Dodaj do ulubionych

Pralka Amica

24.12.06, 14:29
www.ceneo.pl/productInfo.aspx?productID=224124&longDesc=true
www.ceneo.pl/224124d
Czy ktos sie moze wypowiedziec na temat tej lub w ogole pralek Amica. Wiem, ze
najczesciej polecane na forum sa Boche i Electoluxy, a moze sobrym pomyslem
jest Amica?
Obserwuj wątek
    • kriss_333 Re: Pralka Amica 24.12.06, 14:36
      www.amica.com.pl/produkty/data.php?prodID=596
      jeszcze link ze strony Amici
      • vascator Re: Pralka Amica 24.12.06, 15:23
        hmm,nie jest to moze sprzet supernieawaryjny,ale jesli nie ma sie kasy na cos
        lepszego,to moge polecic te firme.Nie jest to totalny szajs,bardzo tanie czesci
        zamienne i tani serwis.WYKUP GWARANCJE NA 5 LAT!! to sie bardzo
        przydaje.Ogolnie,jesli na pralke niechce sie wydawac kupy pieniedzy,jest to
        dobry wobor.
        • kriss_333 Re: Pralka Amica 24.12.06, 15:35
          to ze chce kupic taniej, nie znaczy ze nie mam kasy, ale pytam czy warto
          doplacac za Boscha itp., moi rodzice akurat maja juz 2 lata Amice pralke i
          lodowke i spokoj jest
          • vascator Re: Pralka Amica 24.12.06, 15:46
            Raczej warto.Zaraz zjedzie mnie tutaj kilku uzytkownikow amici,uzywajacych jej
            od 2 lat,mowiac,ze to super sprzet etc.Ale wg mnie warto doplacic i kupic cos
            trwalszego.Zalezy,czy przeznaczenie wiekszej ilosci pieniedzy na pralke bedzie
            bardzo "bolesne".Jesli zdecydowanie nie-wez boscha.Ale jesli kasa przyda ci sie
            na cos innego-biez amice Z GWARANCJA NA 5 LAT.
            • kriss_333 Re: Pralka Amica 24.12.06, 15:51
              musze wykonczyc nowe mieszkanie , a potem na slub kase...
              • vascator Re: Pralka Amica 24.12.06, 16:04
                To amica z 5'cio letnia gwarancja bedzie dobra.Tylko 2 osoby?To super,mozliwe,ze
                posluzy bardzo dlugo.Bedziecie mieli spokoj przez 5 lat,a moze i dluzej.A w tym
                czasie czego ci zycze,moze sie dorobisz,i jak amica padnie na amen,kupisz cos
                lepszego.

Serwis pogwarancyjny tani,wiec moze pochodzic spora chwile po gwarancji.
                • kriss_333 Re: Pralka Amica 24.12.06, 16:22
                  no wlasnie, skoro 5 lat gwarancji za 150 zl, to wezme jak sie zdecyduje, a
                  pranie pewnie ze 2 razy na tydzien (poki co) , to powinna pochodzic...dobra
                  spadam na kolacje, pozdrawia, Wesołych Świat
    • koszatka Re: Pralka Amica 02.01.07, 01:49
      Koniecznie weż 5-letnią gwarancję. ja miałam 3-letnią, po 3 latach i miesiącu
      wysiadł bęben (koszt naprawy nieopłacalny). Znajomy miał podobnie, wygląda na
      to, że urządzonko opracowane jest na taki właśnie czas działania.
      • kriss_333 Re: Pralka Amica 02.01.07, 16:50
        w Amice taki numer?
        • vascator Re: Pralka Amica 02.01.07, 19:05
          Do koszatki;Czy mogla bys powiedziec,w jaki sposob w twojej pralce "wysiadl
          beben"?Tzn co sie dokladnie stalo.Zaciekawilo mnie to.Padl silnik,czy cos innego?
        • Gość: karol_ina81 Re: Pralka Amica IP: 151.92.176.* 17.01.07, 09:37
          AMICA -NIGDY!!!!!!!!!! moja mama ma, jeszcze na gwarancji zepsuly sie łożyska,
          wiec spoko bo wymienili bebem i lozyska bezplatnie, ale rok po ustaniu
          gwarancji zepsul sie ten wymieniony, znowu poszły łozyska -koszt naprawy prawie
          300 zl. poza tym nigdy nie kupuj pralki samoczyszczacej sie, serwisanci sami
          zaproponowali mamie zalozenie filtra, bo to niewypał jest. NIGDY NIE KUPIE
          SPRZETU AMICA
    • Gość: mk Re: Pralka Amica IP: *.devs.futuro.pl 17.01.07, 09:58
      Polecam - nie tylko pralkę, ale w ogóle cały sprzęt AGD Amica. Super stosunek
      cena/jakość. Może pierwsze modele nie były bardzo udane, ale każdy kolejny jest
      lepszy. Te obecne to już klasa światowa. Zaraz pewnie odezwą się zapatrzeni w
      siebie użytkownicy innych zachodnich marek, ale.. Użytkuję Amicę od kilku
      dobrych lat i gorąco ją polecam. W tym momencie mam pralkę, lodówkę, kuchnię
      elektryczną (ceramiczna) i okap. Uwierz mi że nie warto przepłacać.
      • kriss_333 Re: Pralka Amica 17.01.07, 17:06
        kazdy ma inne opinie, a moze wykupie za 150 zl gwarancje na dodatkowe 3 lata i
        bede mial 5 lat spokoju?
        • Gość: mk Re: Pralka Amica IP: *.devs.futuro.pl 18.01.07, 09:47
          Ja akurat załapałem się na promocję pralki i mam pełną gwarancję na 5 lat za
          darmo. Nie umiem powiedzieć czy warto wykupywać gwarancję, bo do tej pory nie
          korzystałem z sewisów.
          • vascator Re: Pralka Amica 18.01.07, 13:12
            mk:Gwarancje trzeba wykupic KONIECZNIE!

• Gość: mk Re: Pralka Amica IP: *.devs.futuro.pl 18.01.07, 13:41
              Może masz rację, ja jak wcześniej wspomniałem otrzymałem w ramach promocji 5-
              cio letnią gwarancję za darmo. Uważam jednak że sprzęt Amici nie jest zbyt
              awaryjny. W moim najstarszym sprzęcie, płycie gazowej po 7-8 latach użytkowania
              rozsypała się jedna porcelanka od zapalarki gazu. Reszta AGD bez problemów.
              • Gość: mkgrajek Re: Pralka Amica IP: 212.244.126.* 19.01.07, 07:42
                Witam, ja też jestem zainteresowany modelem Amici z serii PCP. To chyba zbyt
                nowa seria aby można było ocenić jej awaryjność. Ale chętnie poczytałbym
                jeszcze inne opinie.
    • Gość: Alka Re: Pralka Amica IP: *.icpnet.pl 21.01.07, 12:42
      Amica są tak zaprojektowane ,aby sie psuły po kilku latach
      użytkowania.Zazwyczaj nawala częśc która warta jest kilkaset
      złotych.Odradzam.Nie wiem ,może to jakis nowy trend na rynku aby napedzac
      koniunkture w firmach?Jak jest z innymi producentami pralek?
      • Gość: krystyna Re: Pralka Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:13
        Nie wiem jakie sa teraz na rynku pralki Amici,ale sama nazwa wywołuje u mnie
        biała goraczkę.Mam pralke Amici od kilku lat .Wprawdzie sie jeszcze nie
        zepsuła,ale kazde pranie przyprawia mnie o ból głowy.
        1.Jak za mało prania- nie da sie wywirować na maksymalnych obrotach
        2. Jak za duzo prania - j.w
        3.Jak prania w sam raz ,a źle sie poukłada- pralka nie wiruje.
        4 .Jak w trakcie cyklu ,który trwa np.2 godziny wyłączą prąd np.5 minut przed
        końcem prania,to po włączeniu zasilania pralka rozpoczyna pranie od
        początku.Jeżeli wszystkie pralki Amici sa takie same to zdecydowanie NIE
        POLECAM TEJ FIRMY.TAKIE PRALKI PROJEKTOWAŁ PIJANY FACET,KTÓRY NIGDY W ŻYCIU
        NICZEGO NIE WYPRAŁ.
        • kriss_333 Re: Pralka Amica 02.02.07, 18:25
          juz sie wyleczylem , chce BOSCHA, ale nie wiem jeszcze jaki model
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka