włosy z naprade tragicznego stanu - po wizji innego fryzjera.
        Robi świetn cięcie DISOWE czyli takie, że jak sie zapomne uczesać to i tak wyglądają OK ;]
        jest w warszawie w centrum i cenowo -rewelacja ;]
        • eary Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 13:40
          Brzmi dobrze :)
          Masz fajnie ścięte włosy- lekko.

No właśnie mi też już raz odradzali, szczególnie, że moje włosy mają
          w d... próby normalnego zakręcenia ich..

Podasz namiar? Moze być na mail jak nie chcesz tu:
          eary@o2.pl

dzięki.

PS chyba kiedyś szukałaś bardzo wysokich spodni z szeroką nogawką (i
          b. długich) - w kolekcji jesiennej HM będą. mimo ze nie lubie HM to
          te są niezle. (chyba to ty szukałaś....ech..)
          • disa Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 13:45
            o ;]
            ja lubie szerokie spodne ;D
            fajnie... musze isc looknac ;] moze bedzie to moj 1 zakup w h&m (nie liczac dzialu dzieciecego)
            a! chyba Cie widzialam w Tarasach z 2 dni temu w tych butach chloe? mozliwe?
            • eary Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 13:58
              możliwe.. :) Aczkolwiek byłam tam tylko na chwile i bylo to w
              niedziele chyba.
              masz czuje oko.. ale ciiii mąż nic nie wie hihihi
      • disa jak chcesz 22.08.07, 13:38
        Jak jutro o 13 ide robić włosy więc możesz wpaść na darmowa konsultacje do niej ;]
        • eary Re: jak chcesz 22.08.07, 13:41
          daj namiar gdzie to jest :)

czyli musze z pracy sie wyplątać na jakąś przerwe lunchowa :D
          Długo się do niej czeka z zapisami?
          • escritora Re: jak chcesz 22.08.07, 13:46
            jakby co, to służę namiarami na mojego fryzjera. lokalizacja - również centrum
            • eary Re: jak chcesz 22.08.07, 14:03
              dzięki- możesz podesłać na eary@02.pl zobaczymy co w piątek disowy
              spec mi zrobi..
              :)
          • disa Re: jak chcesz 22.08.07, 13:48
            numer do Niej (nie ta nasza z forum ;] ) Alli +48 608 486 368 powiedz, że od Disy ;]
            Przyjmuje na Ul. Widok, ale adrs srednio pamietam ;]
            No ja np. dzisiaj dzwonilam z krzykiem WYJEZDZAM MUSZE ZROBIC WLOSY i mam na jutro wizyte, ale czasami czekalam tydzien ;]

Naprawde ja polecam bo nie zrobi Ci traumy na wlosach ;]
            uzywa swietnych kosmetyków
            • eary Re: jak chcesz 22.08.07, 14:02
              Piątek 17.30 :>

Jak będę niezadowolona to cie znajde hihihi...

Proszę jutro podkreślić, że to z polecenia od ciebie ta Joaśka na
              piątek ;)

PS ja wyjezdzam w niedziele wiec tez w porę sobie przypomniałam...
              • kc_mc Re: jak chcesz 22.08.07, 14:05
                W razie " w " masz na kogo zwalic :))))))))
                A tak powaznie to fajna fryzurka na tym zdjeciu.
                Powodzenia u fryzjera !
                • eary Re: jak chcesz 22.08.07, 14:32
                  dam znać jak wróce.. jak będę wyć i z pianą na ustach szukać Disy to
                  znaczy ze nie było najlepiej ;D

A powaznei.. to tylko włosy- nie panikuje szczególnie.
                  • disa Re: jak chcesz 22.08.07, 14:33
                    :D dobrze, że jestem jej pewna bo bym się może i wystraszyła ;]
              • disa Re: jak chcesz 22.08.07, 14:06
                No ja też w niedziele ;]
                jade sie lansowac do Monaco St. Tropez, Nicei, Cannes i gdzie mi się jeszcze uwidzi (w końcu sie ma te urodziny i depresje) więc nie moge jak wiesniara pałętać się miedzy ładnymi ludzmi ;D
                • eary Re: jak chcesz 22.08.07, 14:14
                  uuu no to poważna sprawa.. Ja mniej fajnie bo po prostu na Krete :)
                  Pakować się zaczęłam jakieś 2 tyg temu i teraz za zadanie mam
                  codziennie coś wypakować :D Szczególnie z jednej z 3 kosmetyczek ;)

Kompletnie nie umiem się pakować.. swoją drogą polecam Rubinstein ma
                  nowość do nóg (i do ciała). taka mgiełka rozświetlająca. W sam raz
                  na czerwony dywan do cannes ;) a jak masz urodziny to nawet pretekst
                  do zakupu jest... W zamian za namiary na fryzjera podziele się
                  zniżką w douglasie ;)
                  • disa Re: jak chcesz 22.08.07, 14:21
                    eary
                    ja nie wiem czy mi więcej blasku jest potrzebne
                    a na powaznie potuptam jutro sprawdze co to za dziwny wynalazek i czy nie bede miala na niego alergii ;/

a co do pakowania ;] ja juz jestem specem więc:

majtki na każdy dzien 1 +5dodatkowo żeby nie prać
                    staniki - lepiej brać te od kostiumu i na to zwiewne kiecki ;]

na wieczór z 4sukienki, ewentualnie jakieś luzne spodnie do kolanka i luzna bluzeczka ;]
                    nie ma co sie stroic sa WAKACJE ;] ja na wyjazdach zawsze chodze tak jak bym NIGDY W ZYCIU nie ubrala sie nawet na plazy w PL. U nas LANS a wszedzie indziej spokoj, wygoda, WYGODA.

nie ma sensu pakować miliarda rzeczy bo i tak będziesz chodzila w tym samym - tak to już bywa

Ja teraz mam troche agresji bo musze sukienki pozabierac, a do kazdej mam inne buty wiec nadbagaż jak nic
                    (raz miałam 10kilo =300zł dopłaty) ale ostatnio zamykam sie w 21-22 ;] ma się te wagę w ręku ;D
                    • eary Re: jak chcesz 22.08.07, 14:31
                      ja mam dylemat decyzyjny.. nie umiem sie rozstać z moimi bluzkami.
                      Na punkcie bluzek i butów mam fioła. na 14 dni spakowałam 45 bluzek.
                      Wiem ze to przesada ale NIE UMIEM zdecydować :D codziennie mam 2
                      odłożyć :D bo się torba nie dopina. No i moje nawilżające kremy..
                      wszzzyyyssssstkie muszą ze mną jechać.

Kompletnie nie umiem się spakować.

Jak jadę na 2-3 dni to nie ma problemu (szczególnie na wyjazdy teamu
                      freestylowego) - wszystko i tylko z metka roxy ;)

A tak.. amok.. muszę jakoś to opanować bo licząc mój brzuch to mnie
                      do samolotu nie wpuszczą z takim obciążeniem :D
                      • disa Re: jak chcesz 22.08.07, 14:35
                        na 14 dni wystarczy Ci 10 bluzek !!
                        Pamiętaj, że bierzesz też sukienki (bierzesz?)

na krete można chyba mieć tylko 18kilo + z 6podrecznego -ale musisz sprawdzić (nie byłam jeszcze na krecie to nie wiem)
                        • eary Re: jak chcesz 22.08.07, 14:49
                          Bierzesz! Kupiłam nawet 3 na tą okazję (to sukces bo nie chodze w
                          sukienkach-jakoś mi glupio jak mam na sobie tylko jeden element
                          garderoby ;) )

10 bluzek?! 10???? nie no.. Disa.. 10?!?!?!?! oj bedzie cięzko....

PS moj wychował się w grecji i ma obsesje zeby mi ją całą pokazac.
                          • disa Re: jak chcesz 22.08.07, 15:21
                            pamiętaj, że TAM TEŻ SA SKLEPY ;]

niech Ci będzie 12 bluzek ;]p szkoda bać więcej bo wezmiesz nie ubierzesz przywieziesz i bedziesz musiala wyprac - patrz ile roboty ;d
                            • eary Re: jak chcesz 22.08.07, 15:45
                              u... słuszna uwaga :D

Poza tym jak zabraknie to wtedy będę BARDZO potrzebowała.. hmmmm
                              przebiegły plan.. nie powiem.. ale może się skończyć nadbagażem w
                              drodze powrotnej hahahaha.
                              • disa Re: jak chcesz 22.08.07, 15:48
                                Lepiej w drodze powrotnej... niz w obie ;D
                                Przypuszczam, że tam teraz fajne PRZECENY a jak on w Grecji wychowany to zna znakomite sklepy NIE DLA TURYSTOW ;]

Ja mysle, że 5 bluzeczek wystarczy ;D
                                • eary Re: jak chcesz 22.08.07, 16:13
                                  Czy wy żeście sie zmówili czy jak?!

To samo mi tłumaczy cholera.. nie ufam..

Moje pierwsze pytanie było: a czy na Krecie są jakieś sklepy bo nie
                                  wiem ile kieszonkowego :D
                                  Troche sie załamał bo akurat o akropolu opowiadał.. hihi
                                  • disa Re: jak chcesz 22.08.07, 16:18
                                    ;]
                                    ufaj, ufaj ;]

ja wnikam w umysły ludzkie to dlatego ;] a nie, że się dogadalismy ;]
      • mmkl Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 14:06
        Z tego co widziałam na zdjęciach, to masz bardzo ładne włosy. Pani na zdjęciu
        prezentuje moim zdaniem włosy cienke i rzadkie, skręcone i spuszone, podpięte w
        jakiś sposób, a nie ścięte jakoś wyjątkowo.
        Jeżeli chcesz na specjalną okazję mieć loki, to weź od mamy, babci, cioci starą
        lokówkę. Stare lokówki mają to do siebie, że nagrzewają się do wysokiej
        temperatury. Nie ma opcji by Ci się nie skręciły:)

A na co dzień - nie myślałaś o włosach krótszych, do pół szyi?

powodzenia
        • eary Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 14:25
          Do pół szyi to też średni pomysł...
          Nie wyglądam w tkaich dobrze.. Są ciężkie i uwierz mi nawet kręcenie
          całą noc na papiloty daje 2h efekt :D

Na studniówkę pani probowała mi upiąć koka z pokręconych włosów- 4h
          roboty. 3h przetrwał- potem zaczęły wyskakiwać wsuwki... ;)
          Dziękuje za komplemet ale czuje sie z nimi jak z płachtą na głowie.
          Wycieniować musze czy cos..

PS tyle ze jak mialam wycieniowane to nie moglam sie doczekac jak mi
          sie wyrownaja i odrosna :D
          • asidoo Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 14:35
            Eary, ty masz taki gatunek włosów jak ja. Są dwie opcje - długie, proste jak
            masz teraz lub mocne wycieniowanie, co przy takim gąszczu na głowie wygląda
            super. Warunek - używać wosku na końcówki.
            Moja fryzjerka strzyże mnie 1,5 h :( żebym wyglądała jak człowiek.
            Przy twojej urodzie dużo fryzur pasuje, ale nie mogą być za blisko głowy. Ta
            pokazana przez ciebie fryzura nie wyjdzie z takiego rodzaju włosów. Końcówki się
            opuszczą na 100%
            • eary Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 14:46
              no... w sumie wiem.. ale tak po cichu mam nadzieje.. :(

Zobaczymy co fryzjerka disowa mi poradzi. Musze jeszcze pamietac ze
              fryzura nie moze wymagac za duzo czasu. Glupio noworodkowi tlumaczyc
              zeby poczekal bo mamusia przez pol godziny musi teraz wlosy
              ukladac ;)
              • disa Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 15:29
                spoko bez paniki ;D
                Ja bym nie szła do fryzjerki ktora zrobi mnie na bostwo, a pozniej MECZ SIE W DOMU zeby wygladac jak czlowiek ;D
                za leniwa jestem :D
                włosy maja układac sie SAME ;] i Ona tak obcina ;]
                • eary Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 15:46
                  jesoooo Disa ozłoce cie jak to bedzie fryzjer IDEALNY..

Już się cieszę na piątek.

BTW to moja pierwsza "umawiana" wizyta chyba od 5 lat. jak coś chce
                  to chodze w tym dniu co mi sie zachce tak długo aż ktoś mnie obetnie.
                  • disa Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 15:49
                    ;]

bedzie bosko ;] zobaczysz ;]
                  • mmkl Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 17:53
                    wtedy ta Pani nie opędzi się od klientek:)
          • escritora Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 14:55
            eary napisał(a):

>
            > Na studniówkę pani probowała mi upiąć koka z pokręconych włosów- 4h
            > roboty. 3h przetrwał- potem zaczęły wyskakiwać wsuwki... ;)
            > Dziękuje za komplemet ale czuje sie z nimi jak z płachtą na głowie.
            > Wycieniować musze czy cos..

raz w życiu postanowiłam sprawić sobie koka (wesele przyjaciółki, całe lata
            świetlne temu). całą noc spałam na wałkach (a dodam, że włosy do ramion, ilość
            odpowiednia dla co najmniej czterech osób), dwie godziny fryzjerka się
            mordowała, wykorzystała ponad 40 wsuwek... a i tak kok mi się rozpadał, wsuwki
            wyskakiwały, kudły opadły... porażka. to była pierwsza i ostatnia próba kręcenia
            włosów. już nie katuję moich drutów.
            teraz mam z nimi spokój - idealnie dobrana fryzura, świetne cięcie. już nikt mi
            nie mówi, patrząc na moje włosy, żebym zdjęła kask z głowy albo zsunęła kaptur ;)
            • alela1 Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 15:00
              Disa pls. daj mi adres Twojego fryzjera. ja chodze do Franck Provost
              ale zdzieraja niezle a wlosy zniszczone po tych balejazach.
              Ile placisz za kolor ?
              • alela1 Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 15:03

jesli chodzi szerokie spodnie to ja sobie kupilam wczoraj w Zarze
                granatowe poszerzane w kant dzinsy biodrowki, super. Podwijane i
                niestety jak to Zara musze je skrocic ale na Twoje dlugie nogi Zara
                jest OK;-)
                • eary Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 15:06
                  Gdzieś wyżej Disa dała namiar na Ally.

Co do Provosta- UCIEKAJ! To jest McDonalds pod "fhoucuskim
                  szyyldemm" ;)

• alela1 Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 15:06

a jaki tam jest adres?
                    • eary Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 15:09
                      Widok 19 nad apteką :)
                    • alela1 Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 15:09
                      wiem ale wyprobowalam juz cala dzielnice Mokotow i Wilanow i zawsze
                      jestem w 80% zadowolona nigdy na 100%
                      • alela1 Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 15:14

w morde to w samym centrum,gdzie ja tam zaparkuje:-(
                        Moze polecicie kogos Mokotow, wilanow???
                        • disa Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 15:23
                          tam jest obok parking i się dogadasz z Panem za 5zł zostawisz samochod zaraz pod klatką na strzezonym ;]

nie panikuj ;]
                          wiadomo, że jak juz Disa to IDEALNIE ;]
                          • alela1 Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 15:36

• disa Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 15:41
                              dasz rade ;D
                            • eary Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 15:47
                              A co? Czołgiem dowodzisz?! :D
                              • alela1 Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 16:07

no prawie a ponadto nie wyczuwam odleglosci i nic nie widze z tego
                                czolgu tam na dole:-)
                                • eary Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 16:15
                                  eee.. to powinnaś jak moja koleżanka- posiadaczka Range
                                  Rovera "jestem dużo spokojniejsza od kiedy nie muszę patrzeć w dół
                                  ani na boki- wywołuje reakcje lękowe u innych kierowców i
                                  uciekają :D "
                                  • alela1 Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 16:18

w centrum handlowym daje rade gorzej w centrum miasta na parkingach
                                    przy Marszalkowskiej. Chyba na te okazje do fryzjera przyjade
                                    mniejszym czolgiem:-)
                                    • alela1 Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 16:19
                                      a Ty daj zaraz znac w piatek czy fajna ta fryzjerka, juz sie nie
                                      moge doczekac ale zamierzamdo niej pojsc w polowie wrzesnia, na
                                      razie mam na glowie nieszczesnego Francka-mcdonalda:-)
                                      • eary Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 16:23
                                        Spoko :D Wrzuce jakieś zdjęcionko jeśli nie przeżyje załamania
                                        nerwowego..
                                        chociaż wtedy też wrzuce - co by się jeszcze dodatkowo dobic ;)
                                        • alela1 Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 16:24
                                          a farbujesz czy tylko ciecie?
                                          • eary Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 16:29
                                            nie farbuje włosów już od dawna.. :)

Tylko cięcie
                                  • disa Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 16:19
                                    o dobre... a ja głupia chc mały samochod...
                                    • alela1 Re: OT: pomocy z włosami Disa 22.08.07, 16:22
                                      maly zgrabny wszedzie sie zmiesci, gorzej z polskimi drogami tutaj
                                      polecam czolgi.
                                    • eary o! A to dobre! mam samochod dla ciebie! 22.08.07, 16:27
                                      Aktualnie najbardziej szpanerski samochod Rzymu, florencji i
                                      Paryża :D

www.automoto24.com.pl/moje/news/fiat500_4.jpg
                                      www.autowizja.pl/gfx/news/samochody/fiat_500_6.jpg
                                      www.autowizja.pl/gfx/news/samochody/fiat_500_abarth_1.jpg
                                      Lub w wersji "do paznokci"

oko.fade.pl/images/98045003.jpg
                                      Świetny, cudowny, piękny, kobiecy, szybki i dość drogi- czyli
                                      wszystko co powinien mieć w sobie lanserski samochodzik.

:D
                                      • disa Re: o! A to dobre! mam samochod dla ciebie! 22.08.07, 16:29
                                        no wlasnie DROGI a ja chce TANI bo to moj 1 samochod...... więc nie chce plakać jak mi odpadnie zderzak, zbije swiatlo, czy zedre metr lakieru ;d
                                        • alela1 Re: o! A to dobre! mam samochod dla ciebie! 22.08.07, 16:36
                                          ja zaczynalam od uzywanego japonczyka colta super fajny kobiecy ale
                                          to bylo 5 lat temu (moj pierwszy samochod) potem sie przesiadlam na
                                          francuza co by mi we wlosy wiatr wial wiec wzielam kabrioleta, a od
                                          czasu do czasu pomykam niemcem sluzbowym meza czyt. czolgiem
                                          • alela1 Disa farbowanie 22.08.07, 16:39

Disa juz wyczytalam, ze Twoja fryzjerka fajnie strzyze ale mnie
                                            glownie chodzi o farbowanie ewent. balejaz co by nie niszczyc wlosow
                                            bardzo i zeby fajny odcien blondu dobrala, naturalny.
                                            • disa Re: Disa farbowanie 22.08.07, 16:46
                                              no ja ZAWSZE robie kolorek u niej ;]
                                              z3kolorow balejage +moj czyli 4 mam ;]
                                              a włosy wyprowadziła mi z naprawde ZEPSUTYCH przez drogiego fryzjera ;/ ktory jak mi zrobil balejage to mi jeden kolor - wypadl ;/
                                              zło, zło, zło i agresja ;/

jest swietna, Juz z 4razy zmieniała lokal a ja wiernie tuptam za nia (poprzenosily sie do niej moje Kolezanki ktore potrafily jechac do Wroclawia specjalnie robic wlosy)
                                              • alela1 Re: Disa farbowanie 22.08.07, 16:56

no to super ide do niej!!
                                                • alela1 Re: Disa farbowanie 22.08.07, 17:01
                                                  Disuniu, moja droga ostatnie pytanie z cyklu wlosy, powiedz czy
                                                  trzeba do niej dzwonic z wyprzedzeniem, np. tygodniowym?
                                                  • alela1 Re: Disa farbowanie 22.08.07, 17:03

a i jeszcze jedno , jak tam cenowo ca.?
                                                    • disa Re: Disa farbowanie 22.08.07, 17:05
                                                      cenowo fajnie świetnie robi włosy za rozsądną cene-wręcz tanio.
                                                      Ja zawsze kolo 200zł płace

co do umawiania się - różnie bywa
                                        • eary Re: o! A to dobre! mam samochod dla ciebie! 22.08.07, 16:45
                                          oooo trzeba wiedziec z kim gadać ;)

Ja nie mam SWOJEGO auta- biorę co stoi.. ale ekhm.. muszę być wierna
                                          pewnym włoskim standardom :>
                                          • disa Re: o! A to dobre! mam samochod dla ciebie! 22.08.07, 16:47
                                            ja moge na samochód z 40tyś przeznaczyć - po prostu nie stać mnie na droższy - ale chce wydać mniej bo nie potrzebuje droższego na początek.
                                            • eary Re: o! A to dobre! mam samochod dla ciebie! 22.08.07, 16:51
                                              Disa :D

Porozumiemy się ;) w końcu gwiazda jesteś :D

A na poważnie napisze na maila.
                                            • alela1 Re: o! A to dobre! mam samochod dla ciebie! 22.08.07, 16:57

za 30 dychy mozesz kupic fajny maly uzywany.
                                              • alela1 Re: o! A to dobre! mam samochod dla ciebie! 22.08.07, 16:57

sorry za 30 tys.
          • mmkl Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 17:52
            mojej koleżance 100% proste włosy właśnie taką lokówką zrobiłam fryzurę na
            studniówkę (a nie znam się na tym jakoś szczególnie, tyle co sobie) to jej się
            trzymały aż następnego dnia wstała...stąd ta lokówka mi się przypomniała.

mam nadzieję że uda się fajną fryzurkę wyczarować, koniecznie zamieść fotkę;)
            • mmkl Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 17:56
              u wpakowałam się pod wątek samochodowy:) jak filip z konopii.

Fiat 500 jest słodki, ale jak włoski to Alfa Romeo np. Spyder, to jest autko mrr

za 30tys. można kupić dużo fajnych samochodów, na pewno coś znajdziesz.
              przecież to tak samo jak z butami - musi być ładny i wygodny :D
              • lemon55 Re: OT: pomocy z włosami 23.08.07, 12:06
                A mi się marzy Volkswagen Lupo
                www.dezuinigsteauto.nl/Autotest/Lupo%203L%201.jpg
                Bardzo mało pali
                A jak ma w środku ładnie
                img.otomoto.pl/photos/original/C3/C326/C32695/C3269542_3.jpg
                img.otomoto.pl/photos/original/C3/C327/C32772/C3277293_5.jpg
                • mini_kks Re: OT: pomocy z włosami 23.08.07, 12:25
                  No, to ja się pochwalę moim...

www.salonaut.yoyo.pl/gfx/smart_fortwo.jpg
                  www.engineforall.com/archivio/2006/12/30-smart-fortwo/large-smart-fortwo-01.jpg

Przy takim maluchu będę miała gwarancję, że coś poza kierownicą będę
                  widziała ;)
                  • eary Re: OT: pomocy z włosami 23.08.07, 15:04
                    oooooo lubie smarty!!! :)

Pasuje on do ciebie :> mrrr.. przypominasz mi znajomą ale ona we
                    włoszech teraz siedzi..

PS w nim poza kierownicą pewnie widzisz swiatła :D
                    • mini_kks Re: OT: pomocy z włosami 23.08.07, 15:10
                      Ja malutka to i autko takie. Wszyscy mówią, że niepraktyczne, ale ja
                      już mam rozplanowane: Ja na miejscu kierowcy, obok jakiś zwierzak a
                      chłopak za samochodem :pp Więc idealnie, do tej pory jak dwa razy
                      miałamokazję jechać to za kierownicą jakiegoś CZOŁGU, ile ja się
                      napociłam, żeby i pedały dosięgnąć i nie władować się w coś :D Więc
                      powiedziałam: TYLKO SMART!

Czy ja komukolwiek przypominam SIEBIE SAMĄ?
              • eary Spider :D 23.08.07, 15:02
                mimo wszelkich skojarzeń nazwa tej Alfy pochodzi od Speedu ;)
                Spidowe auto a nie od pająka- jak przeszło taką ewolucje.. eee nie
                wiem :D ale do ślubu jechałam piękną niebieską spiderką! czaaaaad
      • foamclene Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 20:36
        takie aldne proste wlosy bedzie krecic :)
        jak sie ma takie to tzreba wykorzytsac ich urok i zrobic sobie
        sliczna fryzurke z grzywka :) a reszta prezyciueta na rono zadnych
        fal i wykretasow ;)
        • clockwork.orange Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 20:41
          jestem tego samego zdania.
          gdyby tak moje niezrownowazone fale zechcialy sie ukladac gladko i
          rowno, bylabym wniebowzieta i nie robilabym z nimi nic.
        • foamclene Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 20:43
          www.lovekrowe.pl/img/4_.jpg
          www.theage.com.au/ffximage/2004/05/06/naomi_campbell,0.jpg
          www.leninimports.com/penelope_cruz_gallery_17.jpg
          • clockwork.orange Re: OT: pomocy z włosami 22.08.07, 20:55
            tak, takie fryzury zawsze byly moim marzeniem.

