zuza0107 08.09.08, 22:23 Moja szafa już nie pomieści więcej. Chcę pozbyć sie części ubrań ale nie chcę ich wyrzucać. Co robicie z nadmiarem. Sprzedajecie? Oddajecie? Wyrzucacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renatka_1 Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 08.09.08, 22:50 kupuje nowa szafe:p Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 08.09.08, 23:00 Oddaję młodszej siostrze, wynoszę na strych (na powrót mody czekam:)) lub wrzucam do kontenera Caritas. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 08.09.08, 23:10 Tak na marginesie, umowa Caritas z firma bedaca wlascicielem tych kontenerow skonczyla sie i cala kasa ze sprzedazy tych ubran ( bo one nie trafiaja do potrzebujach, tylko na sprzedaz, pieniadze z tego trafialy do Caritas) teraz trafiaja tylko do firmy od kontenerow. Ja ubrania oddaje znajomym, mam kilka osob, ktore zawsze sie z nich ciesza. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 09.09.08, 10:13 No to się dowiedziałam:/! Nie miałam pojęcia! Choć muszę przyznać, że się nad dalszą drogą tych ciuchów zastanawiałam... Skoro one są dalej sprzedawane to pozostaje pytanie: komu? Nie wrzucam do kontenerów ciuchów podartych/poplamionych itp. (ostatnio podczas upychania moich rzeczy mym oczom ukazał się czarny od brudu stanik - a fe!), ale na trafienie do SH są one jednak zbyt zniszczone... Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 08.09.08, 23:18 do komisu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mili_vanili Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 08.09.08, 23:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=12345166&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=19801221&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=79081047&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=58614040&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 09.09.08, 01:02 Oddaje rodzinie i znajomym a jak nikt nie chce to do przekazuje bezpośrednio do rak pani co prowadzi charity shop. (Oxfam czy Cancer Society) W polsce to pewnie PCK przyjmuje. Hmm... slyszalam ze te kontenery jakas firma przejela- wiec moze zamiast do kontenera to bezposrednio do siedziby pck w swoim miescie sie przejechac? __________________________________________ moja ostatnia muzyczna fascynacja www.youtube.com/watch?v=XGV8xCkpXjE Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 09.09.08, 10:18 nie mam zalegajacych ubrań :-) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 09.09.08, 10:21 wrzucam do kontenerów na ciuchy, nie interesuje mnie co się z nimi dalej dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 09.09.08, 11:20 z tymi kontenerami to nie radze...potem przerabiają te ciuchy na szmaty:/ Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 09.09.08, 11:22 Oddaje siostrze i koleżankom. Odpowiedz Link Zgłoś
barbie09.07 Re: mam ten sam problem 09.09.08, 12:00 mam ten sam problem :( nosze rozmiar s a w rodzinie wszyscy grubsi, więc nie ma komu dać.Rzeczy kupuję drogie więc szkoda do kontenera wrzucić. A już zupełnym ewenementem sa buty. Mam kilka par, nowiutkich ani razu nie noszonych i już ich nie ubiorę, bo maja wysokie obcasy mocno, a ja już na takich nie chcę chodzić. Mam 10- miesięczną córcię i niebawem planuje drugą dzidzię. A mam na wysokich obcasach i sandały i kozaki. Sprzedałabym je znacznie taniej komuś najchętniej, ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Nie chodzi nawet o pieniądze ale o to ,że te buty zajmują mi miejsce w szafie, bo sa jeszcze w kartonach :((( Odpowiedz Link Zgłoś
awdotia.romanowna Re: mam ten sam problem 09.09.08, 13:48 Też mam takie rzeczy, których żal trzymać, jeszcze większy żal je wyrzucić (obdarowanie rodziny nie wchodzi w grę, bo jestem najdrobniejsza). Teoretycznie istnieją portale internetowe na których można wystawiać używane ubrania (i nie tylko), nieodpłatnie. Już kilka razy zabierałam się do tej zabawy, ale jakoś nie wyszło... Korzystał ktoś np. z tego? naszaszafa.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: mam ten sam problem 09.09.08, 13:50 Moze sprzedaj buty na Allegro:-) Odpowiedz Link Zgłoś
barbie09.07 Re: mam ten sam problem 09.09.08, 22:21 w moim mieście nie ma czegoś takiego jak komis ubraniowy ani butowy :( Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: mam ten sam problem 10.09.08, 20:07 sprzedaj na allegro - najtrudniejszy jest zawsze pierwszy raz:) Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkam73 jaki rozmiar? Jeśli 36/37/38 to poproszę o zdjęcia 10.10.08, 15:20 na adres: chylamon@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 09.09.08, 12:26 Oddaje do Oxfamu, takie pck, ale tez wyrzucam. Czasami sa to niezle rzeczy i troche mi zal, ze nie mam komu oddac. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 09.09.08, 20:33 oddaję do Domu Samotnej Matki, ostatnio pojechałam z 6 worami po 60 litrów każdy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 09.09.08, 20:43 sprzedaję, oddaję, nie wyrzucam Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee32 Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 09.09.08, 22:33 Jedna szafa?? To co ty chcesz wzrzucac ;-) Generalnie sie ciezko z ciuchami rozstaje, ale troche ostatnio odsprzedalam na ebaju ciuchow, ksiazek i bizuterii,(calkiem fajna sumka, od razu ja oczywiscie przepuscialam na ebaju u ukochanego sprzedawcy hehe), troche oddaje do charity, troche wyrzucam.. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 10.09.08, 21:17 wyrzucam. Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 10.09.08, 21:22 powiekszam garderobe Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 10.09.08, 22:06 Daję mamie, a mama córkom koleżanek o kilka lat młodszych ode mnie. Przeciętnie raz na parę lat robię taką "akcję', bo mam małą szafę i nie mam gdzie wkładać nowych rzeczy, a i przy okazji kogos poratuję w miare możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
foamdeane Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 12.09.08, 08:09 Wystawiam przed dom zawsze ktos wezmie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 11.09.08, 10:57 wywalam do kontenera na odziez(wiem ze juz nie pck)albo oddaje komus kto tych ciuchow potrzebuje.w warszawie jest taki coiucholand gdzie mozna oddac takie ciuchy i one trafia do potrzebujących Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 11.09.08, 11:26 w warszawie jest taki coiucholand gdzie mozna oddac takie > ciuchy i one trafia do potrzebujących ?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 18.09.08, 11:34 cpo.org.pl/rodzinarodzinie/ciuchland// Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 11.09.08, 11:32 szukam dla nich nowej szafy hłe hłe :PP Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 11.09.08, 15:40 sprzedaję na allegro i natychmiast za tą kasę kupuję nastepne, więc miejsca w szafie nie przybywa, ale jak się smieje mój mąż, przynajmniej sama się finansuję i nie robie dziur w budzecie domowym:) w miesiącu srednio sprzedaję rzeczy za 400 pln, więc kupuje potem co mi się podoba i nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_ola Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 17.09.08, 23:57 to ja polecam wszystkim akcję "Przejrzyj szafę"!!!!!!!! - giełda ciuchów i biżuterii "coś co znudziło Ciebie, innych może zachwycić. Przejrzyj szafę i przyjdź do UFY by wymienić się ubraniami i biżuterią (...)" www.u-f-a.pl/przejrzyj_szafe.html w Warszawie, już w tę sobotę (20.09.2009)!!! UFA Warszawa, Marszałkowska 3/5 tuż obok pl. Unii Lubelskiej, naprzeciw Teatru Rozmaitości (wejście od strony przystanku tramwajowego "Plac Unii Lubelskiej 06") I piętro (lokal UFA dzieli z Fundacją Równości) Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 18.09.08, 01:04 a) oddaje kuzynkom b) wrzucam do pojemnika Caritas c) rzeczy wybitne (np super torebki) przechowuje dla córek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 18.09.08, 11:23 Co robię nadmiarem ciuchów w których już nie chodzę?....jeśli mam komu dać to daję, część wyprzedaję na allegro..... Odpowiedz Link Zgłoś
zielona-karuzela Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 18.09.08, 15:31 oddaje dla znajomych,sprzedaje na allegro część oddaje biednym, zniszczone wyrzucam lub przeznaczam na ścierki :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: Co robicie z zalegajacymi ubraniami?? 18.09.08, 18:27 układam ładnie, bo zwykle są poskładane byla jak. Albo wynoszę to co w czym aktualnie mam ochoty chodzić na strych. A potem np. po 2 latach przynoszę i robię sobię miłą niespodziankę, że nie muszę kupować swetra do spodni bo mam już. Odpowiedz Link Zgłoś