Dodaj do ulubionych

Druga ściana

17.10.04, 11:13
Nie mogę zdecydować się na jaki kolor pomalować (a może coś ciekawego
położyć: kafelki, tapetę itp) ścianę na której nie bedzie mebli a jedynie
stolik i ewentualnie niewielka półeczka. Kuchnia 10 m2, meble białe w stylu
prowansalskim, ciemny drewniany blad, ciemna podłoga i chyba białe kafelki
między szafkami (a moze inne). Z góry dziękuje za pomoc Agnieszka
Obserwuj wątek
    • f.l.y Re: Druga ściana 17.10.04, 13:12
      u mnie, ta ściana jest wytapetowana jasną tapetą w drobniutkie kwiatuszki..
      podobny motyw jest na porcelanowych uchwytach do szafek kuchennych...
      nie kładź kafelków, raz, że zimne..dwa, że żeby zmienić będziesz kuć, a na
      tapetę możesz nakleić drugą, jak Ci się znudzi...a poza tym tapeta daje
      ciepło..klimat...
      • Gość: makara Re: Druga ściana IP: *.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 15:53
        też mam problem z kafelkami. Najchętniej bym ich nie kładła - ale przecież
        muszę coś położyć. Tapeta odpada.
        Mój plan na moją kuchnię: meble białe+blaty brązowe drewniane+ściany
        krwistoczerwone. podłoga w terakocie drewnopodobnej.
        I co o tym sądzicie? Poradzcie co położyć na ścianie: kafelki??????? w jakim
        kolorze?
        • f.l.y Re: Druga ściana 18.10.04, 11:09
          kafelki jak najbardziej, tapeta tylko na 'drugiej' scianie, tej 'nieroboczej'

kafelki na ścianę radziłabym Ci jasne, skoro sciany mają byc krwistoczerwone...
          ojej, wytrzymasz ten kolor?
          reszta jest ok, jak najbardziej...

ps' do tej pory mialam biale meble..przez 4 lata - ciezko jest z ta bielą..
          widac paluchy, szczegolnie przy uchwytach...rózne drobne chlapniecia - ciagle
          biegam ze szmatką...acha! i polki się w srodku wycieraja od garnkow...
          • Gość: Iwona Re: Druga ściana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 13:40
            Jeśi masz kolor ściany, którego szkoda ci zakrywać polecam ci szybę zamiast
            kafelków!
            Ja to zrobiłam i efekt jes świetny (na zielonej ścianie). Teraz wybór szyb jest
            ogromny (grubościami, strukturą i poziomem zmatowania) więc nie powinno być
            problemu ze zdobyciem odpowiedniej. Z mocowaniem też nie ma problemu.
            • Gość: makara Re: do Iwony-Druga ściana IP: *.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 13:54
              Z kolorem ścian nie ma problemuc - mam chęć na czerwień. Świetny pomysł z tą
              szybą. napisz Iwonko czy jest funkcjonalna (zwłaszcza nad zlewem, czym ją
              mocowałaś do ściany i jaka grubośc wg ciebie jest oki. Masz jakieś konkretne
              wskazówki którymi mogłabyś się podzielić?
              I jesli możesz (czywiście tak w przybliżeniu) podaj ile kosztował cię ten
              pomysł.

Dzięki i pozdrawiam
              Marta
    • Gość: zielony_listek Re: Druga ściana IP: 212.160.172.* 18.10.04, 13:46
      A moze zamiast farby przecierka albo taki "krzywy tynk" (mozna kupic taki tynk
      czy farbe fakturowa, jaz kolorowe), bedzie wygladal stylowo, a mozna zrobic
      zmywalny (latwo usunac slady ewentualnego zachlapania). Kolor moze byc
      kontrastowy, w takim kolorez jak dodatki w kuchni.
      Pozdrawiam
      zielony_listek
      • a76 Re: Druga ściana 20.10.04, 14:06
        dziekuje wszystkim za rady,
        Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka