elphina 06.05.09, 01:02 www.suknieparis.pl/wieczorowe.php druga w piątym rzędzie. Tylko czy nie za skromna jak na własny ślub? Cywilny oczywiście. Jaki osąd? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota77 Re: Śliczna sukienka... 06.05.09, 01:08 Moim zdaniem ladna. Dlaczego mialaby byc strojniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
elphina Re: Śliczna sukienka... 06.05.09, 01:41 Podoba mi się bardzo.. Tylko musiałabym ją uszyć-wlaściwie krawcowa. Nie wiem też czy będę w niej dobrze wyglądać bo nie mam takiej talii jak modelka. Do tego ciemne wlosy i oczy, śniada cera. 175 cm wzrostu, trochę bioder :) i biust konkretne C. Z modą średnio się lubimy :) ( mam raczej swoje wymysły) i nie wiem jakie buty. A ten ślub miałby być na początku sierpnia. Dzięki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
elphina Re: Śliczna sukienka... 06.05.09, 02:14 I jeszcze jedno.. Jeśli zdecydowałabym się aby uszyła mi ją krawcowa to czy ona sama będzie wiedziała jaki materiał będzie najlepszy? Czy będę musiala jasno powiedzieć? Może Wy potraficie powiedzieć z czego najlepiej szyć? Odpowiedz Link Zgłoś
anjazzielonego Re: Śliczna sukienka... 06.05.09, 09:30 Pokaż zdjęcie krawcowej, doradzi w doborze materiału, wg mnie super by wyglądała tak: na spód (czyli jako podszewka) satyna z lycrą, a na wierzch np. szyfon. wtedy sukienka będzie lekka, zwiewna, idealna na ślub; skromna, ale z wielką klasą. Na pewno będziesz dobrze wyglądała - jesteś wysoka, masz duży biust; biodra ładnie zatuszuje dół sukienki szyty ze skosa (ze skosu? cholera jak to się odmienia?), do tego długość do kolan lub ciut za, plus obcas. Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Śliczna sukienka... 06.05.09, 10:19 chodzi o ta rozowa (ktora jest de facto pierwsza, bo przedstawiona na 2 pierwszych fotkach) czy o bordowa? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.ko Re: Śliczna sukienka... 06.05.09, 10:37 śliczna jest :) sama z chęcią poszłabym w takiej sukience. potem będziesz mogła wykorzystać ją jeszcze na jakąś inna okazję. same plusy;) Odpowiedz Link Zgłoś
ding_yun Re: Śliczna sukienka... 06.05.09, 11:58 Piękna i elegancka sukienka, na ślub cywilny jak najbardziej odpowiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: Śliczna sukienka... 06.05.09, 15:41 a w sprawie butow - ja bym zalozyla jakies delikatne sandalki srebrne lub zlote na obcasie. moglyby byc nawet plaskie jesli pan mlody nie za wysoki Odpowiedz Link Zgłoś
mary.2 Re: Śliczna sukienka... 06.05.09, 15:46 sukienka ładna i moim zdaniem pasuje również na ślub cywilny Odpowiedz Link Zgłoś
elphina Re: Śliczna sukienka... 07.05.09, 14:26 Chodzi o tą różową/ malinową/ sukienkę. Dzięki dziewczyny za podpowiedzi-sandałki mogą być bo pewnie gorąco będzie. Myślałam o jakimś kwieciu we włosach ale to do rozważenia. Dzięki raz jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Śliczna sukienka... 07.05.09, 20:37 Jezeli boisz sie, ze nie bedziesz dobrze wygladala ze swoja figura w takiej kreacji - kup sobie gorset modelujacy :) Będziesz miala kilkanascie cm mniej w talii ;) Sukienka - piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Śliczna sukienka... 08.05.09, 11:31 malagracja napisała: > Jezeli boisz sie, ze nie bedziesz dobrze wygladala ze swoja figura w takiej > kreacji - kup sobie gorset modelujacy :) Będziesz miala kilkanascie cm mniej w > talii ;) > Sukienka - piękna. A co to za gorset co zabiera kilkanaście cm w talii? Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Śliczna sukienka... 08.05.09, 12:37 Vollers, Rago? Jest ich całkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: Śliczna sukienka... 07.05.09, 22:49 Ładna i jak najbardziej pasuje. Ciebie ma być widać, nie sukienkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Śliczna sukienka... 07.05.09, 23:15 no to sliczna faktycznie:) mi by pasowal jakis jeden wiekszy kwiat za uchem - np. storczyk czy rozwinięta róża. do tego jakies fajne buty i delikatny akcent bizuteryjny - jakis delikatny zloty naszyjnik z wisiorkiem albo zlota bransoletka. Odpowiedz Link Zgłoś
ygawa81 Re: Śliczna sukienka... 08.05.09, 14:50 Witam. Faktycznie ładna. miałam podobną niedawno szytą na własny ślub cywilny, ten sam kolor. Góra trochę inna bo dekold w serek. Karnację mam ciemną, szatynka także ten kolor idelnie pasuje do cery. Krawcowa napewno doradzi Ci jaki materiał najlepiej pasuje do tego typu szycia. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Śliczna sukienka... 08.05.09, 14:57 Błagam... DEKOLT! Skąd się wziął ten cholerny dekold? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Śliczna sukienka... 08.05.09, 18:29 Mnie to też fascynuje, bo przecież wcale łatwiej się nie wymawia;]... To ta moja ulubiona grupa słów, do której też należą: CHrosty i Blomba:D! Odpowiedz Link Zgłoś
s.wioletta Re: Śliczna sukienka... 09.05.09, 21:53 jagoda_pl napisała: To ta moja ulubiona grupa słów, do której też należą: > CHrosty i Blomba:D! :)))))) a o chrobaku słyszłyście? Odpowiedz Link Zgłoś
lalala.patuska Re: Śliczna sukienka... 09.05.09, 22:39 Piękna! :))) Niem czemu panuje przekonanie że jak na ślub to musi być nie wiadomo jak 'bogata'. Moim zdaniem lepiej skromniejsza , a z ciekawymi dodatkami . Piękno to prostota . :) Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Śliczna sukienka... 09.05.09, 22:53 sukienka ladna tylko trzymam kciuki, ze krwacowa wie co robi i uda jej sie dobrez dobrac material :) pomysl z kwiatem fajny ale zdecydowanie nie laczylabym juz tego za zadnymi lancuszkami itp ;) a co do skromnosci - mysle, ze im prosciej tym lepiej a na slub cywilny nadaja sie jak najbardziej (he he he skromnie to mialam ja - cywilny bralam w dzinsach :P ) Odpowiedz Link Zgłoś
elphina Re: Śliczna sukienka... 10.05.09, 02:16 Właśnie mi się wydaje, że szyfon nie będzie pasował do tej sukienki bo za lekki jest. Coś sztywniejszego powinno być chyba. Ale nie znam się na tkaninach więc ciężko mi stwierdzić.. Biżuterii nie chcialam skoro myślałam o kwiatku. Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach ???? 10.05.09, 20:38 Elphina, wychodzisz za mąż??? :) Za kogo? Umieram z ciekawosci! Szczescie zatem zycze, a sukienka bardzo ładna mimo ze skromna, mysle ze pasuje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś