kasia_j 29.06.09, 12:09 Mam Rago22 w rozmiarze M, ale nie nadaje się do tej spódnicy, wszystko się odbija. Jeszcze podwiązki bym przetrzymała, ale widać nawet szwy. Coś się znajdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinupgirl_dg Re: Jaki pas pod cienką ołówkową spódnicę? 29.06.09, 12:47 Może pas typu OBG, jak rago 59 albo rago 55? Mam ten sam problem z sukienkami z lejących dzianin i się nad takim pasem zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nyllabella Ulla albo Rodos 30.06.09, 09:33 Droga Kasiu! Jeżęli masz zamiar założyć długie pończoszki bez szwa to idealnym paskiem pod "ołówek"jest ULLA.Po prostu nie ma lepszej opcji.Natomist jeśli pończoszka jest krótsza(do pół uda)w zupełności wystarczy RODOS.Obydwa mają tasiemki maskujące podwiązki a poza tym ULLA jest niemal bezszwowa.Poza tym ważna jest okazja - na oficjalne okoliczności i do pracy używam tylko wysokich pasów,te niższe zostawiając na mniej oficjalne chwile,ale nawet wtedy - gdy mam krótszą kreację (a tym samym dł€ższe pończochy)wolę wysoki pas. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_j Re: Ulla albo Rodos 30.06.09, 11:31 Gdzie mogę kupić pas firmy Ulla? W nylonach.pl jest tylko rozmiar XL. Czy jeżeli mam z Rago rozmiar M to z Ulli też brać M? Odpowiedz Link Zgłoś
nyllabella Re: Ulla albo Rodos 04.07.09, 10:56 Doga Kasiu! o ile mi wiadomo firma Ulla od pau lat niestety zawiesiła produkcję. W Twym wypadku najbardziej odpowiednia byłaby"M-ka"wydaje mi się ,że ponieważ we"nylonach.pl"mają tylko XL musisz zdecydować się na coś innego.Z polskich firm dobra byłaby IRA gdyby jej pasy miały metalowe żabki.A tak pozostaje chyba tlko GLINMAR z pasami albo nr 36 lub 38.Chyba dobrze byłoby rozejrzeć się po sklepach zagranicznych Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_j Re: Jaki pas pod cienką ołówkową spódnicę? 04.08.09, 14:39 Jeszcze cos ktoś podpowie? Ulla nie do zdobycia, przynajmniej na razie:( Rago 55 odpada bo jestem za niska i będzie mi sięgał do połowy uda. Ja to mam same problemy:( Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Jaki pas pod cienką ołówkową spódnicę? 25.08.09, 10:16 Tu są dłuższe pasy. www.whatkatiedid.com/fes_php/fes_usr_sto_search.php?fes_action=DisplayResults&fes_search_name=fes_product_type&fes_search_product_type=88&fes_stp_key=Default www.whatkatiedid.com/fes_php/fes_usr_sto_search.php?fes_action=DisplayResults&fes_search_name=fes_product_type&fes_search_product_type=17&fes_stp_key=Default Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_j Re: Jaki pas pod cienką ołówkową spódnicę? 28.08.09, 14:54 Już się zaopatrzyłam w Ulla Oda. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Jaki pas pod cienką ołówkową spódnicę? 28.08.09, 17:44 Jesteś zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_j Re: Jaki pas pod cienką ołówkową spódnicę? 02.09.09, 13:26 Uwielbiam go:) Pani z nylony.pl mi go poleciła, bo okazuje się, że mamy bardzo podobne wymiary i problemy. Upolowany na ebay. Koleżanka jak go zobaczyło, to mało nie padła z zazdrości. Też poluje. Mam go w kolorze "gold”, czyli taki jak był w sklepie nylony.pl. Nie odznacza się nawet pod moją najcieńszą ołówkową spódnicą, ani sukienką przylegającą do ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
qwert777 Re: Jaki pas pod cienką ołówkową spódnicę? 03.09.09, 06:41 dziewczyny prosze was, nie gadajcie herezji... po mojemu to pas do ponczoch w 99 przypadkach na 100 pod cienka albo obcisla spodnica/sukienka bedzie sie zawsze mniej lub bardziej odciskal... oczywiscie nie kazdy moze to zauwazyc, zwrocic na to uwage, ale wprawne oko zawsze dostrzeze chociazby wybrzuszenie zabki... (nie mam pojecia jak moznaby to ukryc pod obcisla spodnica i... dobrze...) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Jaki pas pod cienką ołówkową spódnicę? 03.09.09, 09:09 Qwert777, niekt tu nie pisze herezji (po co ta agresja?) tylko własne odczucia. Nie wiem jak to możliwe, przecież ołówkowe spódnice od pewnego momentu zaczynają iść prosto w dół i najlepiej, żeby żabki były właśnie w tym miejscu. Właśnie po to ten wątek powstał, żeby podzielić się doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_j Re: Jaki pas pod cienką ołówkową spódnicę? 03.09.09, 12:19 Żabki mi nie przeszkadzają:) Mam Rago 22 to niski pas, jego linia odznaczała mi się pod takimi spódnicami, wręcz robiła wybrzuszenia. Tu tego nie ma. Ulla jest delikatna, miękka. Linia pasa jest prawie nie widoczna i o to mi chodziło. Jak ktoś wie gdzie szukać to znajdzie, ale nie ma takiego efektu jak przy Rago, gdzie każdy szew jest widoczny. Rago w porównaniu do Ulli to pancernik, ale takie jego zadanie, bo to pas lekko modelujący. Poza tym Ulla ma krótkie podwiązki, a ja do wysokich nie należę. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Jaki pas pod cienką ołówkową spódnicę? 03.09.09, 20:05 Bo Rago trzeba podciągnać bardzo wysoko, tak zeby linia zbiegala sie z linia gorna pośladków :) Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Jaki pas pod cienką ołówkową spódnicę? 08.09.09, 13:45 A propos ukrywania (bo wlasnie zakupilam dzianinowa cienką bardzo obcisłą sukienkę:))-slyszałam o takim wynalazku jak dluga przylegająca do ciała ni to halka ni to koszulka,wlaśnie "tuszująca"wszelkie wybrzuszenia bielizny...ale sama nie wiem gdzie to cudo nabyć:),chyba obiło mi sie o oczy na forum moda-triumph? Odpowiedz Link Zgłoś