jolena 31.12.07, 15:16 Co powinna założyć kobieta do filharmonii????? Obowiązuje strój wieczorowy - tak mi się wydaje. Suknia? Długa, krótka.... itp... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podstarzaly Re: filharmonia 31.12.07, 16:25 Obawiam się, że wyobrażenia (na przykład moje) jak być powinno różnią się zasadniczo od praktyki. Powinien być to ubiór elegancki, ale raczej nie balowy. Zbyt ekstrawagancki, zbyt strojny - będzie przede wszystkim krępujący dla posiadaczki, która może się poczuć jak rajski ptak w stadzie wróbli. Ważną kwestią jest też wiek tej kobiety. Nastolatka w ciężkiej sukni i takimże makijażu, na obcasach, na których nie umie chodzić, z torebką od Hermès'a i etolą z lisa wygląda humorystycznie, a nie elegancko. Podobnie starsza pani w mini, krzykliwych kolorach i na koturnach (patrz Google: "dzidzia piernik"). I chyba rzecz najważniejsza: własne samopoczucie. Osoba, która ma na sobie strój, który jej samej odpowiada, wygląda jak w przebraniu. Długość, to czy suknia czy spódnica, czy - o tempora! o mores! - spodnie to już sprawa drugorzędna. A praktyka: dżinsy spotyka się często. PS. Rozumiem, że pytanie NIE dotyczyło wieczoru sylwestrowego. Gdyby jednak: jek na bal, pozostałe uwagi bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: filharmonia 31.12.07, 20:44 Podobnie starsza pani w > mini, krzykliwych kolorach i na koturnach (patrz Google: "dzidzia piernik"). o kurcze, to wypisz wymaluj ja :P Odpowiedz Link Zgłoś
kartonowy_swiat Re: filharmonia 31.12.07, 16:40 Np. tak: img217.imageshack.us/my.php?image=89512759pq7.jpg img217.imageshack.us/my.php?image=70295097kw2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: filharmonia 31.12.07, 20:45 dluga suknia o prostym kroju, najlepiej czarna lub w innym ciemnym kolorze, moze miec ogromny dekolt i nie miec rekawow Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: filharmonia 01.01.08, 01:20 spodnium, kostium, elegancka suknia. Odpowiedz Link Zgłoś