swego czasu mialam nawet calkiem zgrabna grzywke, ktora katowalam
            codziennie prostownica...niestety wystarczyla odrobina wilgoci w
            powietrzu, zeby cudowna grzywka kleopatry zmienila sie we frywolne
            fale. przestalam w koncu walczyc z podla natura, ale nadal zazdrosc
            mnie zzera na widok prostych, gladkich wlosow:)
            • bgoralska1972 chetnie bym sie wymieniła włosami 23.08.07, 00:49
              Ja nie wiem co to prostownica :)
        • eary foam 23.08.07, 09:54
          Foam nie denerwuj mnie, bo jak cię dorwę gdzieś w ciemnym zakamarku
          to cie oskalpuje :>
          Takie włośy jak ty masz zawsze chciałam mieć i PIEGI! :D

No ale.. takie fryzury jak proponujesz to ja mam całe życie.. i mam
          już szczerze dość. Poza tym teraz z grzywką wyglądam jak PYZUNIA ;D
          • asidoo Re: foam 23.08.07, 11:00
            Eary, pyzunią się nie martw, bo prawie każda w ciąży jest pyzata!
            Zaraz ci wyślę na priv moją ciążową metamorfozę :)
            • eary Re: foam 23.08.07, 11:43
              ale na eary@o2.pl

pocztowa poczta mi od dawna nie dziala :(

może mnie zainspirujesz :D
              • asidoo Re: foam 23.08.07, 12:03
                Nie Eary, nie zainspiruję, bo chodzę cały czas w kapeluszu i mojej fryzury nie
                widać. Poza tym inne mamy twarze. Ja jestem osobą z małym nosem i szerszą twarzą.
                Chodziło mi o pokazanie, jaką można stać się pyzą.
                Już wysłałam ci na o2.
          • foamclene Re: foam 23.08.07, 12:10
            a tam goopoty opowiadasz o pyzuni... :)
            grzywka nadaje charakteru
            wyglada doskonale przy ciemnych wlosach
            i wogole
            druciaka sobie mozes zawsze zrobic lokowka cyz walkiem z gabki ;)
            • eary Re: foam 23.08.07, 14:05
              A gdzie tam! :D po 2h są znowu proste.

Ale zmusiłaś mnie do przejrzenia ponownie starych zdjęć.. noooo
              dooobraaa.. jak nic kreatywnego i praktycznego nie wymysle pewnie
              obetne znowu grzywke (a za kazdym razem obiecuej sobie ze teraz to
              juz zapuszczam).

• maxxt Re: OT: pomocy z włosami 23.08.07, 11:55
        przede wszystkim sciac.to oczywiscie rzecz gustu ale dla mnie długie cienkie
        włosy wygladaja fatalnie- nie wazne u jakiego stylisty cieniowane i farbowane.
        trudno. dodatkowo- i nie pisze tego złośliwie lecz aby przestrzec- po urodzeniu
        dziecka na 90% zaczną ci sie sypac.
        wg mnie masz mało kłopotliwy owal twarzy, nos tez chyba z gatunku standardowych
        o ile dobrze kojarze weselne fotki- zatem dobry fryzjer bez trudu dobierze cos
        fajnego.
        • asidoo Re: OT: pomocy z włosami 23.08.07, 12:00
          Bzdura z sypaniem włosów po porodzie. W mojej rodzinie żadnej kobiecie się to
          nie przytrafiło.
          • maxxt Re: OT: pomocy z włosami 23.08.07, 12:10
            to nalezycie do wyjatków- które - owszem sa. wiele kobiet ten problem jednak
            dotyka i to bolesnie (przejrzyj sobie fora e-mam i rozpaczliwe posty typy
            "łysieje!"). nie jest naturalnie powiedziane ze włoasy zaczna autorce wypadac
            ale jest duze prawdopodobienstwo. a ze ma cienkie- to bedzie dramat.
            • maxxt a poza tym 23.08.07, 12:12
              świetna naprawde argumentacja- "bzdury, bo mnie nie wypadły". tak samo moge
              stwierdzić "bzdura, czerwone baleriny nie istnieja. ani ja ani zadna kobieta w
              mej rodzinie ich nie ma."
              • eary maxxt 23.08.07, 14:15
                ale ja nie mam cienkich włosów :D

Wręcz przeciwnie.. możesz sobie supełki na nich robić a i tak się
                rozplączą.

Mam grube i bardzo proste włosy.

Wypadaniem się nie martwie- tyle rzeczy ile mogło je osłabić.. ech..
                ale nie osłabiło :) Mam genetycznie silne włosy- płace za to brakiem
                możliwości wpływania na ich kształt
                • komyszka Re: maxxt 23.08.07, 14:20
                  to bardzo przepraszam za pomyłke:p po prostu takie odniosłam wrazenie ogladajac
                  zdjecia z weseliska!
                  • eary Re: maxxt 23.08.07, 15:00
                    spoko- tam to było jak po złości- włosy miały lekko być pofalowane,
                    ale spadł deszcz, była wilgoć i było SIANO! :D
              • disa Moje nowe kłaki ;] 23.08.07, 15:46
                TAAAAAA DAAAAAAAAAAAAA

i165.photobucket.com/albums/u79/disol/klaki.jpg
                i165.photobucket.com/albums/u79/disol/klaki1.jpg
                ZROBIONE GODZINE TEMU ;]
                • eary Re: Moje nowe kłaki ;] 23.08.07, 16:08
                  ooooo niezle.. dlugie już masz.. kurka powiedzialam ze tylko ciecie
                  a gdyby tak jeszcze cos im zrobic?? jakis kolor?? :D

Nawet szybko poszło wam dziewczyny ;)

• clockwork.orange Re: Moje nowe kłaki ;] 24.08.07, 09:57
                  same wlosy bardzo ladne- zadbane, zdrowe i blyszczace. natomiast
                  kolor absolutnie mi sie nie podoba, nie znosze balejazy a juz
                  odcieni blondu z rudosciami szczegolnie.
      • disa :( 23.08.07, 16:03
        wszyscy pewnie w drodze do domu, a ja sie chcialam pochwalic wlosami :(
        • eary Re: :( 23.08.07, 16:09
          no w morde dziewczyno przecie pisze! fajne :> lśniące!

I niektórzy dopiero ZACZYNAJĄ pracę hihihihi
          • kc_mc Re: :( 23.08.07, 16:29
            Fajne fajne, kolor mi sie podoba :)
            A wlosy jak blyszcza, nie powiem jak co ... :P :)))))
            Ale to pozytywnie jak najbardziej :)
            • martusia67 Re: :( 23.08.07, 17:12
              Bardzo łądnie wygladasz :)))
              Włosy pieknie błyszcza, tez tak chce...
              • kc_mc Re: :( 23.08.07, 17:31
                Marta kiedy masz rozmowe ?
                Trzymamy kciuki !
                :)))
                • martusia67 Re: :( 23.08.07, 17:44
                  kc_mc napisała:

> Marta kiedy masz rozmowe ?
                  > Trzymamy kciuki !
                  > :)))

Miałam dzis o 10 :)))
                  Poszło chyba dobrze, bo o 16 zadzwonili aby zaprosic mnie na kolejna
                  rozmowe :))) tym razem z kims wyżej :) ide na nia w poniedziałek na
                  12 :)
                  w co ja sie ubiore??? moze tym razem spódniczka :)
              • disa aaaaaaaaaaa 23.08.07, 18:33
                włosy sa bez jedwabiu itd ;]
                po prostu umyte i uczesane
                bez nablyszczaczy ;]

Alli mi wlosy juz prowadzi jakis czas i dzieki jej zabiegom sie tak wzmocnily i rozblysly ;]
        • foamclene natchnelyscie mnie :) tez sobie lep ufarbuje... 23.08.07, 17:35
          wieczorem zrobie sie na miedziano
          i pewnie nic nie bedzie widac ;)
          • karmelek4 Absolutnie nie zmieniaj swojej fryzury! 23.08.07, 17:58
            Jest świetna- kolorek cudowny!
            Ta laska z linka, ktore wkleiłaś ma cieniutkie i lichuteńkie te
            włosy i w ogóle JAKIM CUDEM wpadłaś na pomysł zeby sobie coś TAKIEGO
            zafundować? Nieeeeee...!

Ja też mam włosy druty /długie do połowy pleców/- i wiem, że takim
            druciakom(ą) nic nie pomoże!

Ciesz sie, ze masz geste włosy..po porodzie "trochę" Ci wypadnie!

Pozdrawiam i kategorycznie nowej fryzurze mówię NIE!
            • eary Re: Absolutnie nie zmieniaj swojej fryzury! 23.08.07, 18:37
              yyy... mmmm... dziekuje w imieniu nie wiem kogo :)

Bo jakby do mnie, ale nie do mnie bo do foam (ktora też jest
              świetna) lub do kolorku Disy (ktora też jest świetna).. i yyy...
              dziękuje w imieniu ogółu :D
              • karmelek4 eary..do Ciebie pisałam... 23.08.07, 18:43
              • foamclene Re: Absolutnie nie zmieniaj swojej fryzury! 23.08.07, 18:45
                bez watpienia do Ciebie :)
                trudno powiedziec o mnie ze mam fryzure :)))))))
                ja po prostu mam wlosy nic wiecej
                kiedys mialm fryzure :) jak znajde to wkleje bedzie polewka
              • karmelek4 do Ciebie eary pisałam... 23.08.07, 18:47
                Nie wiem, jaki kolor włosów ma disa /wiem natomist, ze ja mam
                aktualnie świra na pumckie opalizującego popielatego jasnego
                brązu..czy jakos tak/.

Foam jest klasycznie ruda...ja byłam 10 lat farbowana /od czerwieni
                poprzez rubin skonczywszy na miedzi/i na chwile obecną mam wstręt do
                rudego koloru /co nie zmienia fakt, ze foam wygląda w nim
                zjawiskowo/.

Pozdrawiam:)
                • karmelek4 Foam nie zaczynaj... 23.08.07, 18:52
                  Ja miałam tzw. grzybka..ktos pamięta jak wyglądało to cudo?!!

Miałam też długą grzywkę, którą zaczesywałam do góry a' la
                  wela..jezzzusss..../mam jeszcze stary dowód osobisty..i własnie
                  to "urocze" zdjecie z welą na czubie.../
                  • foamclene Re: Foam nie zaczynaj... 23.08.07, 19:49
                    ja miaalm kopernika z grzywka...
                    a potem wycieniowane na niewiem co ;) w kazdym razie choidzilam w
                    czapce

a jakis czas w liceum mialam grzywke alfa :)
                • disa Re: do Ciebie eary pisałam... 23.08.07, 18:56
                  Moj kolor ;]

i165.photobucket.com/albums/u79/disol/klaki1.jpg
                  • karmelek4 disa:) 23.08.07, 19:11
                    Ach juz przypominam sobie, ze pisałaś kiedyś, że uwielbiasz
                    balajaże /tak się to chyba pisze/.

Wlosy pięknie błyszczą!

PS. Jesteś b. podobna do mojej koleżanki...Masz na Śląsku sobowtóra:)
                    • disa Re: disa:) 23.08.07, 19:16
                      o jak fajnie jest mnie ladnej wiecej ;D

hehehee
                      • alela1 Re: disa:) 24.08.07, 09:13

fajne masz te klaki, ciekawa jestem czy Alli zrobi mi tez takie
                        blyszczace z mojego matowego blondu, juz sie nie moge doczekac jakie
                        odcienie mi zaproponuje:-)))
                        • disa Re: disa:) 24.08.07, 11:10
                          kiedy idziesz?
                  • foamclene Re: do Ciebie eary pisałam... 23.08.07, 19:50
                    Ty to masz wyzsza szkole jazdy na glowie :)
                    tricolor :)
                    ja sama sobie musz eradizc w ciasnej lazience z chna z miski
                    bleeeeee... wszytsko potem jest w tej kupie
                    • disa Re: do Ciebie eary pisałam... 23.08.07, 19:52
                      nie musisz.. mozesz isc do Alli ;]
                      ja "pazur" jestem wiec moja fryzjerka droga nie jest ;]
                      • foamclene Re: do Ciebie eary pisałam... 23.08.07, 20:13
                        :) juz nalozylam
                        jak sie nie uda pojde do Alli
                        :) moze cos zrobi z druciakiem
                • lemon55 Re: do Ciebie eary pisałam... 23.08.07, 18:57
                  A jak wygląda taki brąz, o którym piszesz? Masz może jakieś zdjęcia?
                • lemon55 Do karmelek4 23.08.07, 18:58
                  karmelek4 napisała:

> Nie wiem, jaki kolor włosów ma disa /wiem natomist, ze ja mam
                  > aktualnie świra na pumckie opalizującego popielatego jasnego
                  > brązu..czy jakos tak/.
                  >

A jak wygląda taki brąz, o którym piszesz? Masz może jakieś zdjęcia?
                • eary Re: do Ciebie eary pisałam... 24.08.07, 15:42
                  jest mi szalenie milo a z tego co sie dowiedzialam to moj kolor
                  wlosow to.... ciemny blond.. :D
                  • emii77 Re: do Ciebie eary pisałam... 24.08.07, 15:50
                    masz juz nowa fryzurke?
                    • eary Re: do Ciebie eary pisałam... 24.08.07, 15:56
                      ide o 17.30 :>

juz się doczekac nie moge...
                      • emii77 Re: do Ciebie eary pisałam... 24.08.07, 16:02
                        koniecznie pochwal sie jak wrocisz...czekamy :)
                        • disa Re: do Ciebie eary pisałam... 24.08.07, 19:24
                          caly czas sie gapilam ;]
                          i musze powiedziec, że zarówno przed jak i po było całkiem fajnie ;]
      • karmelek4 Prosze bardzo: 23.08.07, 19:08
        kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/5,48635,2572361.html?i=5

Są osoby, które twierdzą, że to jest ciemny opalizujacy popielaty
        blond /a ja nie wiem jaka jest różnica pomiędzy ciemnym popielatym
        blondem a jasnym popielatym brązem/.

Jak już "wydobędę u siebie ten kolor na pewno sie pochwalę:)

• disa Re: Prosze bardzo: 23.08.07, 19:17
          ja widze popielaty braz ;]
        • lemon55 Re: Prosze bardzo: 23.08.07, 19:38
          Śliczny ten kolor, ale nie dla mnie :(
        • foamclene Re: Prosze bardzo: 23.08.07, 19:51
          mam te fotke sciagnieta jako wymarzona fryzure :)
        • mini_kks !!! 23.08.07, 20:21
          Karmelek, już wiem, jak będzie wyglądać moja następna fryzura.
          Niestety, bez koloru, bo nie mam cierpliwości do farbowania (do tej
          pory miałam tylko raz).

Dzięki!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka